Synology-Forum.nl

Overige software => DDNS / Quick Connect / EZ-Internet / Portforwarding => Topic gestart door: FlipjeSR op 04 augustus 2020, 20:50:45

Titel: NAS verplaatsen naar ander land. Probleem
Bericht door: FlipjeSR op 04 augustus 2020, 20:50:45
Goedenavond allemaal,
Ik zit midden in een verhuizing van Duitsland naar Nederland. Op mijn Nederlanse woonadres heb ik KPN glasvezel en sinds 3 dagen een Fritzbox aangeschaft omdat die Experia nou echt helemaal niets is. In Duitsland had ik ook een Fritzbox. Alle poorten en verdere instellingen zoals de Interne IP range heb ik hetzelfde gemaakt. Alles gewoon goed. Nix aan de hand eigenlijk. NAS aangesloten op nieuwe netwerk en alles werkt. Ook de synology.me DDNS server is groen en werkt. Maar op mijn android werkt bijna niets. Toen alles nog ingelogd was zoals dat in Duitsland was ging het goed, maar opnieuw inloggen werkt niet meer. Ik heb alles op HTTPS. poorten zijn allemaal goed geforward. Hetzelfde als in de Duitse router. IP adressen kloppen. Server is ook gewoon te bereiken op de laptop en PC Moments, Drive, Ohotostation, Filestation, Alles werkt. Ook met het synology.me adres in de browser. Dus loopback kan ook. Maar de Android helemaal niet meer. Ook niet op het interne netwerk. Dus gewoon LAN. Extern en Intern werkt alleen de Filestation app nog Soms kom ik met Moments wel tot de tweestaps authenticatie maar dan verbind hij eindelooos. En soms zegt hij dat het account wachtwword niet correct is. Ik ben druk aan het zoeken maar heb even een vraag tussendoor, Ik heb dus HTTPS aanstaan en ik werk met certificaten. Die van Synology maar ook van Letscrypt. Hier ben ik in Nedrland niet aangeweest. Kan het te maken hebben met het feit dat ik in Duitsland die certificaten heb geinstalleerd? Ik heb alles wel nederlands hoor, maar het externe IP adres van de provider is natuurlijk herkenbaar uit Duitsland. Iemand ervaring hiermee? Of zie ik iets totaal over het hoofd?
Titel: Re: NAS verplaatsen naar ander land. Probleem
Bericht door: RonaldHuisman op 05 augustus 2020, 08:36:10
Als ik je goed begrijp dan is alles nu zoals in Duitsland, behalve dat je internetverbinding nu in Nederland zit.
Heb je al eens gekeken bij de regels voor de firewall? Daar zit een optie om toegang uit bepaalde landen toe te staan of juist te weigeren.
Titel: Re: NAS verplaatsen naar ander land. Probleem
Bericht door: FlipjeSR op 06 augustus 2020, 11:04:51
Goedemorgen,
Ik heb je tip opgevolgd Ronald. Het was niet de oplossing. Het enigste wat ik in die lijst heb staan is China en Bulgarije.
Heb ook alles eigenlijk weggegooit wat dat aangaat.
Wat ik eigenlijk gelijk had moeten doen toen ik tegen het probleem aanliep heb ik gisteren gedaan. Gewoon een herstart. Weet niet waarom het nu wel goed is. Dat hele poort geneuzel en weigeren van landen in de firewall is eigenlijk helemaal niet van toepassing. Ik zat gewoon op mijn interne netwerk. Niet van buitenaf dus. Ik heb niets ingestelt op de NAS wat poorten aangaat. alleen in de router. Maar goed. Nu doet alles het weer.
Bedankt voor het meedenken.
Titel: Re: NAS verplaatsen naar ander land. Probleem
Bericht door: RonaldHuisman op 06 augustus 2020, 17:27:43
Soms is de oplossing zo simpel dan je 'm eerst niet ziet.  :)
Ik ben blij voor je dat alles nu werkt.