Auteur Topic: Zie in het Findermenu m'n NAS niet  (gelezen 1118 keer)

Offline JanSr

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 9
  • -Ontvangen: 4
  • Berichten: 346
Zie in het Findermenu m'n NAS niet
« Gepost op: 11 maart 2021, 09:26:13 »
Ik stapte over naar een nieuwe MacBook Pro, MacOS Big Sur 11.2.3.
Ik was gewend om in het Findermenu in het rijtje locaties (links onder) Diskstation te zien.
Dat is nu niet meer zo.
Wat moet ik doen om dat weer voor elkaar te krijgen?
  • Mijn Synology: DS214play

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 160
  • -Ontvangen: 2338
  • Berichten: 15.031
Re: Zie in het Findermenu m'n NAS niet
« Reactie #1 Gepost op: 11 maart 2021, 11:11:08 »
Normaal bepaal je wat je ziet in de settings van de finder.

Maar in Catalina viel me op dat dit alles nu ondergebracht is in een "netwerk" folder.
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR
  • Extra's: DS212J (Backup)

Offline JanSr

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 9
  • -Ontvangen: 4
  • Berichten: 346
Re: Zie in het Findermenu m'n NAS niet
« Reactie #2 Gepost op: 11 maart 2021, 16:17:27 »
Op zich klopt dat, maar hoewel ik in de Finder alles heb aangevinkt, zie ik in het lijstje Diskstation niet meer staan.
In Netwerk Zie ik Diskstation wel staan, maar er op klikken leidt tot beachballen.

Ik had de hoop, dat er in Synology een list te vinden zou zijn waarbij het ineens goed gaat.
Met CMD-K kom ik er wel, maar dat is toch een omweg.
Een alias van een Diskstation volume leidt ook tot beachballen.

Bij Macfreak kom ik ook nog niet veel verder.
  • Mijn Synology: DS214play

Offline JanSr

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 9
  • -Ontvangen: 4
  • Berichten: 346
Re: Zie in het Findermenu m'n NAS niet
« Reactie #3 Gepost op: 05 november 2021, 17:03:39 »
In de Finder zie ik nu dit:

54540-0

Wat ik niet voor elkaar krijg is dat ik deze NAS: 192.168.178.41 ook onder zijn naam (Diskstation2) in de Finder krijg.

Graag advies
  • Mijn Synology: DS214play

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 160
  • -Ontvangen: 2338
  • Berichten: 15.031
Re: Zie in het Findermenu m'n NAS niet
« Reactie #4 Gepost op: 06 november 2021, 16:26:24 »
Heb je 'bonjour' wel aan staan in die nas? En dus niet zijn poort in de firewall van de nas geblokkeerd.  En je verbind wel met de hostnaam en niet met dat IP?
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR
  • Extra's: DS212J (Backup)

Offline JanSr

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 9
  • -Ontvangen: 4
  • Berichten: 346
Re: Zie in het Findermenu m'n NAS niet
« Reactie #5 Gepost op: 07 november 2021, 13:01:14 »
Het stond al zo:
54548-0

en
54546-1

Deze zin begrijp ik niet: En je verbind wel met de hostnaam en niet met dat IP?
Hoe doe ik dat?
  • Mijn Synology: DS214play

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 160
  • -Ontvangen: 2338
  • Berichten: 15.031
Re: Zie in het Findermenu m'n NAS niet
« Reactie #6 Gepost op: 07 november 2021, 17:13:46 »
smb://account@hostnaam.local i.p.v. smb://account@IP
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR
  • Extra's: DS212J (Backup)

Offline JanSr

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 9
  • -Ontvangen: 4
  • Berichten: 346
Re: Zie in het Findermenu m'n NAS niet
« Reactie #7 Gepost op: 08 november 2021, 09:58:54 »
Daarom begrijp ik het ook niet. Dit staat er, gewoon vanaf stap 1 afgekeken bij Diskstation (mijn andere NAS)

54554-0

Ook de instellingen van WEBDAV zijn gelijk.
  • Mijn Synology: DS214play

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 160
  • -Ontvangen: 2338
  • Berichten: 15.031
Re: Zie in het Findermenu m'n NAS niet
« Reactie #8 Gepost op: 08 november 2021, 12:36:12 »
Daar kan ik niet uit halen dat de Mac ondersteuning aan staat. Want alleen dan wordt de hostnaam ook echt op het netwerk gepubliceerd via bonjour. Die andere velden die je eerder liet zien gaat alleen over de printer tonen via bonjour. (En is dus alleen nodig als je ook een printer op de nas aansluit)
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR
  • Extra's: DS212J (Backup)

Offline JanSr

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 9
  • -Ontvangen: 4
  • Berichten: 346
Re: Zie in het Findermenu m'n NAS niet
« Reactie #9 Gepost op: 08 november 2021, 13:16:08 »
Het toeval hielp mij, toen ik de naam "Diskstation2" intoetste in de regel die je ziet in het venster dat zich opent met Command-K.

Het is gelukkig weer gelukt. Maar niet dankzij Synology-Help.
Briolet bracht mij op het idee. Dank daarvoor!
  • Mijn Synology: DS214play

Offline JanSr

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 9
  • -Ontvangen: 4
  • Berichten: 346
Re: Zie in het Findermenu m'n NAS niet
« Reactie #10 Gepost op: 11 november 2021, 12:27:59 »
Toch heb ik de laatste finesse nog niet gevonden: Als ik mijn Mac opstart, zie ik de eerste Diskstation wel, de tweede wel.
Pas na selectie in Command-K komt die in beeld.

Waarom?
  • Mijn Synology: DS214play

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 160
  • -Ontvangen: 2338
  • Berichten: 15.031
Re: Zie in het Findermenu m'n NAS niet
« Reactie #11 Gepost op: 11 november 2021, 15:20:12 »
Na een Cmd-K wordt hij gemount. Dan staat hij als een gemout device in de lijst. Daarvoor alleen als een server die in het netwerk zit en zich via bonjour in het netwerk publiceert.
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR
  • Extra's: DS212J (Backup)


 

wat kan er niet met php/mysql?

Gestart door AnonymousBoard Web Station

Reacties: 2
Gelezen: 4179
Laatste bericht 10 april 2008, 21:14:21
door Anonymous
Map verwijderen op USB-schijf lukt niet

Gestart door AnonymousBoard Externe harddisks en Printers

Reacties: 1
Gelezen: 3709
Laatste bericht 28 augustus 2006, 10:55:33
door Bob
Fan 106e lawaaierig, slaat niet/nauwelijks af bij standby

Gestart door AnonymousBoard NAS hardware vragen

Reacties: 9
Gelezen: 6840
Laatste bericht 02 januari 2007, 12:21:44
door LeendertB
Norton Ghost and DS106j niet compatible?

Gestart door AnonymousBoard NAS hardware vragen

Reacties: 2
Gelezen: 3017
Laatste bericht 06 oktober 2006, 13:35:38
door Anonymous
Synology 106E komt niet uit standby [SOLVED]

Gestart door MichielBoard NAS hardware vragen

Reacties: 2
Gelezen: 2733
Laatste bericht 11 december 2006, 21:16:06
door Anonymous