Poll

Wat vinden jullie van ons nieuwe subForum: Netwerk Algemeen?

Prima, want er was blijkbaar behoefte aan!
Hehe, eindelijk dan maar toch!
Nou ja zeg, er zijn al zoveel subFora hier!
Daar heb ik een geheel andere mening over! - graag motiveren in een post -> [Over het Forum]

Auteur Topic: Ubiquiti UniFi Thuisnetwerk  (gelezen 18791 keer)

Offline m4v3r1ck

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1953
  • -Ontvangen: 162
  • Berichten: 1.910
Re: Ubiquiti UniFi Switch.
« Reactie #150 Gepost op: 11 januari 2018, 23:02:56 »
Om een of andere reden, wil mijn US-8-POE-150W niet meer zichtbaar worden in mijn nieuwe Controller op de CloudKey?

Zoals eerder gemeld hadden beide switches een ip-adres in het 192.168.2.x subnet. Ik heb beiden een harde reset - aan-uit/reset button - gegeven, omdat het forget-commando niet werkte. Alleen is de US-8-POE-60W weer online gekomen. Vandaar ook maar 3 apparaten ik mijn dashboard.

8)
CHEERS! - ! I am an advocate of the "if it ain't broken, don't fix it" modus operandi !

Offline Hofstede

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 7
  • -Ontvangen: 1143
  • Berichten: 4.670
Re: Ubiquiti UniFi Switch.
« Reactie #151 Gepost op: 12 januari 2018, 08:39:28 »
Als je via SSH op de switch inlogt kun je het commando:

set-default

uitvoeren. Daarna aan en weer uit zetten.

Offline m4v3r1ck

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1953
  • -Ontvangen: 162
  • Berichten: 1.910
Re: Ubiquiti UniFi Switch.
« Reactie #152 Gepost op: 12 januari 2018, 13:16:06 »
Goedemiddag allemaal!

Ik heb tot in de late uurtjes deze issue proberen te tackelen. Het blijkt dat op de USG-3P een LAN1 port zit en een LAN2/WAN.

De reden dat ik in eerste instantie alle UniFi apparaten wel kon opnemen in mijn Controller op de Mac, komt omdat ik de USG en US samen - ook aan elkaar verbonden - aan mijn Mac had hangen.

Zodra ik dus mijn Mac er tussen uithaal en de USG - standalone - in de meterkast plaats, ben ik de apparaten op de LAN2/WAN poort dus helemaal kwijt.

Ik heb gezocht en het antwoord gevonden op  het gebruikersforum van Ubiquiti. De USG heeft namelijk - standalone - wel 2 LAN poorten, maar zonder tussenkomst van mijn Mac zijn dit niet te mixen gescheiden LAN's.

In de settings van de Controller op mijn CloudKey moet ik dan ook in Networks de LAN2 apart configuren. Een bridge-optie voor beiden LAN poorten is er niet. Dus ik kan LAN1 en LAN2 dan ook NIET op hetzelfde subnet laten draaien.

Moet ik dan in de meterkast ook een switch neerzetten om op LAN1 een verbinding te maken met die switch en deze dan te verbinden met mijn twee US switchen om alle apparaten in huis op hetzelfde subnet te kunnen verbinden?

De moeilijkheidsgraad van een UniFi-netwerk wordt hiermee natuurlijk met 100% verhoogd imho want zelf de gevorderde kenners op het U-Forum lopen tegen dit soort 'verborgen gebrekend' op!

Desalnietemin ben ik nog steeds erg blij met Ubiquiti, hoe mooi en verleidelijk het design van de apparaten en de GUI ook is, PnP is zeker geen USP voor dit merk!  8)
CHEERS! - ! I am an advocate of the "if it ain't broken, don't fix it" modus operandi !

Offline Robert Koopman

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 206
  • -Ontvangen: 1645
  • Berichten: 10.154
    • http://www.dwvbb.nl
Re: Ubiquiti UniFi Switch.
« Reactie #153 Gepost op: 12 januari 2018, 13:20:33 »
Ik zou mijn modem op de WAN1 poort aansluiten en verder mijn complete netwerk op LAN1
LAN2/WAN2 zou ik zeker in het begin compleet niet gebruiken!

Mijn huidige router zit zo ook in het netwerk, kabeltje in en een kabeltje uit en verder niets.
DS712+  : 1*WD30EZRX DSM 6.2-23739 SHR
DS1812+: 8*WD30EFRX DSM 6.2-23739 RAID-5

Offline Hofstede

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 7
  • -Ontvangen: 1143
  • Berichten: 4.670
Re: Ubiquiti UniFi Switch.
« Reactie #154 Gepost op: 12 januari 2018, 13:23:59 »
Waarom heb je nu opeens twee LAN's????  :o

Nogmaals: Op de WAN poort van de USG maak je connectie met de LAN van de EB. En dat is de enige verbinding met je EB. Dus 1 kabel tussen EB en USG, verder niets.
De wifi van de EB zet je uit. De EB gebruikt subnet 192.168.2.x maar dat is verder niet relevant.

Op de LAN1 poort van je USG sluit je je hele thuisnetwerk aan, op de LAN2 niets. Dat netwerk op LAN1 heeft subnet 192.168.1.x. Dus 1 kabel van LAN1 naar een switch en op die switch sluit je de rest van je thuisnetwerk aan. Dus NAS, PC, camera etc.

Aan Unifi zijde heb je dus helemaal niets met het 192.168.2.x van doen en je hoeft ook LAN2 niet te configureren.


Offline Hofstede

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 7
  • -Ontvangen: 1143
  • Berichten: 4.670
Re: Ubiquiti UniFi Switch.
« Reactie #155 Gepost op: 12 januari 2018, 13:59:20 »
En nog even een plaatje:


Offline m4v3r1ck

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1953
  • -Ontvangen: 162
  • Berichten: 1.910
Re: Ubiquiti UniFi Thuisnetwerk
« Reactie #156 Gepost op: 12 januari 2018, 15:24:20 »
Waarom heb je nu opeens twee LAN's????  :o

Newbie! :oops:

Citaat
Nogmaals: Op de WAN poort van de USG maak je connectie met de LAN van de EB. En dat is de enige verbinding met je EB. Dus 1 kabel tussen EB en USG, verder niets.
De wifi van de EB zet je uit. De EB gebruikt subnet 192.168.2.x maar dat is verder niet relevant.

Check!

Citaat
Op de LAN1 poort van je USG sluit je je hele thuisnetwerk aan, op de LAN2 niets. Dat netwerk op LAN1 heeft subnet 192.168.1.x. Dus 1 kabel van LAN1 naar een switch en op die switch sluit je de rest van je thuisnetwerk aan. Dus NAS, PC, camera etc.

Check! - Dubble Check!



Citaat
Aan Unifi zijde heb je dus helemaal niets met het 192.168.2.x van doen en je hoeft ook LAN2 niet te configureren.

Check! - Dubble Check! - Triple Check!

38235-1

Hehe, eindelijk dan maar toch! 8)
CHEERS! - ! I am an advocate of the "if it ain't broken, don't fix it" modus operandi !

Offline m4v3r1ck

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1953
  • -Ontvangen: 162
  • Berichten: 1.910
Re: Ubiquiti UniFi Thuisnetwerk
« Reactie #157 Gepost op: 12 januari 2018, 15:29:54 »
[/config]  :geek:

38241-0


CHEERS! - ! I am an advocate of the "if it ain't broken, don't fix it" modus operandi !

Offline StefaanD

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 47
  • -Ontvangen: 85
  • Berichten: 288
Re: Ubiquiti UniFi Thuisnetwerk
« Reactie #158 Gepost op: 12 januari 2018, 16:07:15 »
Hehe, eindelijk dan maar toch! 8)
Zou onderhand tijd worden  :twisted: :P Nee aan dit draadje zal ik in een toekomst wel wat hebben.

Hier minder apparaten in huis, en trouwens ook een Telenet modem, zonder WiFi gelukkig, welke blijkbaar zoals ik net gemerkt heb niet meer voldoet voor de snelheid dit ik zou moeten hebben, dus daar moet ik nog eens achteraan om dit te vervangen. Zal wel weer het nodig gezaag nodig hebben om weer een modem-only exemplaar te pakken te krijgen.
Voor de rest draait de Airport Extreme (3de generatie dus tot 802.11n) en twee domme Belkin switches hier nog naar volle tevredenheid. Dus ik wacht even af wat Ubiquiti uit de mouw schudt met de nieuwe USG die eraan komt.
  • Mijn Synology: DS2413+
  • HDD's: 8 x 2TB, 2 x 4TB
  • Extra's: 4 GB
DS2413+
(in transitie) 8 x WD Red 2 TB + 2 x WD 4 TB en twee lege bays
5-star contributor My Movies Pro

Offline Robert Koopman

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 206
  • -Ontvangen: 1645
  • Berichten: 10.154
    • http://www.dwvbb.nl
Re: Ubiquiti UniFi Thuisnetwerk
« Reactie #159 Gepost op: 12 januari 2018, 16:22:03 »
En heb je 5GHz nog op 80MHz breed gezet?
Ik zet het niet meer terug!
Werkt als een speer en flitsend snel  8)
DS712+  : 1*WD30EZRX DSM 6.2-23739 SHR
DS1812+: 8*WD30EFRX DSM 6.2-23739 RAID-5

Offline m4v3r1ck

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1953
  • -Ontvangen: 162
  • Berichten: 1.910
Re: Ubiquiti UniFi Thuisnetwerk
« Reactie #160 Gepost op: 12 januari 2018, 16:31:37 »
Citaat
En heb je 5GHz nog op 80MHz breed gezet?

Bedankt voor je reminder, @Robert Koopman. Alle administratieve handelingen moet ik nog verder afmaken...

 8)
CHEERS! - ! I am an advocate of the "if it ain't broken, don't fix it" modus operandi !

Offline m4v3r1ck

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1953
  • -Ontvangen: 162
  • Berichten: 1.910
Re: Ubiquiti UniFi Thuisnetwerk
« Reactie #161 Gepost op: 13 januari 2018, 01:30:15 »
[config]  ;)

Zoals natuurlijk verwacht ben ik een nieuwe issue tegengekomen: IPTV van KPN...

Ik heb ook al even hulp gezocht op het Forum (Consumenten Markt) van KPN, maar wellicht heeft iemand hier ook de combi UniFi en de EBv10 - IPTV - wel draaiend gekregen. IGMP (?) schijnt de heilige graal te zijn mbt het streamen van IPTV via een UniFi netwerk. Snooping / IGMP-switch / IGMP proxy server zijn de technieken waar het dus om draait.

Onderstaand topic op het UniFi-Forum gaat specifiek over de USG-4P-PRO, maar wellicht kan ik - met hulp - deze, indien nodig, ombouwen voor de USG-3P?

https://community.ubnt.com/t5/UniFi-Routing-Switching/IGMP-IPTV-on-USG-PRO/td-p/1497835/page/5

Direct een UTP vanuit de EBv10 naar de Arris / Arcadyan STB's is natuurlijk het makkelijkst, via mijn netwerk dan ook een hele nieuwe uitdaging,

Een goede nacht, morgen gezond weer op! 8)
CHEERS! - ! I am an advocate of the "if it ain't broken, don't fix it" modus operandi !

Offline Hofstede

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 7
  • -Ontvangen: 1143
  • Berichten: 4.670
Ubiquiti UniFi Thuisnetwerk
« Reactie #162 Gepost op: 13 januari 2018, 09:49:49 »
Volgens mij had ik dat ook ergens vermeld. TV van KPN gewoon rechtstreeks op de Experia Box. Want al dat TV verkeer en die netwerkrommel van KPN wil je niet op je gewone netwerk.

Offline Robert Koopman

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 206
  • -Ontvangen: 1645
  • Berichten: 10.154
    • http://www.dwvbb.nl
Re: Ubiquiti UniFi Thuisnetwerk
« Reactie #163 Gepost op: 13 januari 2018, 09:55:20 »
Kan dat niet via een VLAN?
Heb geen KPN dus kan dit niet proberen.
DS712+  : 1*WD30EZRX DSM 6.2-23739 SHR
DS1812+: 8*WD30EFRX DSM 6.2-23739 RAID-5

Offline Hofstede

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 7
  • -Ontvangen: 1143
  • Berichten: 4.670
Ubiquiti UniFi Thuisnetwerk
« Reactie #164 Gepost op: 13 januari 2018, 10:02:43 »
Ja, dat kan. VLAN op de switch bij de experiabox en dan naar een poort met hetzelfde VLAN op de switch bij de STB. Dan is het een transparante tunnel die los staat van het computernetwerk.
Maar de switch bij de EB is een HP en ik weet niet of die VLAN’s ondersteund en hoe je die dan configureert.

Het hele gebeuren met IGMP etc. Is alleen van toepassing als je de hele EB vervangt door de USG maar dan heb je weer de telefonie en KPN die graag met hun remote tooltjes toegang tot hun apparatuur bij jou thuis willen. Ze zetten zomaar ongevraagd port-forwards in je EB naar je STB. Dat was dus voor mij nu precies de reden om de USG er tussen te zetten. Ze mogen in hun EB en STB rommelen wat ze willen, maar van mijn netwerk blijven ze af.

Zelf heb ik ook geen TV van KPN.


 

[Opgelost] UniFi VLAN's instellen voor de KPN Settop Boxen Arris / Arcaydian?

Gestart door m4v3r1ckBoard Netwerk algemeen

Reacties: 14
Gelezen: 646
Laatste bericht 05 februari 2018, 08:51:45
door Hofstede
Unifi Access Point wordt gezien als bedraad?

Gestart door Tristan87Board Synology Router

Reacties: 19
Gelezen: 1962
Laatste bericht 13 januari 2017, 19:14:24
door Marco@70
poort 8443 not available bij instal unifi controller 5

Gestart door Marco@70Board Overige 3rd party packages

Reacties: 3
Gelezen: 640
Laatste bericht 28 januari 2017, 09:43:27
door Ben(V)
[Opgelost] Unifi en Plex: issues en alternatieven?

Gestart door m4v3r1ckBoard Plex Media Server

Reacties: 86
Gelezen: 2022
Laatste bericht 02 februari 2018, 10:56:09
door m4v3r1ck
VERPLAATST: Unifi en Plex: issues en alternatieven?

Gestart door BirdyBoard Netwerk algemeen

Reacties: 0
Gelezen: 149
Laatste bericht 26 januari 2018, 09:08:22
door Birdy
Synology-Forum.nl is een Nederlands gebruikersforum en staat volledig los van het merk Synology. Lees onze privacyverklaring.