Auteur Topic: NAS niet meer van buitenaf bereikbaar  (gelezen 317 keer)

Offline Frido

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 9
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 95
NAS niet meer van buitenaf bereikbaar
« Gepost op: 10 mei 2019, 12:25:56 »
Hi,

Sinds een stroomstoring is mijn NAS niet meer te bereiken. Voor de stroomstoring werkte alles prima, DSM, NZBGET, Radar en Sonarr. Na de stroomstoring kreeg ik wel netjes een melding dat de NAS niet goed is afgesloten en was die niet meer bereikbaar van buitenaf. Toen ik thuis was van het werk NAS opnieuw opgestart en die draait nu weer alleen is die niet meer te bereiken van buitenaf. Heb wat favorieten gemaakt in IE op de werk pc/laptop en op mijn iPhone via de standard apps van Syno maar niks is meer bereikbaar.

Nu net naar Synology site zelf gegaan en daar gekeken of mijn NAS werkt. Zie daar een groen bolletje en QuickConnect ID, DDNS en IP staat allemaal "aan". De enige wat werkt kom ik net achter is via QuickConnect maar dan is alleen DSM te bereiken. Als ik verder dan wat wil krijg ik de melding, "Sorry, dit pakket is niet toegankelijk wanneer verbonden via QuickConnect".

Wie o wie kan mij helpen?
Wat ik heb draaien:
KPN Glasvezel: Experiabox V10
Nas: Syno DS412

Offline Benjamin

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 23
  • -Ontvangen: 72
  • Berichten: 615
Re: NAS niet meer van buitenaf bereikbaar
« Reactie #1 Gepost op: 10 mei 2019, 12:31:56 »
Citaat
Sinds een stroomstoring is mijn NAS niet meer te bereiken.

Citaat
Toen ik thuis was van het werk NAS opnieuw opgestart

Heeft je NAS een vast (intern) ip address?
  • Mijn Synology: DS215j
  • HDD's: 2 x WD20EFRX
  • Extra's: DS115j remote backup

Offline Frido

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 9
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 95
Re: NAS niet meer van buitenaf bereikbaar
« Reactie #2 Gepost op: 10 mei 2019, 12:36:04 »
Uhh, volgens mij niet. Hoe kan ik controleren of ik dat heb ja of de nee?

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 261
  • -Ontvangen: 745
  • Berichten: 4.369
Re: NAS niet meer van buitenaf bereikbaar
« Reactie #3 Gepost op: 10 mei 2019, 13:09:40 »
Kijk in je router naar actieve apparaten en kijk welk LAN IP-adres is toegewezen.

Ander handig appje om te gebruiken als je internetconnectie hebt via WiFi met een smartphone.
Download de app < FING >  Na installatie open die en kijk naar actieve apparaten in je netwerk (bekabeld of via WiFi).

DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  Experia Box V10 (achter glasvezel) + RT1900ac + MR2200ac + 8 port switch
DS218+  2x 3TB WD Red            -  DSM 6.2

Offline Frido

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 9
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 95
Re: NAS niet meer van buitenaf bereikbaar
« Reactie #4 Gepost op: 10 mei 2019, 13:31:35 »
Bedankt voor je antwoord.

De app Fing ken ik ja en gebruik ik ook. Kan daar ook mijn NAS in vinden en zie een IP adres staan.
Die staat onder: 192.168.2.XXX Maar kan daardoor toch niet zien of die vast staat ja of de nee?
En, heb ik dat ik nodig om mijn NAS van buitenaf te bereiken?

Online Robert Koopman

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 221
  • -Ontvangen: 1700
  • Berichten: 10.526
    • http://www.dwvbb.nl
Re: NAS niet meer van buitenaf bereikbaar
« Reactie #5 Gepost op: 10 mei 2019, 14:04:57 »
Een intern adres hoef je niet met xxx neer te zetten, kunnen we verder toch niets mee.
Als jij in je router poorten forward naar je nas en die heeft bij die 3 xxx als voorbeeld 010 staan.
Indien de nas geen vast, intern, ip adres heeft kan hij na een reboot 011 krijgen.
Het netwerkverkeer van buitenaf voor je nas gaat dankzij de router nog vrolijk naar 010.
Je begrijpt dat dit niet meer werkt.
DS712+    : 2*WD30EFRX DSM 6.2.1-24922 RAID-1
DS1812+  : 8*WD30EFRX DSM 6.2.1-24922 RAID-5
DS411+II : 4*WD30EZRX DSM 6.2.1-24922 SHR

Offline Frido

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 9
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 95
Re: NAS niet meer van buitenaf bereikbaar
« Reactie #6 Gepost op: 10 mei 2019, 14:12:40 »
Aha okay, ja begrijp dat dat niet gaat werken.
Maar ik wist niet dat een NAS na een reboot dan vanzelf een ander adres bepaald.
Ik denk dat er in mijn geval dit ook gebeurd is Robert.

Hoe kan ik dat voorkomen voor de toekomst?
Heb nu via Quickconnect toegang tot mijn NAS met de off Syno apps maar wil juist gebruik maken van de niet off Syno apps en dat werkt niet via Quickconnect

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 953
  • -Ontvangen: 5195
  • Berichten: 30.937
  • Synology is awesome.
    • Synology Support
Re: NAS niet meer van buitenaf bereikbaar
« Reactie #7 Gepost op: 10 mei 2019, 14:14:50 »
Citaat
Die staat onder: 192.168.2.XXX Maar kan daardoor toch niet zien of die vast staat ja of de nee?
Nee, dat kan je zien in Configuratiescherm > Netwerk > LAN1
Als daar DHCP aanstaat en je hebt het IP-adres niet vast staan in je Router op basis van het MAC adres, dan kan het interne ip-adres van je zomaar wijzigen.
Als daar DHCP uitstaat, heeft de NAS een van IP-adres. 
Veel mensen weten veel, maar niemand weet alles.


CS406     2 x HDS721075KLA330 DSM 2.0-0731       [ARCHIEF OPSLAG]
          ST3750640AS HD753LJ
DS107+    HDS722020ALA330     DSM 3.1-1639       [ARCHIEF OPSLAG]
DS111     WD40EZRZ            DSM 6.1.7-15284-3  [ARCHIEF OPSLAG]
DS411slim Wisselende HD's     DSM 6.2.1-23824-1  [SPEELTJE]
DS411+II  4 x HDS724040ALE640 DSM 6.1.7-15284-3  [PROD]
DS413j    4 x WD20EARX        DSM 6.1.7-15284-3  [BACKUP]
DS716+II  2 x DT01ACA050      DSM 6.2.2-24922    [TEST]
RT2600ac                      SRM 1.2.2-7915     [PROD]
MR2200ac                      SRM 1.2.2-7915     [PROD]

Offline Frido

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 9
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 95
Re: NAS niet meer van buitenaf bereikbaar
« Reactie #8 Gepost op: 10 mei 2019, 14:24:04 »
Gelijk gekeken en bij mij staat:
DHCP gebruiken: Ja.

Online Robert Koopman

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 221
  • -Ontvangen: 1700
  • Berichten: 10.526
    • http://www.dwvbb.nl
Re: NAS niet meer van buitenaf bereikbaar
« Reactie #9 Gepost op: 10 mei 2019, 14:39:07 »
Dan krijgt de nas een ip adres van de router.
Op zich geen probleem maar nu in je router inloggen en kijken waar je vaste ip adressen kunt instellen.
Daar geef je de nas een vast ip adres.
Stroomuitval en dat soort zaken geven de nas dan altijd weer hetzelfde ip adres en voorkom je problemen zoals nu.

Edit: welke router heb je?
DS712+    : 2*WD30EFRX DSM 6.2.1-24922 RAID-1
DS1812+  : 8*WD30EFRX DSM 6.2.1-24922 RAID-5
DS411+II : 4*WD30EZRX DSM 6.2.1-24922 SHR

Offline Frido

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 9
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 95
Re: NAS niet meer van buitenaf bereikbaar
« Reactie #10 Gepost op: 10 mei 2019, 14:43:13 »
Mmmm okay. Nu alleen beetje lastig omdat ik op het werk ben.
Heb een Experiabox V10 van KPN Glasvezel

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 953
  • -Ontvangen: 5195
  • Berichten: 30.937
  • Synology is awesome.
    • Synology Support
Re: NAS niet meer van buitenaf bereikbaar
« Reactie #11 Gepost op: 10 mei 2019, 14:45:38 »
Citaat
Daar geef je de nas een vast ip adres.
Op basis van het MAC adres van je NAS, die optie zou in de DHCP sectie moeten zitten van je Router.

Citaat
Nu alleen beetje lastig omdat ik op het werk ben.
Gewoon nu naar huis gaan :lol:
Veel mensen weten veel, maar niemand weet alles.


CS406     2 x HDS721075KLA330 DSM 2.0-0731       [ARCHIEF OPSLAG]
          ST3750640AS HD753LJ
DS107+    HDS722020ALA330     DSM 3.1-1639       [ARCHIEF OPSLAG]
DS111     WD40EZRZ            DSM 6.1.7-15284-3  [ARCHIEF OPSLAG]
DS411slim Wisselende HD's     DSM 6.2.1-23824-1  [SPEELTJE]
DS411+II  4 x HDS724040ALE640 DSM 6.1.7-15284-3  [PROD]
DS413j    4 x WD20EARX        DSM 6.1.7-15284-3  [BACKUP]
DS716+II  2 x DT01ACA050      DSM 6.2.2-24922    [TEST]
RT2600ac                      SRM 1.2.2-7915     [PROD]
MR2200ac                      SRM 1.2.2-7915     [PROD]

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 261
  • -Ontvangen: 745
  • Berichten: 4.369
Re: NAS niet meer van buitenaf bereikbaar
« Reactie #12 Gepost op: 10 mei 2019, 19:43:46 »
Heb een Experiabox V10 van KPN Glasvezel

Eerste plaatje volgende reactie < HIER >
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  Experia Box V10 (achter glasvezel) + RT1900ac + MR2200ac + 8 port switch
DS218+  2x 3TB WD Red            -  DSM 6.2


 

1512+: to RAID-disk kopen of to-niet-RAID-disk kopen?

Gestart door NoahBoard Aankoopadvies

Reacties: 24
Gelezen: 18972
Laatste bericht 06 april 2016, 21:26:57
door blackgoku
ds photo met 2.2 niet ds photo+

Gestart door boomer21Board Photo Station / Blog

Reacties: 3
Gelezen: 6777
Laatste bericht 25 augustus 2010, 09:53:26
door boomer21
NAS in netwerk of niet in netwerk?

Gestart door DAMABoard NAS hardware vragen

Reacties: 3
Gelezen: 14967
Laatste bericht 04 oktober 2013, 17:16:11
door Birdy
Waar of niet waar?

Gestart door RoalBoard NAS hardware vragen

Reacties: 9
Gelezen: 13052
Laatste bericht 01 augustus 2014, 21:12:43
door Speedy Keurntjes
Photo Station 6 - "aanloggen met persoonlijke photo station-account"- werkt niet

Gestart door nlsatBoard Photo Station / Blog

Reacties: 1
Gelezen: 5052
Laatste bericht 21 maart 2015, 20:43:52
door Birdy
Synology-Forum.nl is een Nederlands gebruikersforum en staat volledig los van het merk Synology. Lees onze privacyverklaring.