Auteur Topic: Kan wel verbinden met quickconnect maar niet met IP  (gelezen 296 keer)

Offline BasvdBerk

Kan wel verbinden met quickconnect maar niet met IP
« Gepost op: 23 april 2024, 13:40:26 »
Beste forum gebruikers,

Waarschijnlijk start ik het 1000ste topic over de IP configuratie maar ik kan met zoeken niet vinden wat ik fout doe.
Mijn issue, connect ik bijvoorbeeld apps met quickconnect werkt alles feilloos 100%, connect ik bijvoorbeeld webdav met een IP adres krijg ik geen connectie.
Waarschijnlijk omdat mijn Synology als DHCP een intern 10.0.0.38 IP heeft.

Is mijn vermoeden juist? Wie kan me op weg helpen een juiste IP toewijzing voor de Synology op te zetten?
Qua netwerk heb ik zeer beperkte kennis, mijn synology draait al geruime tijd naar tevredenheid, omdat ik nu met een IP moet connecten loop ik tegen dit probleem aan..

Dank bij voorbaat,
Bas
--------------------------------------------------------------
Master: DS920+ 2x Ironwolf 4TB 1x 8TB
Back-up: DS216play

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 177
  • -Ontvangen: 2635
  • Berichten: 16.319
Re: Kan wel verbinden met quickconnect maar niet met IP
« Reactie #1 Gepost op: 23 april 2024, 14:25:21 »
http://10.0.0.38:5000 zou moeten werken.  En van buiten moet je de router forwarden naar dat IP en het externe IP van de router gebruiken.
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR
  • Extra's: DS212J, RT1900ac

Offline BasvdBerk

Re: Kan wel verbinden met quickconnect maar niet met IP
« Reactie #2 Gepost op: 23 april 2024, 15:04:53 »
Hallo Briolet,

Dank voor je reactie. Als ik het goed begrijp kijk ik via mijnipadres naar mijn IP adres. In de router zet ik een portforwarding (5006) aan en vervolgens gebruik ik het externe IP adres in de IPhone app. Dit zou moeten werken?

Dat de DHCP op een interne IP staat is dus normaal?

Gert Bas
--------------------------------------------------------------
Master: DS920+ 2x Ironwolf 4TB 1x 8TB
Back-up: DS216play

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 177
  • -Ontvangen: 2635
  • Berichten: 16.319
Re: Kan wel verbinden met quickconnect maar niet met IP
« Reactie #3 Gepost op: 23 april 2024, 15:33:39 »
Zo klopt het inderdaad. 

Je maakt het jezelf wel gemakkelijker om naast QuickConnect ook een DDNS naam te activeren. Dan kun je die nieuwe naam gebruiken i.p.v. een IP adres. Dat onthoud gemakkelijker. En tevens kun je er dan een Let's Encrypt certificaat voor aanmaken. Vanaf buiten wil je een verbinding via https gaan gebruiken.

  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR
  • Extra's: DS212J, RT1900ac

Offline BasvdBerk

Re: Kan wel verbinden met quickconnect maar niet met IP
« Reactie #4 Gepost op: 23 april 2024, 16:01:04 »
Thanks, goede tips. Ik ga uitzoeken hoe DDNS werkt en ga dat zeker instellen, weer wat opgestoken. Dank voor je hulp  :thumbup:
--------------------------------------------------------------
Master: DS920+ 2x Ironwolf 4TB 1x 8TB
Back-up: DS216play


 

wat kan er niet met php/mysql?

Gestart door AnonymousBoard Web Station

Reacties: 2
Gelezen: 7666
Laatste bericht 10 april 2008, 21:14:21
door Anonymous
Map verwijderen op USB-schijf lukt niet

Gestart door AnonymousBoard Externe harddisks en Printers

Reacties: 1
Gelezen: 6990
Laatste bericht 28 augustus 2006, 10:55:33
door Bob
Fan 106e lawaaierig, slaat niet/nauwelijks af bij standby

Gestart door AnonymousBoard NAS hardware vragen

Reacties: 9
Gelezen: 11011
Laatste bericht 02 januari 2007, 12:21:44
door LeendertB
Norton Ghost and DS106j niet compatible?

Gestart door AnonymousBoard NAS hardware vragen

Reacties: 2
Gelezen: 6065
Laatste bericht 06 oktober 2006, 13:35:38
door Anonymous
Synology 106E komt niet uit standby [SOLVED]

Gestart door MichielBoard NAS hardware vragen

Reacties: 2
Gelezen: 5242
Laatste bericht 11 december 2006, 21:16:06
door Anonymous