Auteur Topic: QuickConnect registreren RT2600ac  (gelezen 516 keer)

Offline wideko

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 11
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 43
  • Bezige bij
QuickConnect registreren RT2600ac
« Gepost op: 11 juni 2017, 16:42:23 »
Ik ben bezig om mijn nieuwe router - RT2600ac - te installeren.
De router hangt nu achter de router in huis, WAN-ip: 192.168.1.xx en LAN-ip: 192.168.10.x
De router is in mijn account van Synology geregistreerd. Maar nu probeer ik de router ook bij Synology te registreren voor een DDNS-adres, maar dat gaat dus niet goed. Wie heeft er een idee wat wel en niet mogelijk is? De andere registratie is voor mijn NAS en laat daar ook een extern IP-adres zien. De Router (nog) niet. Deze moet natuurlijk naar hetzelfde IP-adres wijzen als de bestaande NAS.

Het lukt me niet om een nieuwe naam aan te maken in het account, waarbij de bestaande naam wordt uitgebreid met ****_SRM.synology.me. Als ik de verbinding test, komt er uiteindelijk te staan dat de verbinding is mislukt. Of zou dit iets te maken hebben met firewall-settings? Indien ja, hoe stel ik die dan in?

Of is het verstandiger om de router niet via een QC bereikbaar te maken?

Maar dan volgt meteen mijn volgende vraag: Er staat hier ook een nieuwe NAS te wachten om opgebouwd te worden. Deze moet straks wel via mijn DDNS bereikbaar zijn. Natuurlijk dezelfde naam als de huidige, want voor het certificaat wordt er naar dit DDNS verwezen via een website-registratie van mij.
  • Mijn Synology: DS1817+
  • HDD's: 8x WD40EFRX
DS1817+ (bezig met installeren)
DS212+ (actief)
DS107+ (staat nog steeds aan)

Offline mchp92

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 15
  • -Ontvangen: 116
  • Berichten: 1.129
Re: QuickConnect registreren RT2600ac
« Reactie #1 Gepost op: 11 juni 2017, 16:52:16 »
Een ddns naam kan maar in 1 device gebruikt worden
  • Mijn Synology: DS213j
  • HDD's: 2x Seagate 4TB

Offline wideko

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 11
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 43
  • Bezige bij
Re: QuickConnect registreren RT2600ac
« Reactie #2 Gepost op: 11 juni 2017, 17:14:39 »
Een DDNS aan één device toewijzen, dat begrijp ik.
Nog eens een poging gedaan, nu eerst alleen de QuickConnect.
Met een 'nieuwe' naam. En dat werkt. geregistreerd in het account van Synology.

DDNS lukt me niet, ook niet met een 'unieke'-naam. Melding is "Verbinding mislukt".

Kan dit iets te maken hebben met het feit dat de router achter de router in huis hangt? Bij de NAS was dat vroeger geen probleem.
Of wordt dit tegengehouden door firewall-settings?
  • Mijn Synology: DS1817+
  • HDD's: 8x WD40EFRX
DS1817+ (bezig met installeren)
DS212+ (actief)
DS107+ (staat nog steeds aan)

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 201
  • -Ontvangen: 615
  • Berichten: 3.522
Re: QuickConnect registreren RT2600ac
« Reactie #3 Gepost op: 11 juni 2017, 23:35:39 »
DDNS is een vervanging van je  WAN IP-adres.  Dat kun je dus maar één keer aanmaken, want er is maar één WAN IP-adres.
Ofwel "aanmaken" in de router, ofwel in de NAS.

Maar je kunt ze uiteindelijk voor beide apparaten gebruiken. (Of willekeurig welk ander apparaat waar je een service op draait).

Inloggen in de router:
[ DDNS domeinnaam ].synology.me:8001   (als beveiligde https inlog)

Een USB-disk op de Synology router aangesloten, kun je dezelfde regel met poortnummer ook voor de   < DS File >  app gebruiken.
Voor connectie met de NAS hoef je die aanvulling van het poortnummer niet toe te voegen.

Inloggen in de NAS:
[ DDNS domeinnaam ].synology.me:5001   (als beveiligde https inlog)

[ DDNS domeinnaam ].synology.me            (als connectie naar een webserver op de NAS ---> poorten 80 en 443 geforward naar de NAS)

DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.1  -  Experia Box V8 (achter glasvezel) + Synology Router RT1900ac + 8 port switch

Offline wideko

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 11
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 43
  • Bezige bij
Re: QuickConnect registreren RT2600ac
« Reactie #4 Gepost op: 12 juni 2017, 10:04:30 »
Hoi Babylonia,

Natuurlijk, dat was het.
DDNS:8001 werkt helaas niet als de router niet is vrijgegeven voor benaderen vanaf buiten :lol: Kan ik er nog niet bij... ::)
  • Mijn Synology: DS1817+
  • HDD's: 8x WD40EFRX
DS1817+ (bezig met installeren)
DS212+ (actief)
DS107+ (staat nog steeds aan)

Offline pvkan

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 44
  • Berichten: 330
  • Testen kost geld. Niet testen kost een vermogen.
Re: QuickConnect registreren RT2600ac
« Reactie #5 Gepost op: 12 juni 2017, 10:12:10 »
Misschien een domme vraag:
Maar waarom heb je je router achter een router gezet ? Dat is meestal niet de meest ideale optie.
(je WAN adres van de 2600 is nl ook een intern IP gezien 192.168.1.xxx; )

Misschien eerst het router/modem van je provider in bridge-modus laten zetten (als dat kan bij jouw moden/router) ?
Dat scheelt waarschijnlijk een boel toekomstige (DDNS) ellende.

Peter
  • Mijn Synology: DS1515+
DS1515+, 2+4Gb (6GB) RAM
5 x 3TB WD30EFRX; 4 actief, 1 spare
Backup extern (dagelijks): externe rsync-server
Backup lokaal (wekelijks): WD Elements Desktop 4 TB
UPS: APC-RS550G
Router RT2600AC

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 201
  • -Ontvangen: 615
  • Berichten: 3.522
Re: QuickConnect registreren RT2600ac
« Reactie #6 Gepost op: 12 juni 2017, 10:38:18 »
Op zichzelf hebben twee routers achter elkaar geen enkel nadelig effect ten aanzien van een ingestelde DDNS.
Je hebt tenslotte slechts één WAN IP-adres, of je nu één of 10 routers, Access Points en switches erachter hangt.
Kwestie van de router(s) goed instellen.

Heb je een werkende set-up met het normale WAN IP-adres, werkt het ook met een DDNS.

Zelf gebruik ik ook twee routers NAT achter NAT.  Omdat ik anders de telefonie kwijt ben van mijn provider.
(Telefonie en TV via de 1e router van de ISP, de rest via mijn 2e Synology router).
Kan wel andere VOIP apparatuur erbij gaan aanschaffen, zodat de ISP router er tussenuit kan, maar minder apparaten worden het toch niet.
Ik heb zelfs een eigen NL-domein op mijn WAN-poort gezet, en gebruik van SSL certificaat.  Het werkt zonder problemen.

DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.1  -  Experia Box V8 (achter glasvezel) + Synology Router RT1900ac + 8 port switch

Offline wideko

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 11
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 43
  • Bezige bij
Re: QuickConnect registreren RT2600ac
« Reactie #7 Gepost op: 12 juni 2017, 10:53:53 »
Ik heb de router nu achter de huidige router zitten, omdat ik de RT eerst in wil configureren en enkele testen uitvoeren. Als dat goed gaat, kan de RT de plek in gaan nemen van de 'oude' D-Link, waarbij in huis alle fixed IP-adressen gewijzigd moeten worden naar het nieuwe 192.168.10.x bereik.

Nog een vraagje erbij: De RT kan ook middels een SSL-certificaat werken met een betrouwbaar https verbinding. Nu heb ik een certificaat voor mijn NAS gekocht, met een private key uit de CSR. Zou ik hetzelfde certificaat ook kunnen gebruiken voor de RT?
En in de loop van de week ook voor mijn nieuwe NAS? Of gaat dit niet omdat het certificaat aan een private key gekoppeld is???
  • Mijn Synology: DS1817+
  • HDD's: 8x WD40EFRX
DS1817+ (bezig met installeren)
DS212+ (actief)
DS107+ (staat nog steeds aan)

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 201
  • -Ontvangen: 615
  • Berichten: 3.522
Re: QuickConnect registreren RT2600ac
« Reactie #8 Gepost op: 12 juni 2017, 10:58:37 »
Zou ik hetzelfde certificaat ook kunnen gebruiken voor de RT?

Ja, kun je ook importeren in de RT.   Zo heb ik dat ook gedaan.
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.1  -  Experia Box V8 (achter glasvezel) + Synology Router RT1900ac + 8 port switch

Offline wideko

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 11
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 43
  • Bezige bij
Re: QuickConnect registreren RT2600ac
« Reactie #9 Gepost op: 15 juni 2017, 12:20:38 »
Na een ticket bij Synology heb ik de DDNS kunnen verhuizen. Als je de DDNS invult voor een 'nieuw' apparaat, dan mislukt de verbindingstest. Maar als je de DDNS wilt toepassen, dan komt daar een pop-up of je de DDNS wil verhuizen naar het nieuwe apparaat. (In mijn geval dus de router.
Alleen nu werkt de QuickConnect enkel en alleen voor één apparaat van de drie. En nee, niet voor de router maar alleen voor de DS achter de 2 routers. Ik kan nu dus niet meer bij de router (van buiten). De ene DS via de oude doorverwijzing en de nieuwe DS via de QC. Wordt het dus tijd om de IP-adressen thuis te gaan aanpassen en de oude router te vervangen voor de nieuwe.

***** aangepast *****
Beide DS-en kan ik via QC benaderen. Echter is de oude DS212 geforceerd naar https en het certificaat is niet op het QC-domein geregistreerd. Ik kom er dus wel in maar dan met de opmerking dat https niet mogelijk is.
Alleen de router lukt nu niet meer via QC. Poort 8000/8001 zijn in de eerste router niet geforward. Ik vermoed dat dat nu op dit moment de reden daarvoor is.
  • Mijn Synology: DS1817+
  • HDD's: 8x WD40EFRX
DS1817+ (bezig met installeren)
DS212+ (actief)
DS107+ (staat nog steeds aan)

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 201
  • -Ontvangen: 615
  • Berichten: 3.522
Re: QuickConnect registreren RT2600ac
« Reactie #10 Gepost op: 15 juni 2017, 13:30:22 »
Alleen nu werkt de QuickConnect enkel en alleen voor één apparaat van de drie.

Dat zal het ook blijven doen.
Een QuickConnect is iets anders als een DDNS-domein met een andere functie en werkt dus ook anders.
In tegenstelling tot een DDNS kun je volgens mij wel per apparaat een unieke QuickConnect aanmaken.
(Moet je per apparaat anders benoemen).  Zelf nooit geprobeerd, maar dacht het eerder wel gelezen te hebben.
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.1  -  Experia Box V8 (achter glasvezel) + Synology Router RT1900ac + 8 port switch

Offline wideko

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 11
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 43
  • Bezige bij
Re: QuickConnect registreren RT2600ac
« Reactie #11 Gepost op: 16 juni 2017, 15:15:30 »
QuickConnect naar alle 3 de klanten werkt, ook naar de router.
 :| :o :'(
Het vinkje van 'Enable QuickConnect' was zomaar ineens verdwenen.

Case closed ;)
  • Mijn Synology: DS1817+
  • HDD's: 8x WD40EFRX
DS1817+ (bezig met installeren)
DS212+ (actief)
DS107+ (staat nog steeds aan)


 

Synology-Forum.nl is een Nederlands gebruikersforum en staat volledig los van het merk Synology.