Auteur Topic: PXE boot  (gelezen 2336 keer)

Offline HenkGroen

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 21
  • -Ontvangen: 18
  • Berichten: 454
Re: PXE boot
« Reactie #15 Gepost op: 14 november 2017, 16:26:38 »
Ik heb op de 2e pagina van
https://www.synology-forum.nl/3rd-party-packages/nclone-foutmelding/15/

Een PDF document geplaats, met heel wat tips voor Nclone en PXE boot.
Ook daar had ik al beschreven dat de firewall een vuikuil is.
Wellicht heb je er wat aan, om het PDF document te lezen..
  • Mijn Synology: 213J_&_412
  • HDD's: 3 TB & 500 GB & 146
  • Extra's: Ook nog DS414

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 946
  • -Ontvangen: 5137
  • Berichten: 30.539
  • Synology is awesome.
    • Synology Support
Re: PXE boot
« Reactie #16 Gepost op: 14 november 2017, 16:38:34 »
Hier dus  ;)
Veel mensen weten veel, maar niemand weet alles.


CS406     2 x HDS721075KLA330 DSM 2.0-0731       [ARCHIEF OPSLAG]
          ST3750640AS HD753LJ
DS107+    HDS722020ALA330     DSM 3.1-1639       [ARCHIEF OPSLAG]
DS111     WD40EZRZ            DSM 6.1.7-15284-3  [ARCHIEF OPSLAG]
DS411slim Wisselende HD's     DSM 6.2.1-23824-1  [SPEELTJE]
DS411+II  4 x HDS724040ALE640 DSM 6.1.7-15284-3  [PROD]
DS413j    4 x WD20EARX        DSM 6.1.7-15284-3  [BACKUP]
DS716+II  2 x DT01ACA050      DSM 6.2.1-23824-6  [TEST]
RT2600ac                      SRM 1.2.1-7779-1   [PROD]
MR2200ac                      SRM 1.2.1-7779-1   [PROD]

Offline Ganz

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 4
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 19
Re: PXE boot
« Reactie #17 Gepost op: 19 februari 2019, 23:52:57 »
vraagje over PXE ….

ik heb momenteel een DS416 dus met 2 LAN poorten.
ik heb 1 poort in gebruik voor het normale verkeer de 2de is/was niet in gebruik.
Nu heb ik een werkende PXE config aan de praat met een WinPE10 iso krijg keurig een command promt waar ik naar een iso kan mapppen en dan de installtie kan starten. so fa so good.

maar ik wil de 2de poort helemaal niet gebruiken maar het normale netwerk op LAN 1 maar daar is al een DHCP actief via de router (Expirabox V10) ik kam dit verouderde artikel tegen van Synology :

https://www.synology.com/en-global/knowledgebase/DSM/tutorial/Management/How_to_implement_PXE_with_Synology_NAS#t3.1

Maar de schermen komen niet overeen met DSM 6.2 dus iemand een idee hoe ik de boel moet configureren met een bestaande DCHP en ondersteund de Expiriabox V10 PXE boot ? heb hier op gezocht maar weinig tot niks over gevonden.

als iemand een tip heef GRAAG :P
  • Mijn Synology: DS212J

Offline André PE1PQX

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 11
  • -Ontvangen: 33
  • Berichten: 506
    • http://www.pe1pqx.eu
Re: PXE boot
« Reactie #18 Gepost op: 20 februari 2019, 07:05:45 »
Als je de 2e lan poort niet gebruikt, sluit hem dan ook niet aan... Simpeler kan haast niet.
"Anyone who sits on top of the largest hydrogen-oxygen fueled system in the world; knowing they're going to light the bottom - and doesn't get a little worried - does not fully understand the situation" - John Young, Astronaut


DS918+ -> 4x 4TB in RAID5 met 4Gbyte RAM extra (backup systeem voor PC's)
DS218+ -> 2x 6TB met 4Gbyte RAM extra (Mailplus server en client)
DS110j -> 1x 3TB (installatie-pakketten verzamelbak)

Offline Ganz

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 4
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 19
Re: PXE boot
« Reactie #19 Gepost op: 20 februari 2019, 09:16:17 »
 8)

Ehh ik de pxe lopen op lan2 dit wil ik graag via het normale netwerk lan1 laten lopen
Dus de pxe cliënt hangt dan aan de router waar de nas ook aan hangt.

Volgens synology moet het kunnen, maar de link geef andere schermen dan dat ik heb komt waarschijnlijk
door een andere versie van DSM ik heb 6.2

Is het nu wel duidelijk ?  :D
  • Mijn Synology: DS212J

Offline Ben(V)

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 74
  • -Ontvangen: 1655
  • Berichten: 9.580
Re: PXE boot
« Reactie #20 Gepost op: 20 februari 2019, 10:00:39 »
Zie het probleem niet.
Gewoon die machine die je wilt laten pxe booten in je netwerk hangen, dan moet het gewoon werken.
Vroeger kon je de Nas dhcp server voor die PXE boot machine laten zijn maar dat heeft Synology er blijkbaar uitgehaald.
Was ook niet echt een zinvolle optie, omdat er altijd wel een DHCP server beschikbaar is.


Wel is het handig om er voor te zorgen dat de dhcp server in je router altijd hetzelfde ipadres aan die pxe boot machine geeft.
Dat doe je door een macadres/ip koppelinhg in je router op te zetten.

Dan kun je in het advanced scherm van je PXE settings op je Nas ook een vast ipadres voor die pxe boot opgeven.

Als zijstampje even het advies om als je meerdere netwerkpoorten in je Nas hebt deze gewoon op je netwerk aan te sluiten en ze dan samen in een bond te zetten.
Open poorten kunnen soms vreemde effecten geven en tevens zijn die poorten dan elkaars backup.
  • Mijn Synology: DS414
  • HDD's: 4 x 3TB WD30EFRX
  • Extra's: DS116
All truth passes through three stages: First it is ridiculed, second it is violently opposed and third it is accepted as being self-evident.

Offline Ganz

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 4
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 19
Re: PXE boot
« Reactie #21 Gepost op: 20 februari 2019, 21:04:15 »
Heb het aan de praat, maar WEL met een DHCP server op LAN2.
Kan dus om die reden ook niet een bond maken.

Als ik de DHCP op de DS uit zet (wordt ook automatisch PXE disabled )
dat werkt het gewoon niet. of ik doe iets structureel verkeerd :)
  • Mijn Synology: DS212J

Offline Ben(V)

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 74
  • -Ontvangen: 1655
  • Berichten: 9.580
Re: PXE boot
« Reactie #22 Gepost op: 21 februari 2019, 01:01:00 »
precies
  • Mijn Synology: DS414
  • HDD's: 4 x 3TB WD30EFRX
  • Extra's: DS116
All truth passes through three stages: First it is ridiculed, second it is violently opposed and third it is accepted as being self-evident.


 

Hack Synology NAS System DOM Boot Flash U Disk V5.2 5592 With Video Tutorial Electronic 4G Network S

Gestart door Stephan296Board Overige mods

Reacties: 8
Gelezen: 3704
Laatste bericht 26 juni 2016, 18:22:54
door Stephan296
VERPLAATST: NAS boot niet meer na herstart en laatste DSM versie, knippert blauw lampje

Gestart door BirdyBoard Synology DSM algemeen

Reacties: 0
Gelezen: 646
Laatste bericht 25 februari 2017, 21:04:10
door Birdy
NAS boot niet meer na herstart en laatste DSM versie, knippert blauw lampje

Gestart door B3rtBoard Synology DSM 6.1

Reacties: 21
Gelezen: 6157
Laatste bericht 23 april 2017, 22:52:59
door AKWDSM
VERPLAATST: NAS boot niet meer na update/herstart, knippert blauw lampje

Gestart door BirdyBoard Synology DSM 6.1

Reacties: 0
Gelezen: 471
Laatste bericht 28 februari 2017, 22:37:01
door Birdy
Blauw knipperend licht. Geen boot DS210j. Harde herstart!

Gestart door Frank77Board NAS hardware vragen

Reacties: 1
Gelezen: 2299
Laatste bericht 02 januari 2013, 15:48:34
door fmartens
Synology-Forum.nl is een Nederlands gebruikersforum en staat volledig los van het merk Synology. Lees onze privacyverklaring.