Auteur Topic: Letsencrypt probleem  (gelezen 221 keer)

Offline Repoman

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 1
Letsencrypt probleem
« Gepost op: 12 oktober 2018, 12:35:49 »
Ik heb nu al 3 jaar problemen om een Letsencrypt certificaat te genereren.
Meestal geef ik het op, maar nu heb ik Nextcloud, de opvolger van Owncloud, geinstalleerd en nu wil ik het gewoon een keer voor elkaar krijgen.
Wat heb ik gedaan:
Poort forward van 80 -> ds213j
Poort forward  van 443 -> ds213j
Poort forward van 5000 -> ds213j
Poort forward van 5001 -> ds213j

Domeinnaam forward naar standaard Ziggo IP adres.
Subdomein cloud.example.net doorgestuurd naar IPadres/nextcloud

Is mijn website bereikbaar via mobiele 4G? Ja
Is mijn nextcloud folder bereikbaar via Mobiele 4G? Ja
De pagina's komen uit dat er een niet betrouwbare certificaat aanwezig is en of ik deze wil vertrouwen ( de standaard Synology certificaat )

Maar toch blijft Letsencrypt melden dat het mijn domein niet kan vinden.
Als backup heb ik een andere domeinnaam ook naar mijn Ziggo IP laten verwijzen, en een cloud.example.nl naar IPadres/nextcloud.
Deze komen via mobiele 4G ook prima op beider pagina's. Ook met dit domeinnaam kan Letsencrypt niets.

Ik wordt nu een beetje moe van welke setting ik moet veranderen.
Ik zie meerdere mensen op het forum met hetzelfde probleem, maar nooit is echt een oplossing te vonden. Ook niet op buitenlandse fora.

Welke tips hebben jullie nog?
Op dit moment staat mijn Router forwards AAN.
Quickconnect staat UIT.
Firewall DS213J staat UIT.

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 94
  • -Ontvangen: 1547
  • Berichten: 9.928
Re: Letsencrypt probleem
« Reactie #1 Gepost op: 12 oktober 2018, 15:58:40 »
Normaal behoort het vanzelf te gaan als poort 80 of 443 naar je nas geforward (via TCP) is en alle domeinnamen in het certificaat op jouw router uitkomen.

Als het mis gaat is het in mijn ervaring een spelfout ergens.

Doe anders een "nslookup" op alle gebruikte domeinnamen om te verifiëren dat ze goed staan.
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR


 

Webdav "probleem"

Gestart door iBokBoard NAS hardware vragen

Reacties: 1
Gelezen: 3084
Laatste bericht 07 maart 2012, 22:31:42
door Bliek
Audio Station - DS Audio: probleem!

Gestart door jackbrussellBoard Audio Station

Reacties: 3
Gelezen: 6722
Laatste bericht 25 december 2013, 12:04:16
door Supersurfer99
backup probleem met time backup

Gestart door vincienlBoard Data replicator & overige backupsoftware

Reacties: 2
Gelezen: 2890
Laatste bericht 06 februari 2013, 13:40:04
door vincienl
Vreemd probleem mbt DSM update en Packages update

Gestart door ArgonBoard Synology DSM 6.0

Reacties: 2
Gelezen: 1181
Laatste bericht 07 november 2016, 19:21:51
door Argon
Migreren DS415+ naar DS415+ probleem.

Gestart door jepebeBoard NAS hardware vragen

Reacties: 1
Gelezen: 535
Laatste bericht 12 december 2017, 11:09:22
door Birdy
Synology-Forum.nl is een Nederlands gebruikersforum en staat volledig los van het merk Synology. Lees onze privacyverklaring.