Auteur Topic: Mail server op NAS als archief  (gelezen 1364 keer)

Offline arakweker

 • Bedankjes
 • -Gegeven: 2
 • -Ontvangen: 1
 • Berichten: 30
Mail server op NAS als archief
« Gepost op: 29 juni 2019, 10:32:45 »
Ik heb de Mail Server op mijn NAS ingesteld als archief. Vanaf mijn devices (iPhone, iPad en Mac) verplaats ik de mail die ik wil bewaren naar een IMAP postbus op de Mail Server. Dat werkt (dankzij de verschillende tips die ik op het forum heb gevonden) prima, met uitzondering van een paar punten, die ik graag wil voorleggen. Verder gebeurt er niets met de Mail Server, alles blijft lokaal, geen koppeling met externe mailadressen, domeinen, verzenden doe ik niet aan, verder niets raars of wat dan ook. Ik maak een verbinding via het lokaal IP adres van de NAS, met naam en wachtwoord en ik kan bij het IMAP postbusje, met daarin een mappenstructuur die het archiveren gemakkelijk maakt. Buiten mijn eigen netwerk werkt het zo natuurlijk niet.

(1) De standaard mail clients op de iPhone, iPad en Mac maken prima verbinding via IMAP. Wat ik minder vind is dat ze dan als een dolle alle mail in het IMAP postbusje op de NAS beginnen op te halen en lokaal gaan cachen. Je kunt in de instellingen het ophalen van attachments uit zetten, dat scheelt. In oudere versies van de systemen kon je het ophalen van de mail beperken tot de laatste maand of iets dergelijks, maar die optie is verdwenen. Wat fijn werkt is dat ik vanaf ieder apparaat nu bij mijn oude mail kan... maar de penalty is hoog. Daar wordt online flink over geklaagd, die hebberigheid van de standaard Apple mail clients.

(2) Dus wil ik op zoek naar andere mail clients, waarbij ik wel kan instellen dat het ‘standaard’ ophalen zich moet beperken. Dan denk ik aan clients als Spark, Mailbox of Gmail. Er zijn er genoeg... Bij het uit proberen loop ik tegen een ander probleem aan. Vaak ondersteunen die clients alleen IMAP TLS/SSL. Maar op de een of andere manier werkt dat niet in mijn setup. Ik heb bijvoorbeeld de GMail client op mijn iPad, ingesteld op IMAP TLS/SSL poort 993. Na een flinke tijd wachten komt een ‘kan geen verbinding maken met de server fout’. Terwijl het onder punt (1) gewoon werkt.

Ik heb die tip gevonden dat je bij oudere mail clients de compatibiliteitsmodus (in Security-Geavanceer-tussencompatibiliteit) aan moet zetten. Dat is gebeurd maar verandert niets, IMAP TLS/SSL op poort 993 werkt gewoon niet. De firewall op de NAS staat uit, dat is het ook niet.

Iemand tips zodat ik weer wat verder kan komen?
Alvast bedankt,
Jan

Offline Briolet

 • Global Moderator
 • MVP
 • *
 • Bedankjes
 • -Gegeven: 157
 • -Ontvangen: 2334
 • Berichten: 14.997
Re: Mail server op NAS als archief
« Reactie #1 Gepost op: 29 juni 2019, 10:57:46 »
Apple mail heeft altijd al alles locaal opgeslagen. Op een PC ook niet zo erg omdat dat snel zoekt in oude mail.

Thunderbird heeft wel uitgebreide instellingen voor lokale opslag. Je kunt per postbus instellen of er locale kopiën bewaard moeten worden. Je kunt alleen de laatste dagen bewarem of alleen de laatste x berichten.

Mobile apple producten heb ik niet. Maar ik ben er mee eens dat het een slechte zaak is als een mobiel apparaat alle mail gaat opslaan.

Met TLS heb ik nooit problemen gehad. Maar ik gebruik dan ook een certificaat op naam. Maar bij het uitzetten van de certificaatcontrole in de cliënt zou het ook met het standaard certificaat moeten werken.
 • Mijn Synology: DS415+
 • HDD's: 3x 3TB in SHR
 • Extra's: DS212J (Backup)


 

Mail - Alles werkt behalve de imap ssl/tls optie

Gestart door dkroeskeBoard Mail Station

Reacties: 0
Gelezen: 1117
Laatste bericht 14 april 2012, 13:19:05
door dkroeske
Mail instellen domeinnaam

Gestart door madamoBoard Mail Station

Reacties: 8
Gelezen: 3543
Laatste bericht 21 juni 2011, 12:57:08
door bartmans99
Mail icoon op het buroblad

Gestart door Den1972Board Mail Station

Reacties: 5
Gelezen: 3314
Laatste bericht 25 maart 2009, 08:29:57
door JeroenVanOmme
ik ontvang geen mail meer na update DSM 6.2.2-24922

Gestart door fransbasBoard Synology DSM 6.2

Reacties: 20
Gelezen: 2819
Laatste bericht 29 mei 2019, 20:34:20
door Briolet
Verzonden mail komt niet aan (foutmeldingen)

Gestart door arnorBoard Mail Server

Reacties: 0
Gelezen: 1163
Laatste bericht 24 november 2017, 19:27:04
door arnor