Tweaks / Addons A.K.A. The Underground > Mail mods

impa/pop3

<< < (2/2)

bartmans99:
Je moet zowel Mailserver als Mailstation installeren.

Mailstation levert je Roundcube op. In Roundcube inloggend als admin kun je aangeven dat je voor een gebruiker op je NAS POP3 toestaat.

Log daarna in als die gebruiker in Roundcube. Je kunt POP3 instellen. Daar kun je ook externe SMTP instellen of bij MailServer. Ontvangen gaat via POP3, versturen via SMTP. Je provider moet dat versturen via poort 25 wel toestaan. Voor sommige providers zijn er omwegen te vinden op dit forum, door een ander poortnummer te kiezen.

Verzenden van mail gaat in principe altijd via de SMTPserver van de provider die hoort bij je verbinding. Maar ik heb webhosting abonnement waarmee ik dat kan omzeilen.

Als je in Mailserver de opties voor IMAP en POP3 aanzet, kun je zo via diverse clients (PC's, telefoons, etc.) mail ophalen.

Als je de juiste portforwarding instelt kun je dat dan ook extern.

Ik heb dit zelf al jaren naar tevredenheid draaien.

remco65:
Als ik het dus goed begrijp heb je mailstation nodig om je mail binnen te halen en versturen naar je ISP.
Mailserver heb je nodig om intern alle het mailverkeer intern via IMAP te syncroniseren.
m.v.g. Remco65

bartmans99:
Bijna maar niet helemaal.

MailStation is om mail op te halen via Pop. Je kunt wel een uitgaande SMTP server instellen maar wordt dan alleen gebruikt als je de webinterface (Roundcube) gebruikt.

In MailServer stel je de uitgaande SMTP server in. En stel je in hoe je interne clients de mail kunnen ophalen. Meest praktisch daarvoor is IMAP.

remco65:
Bedankt voor je reactie.


Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie