Synology-Forum.nl

Overige software => Overige software => Topic gestart door: Bassssie op 31 oktober 2018, 13:44:20

Titel: VPN verbinding private internet access
Bericht door: Bassssie op 31 oktober 2018, 13:44:20
Beste lezer,

Via private internet access zit ik achter een VPN. Deze VPN verbinding wil ik ook tot stand brengen op mijn DS209+II DSM 4.2. Ik heb deze draaien gehad met een oud certificaat via een forum. Helaas werkt deze niet meer. Voor een nieuw certificaat (open VPN) heb ik veel keuzes. Inmiddels heb ik ze allemaal geprobeerd, maar krijg ik geen verbinding. Ik ben een leek op dit gebied. Na het importeren van een certificaat druk ik op verbinden en krijg de volgende melding:

 "Verbinding is mislukt. Zorg ervoor dat: Het serveradres juist is. De poort die voor VPN-service gebruikt wordt, is geconfigureerd op de netwerkapparaten (zoals firewalls, NAT of router) tussen uw Diskstation en de VPN-server."

Kan iemand mij helpen de verbinding weer werkend te krijgen. Ik heb hier al veel over gelezen en merk op dat ik uit het rar bestand van private internet access het certificaat inlees, terwijl juist bij nieuwere DSM software ook iets met het OPVN bestand gedaan moet worden. Als ik het OPVN bestand als certificaat selecteer dan krijg ik de melding "illigaal certificaat".

Alvast bedankt voor de moeite.

MVG
Bas