Auteur Topic: mijn Blackberry synchroniseert niet met de Baikalserver op de NAS.  (gelezen 1964 keer)

Offline T. Rademakers

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 34
mijn Blackberry synchroniseert niet met de Baikalserver op de NAS.
« Gepost op: 11 februari 2016, 15:54:55 »
Goedemiddag,
ik heb gisteren Baïkal geïnstalleerd en zowel het adresboek van Thunderbird en de agenda Lighting hier aan gekoppeld. Op de server is te zien dat als ik een mutatie in de agenda of het adresboek verwerk deze verwerkt wordt op de server (met dank aan de handleiding van Erik).
Ik wil nu mijn Blackberry hier aan koppelen zodat ik eindelijk mijn agenda kan synchroniseren. Hier ligt dan ook mijn probleem. Dat lukt me niet. Voor webdav heb ik de optie Basic genomen.

Het certificaat op mijn server is een zelfondertekend certificaat, wat ik ook gebruik voor mijn open VPN verbinding (deze werkt op zowel een Mac als op een Windoslaptop gewoon goed).

Om de Blackberry te koppelen doe ik nu het volgende.
Op mijn Blackberry ga ik naar Instellingen/accounts/Blackberry-accounts,E-mail, agenda enz /geavanceerd/calDAV/nu vul ik de gegevens in zoals gebruikersnaam(=gebruikersnaam van de Baikalserver). Wachtwoord=wachtwoord van Baikalserver.(ik heb hiervoor ook het wachtwoord en de gebruikersnaam voor toegang op NAS te krijgen geprobeerd en dat leidt tot hetzelfde resultaat.

URL: https://internipadres van MYSYNO/baikal//cal.php/calendars/USERNAME/default/
Na bevestiging krijg ik de volgende foutmeldingen:
Identiteit van de provider kan niet worden geverifieerd. Als ik dan kies voor de optie Doorgaan dan krijg ik de volgende foutmelding:
Uw aanmeldingsgegevens voor CalDAV server [intern IPadres]zijn gewijzigd of zijn onjuist. Controleer uw accountinstellingen.
(als ik op details druk om de details van het certificaat de controleren dan krijg ik de gegevens van het zelfondertekend certificaat te zien).
Wie kan mij helpen om dit probleem op te lossen? Volgens mij zit er iets niet goed aan de Blackberry kant. Mijn Blackberry draait op OS10 en deze software is up to date.

Nadat ik mijn Blackberry draaiend heb, wil ik ook de Android van mijn vrouw hiermee gaan synchroniseren. In hoeverre loop ik dan tegen problemen aan, omdat op de Baikalserver voor WebDAV het type Basic is geconfigureerd en niet Digest?

Met vriendelijke groet,
Twan Rademakers.

Offline T. Rademakers

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 34
Re: mijn Blackberry synchroniseert niet met de Baikalserver op de NAS.
« Reactie #1 Gepost op: 16 februari 2016, 13:16:18 »
Nadat ik op de server de gebruikers een wachtwoord heb gegeven is het probleem met de Blackberry opgelost. Deze synchroniseert nu correct.
Echter ik krijg het Macbook van mijn vrouw niet aan de praat. Ik heb naar de firewall gekeken. omdat dit een mogelijkheid zou zijn. Maar dit mocht niet helpen. Op haar Macbook volg ik de wizard van Apple om een darddav account toe te voegen. Vreemd is wel dat het synchroniseren nu wel met een Windows pc en laptop en de Blackberry perfect gaat, maar dat de Mac niet thuis geeft.
Wie kan mij (een Mac-leek) hiervoor van advies dienen over wat ik niet goed doe? Of welke aanvullende info is nog nodig om een goed beeld te krijgen?

Met vriendelijke groet,
Twan.

 


 

1512+: to RAID-disk kopen of to-niet-RAID-disk kopen?

Gestart door NoahBoard Aankoopadvies

Reacties: 24
Gelezen: 17641
Laatste bericht 06 april 2016, 21:26:57
door blackgoku
ds photo met 2.2 niet ds photo+

Gestart door boomer21Board Photo Station / Blog

Reacties: 3
Gelezen: 6008
Laatste bericht 25 augustus 2010, 09:53:26
door boomer21
NAS in netwerk of niet in netwerk?

Gestart door DAMABoard NAS hardware vragen

Reacties: 3
Gelezen: 13834
Laatste bericht 04 oktober 2013, 17:16:11
door Birdy
Waar of niet waar?

Gestart door RoalBoard NAS hardware vragen

Reacties: 9
Gelezen: 12037
Laatste bericht 01 augustus 2014, 21:12:43
door roelkeurntjes
1 NAS bereikbaar, 1 NAS niet bereikbaar.

Gestart door snarfBoard Synology DSM algemeen

Reacties: 3
Gelezen: 3720
Laatste bericht 18 december 2016, 15:24:11
door Hutje
Synology-Forum.nl is een Nederlands gebruikersforum en staat volledig los van het merk Synology. Lees onze privacyverklaring.