Auteur Topic: Volume 1 vastgelopen...  (gelezen 348 keer)

Offline Jeroen69

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 6
Volume 1 vastgelopen...
« Gepost op: 12 oktober 2017, 23:00:11 »
Ik hoop van harte dat iemand me kan helpen. Ben niet goed thuis in deze materie...

Ik heb Synology DS412+ met 2 schijven (ingesteld RAID 1). Enkele dagen terug hield nummer 2 er een mee op. Piepende NAS. Nieuwe schijf besteld. Had de vorige 3TB nieuwe heeft 4TB. Installatie gedaan zoals beschreven: NAS uit, schijf eruit, nieuwe erin. En starten maar. Ging goed en hij leek aan te geven data over te zetten om RAID 1 instelling weer op te pakken.
Echter, na zo'n half uur sloeg de boel vast. Schijf 2 ziet er gezond uit (snelle SMART test liet dat ook zien), maar schijf 1 niet. Melding Volume 1 vastgelopen. NAS uitgezet en opnieuw opgestart, maar nee, blijf melding vastgelopen zien.
Synology zelf adviseert een technische melding te maken, maar vrees dat daar niet vele uit komt.

Wat nu? En ben ik nu mijn data kwijt?
Ik hoop echt dat iemand mij omweg kan helpen... Many thanks!

  • Mijn Synology: DS412+
  • HDD's: 2

Offline Robert Koopman

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 179
  • -Ontvangen: 1531
  • Berichten: 9.732
    • http://www.dwvbb.nl
Re: Volume 1 vastgelopen...
« Reactie #1 Gepost op: 13 oktober 2017, 00:36:10 »
Het is steeds schijf2 welke problemen geeft begrijp ik?
Met alleen schijf1 in de NAS werkt het wel, je bent niet je data kwijt.
De beep kun je uitzetten.
Nieuwe schijf in een pc zou ik compleet ontdoen van alle partities en nog eens opnieuw proberen.
DS712+  : 1*WD30EZRX DSM 6.1.4 - 15217 SHR
DS1812+: 8*WD30EFRX DSM 6.1.4 - 15217 RAID-5

Offline Jeroen69

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 6
Re: Volume 1 vastgelopen...
« Reactie #2 Gepost op: 13 oktober 2017, 07:10:29 »
Dank voor reactie.
Deze nacht een uitgebreide SMART test gedaan en disk 1 geeft geen goede signalen... Zie screenshot.

Kan ik überhaupt nog wat?
Ik vrees voor veel dataverlies.

Of kan ik er nog een externe usb harddisk aanhangen en proberen een backup te maken?
  • Mijn Synology: DS412+
  • HDD's: 2

Offline Hofstede

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 7
  • -Ontvangen: 946
  • Berichten: 4.324
Re: Volume 1 vastgelopen...
« Reactie #3 Gepost op: 13 oktober 2017, 08:23:36 »
Weet je zeker dat het schijf 2 was die defect was, en niet schijf 1?
Je zou nog kunnen proberen te starten met alleen de oude schijf 2 en kijken of dat goed gaat.

Indien je nu nog de data van de NAS kunt benaderen eerst een backup maken voor je verder experimenteert.

Offline Jeroen69

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 6
Re: Volume 1 vastgelopen...
« Reactie #4 Gepost op: 13 oktober 2017, 08:28:22 »
Ik ga eerst met extern usb harddisk maar een backup maken.
Nu maar hopen dat de schijf die data nog wil overschrijven....
  • Mijn Synology: DS412+
  • HDD's: 2

Offline davey

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 19
  • -Ontvangen: 66
  • Berichten: 806
Re: Volume 1 vastgelopen...
« Reactie #5 Gepost op: 13 oktober 2017, 11:27:08 »
Mocht hij de data niet meer kunnen kopiëren haal die schijf 1 er efe uit en doe hem dan in een externe behuizing en lees hem uit met linuxreader en maak dan even een back-up zo heb ik het laatst ook gedaan bij een goeie vriend van me.

Offline Jeroen69

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 6
Re: Volume 1 vastgelopen...
« Reactie #6 Gepost op: 24 oktober 2017, 11:57:10 »
Hallo, ik heb de NAS inmiddels met nieuwe schijven uitgerust en gelukkig grootste deel data kunnen herstellen en teruggezet. Het blijft allemaal wat complex eerlijk gezegd. Maar goed, de boel draait weer en gebruik nu ook Hyper Backup op een extra schijf (volume 2, ruimte die ik eerder niet gebruikte) om meer zekerheid in te bouwen.
  • Mijn Synology: DS412+
  • HDD's: 2

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 835
  • -Ontvangen: 4200
  • Berichten: 25.151
Re: Volume 1 vastgelopen...
« Reactie #7 Gepost op: 24 oktober 2017, 12:16:59 »
Even terug kijkende.......
Citaat
Ik heb Synology DS412+ met 2 schijven (ingesteld RAID 1).
Dit heb je dus niet meer, waarom niet, of nooit gehad.

Citaat
en gebruik nu ook Hyper Backup op een extra schijf (volume 2, ruimte die ik eerder niet gebruikte) om meer zekerheid in te bouwen.
Is dat daadwerkelijk op volume2 ?
Of bestaat volume2 niet meer en heb je die HD aan je NAS hangen via USB.

Kijk, een echte backup maken naar volume2 is natuurlijk geen echte backup, als je NAS gestolen wordt of afbrand, heb je niets meer.
Birdy.


DS411slim 1 x WD2500BEKT
          1 x HTS723280L9A362
          1 x HTS541680J9SA00
          1 x WD800BEVT       DSM 6.1.3-15152-7  [TEST]
DS411+II  4 x HDS724040ALE640 DSM 6.1.4-15217-2  [PROD]
DS413j    4 x WD20EARX        DSM 6.1.4-15217-2  [BACKUP]
DS716+II  2 x DT01ACA050      DSM 6.2-22259 Bèta [TEST]
RT2600ac                      SRM 1.1.5-6542-4   [PROD]

Offline Jeroen69

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 6
Re: Volume 1 vastgelopen...
« Reactie #8 Gepost op: 24 oktober 2017, 12:30:22 »
NAS draait nu RAID1 op meerdere schijven (Volume 1) en backup naar schijf 4 (Volume 2). Daarnaast externe USB schijf met backup.
  • Mijn Synology: DS412+
  • HDD's: 2

Offline Robert Koopman

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 179
  • -Ontvangen: 1531
  • Berichten: 9.732
    • http://www.dwvbb.nl
Re: Volume 1 vastgelopen...
« Reactie #9 Gepost op: 24 oktober 2017, 12:34:01 »
Volume1 is daadwerkelijk raid1 of toch SHR?
DS712+  : 1*WD30EZRX DSM 6.1.4 - 15217 SHR
DS1812+: 8*WD30EFRX DSM 6.1.4 - 15217 RAID-5

Offline Jeroen69

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 6
Re: Volume 1 vastgelopen...
« Reactie #10 Gepost op: 25 oktober 2017, 08:57:50 »
Volume 1 is echt RAID1. De backup-schijf geeft wel SHR aan.
  • Mijn Synology: DS412+
  • HDD's: 2


 

Volume is "weg"

Gestart door drnizeguyBoard Synology DSM algemeen

Reacties: 4
Gelezen: 3187
Laatste bericht 11 april 2014, 23:36:46
door Birdy
RAID 1 naar RAID 5 "System failed to change [Volume 1]"

Gestart door ZwaaiHaaiBoard NAS hardware vragen

Reacties: 1
Gelezen: 2265
Laatste bericht 13 januari 2012, 13:51:20
door ZwaaiHaai
Server: Volume 1 on Server has crashed

Gestart door 3svbBoard NAS hardware vragen

Reacties: 17
Gelezen: 9513
Laatste bericht 20 september 2011, 11:18:15
door LukeVredeveld
"Volume [1] was crashed"

Gestart door SpikeBoard NAS hardware vragen

Reacties: 9
Gelezen: 3352
Laatste bericht 19 maart 2013, 14:23:19
door janbal
"something went wrong with the volume's cnid db"

Gestart door SmiggelBoard Time Backup

Reacties: 2
Gelezen: 1474
Laatste bericht 11 december 2011, 22:58:25
door Nelesss
Synology-Forum.nl is een Nederlands gebruikersforum en staat volledig los van het merk Synology.