Auteur Topic: Problemen met aanmaken nieuwe gebruiker in phpMyAdmin  (gelezen 3752 keer)

Offline ArianeVergauwen

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 6
Problemen met aanmaken nieuwe gebruiker in phpMyAdmin
« Gepost op: 05 december 2016, 15:55:44 »
Ik heb een NAS model RS815+ met DSM 6.0.2-8451 Update 5. Ik wil via phpMyAdmin een nieuwe gebruiker aanmaken en krijg steeds de melding: Er is iets fout in de gebruikte syntax  bij 'SONAME LIKE '%_password_check%'' in regel 1.

Wat kan de oorzaak hiervan zijn?

Gr,
Ariane
  • Mijn Synology: RS815+
  • HDD's: 2

Offline TheProphet

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 23
  • -Ontvangen: 28
  • Berichten: 188
    • WebHumor
Re: Problemen met aanmaken nieuwe gebruiker in phpMyAdmin
« Reactie #1 Gepost op: 05 december 2016, 16:16:17 »
Lijkt erop dat er onverhoopt een bitje is omgevallen, pakket verwijderen en opnieuw installeren zou de oplossing kunnen zijn. Probeer het eens en kijk of het is opgelost.
DS214play 2 x WD40ERFX 6.0.2-8451-4
DS916+ 8GB 4 x WD80EFZX  6.0.2-8451-4

Offline ArianeVergauwen

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 6
Re: Problemen met aanmaken nieuwe gebruiker in phpMyAdmin
« Reactie #2 Gepost op: 05 december 2016, 16:39:16 »
Was een goede tip, maar help spijtig genoeg niet (zelfde foutmelding)
  • Mijn Synology: RS815+
  • HDD's: 2

Offline TheProphet

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 23
  • -Ontvangen: 28
  • Berichten: 188
    • WebHumor
Re: Problemen met aanmaken nieuwe gebruiker in phpMyAdmin
« Reactie #3 Gepost op: 05 december 2016, 16:39:58 »
Ook niet na een herstart?
DS214play 2 x WD40ERFX 6.0.2-8451-4
DS916+ 8GB 4 x WD80EFZX  6.0.2-8451-4

Offline ArianeVergauwen

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 6
Re: Problemen met aanmaken nieuwe gebruiker in phpMyAdmin
« Reactie #4 Gepost op: 05 december 2016, 16:45:45 »
Je bedoeld het herstarten van de NAS-server? phpMyAdmin heb ik verwijderd en terug geinstalleerd en kan nog geen user aanmaken.
  • Mijn Synology: RS815+
  • HDD's: 2

Offline Wyodor

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1
  • -Ontvangen: 91
  • Berichten: 398
Re: Problemen met aanmaken nieuwe gebruiker in phpMyAdmin
« Reactie #5 Gepost op: 05 december 2016, 16:49:28 »
Probeer dit eens. 1 bestand, werkt overal :

https://www.adminer.org/
  • Mijn Synology: DS211
  • HDD's: 2 x ST33000650NS

Offline ArianeVergauwen

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 6
Re: Problemen met aanmaken nieuwe gebruiker in phpMyAdmin
« Reactie #6 Gepost op: 05 december 2016, 17:02:39 »
OK, hoe kan ik dat installeren? Ik heb het al gedownload. Dit is een php-bestand.
  • Mijn Synology: RS815+
  • HDD's: 2

Offline TheProphet

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 23
  • -Ontvangen: 28
  • Berichten: 188
    • WebHumor
Re: Problemen met aanmaken nieuwe gebruiker in phpMyAdmin
« Reactie #7 Gepost op: 05 december 2016, 20:10:22 »
Map maken in je www map en de bestanden daarin kopieëren, daarna via je nasip/map openen in je browser. Inloggen met je phpMyAdmin gegevens.
DS214play 2 x WD40ERFX 6.0.2-8451-4
DS916+ 8GB 4 x WD80EFZX  6.0.2-8451-4

Offline Wyodor

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1
  • -Ontvangen: 91
  • Berichten: 398
Re: Problemen met aanmaken nieuwe gebruiker in phpMyAdmin
« Reactie #8 Gepost op: 05 december 2016, 23:52:18 »
1 PHP bestand. Enkelvoud.

WEB map.
  • Mijn Synology: DS211
  • HDD's: 2 x ST33000650NS

Offline proxydude

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 4
  • -Ontvangen: 26
  • Berichten: 224
  • De stofzuiger van Usenet
    • Synology handleidingen
Re: Problemen met aanmaken nieuwe gebruiker in phpMyAdmin
« Reactie #9 Gepost op: 08 december 2016, 09:15:52 »
denk eerder dat het probleem ligt bij mariadb of probeer je een gebruiker aan te maken zonder wachtwoord? Je kan ook proberen een user aan te maken via sql:

CREATE USER 'nieuwegebruiker'@'localhost' IDENTIFIED BY 'wachtwoord';


Zie ook
https://github.com/phpmyadmin/phpmyadmin/issues/12757
  • Mijn Synology: DS1815+
  • HDD's: 7
  • Extra's: 2000

Offline Stephan296

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 43
  • -Ontvangen: 266
  • Berichten: 2.353
Re: Problemen met aanmaken nieuwe gebruiker in phpMyAdmin
« Reactie #10 Gepost op: 10 december 2016, 08:22:29 »
Probleem heb ik ook met phpmyadmin sinds de nieuwe update.
Ik ga er straks eens naar kijken.
DS415+ - 1x WD80 - 1x WD30 - 1x SSD - 8GB RAM -DSM 6.0.1-7393 Update 2
DS211+ - 1x 500 GB - 512MB RAM - DSM 6.1-14871 BETA
Synology Router RT1900AC - SRM 1.1.4-6509 Update 2

Offline Stephan296

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 43
  • -Ontvangen: 266
  • Berichten: 2.353
Re: Problemen met aanmaken nieuwe gebruiker in phpMyAdmin
« Reactie #11 Gepost op: 10 december 2016, 13:27:02 »
via het commando: CREATE USER 'nieuwegebruiker'@'localhost' IDENTIFIED BY 'wachtwoord';
werkt het wel maar het werkt nog steeds niet lekker (waar het aan ligt geen idee)
DS415+ - 1x WD80 - 1x WD30 - 1x SSD - 8GB RAM -DSM 6.0.1-7393 Update 2
DS211+ - 1x 500 GB - 512MB RAM - DSM 6.1-14871 BETA
Synology Router RT1900AC - SRM 1.1.4-6509 Update 2

Offline proxydude

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 4
  • -Ontvangen: 26
  • Berichten: 224
  • De stofzuiger van Usenet
    • Synology handleidingen
Re: Problemen met aanmaken nieuwe gebruiker in phpMyAdmin
« Reactie #12 Gepost op: 12 december 2016, 09:10:16 »
En als je die gebruiker volledige rechten geeft?

GRANT ALL PRIVILEGES ON database.* To 'gebruiker'@'hostname' IDENTIFIED BY 'wachtwoord';
  • Mijn Synology: DS1815+
  • HDD's: 7
  • Extra's: 2000

Offline Stephan296

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 43
  • -Ontvangen: 266
  • Berichten: 2.353
Re: Problemen met aanmaken nieuwe gebruiker in phpMyAdmin
« Reactie #13 Gepost op: 12 december 2016, 14:13:57 »
Gaan we vanavond nog eens proberen
DS415+ - 1x WD80 - 1x WD30 - 1x SSD - 8GB RAM -DSM 6.0.1-7393 Update 2
DS211+ - 1x 500 GB - 512MB RAM - DSM 6.1-14871 BETA
Synology Router RT1900AC - SRM 1.1.4-6509 Update 2

Offline busko002

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 3
Re: Problemen met aanmaken nieuwe gebruiker in phpMyAdmin
« Reactie #14 Gepost op: 20 december 2016, 21:52:52 »
Ik heb precies hetzelfde probleem terwijl dit enkele weken geleden wel werkte. Het ijkt idd door een update gekomen te zijn.

Ik heb ook nog geen goed workaround kunnen vinden
  • Mijn Synology: DS213j
  • HDD's: 2 x wd red 2tb


 

Verwijderde mappen komen weer en nieuwe mappen verdwijnen weer

Gestart door MuppetBoard Synology DSM 5.1 en eerder

Reacties: 10
Gelezen: 3154
Laatste bericht 10 augustus 2014, 08:52:20
door Richard67
Nieuwe Mailstation package MailStation-20100407-018

Gestart door wtfBoard Mail Station

Reacties: 0
Gelezen: 2910
Laatste bericht 14 april 2010, 06:27:42
door wtf
Hoe oude schijven bij nieuwe schijven plaatsen?

Gestart door albert55Board NAS hardware vragen

Reacties: 6
Gelezen: 2354
Laatste bericht 19 november 2014, 17:32:17
door albert55
Schijf stuk, nieuwe schijf of ook andere NAS?

Gestart door doekoeBoard Aankoopadvies

Reacties: 1
Gelezen: 432
Laatste bericht 10 maart 2017, 17:42:31
door mchp92
Nieuwe hardware, lees "Mijn DS-207+"

Gestart door R.J.Board NAS hardware vragen

Reacties: 3
Gelezen: 2598
Laatste bericht 27 mei 2008, 12:55:24
door R.J.
Synology-Forum.nl is een Nederlands gebruikersforum en staat volledig los van het merk Synology.