Packages > Officiële Packages

Synology Office

(1/4) > >>

dirklammers:
Ik weet eigenlijk niet waar ik deze vraag specifiek moet zetten, dus dan maar even hier. Ik zie het wel als die naar een ander deel van het forum wordt verplaatst.
Ik maak redelijk veel gebruik van de Synology “Excel” toepassing maar loop tegen een vreemd probleem aan.
Voordat ik het hele verhaal ga wegschrijven eerst de vraag of er iemand in het forum is die zichzelf wel een soort gevorderde gebruiker/specialist zou durven noemen en die eens mee wil denken?

Groet, Dirk

Babylonia:
In het verleden heb ik wel wat meer complexe dingen met Excel gedaan.

Ook wel eens de Office functies van het Synology pakket vergeleken.
Maar de functionaliteiten van het Synology pakket daarmee was / is(?)  zeker niet alles mogelijk in vergelijk met het Microsoft Office pakket.
Of bijv. het één op één over te zetten naar het Synology pakket.

Dus mocht je tegen problemen aanlopen, zou dat best wel eens kunnen liggen aan meer beperkte mogelijkheden van het Synology pakket zelf?
-

Briolet:
Ik gebruik het pakket, maar slechts een heel klein deel van de functies. Ik gebruikte Excel al toen je nog niet eens een font per cel kon instellen. De font instelling was ooit voor de gehele spreadsheet. Inmiddels gebruik ik Excel al 20 jaar niet meer. Wel ben ik nog steeds een fanatieker gebruiker van spreadsheets, maar vooral Numbers van Apple.

Geef aan in welke richting het probleem zit. Gaat het om specifieke functies van dit office pakket?

dirklammers:
Ja dan toch maar even wat uitleg want ik snap dat jullie zo in het algemeen lastig specifiek kunnen reageren.
Laat ik het gebruikte model als volgt versimpelen:

We hebben binnen onze kerk 4 bankrekeningen in gebruik. Voor elke rekening is er een tabblad dat simpel gezegd de volgende functie heeft: beginsaldo +/- mutaties = eindsaldo. Een andere vrijwilliger dan ik voert steeds deze mutaties in als maandelijkse batch.

Op een 5e tabblad voer ik zelf aan de hand van het laatste rekeningafschrift voor elke rekening het eindsaldo van die maand in.
Klopt dat voor een rekening met de stand van het betreffende tabblad dan wordt de cel groen, anders rood.
Zo zie ik snel of alle mutaties goed zijn ingevoerd.

Geen hogere excel-kunde en een simpele voorwaardelijke opmaak.

Voor 3 van de 4 rekeningen werkt dit prima, bij de 4e rekening wil de voorwaardelijke opmaak niet werken. Alle formules zijn hetzelfde - uiteraard met verschillende verwijzingen.

Vul ik echter op het tabblad van de foute rekening het eindsaldo handmatig in - ik overschrijf dus de berekening beginsaldo +/- mutaties = eindsaldo - dan werkt het wél.
Dat is gek!

Het lijkt wel of er "onder water" iets niet gelijk is aan elkaar, namelijk het berekende saldo op het betreffende tabblad van de foute rekening en het door mij handmatig ingevoerde saldo op het 5e tabblad. Dit terwijl er toch echt dezelfde getallen staan.....
De gegevenstypes zijn overal hetzelfde: aantal.

Snap er werkelijk niets van want het is toch niet moeilijker dan simpel voorbeeld:

1+1+1+1 = 4 op het tabblad klopt NIET met de handmatig ingevulde 4 op het controletabblad.
Direct de formule overschrijven met 4 klopt WEL met de handmatig ingevulde 4 op het controletabblad.

I'm lost.....

Groet, Dirk

Briolet:
Met een spreadsheet heb je regelmatig last van afrondingen na een berekening omdat getallen onder water in een hexadecimaal systeem gerekend wordt. (dan kan 5 - 2 plots 2,999999 worden) Voor boekhoud toepassingen is het daarom vaak verstandig om alle getallen na een berekening geforceerd op twee cijfers af te ronden.

In mijn begintijd van programmeren deed ik veel met een 6502 processor. (C64 en Apple II) Die had een speciale decimale mode waardoor hij minder efficiënt werd, maar je geen last had van dergelijke afrond fouten door het omzetten van 16-tallig naar 10-tallig.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie