Hardware ondersteuning > Netwerk algemeen

Tevredenheid Ziggo Connectbox?

(1/4) > >>

arnor:
Voor mijn internetverbinding ben ik afhankelijk van Ziggo. Op dit moment hangt daaraan een TC7200 van Ziggo die ik als bridge heb ingesteld. Direct hieraan verbonden zit een Netgear R7000 die als router functioneert. Eén en ander werkt tot tevredenheid. De Synology is vanaf buiten bereikbaar vanwege websites, mailserver en VPN

Om diverse redenen wil ik echter naar een snellere verbinding tot 250Mbit/s. Dat kan door Ziggo op mijn adres worden geleverd maar heeft tot consequentie dat ik een Connectbox krijg.

Ik probeer nu zicht te krijgen op de tevredenheid onder Synology-gebruikers over die Connectbox in samenhang met interne servers die al of niet van buiten bereikbaar moeten zijn. Ik heb begrepen dat er meerdere merken worden geleverd. Ik lees veel over problemen die er zijn (geweest) met die connectbox in samenhang met bijvoorbeeld Synology-apparatuur. Ik ben soms meerdere maanden van huis ben en kan niet makkelijk ingrijpen als een connectbox plotseling totaal niet werkt  Gelukkig heb ik buren die best bereid zijn een apparaat even opnieuw van stroom te voorzien of te resetten of zo. Maar dan moet het wel zodanig zijn dat ik van afstand toch weer bij kan komen. Ik ben dan ook voornemens de connectbox als hoofdrouter in te stellen. De aanwezige Mediabox kan in mijn situatie niet als router worden gebruikt. Eventuele problemen met wifi vind ik niet van belang. Voor wifi-gebruik in huis sluit ik een aantal AP's aan.

Ik ben dus benieuwd naar de huidige stand van zaken. Eenmaal gemelde problemen van bijvoorbeeld meer dan een jaar oud zouden immers inmiddels verholpen kunnen zijn. Voorzover dat van belang is meld ik even dat ik in zogenaamd oud-upc-gebied woon. (ik heb ergens gelezen dat dat zou kunnen bepalen welk merk connectbox ik krijg).

Dank voor jullie inbreng.

Robert Koopman:
Ik heb er al jaren eentje in gebruik.
Wel in bridgemode dus een eigen router er achter.
Nooit enig probleem mee gehad.
Nu nog als reservelijntje in gebruik maar al meer als een jaar niet naar gekeken.
Mijn zoon heeft er ook al jaren eentje, ook in bridgemode, en ook geen problemen.
Ja, ik lees ook de gruwelverhalen maar blijkbaar gelden die niet voor iedereen?

Eddiexbmw:
Ik heb een connectbox als modem/router en werkt voor mij prima. Heb ook mailserver/mailstation en webserver draaien. Alleen het forwarden van poort 25 wilde niet lukken. Met een trucje lukte het wel.
Connectbox UPnP aangezet, poort 25 door Synology laten openzetten, UPnP weer uitgezet op de connectbox.
Blijkbaar mocht ik het niet met de hand doen, maar lukt het wel als het via UPnP wordt aangestuurd.
Ik zit ook in een voormalig UPC gebied.

pvkan:
Ik heb de Ziggo Connectbox in bridge (kan je zelf doen) en daarachter mijn eigen router (RT2600AC van Synology).
Foutloos. Dag in, dag uit.

Peter

bartmans99:
Ik heb Connectbox in standaard router modus. En heb inderdaad wel eens problemen met remote toegang. Na een reset werkt dan alles weer, maar dan moet je wel de stroom eraf halen en dat is van afstand lastig.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie