Synology-Forum.nl

Algemeen => Aankoopadvies => Topic gestart door: Erwin1 op 04 juni 2017, 16:56:27

Titel: QNAP TS-253A: wat biedt Synology mij?
Bericht door: Erwin1 op 04 juni 2017, 16:56:27
Hallo,

Ik ben momenteel aan het rondkijken voor de aanschaf van een nieuwe NAS, momenteel draai ik al 3 jaar een DS214 naar volle tevredenheid; maar deze NAS heeft toch wel zijn beperkingen. Met name als de NAS een beetje wordt belast zit het volume direct tegen de 100% aan, en is alles ontzettend traag; daarnaast is een ram geheugen van 512 MB ook niet meer enorm hoog.

In mijn zoektocht blijf ik beperkt tot een NAS met 2-bay's, meer is voor mij niet nodig.
Als wensenlijstje heb ik de volgende eisen:

- Fileserver
- Surveillance station
- (Eventueel) VPN sever
- Mailserver
- Caldav server
- Opslag voor foto's

Ik heb nu ook nog een aantal Raspberry PI's draaien, voor bijvoorbeeld Domoticz; NZBget, etc. Deze software wil ik liever niet op de NAS draaien om te voorkomen dat een foute instelling problemen geeft met het bereikbaar zijn van de NAS.
Waar ik in de toekomst mijn oog heb laten vallen is het werken met virtuele servers, voor bijvoorbeeld een linux configuratie en/of windows. Wellicht om mee te spelen, ofwel om een aantal RPI's te vervangen.

In mijn zoektocht kwam ik de QNAP TS-253A tegen. Een NAS welke goede performance levert (zeker bij uitbreiding naar 8GB werkgeheugen) voor een mooie prijs. Doordat ik momenteel een Synology heb draaien, is een overstapt naar Qnap niet direct de eerste keuze; toch zie ik dat Synology geen vergelijkbaar product heeft wat in diezelfde prijscategorie valt en aan mijn wensen kan voldoen..

Wat is jullie mening?