Synology-Forum.nl

Overige software => DDNS / Quick Connect / EZ-Internet / Portforwarding => Topic gestart door: Ivo123 op 31 mei 2018, 21:01:01

Titel: Vermoedelijk certificaat probleem met inloggen
Bericht door: Ivo123 op 31 mei 2018, 21:01:01
Beste allen,

Vandaag sinds een tijdje mijn synology weer aangezet en toen kon ik ineens niet meer verbinden. Ik heb een bookmark in Firefox waarmee ik verbinding maak (https://quickconnect.to/mijnnaam). Dus ik weet zeker dat ik daarmee een tijd geleden wel in kon loggen. Ook inloggen in Firefox met https://mijnnaam.synology.me:5001 lukt niet. Ja, ik heb de porten 5000 en 5001 geforward ;)
Ik krijg de foutmelding dat de verbinding niet beveiligd is.

Als ik dan in Internet Explorer verbind met https://mijnnaam.synology.me:5001 dan blijkt het wel te werken! Er staat wel een melding over een ongeldig certificaat.

Verbinden met apps zoals DS file lukt wel gewoon (via HTTPS en mijnnaam.synology.me).


Ik heb alle instellingen in mijn synology nog eens gecontroleerd, zoals DDNS, quickconnect instellingen etc.

Dus ik vermoed dat er iets met het certificaat aan de hand is. Alleen kom ik er niet uit en ik snap al helemaal niet waarom dat nou 'ineens' optreed... Er staat in configuratiescherm/certificaten wel een "Synology.com" (default certificate) voor FTPS, standaard, VPN server. Ik kan me niet herinneren ooit een certificaat aangemaakt te hebben en dat die nu verlopen is. Kan ik dat ergens checken?

Heeft iemand een idee waar ik het nog moet zoeken?
Titel: Re: Vermoedelijk certificaat probleem met inloggen
Bericht door: krekel op 08 september 2018, 16:46:21
Ik zie dat je nog geen antwoord hebt gekregen op je vraag, ik heb er nu ook last van. Heb je het inmiddels al kunnen oplossen?

groet,  Jaap