Synology-Forum.nl

Packages => 3rd party Packages => SABnzbd (usenet) => Topic gestart door: Bob op 22 november 2006, 11:36:15

Titel: DiskStation SABnzbd topic
Bericht door: Bob op 22 november 2006, 11:36:15
Gebruik dit topic voor de diskStation SABnzdb tweak.
Zie het archief (http://www.mobileforum.nl/viewforum.php?f=22) voor eerdere post rond dit onderwerp.
Titel:
Bericht door: frix op 22 november 2006, 21:01:24
Alles perfect geinstalleerd en het boeltje loopt soepel.
Inderdaad blijft het jammer dat de snelheid aan de lage kant blijft.

Rest mij nog één vraag:
Nu SABnzbd draait op de DS, kan SABnzbd dan gewoon "aan" blijven staan.(ik bedoel moet je SABnzbd afsluiten als je het niet gebruikt?)

Dan natuurlijk het vervolg:
Hoe sluit ik SABnzbd uit? (via shutdown knop in programma?)
Hoe start ik SABnzbd dan weer op?

P.S
Verder niks ander dan lof voor degene die hiermee bezig zijn geweest en dit mogenlijk hebben gemaakt voor op de DS....:lol:  :lol: Perfecte bijdrage  :lol:  :lol:  

               :idea:  :idea: Nu wachten dat er nog een mailserver komt voor de DS. :idea:  :idea:
Titel:
Bericht door: Ted op 22 november 2006, 22:39:42
De SABnzbd tool staat als je niks doet altijd aan, immers, hij wordt in een soort startup procedure meegenomen tijdens booten van de DS-106.

Als je 'm uit wilt zetten, is de makkelijkste manier hiervoor....shutdown via de webinterface.
Alleen het opstarten is ff lastiger, want de webpage om 'm evt te starten is niet meer te benaderen, maar de makkelijkste manier is de DS106 opnieuw te laten booten.....dan wordt deze nml automatisch opgestart. Het kan ook onder de Linux/telnet window.....alleen is dat wat lastiger.
Dus.....ik laat die tool altijd draaien....

Ik weet van Ed_x dat hij bezig is met een andere versie van een usenet client, welke gebasseerd is op C++, en niet op Python.   De traagheid wordt grotendeels veroorzakt door het Python gebeuren........de conncectie en download van usenet gaat nu via...via...via...via allerlei scripts welke hierbij flink wat cpu power gebruiken, de C++ versie spreekt rechtstreeks de cpu aan waardoor er niks via...via loopt, en dus sneller download.   Het is dus een kwestie van tijd totdat er een andere versie beschikbaar is welke SABnzbd kan vervangen.   Ikzelf zie SABnzbd als een tijdelijke oplossing.
Een klein probleempje bij de C++ versie is dat er geen webinterface bij zit om alles te monitoren.   Maar deze is door een evt zelfgemaakte  php pagina wel aan te sturen.  Ook ikzelf ben bezig met deze C++ versie, en haal zeker hogere downloadsnelheden.....alleen is deze op dit moment niet stabiel en crashed wel eens.  Er zal dus eerst ff gekeken moeten worden waarom deze versie niet stabiel draait, als dit opgelost is kan er een php webschil omheen gebouwd worden.

Alle credits gaan uit naar Ed_x

ps.. ik weet dat een mailserver een aardige aanslag is voor de cpu & mem, en denk dat dit niet een succes gaat worden, maar....de wonderen zijn de wereld niet uit.
Titel:
Bericht door: frix op 23 november 2006, 07:35:09
Citaat van: "Ted"
ps.. ik weet dat een mailserver een aardige aanslag is voor de cpu & mem, en denk dat dit niet een succes gaat worden, maar....de wonderen zijn de wereld niet uit.


Is er ook geen mogelijkheid om een mailserver (al is ie heel simpel) op een sticky te zetten die je op zijn beurt dan weer in de DS kan steken en zo actief blijft?
 :oops:  :oops: (of is dit een hele stome gedachtengang? :oops:  :oops:
Titel:
Bericht door: chris op 23 november 2006, 09:48:13
[verplaatst naar nieuwe thread : Diskstation Mail topic]
Titel:
Bericht door: ed_x op 24 november 2006, 15:02:45
Dat is wel handig ja :) Ik ben momenteel een beetje brak, heb last van de weersverandering en zit in m'n vrije tijd niet echt veel achter m'n pc. Daardoor heb ik de laatste dagen ook niet echt voortgang kunnen boeken bij het uitzoeken van nzbget.
Titel:
Bericht door: ed_x op 25 november 2006, 18:43:09
Ted attendeerde mij er onlangs op dat nzbget helemaal niet sneller is. Het zou snelheden behalen van ongeveer 150 a 200 KBps. Omdat ik zelf ff wat brakjes was had ik even weinig fut om dit uit te zoeken, maar nu ik zelf ook nog eens een nzb'tje gedownload heb met de stopwatch erbij, kwam ik even bedrogen uit. Maar 181 KBps :(
De snelheid had ik gemeten met de adminpagina van m'n modem (de Tx en Tx rate). Als ik vanaf mijn pc leech, dan geeft het de correcte snelheid aan. Het viel me al gelijk op dat nzbget met onregelmatige snelheid downloadde (200 - 740), maar als je daar een gemiddelde uit trok zat ik toch wel zeker op 500 a 600. Nou, niet dus!

Sorry en helaas, onze hoop moeten we dus niet vestigen op nzbget. Voorlopig toch maar op SABnzbd houden, zo slecht is het dus toch nog niet ;)
@Ted, nog bedankt voor het uitzoeken!
Titel:
Bericht door: Ted op 27 november 2006, 08:27:24
Ed_x
Op mijn windows machine heb ik afgelopen weekend Ninan getest, dit is ook een serverappl. voor usenet welke NZB files support.   Hij lijkt erg op SABnzbd maar werkt alleen via een JAVA engine.    Hierdoor is de grafische schil stukken beter, en duidelijker qua informatie.
Ik zag op het NSLU2-Linux forum dat er ook een JAVA engine te installeren is op de DS-10x.  

Nu het toch niet mogelijk is om de downloadsnelheid omhoog te krijgen, kunnen we wel misschien iets doen aan de grafische schil.  Zelf denk ik dat JAVA niet veel zal onderdoen aan Python qua uiteindelijke downloadsnelheid.

Gezien mijn geringe kennis van Linux, lijkt het me niet handig dat ik een poging doe dit te installeren, aangezien ik mijn DS-106e al eens heb laten crashen door wat foute commando's op te vragen.

Hier de links welke evt gebruikt kunnen worden.
http://www.ninan.org/modules/news/ (http://www.ninan.org/modules/news/)
http://www.ninan.org/modules/mediawiki/ ... creenshots (http://www.ninan.org/modules/mediawiki/index.php/Screenshots)
http://www.nslu2-linux.org/wiki/DS101/JavaOnDS101G (http://www.nslu2-linux.org/wiki/DS101/JavaOnDS101G)

grt,
Ted
Titel:
Bericht door: ed_x op 27 november 2006, 09:19:10
Ziet er cool uit, thnx. Ik zal vanavond er eens naar kijken. Java kan namelijk best nog wel snel zijn nl. omdat het al (deels) voorgecompileerd is, het geheugengebruik is alleen aan de royale kant (bij python niet dan?).

Toch komt deze me enigszinds bekend voor. Het was me eigenlijk ook ontgaan dat er ook een java runtime beschikbaar is voor powerpc :oops:

edit:
ergernis bij die ibm site, klote gedoe met sign-up, onwijs grote vragenlijst en dan nog een java moeten installeren om hun download applet te draaien ofzo. dat bewaar ik maar voor morgen, 't is al half 1
Titel:
Bericht door: Björn op 28 november 2006, 18:08:57
Heb sab op mijn 106 gezet. Komt tot nu toe zo rond de 350KB/sec.
Kan ik repair/unrar/delete nou ook gebruiken? (eerste nzb ging het mis)
Titel:
Bericht door: frix op 28 november 2006, 20:48:57
Citaat van: "Ted"
De SABnzbd tool staat als je niks doet altijd aan, immers, hij wordt in een soort startup procedure meegenomen tijdens booten van de DS-106.

Als je 'm uit wilt zetten, is de makkelijkste manier hiervoor....shutdown via de webinterface.
Alleen het opstarten is ff lastiger, want de webpage om 'm evt te starten is niet meer te benaderen, maar de makkelijkste manier is de DS106 opnieuw te laten booten.....dan wordt deze nml automatisch opgestart. Het kan ook onder de Linux/telnet window.....alleen is dat wat lastiger.
Dus.....ik laat die tool altijd draaien....

.


Nu heb ik hier een stroom uitval gehad en toen is de DS opnieuw opgestart alleen nu zonder SABnzbd.
Ik kan `m ook niet meer benaderen via de webinterface.
Ik vrees dus dat ie niet automatisch is opgestart nadat de DS ook weer opstarte.

Ik heb in tel net geprobeert :
/usr/syno/etc/rc.d/S99SABnzbd.sh start
maar dat lukte niet.
Is er nog een andere oplossing?
Titel:
Bericht door: CronoS op 29 november 2006, 23:16:41
Ik doe iets fout, ik probeer de SABnzbd tool te installeren op mijn NAS.

Maar als ik de python regel (python SABnzbd.py Sabnzbd.ini) wilt laden daan geeft deze aan dat de Webdirectory niet gevonden kan worden op de locatie /opt

Ik denk dat er iets met rechten aan de hand is me de OPT folder, alles gedaan volgens de procedure maar ook de ipkg install commando's moest ik het gehele pad gebruiken.. ?

Iemand ideeen ? want ik heb 0 kennis van Linux
Titel:
Bericht door: ed_x op 30 november 2006, 01:06:43
@chronos: heb je optware wel geinstalleerd?

@frix: als je sabnzbd handmatig opstart, maar dan zonder de -d (daemon mode) optie, krijg je alle meldingen in beeld en kan je misschien wat meer zien van wat er aan de hand is: (eigenlijk wat S99SABnzbd.sh ook doet)

su -l guest -c "/usr/bin/python /opt/local/sabnzbd/SABnzbd.py -f /opt/local/sabnzbd/SABnzbd.ini"

edit: ^^ dat is 1 lange regel

Wat om mee te experimenteren: in SABnzbd.ini staat:

## Enable/disable periodic queue saving
## 0 = Disabled
## 1 = Enabled
## Enable this on unstable systems
enable_save = 0

Ik denk dat als je van die 0 een 1 maakt, de problemen na stroomuitval wel beter afgehandeld zouden moeten worden.

Als je bij opt moet komen, moet je in de webconfig onder Shared Folders even je gebruiker toevoegen aan de opt share. In verkenner kwam opt bij mij niet tevoorschijn, maar als ik het er handmatig achter tik ( \Diskstationopt ) kom ik er gewoon op. Dan naar local/sabnzbd . Vooralsnog is het natuurlijk niet de bedoeling dat je 'normaal' bij de systeembestanden van een server kan komen ;)
Titel:
Bericht door: CronoS op 02 december 2006, 12:33:19
@ed_x

Wat bedoel je precies met optware en staat dit in de installatie procedure?

Dit gaat goed:
cd /; tar -xzvf /volume1/public/bootstrap-ppc.tar.gz;
ln -s /volume1/opt /opt;
/opt/bin/ipkg update
/opt/bin/ipkg upgrade

daarna denk ik dat er al iets niet klopt, want deze regel:
ipkg install python
moet ik schrijven als /opt/bin/ipkg install python

Dit werkt dus uiteraard wel want zo kan ik hem zonder problemen doorgaan, maar kan dit in een later stadium dan nog problemen geven ?

Ook als ik verder door de installatieprocedure ga, dan heb ik ook een rechtenprobleem. Ik verwacht dat het bestand: SABnzbd.ini in de /volume1/public/SABnzbd-0.2.4 geplaatst moet worden. Maar via de windows explorer heb ik daar geen rechten toe? Kan dit ook een oorzaak zijn dat ik de python niet geinstalleerd krijg?

De Foutmelding:
2006-12-02 12:49:01,468::INFO::[sabnzbd] Loading data for queue.sab from /volume
1/public/download/temp/queue.sab
2006-12-02 12:49:01,475::INFO::[sabnzbd] /volume1/public/download/temp/queue.sab
 missing
2006-12-02 12:49:01,493::INFO::_yenc module... NOT found!
2006-12-02 12:49:01,499::INFO::celementtree module... NOT found!
2006-12-02 12:49:01,505::INFO::par2 binary... NOT found!
2006-12-02 12:49:01,512::INFO::rar binary... NOT found
2006-12-02 12:49:01,518::INFO::unzip binary... NOT found!
2006-12-02 12:49:01,538::ERROR::Web directory: /opt/local/sabnzbd/templates does
 not exist
$

Update 13:00
Nog even gekeken in het archief bestand, daar stonden de oplossingen voor bovenstaand problemen ...
Alleen als ik nu vervolgens de python regel geef, dan blijft deze nu hangen op "02/Dec/2006:13:00:00 HTTP INFO Serving HTTP on http://192.168.0.4:8080/ (http://192.168.0.4:8080/) " en verder komt deze niet..

Update 14:00
Rebootje van de NAS deed wonderen, toen ik toen de regel invoerde liep deze wel door. Download dirs veranderd, alleen de snelheid is een beetje drama, ik kom niet boven de 30 kb uit (zou 300 kb moeten hebben via eweka). Maar ik houd het in de gaten :) THX!!!
Titel:
Bericht door: ed_x op 03 december 2006, 23:10:36
De verklaring voor de snelheid is dat je een 101J hebt en geen 106E, waar een ARM processor in zit en geen PowerPC (waardoor je de packages niet kan gebruiken).
Titel:
Bericht door: CronoS op 04 december 2006, 22:34:02
Citaat van: "ed_x"
De verklaring voor de snelheid is dat je een 101J hebt en geen 106E, waar een ARM processor in zit en geen PowerPC (waardoor je de packages niet kan gebruiken).

Nee, ik heb een DS-106E .. maar ik heb het verder niet meer uitgeprobeerd.. ik zal nog eens kijken ... Maar super hoe je dit voor elkaar hebt geboxt... ik ben wel erg gelukkig met dit  :lol:
Titel:
Bericht door: Björn op 05 december 2006, 11:22:25
Ik begrijp dat de SAB package zonder PAR en RAR functionaliteit is? Is het ook mogelijk om deze alsnog aan te zetten? Het maakt mij niet uit als het allemaal wat langer duurt, zolang ik maar kant en klare downloads heb... Dat vind ik zelf het allermooiste aan SAB.. Op die manier hoef ik niet eerst de rar's en par's over het netwerk naar mijn laptop te kopieren en daarna het uitgepakte bestand weer terug (ik gebruik de 106 als media server)..
Titel:
Bericht door: ed_x op 06 december 2006, 09:16:49
@ChronoS: sorry, ben in de war met iemand anders :$. Met optware bedoelde ik die die packages die je kant en klaar kan installeren (zie de sticky topics van deze categorie).

@bjorn: gister heb ik unrar getest; dit werkt goed. Alleen blijven de rar's zelf nog staan naast het uitgepakte...? Je installeert unrar:
ipkg install unrar
Vervolgens moet je sabnzbd even afsluiten met de webpagina. Ga naar \diskstationoptlocalsabnzbd (in de webconfig moet je even gebruikers toevoegen voor de opt share, dan kan je erbij). In SABnzbd.ini zet je (vervang de oude regels):

dirscan_opts = 2
enable_filejoin = 1
enable_unrar = 1
enable_unzip = 1
enable_save = 1

Dan sabnzbd weer opstarten door
/usr/syno/etc/rc.d/S99SABnzbd.sh start
in te tikken (of als je lui bent reboot je gewoon).
Par heb ik niet geprobeerd... wat moest je ook alweer ervoor installeren..? en het was al aardig laat gisteren. Als alles nou goed lijkt te werken (ook rar cleanup na uitpakken) zal ik de package wel updaten, misschien kan ik het ook nog wel voor elkaar krijgen om een link op de webconfig toe te voegen waar je sabnzbd mee opstart als je 'em afgesloten hebt.
Titel:
Bericht door: Ted op 06 december 2006, 11:05:19
Beste Ed_x:
Heb je nog een poging gedaan om Ninan samen met java aan de praat te krijgen. ?

grt,
Ted
Titel:
Bericht door: chris op 06 december 2006, 13:19:28
het 'ontbreken' van de par2 vind ik ook laatste stap, als dat zou werken kan alles op de NAS zelf gebeuren. ding staat toch 99% van de tijd niets te doen, kan ie mooi die file repairen... van afstandje nzb erin, en als je thuis bent, film uitgepakt..

volgens mij is er geen package van de par2 functionaliteit, en zou iemand deze 'even' moeten compileren voor 'ons' plaform?
(http://parchive.sourceforge.net/ (http://parchive.sourceforge.net/))
Titel:
Bericht door: ed_x op 07 december 2006, 13:11:48
Vanavond heb ik niks te doen, dus zal ik even kijken of ik m'n crosscompiler kan laten rammelen voor parchive. Het zou wel super zijn natuurlijk (mits die dat aankan, ik vind dat 'ie tijdens het downloaden al behoorlijk warm wordt).

@Ted: ik heb nog niet moeilijk gedaan om aan die java runtime te komen. Hopelijk ben ik vanavond in een geduldige stemming voor die vervelende site ;)

edit: compilen van par2cmdline gelukt en lijkt te werken. ik heb een nzb gemaakt waar opzettelijk 1 file ontbreekt.. kijken wat er zometeen gaat gebeuren :)

edit2: mmjmmjm, hij bleef maar meer par blocks downloaden, uiteindelijk maar even gepauseerd en onderzoeken wat er gaande was. Als ik handmatig par2 verify deed, kwam 'ie met de melding 'main package not found'. Zou dat een bug zijn of doe ik iets verkeerd?
Titel:
Bericht door: chris op 08 december 2006, 16:51:19
ed_x : kun je de par2 package ergens neerzetten, dan probeer ik ook even mee te kijken. mischien nog een tip om even de windows variant ook te proberen, om te kijken of het geen parameter probleem oid is.

ps. welke compiler versie heb jij geinstalleerd?
(vond op een duitse ds106 forum ergens een link, maar wil graag weten welke nu echt de 'correcte' x-compiler is).
Titel:
Bericht door: ed_x op 09 december 2006, 14:11:51
ik gebruik: powerpc-603-linux-gnu-cpp (GCC) 3.4.5

http://home.hccnet.nl/de.graaff/par2-po ... 03.tar.bz2 (http://home.hccnet.nl/de.graaff/par2-powerpc-603.tar.bz2)

Dit bevat de binary van par2 (die gaat naar /usr/bin/) en libstdc++ 6 (naar /usr/lib/). Overigens is het programma erg traag (of de DS), net even par2 aangemaakt voor een directory van 28 mb en geprobeerd hiermee wat te repararen; dat kostte al een minuut. Mijn eigen gemaakte par2s werken overigens dus wel.
Titel:
Bericht door: CronoS op 09 december 2006, 17:17:45
nog even een korte vraag, ik heb binnen sabnzbd de download folders geredirect naar een andere plek op mijn NAS.

Nu werkt dat wel naar behoren, dus SABnzbd download er perfect naar toe. Alleen mag ik daarna niet via een Windows UNC pad de gedownloade bestanden weghalen, ik verwacht dus dat mijn gebruikersnaam daar geen rechten heeft. Ik moet dit dus nu via een Telnet sessie doen en dat is vrij irritant...

Ik heb proberen via chmod wat dingen recht te breien, maar dat wilt niet erg. Kan ik ergens aangeven dat de user standaard Full Control heeftals SABnzbd een nieuwe directory aanmaakt?

Btw, de snelheid loopt bij mij nu ook goed, meestal rond de 200 a 300 kb.. vind het nog steeds machtig dit...
Titel:
Bericht door: Ted op 10 december 2006, 12:36:34
@CronoS
Citaat
Nu werkt dat wel naar behoren, dus SABnzbd download er perfect naar toe. Alleen mag ik daarna niet via een Windows UNC pad de gedownloade bestanden weghalen, ik verwacht dus dat mijn gebruikersnaam daar geen rechten heeft. Ik moet dit dus nu via een Telnet sessie doen en dat is vrij irritant...

Je moet inloggen op je NAS met een windows machine als "admin" met bij behorend password.   Alleen admin mag folders wissen welke door andere (de guest account) gemaakt zijn.
Titel:
Bericht door: ed_x op 10 december 2006, 16:09:51
mja, maar dat zou toch nergens over gaan, guest mag ook guest bestanden verwijderen. als ik in doe:
ls -al /volume1/public
zijn alle bestanden, die ik onder windows geupload heb, van guest
Titel:
Bericht door: ed_x op 12 december 2006, 22:24:51
Ben nu ninan even aan het testen... Java is duidelijk niet geschikt voor kleine systemen! (maar dat wisten we al) Ik heb dat ding nog nooit zoveel horen ratelen. Gewoon geheugengebrek. Ninan werkt wel, ik moet wel zeggen dat het er gelikt uit ziet, zeker in vergelijking met sabnzbd. Afijn, na een hele tijd was het dan eindelijk opgestart... even m'n newsserver ingevuld en testen. De hoogst vernomen snelheid is 91 KBps, waarvoor dit natuurlijk de moeite niet waard is. Jammer, want deze reader oogt verreweg het beste tot nu toe.
Titel:
Bericht door: Björn op 13 december 2006, 21:01:12
Heb die unrar geinstalleerd.. krijg alleen nu deze melding

=> Unknown exception while running rar_unpack, see logfile

Enig idee?
Titel:
Bericht door: Björn op 14 december 2006, 12:12:16
Ik heb denk ik de bijbehorende log weten te vinden. Kan iemand mij hier verder mee helpen?

Traceback (most recent call last):
  File "/volume1/opt/local/sabnzbd/sabnzbd/newsunpack.py", line 255, in rar_unpack
    nzo, actionname, extraction_path)
  File "/volume1/opt/local/sabnzbd/sabnzbd/newsunpack.py", line 311, in RAR_Extract
    startupinfo=stup, creationflags=creationflags)
  File "/opt/lib/python2.4/subprocess.py", line 543, in __init__
    errread, errwrite)
  File "/opt/lib/python2.4/subprocess.py", line 975, in _execute_child
    raise child_exception
OSError: [Errno 2] No such file or directory
Titel:
Bericht door: ed_x op 14 december 2006, 14:34:29
Werkt het wel als je gewoon 'unrar' intikt op de shell? Overigens hoorde ik dat er een nieuwe versie van SABnzbd uit is; dan vind ik het tijd om de downloadable package te updaten waarbij unrar ook meteen ingeschakeld is (vanavond na het werk ff doen).
Titel:
Bericht door: Björn op 14 december 2006, 14:49:06
Werkt wel als ik naar /volume1/opt/bin ga en dan ./unrar intik
Moet dus wel met path... Weet niet of het daar aan kan liggen?
Titel:
Bericht door: ed_x op 14 december 2006, 16:04:24
ohja, heb je in /etc/profile wel /opt/bin en /opt/sbin toegevoegd staan aan PATH? anders wordt er standaard idd niet gekeken in deze directories :)

Daarna sabnzbd even opnieuw starten, omdat die nog opgestart is in de oude environment waar dat PATH niet geldt.
Titel:
Bericht door: Anonymous op 14 december 2006, 20:14:44
Hij doet het!!
Bedankt
 Groet
Björn
Titel:
Bericht door: workshop op 16 december 2006, 11:48:27
ed_X

Zijn er al vorderingen met de nieuwe downloadable package van SABnzbd,
die je kant en klaar kan installeren met de ingebouwde functies zoals: repair/unrar/delete?

Of komt er een losse package waarmee je de par2 en Unrar tools kunt installeren?

groet
Titel:
Bericht door: Methanoid op 19 december 2006, 10:49:33
Hi Ed, is the "package version" the new version of SABnzbd 2.5 that was released in the last 2 weeks or so or the 2.4 version?

and thanks from the English users for doing it in English as well as Dutch!
Titel:
Bericht door: ed_x op 21 december 2006, 10:32:42
De laatste tijd heb ik het een beetje druk waardoor ik er niet echt aan toe kom om iedere avond even ijverig naar het stationnetje te kijken :(.
Ik wil voor 0.25 wel een nieuwe release maken, maar de oude nog niet vervangen. Om een een of andere reden (het kan ook helemaal niet aan sab liggen) haal ik geen hoge snelheden met met sab. Ik heb het getest met 0.25, maar kan het me niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst 0.24 geprobeerd heb. Ik kan verder geen cpu opslokkend proces ontdekken, of iets wat onwijs veel geheugen staat te vreten waardoor m'n hele DS traag zou moeten worden. En anders pleur ik even de hele boel eraf en zet het er opnieuw op (tsja, daar zijn mn packages wel weer handig voor!), kijken of dat verschil doet uit maken.
Nouja, vanavond heb ik er weer tijd voor en kan het lekker laat maken 8) dus dat wordt weer een avondje knoeien.

@Methanoid: 0.25 is working on my DS, however I'm experiencing some speed issues atm.
Titel:
Bericht door: Methanoid op 21 december 2006, 23:10:20
Ed,

tried SAB with a large download (1.2gb two CDs) and on my DS106 (64mb Ram) it seems quite happy at 450k/sec.

Looks like Ram matters.

Perhaps if we could really stop the Daemons for some services running we could save more ram. Like Photostation.. I am never gonna use that and if SAB is working I won't want Downloadstation either!

Any other ways to conserve Ram for Sab?
Titel:
Bericht door: ed_x op 22 december 2006, 00:01:56
Well it uses a swap file too. What matters is the used memory that is active too. When it is not being used, such as for the photoserver, the used memory will be swapped to the harddrive if the memory could better be spent for an active process such as sabnzbd. You can notice this; normally it isn't hard for the diskstation when it's getting accessed by the windows share. But when SABnzbd has been running for a few minutes, the samba deamon has been swapped. Accessing the drive will make your hdd rattle a lot.
As long as not full-full (there's 384 MB available for swap memory), it's okay. If you would really be able to run it all in the memory, you'll have to atleast save 28MB of memory, for an overall usage of 55 MB (with sabnzbd running).

Btw, all of a sudden no problems now with 0.25. Seems to be working like a charm now (perhaps the reboot did it), even a bit better than the previous one! Time to upgrade 8)
Titel:
Bericht door: ed_x op 22 december 2006, 13:21:49
Oke, hij is updated, bjorn heeft 'em weer gehost! Go and get it!
Titel:
Bericht door: Anonymous op 30 december 2006, 17:41:14
Iemand dat parchive voor par2 ondersteuning nog werkend gekregen?
Titel:
Bericht door: CronoS op 02 januari 2007, 20:59:50
Hoi,

Bij mij was alles up and running, alleen heb ik van het weekend mijn HD vervangen vooor een grotere. Ook heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Beta Firmware van Synology erop te zetten, aangezien de gehele NAS toch leeg ging...

Nu krijg ik dus helaas de Sabnzbd tool niet meer er op..
Als ik de regel /volume1/opt/bin/ipkg update doe dan krijg ik de volgende foutemelding:
/volume1/opt/bin/ipkg: error while loading shared libraries: libipkg.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory

Ook via de firmware werkt deze niet, aangezien Python niet op de Nas gezet kan worden...  ??

Help??? iemand ideeen? Het heeft er ooit goed op gestaan en ik zou het toch graag weer werkend willen hebben  :( ..

Update: het is duidelijk de python files. Ik kan met geen mogelijkheid bij deze bestanden komen ik kan er geen CD naar toe doen... iemand ideeen? Ik heb de S99sabnzbd.ini even een volledig pad in gezet via VI. Nu kom ik 1 stap verder, maar nu vind hij het bestand libpython2.4.so.1.0 niet meer. Via het browsen kan ik er eigenlijk ook niet komen... Ik kan gewoon de directorys niet in... ??? Heel dat optware verhaal is dus bij mij eigenlijk vrij brak... ?

Dit is de inhoud van de /volume1/opt/bin folder
DiskStation> dir
drwxr-xr-x    2 root     root         4096 Jan  2 21:43 .
drwxr-xr-x   15 root     root         4096 Jan  2 21:44 ..
-rwxr-xr-x    1 rnollen  users      781312 Jul 26 01:32 bash
lrwxrwxrwx    1 root     root            5 Jan  2 21:43 bzcat -> bzip2
-rwxr-xr-x    1 root     root        84760 Jul  5 21:08 bzip2
-rwxr-xr-x    1 root     root         9748 Jul  5 21:08 bzip2recover
lrwxrwxrwx    1 root     root            3 Jan  2 21:43 captoinfo -> tic
-rwxr-xr-x    1 root     root           95 Nov  8 22:18 cheetah
-rwxr-xr-x    1 root     root          136 Nov  8 22:18 cheetah-compile
-rwxr-xr-x    1 root     root         8748 Oct 11 09:16 clear
lrwxrwxrwx    1 root     root            7 Jan  2 21:43 idle -> idle2.4
-rwxr-xr-x    1 root     root           90 Nov 20 00:14 idle2.4
-rwxr-xr-x    1 root     root        52476 Oct 11 09:16 infocmp
lrwxrwxrwx    1 root     root            3 Jan  2 21:43 infotocap -> tic
-rwxr-xr-x    1 rnollen  root         8416 Sep  9  2005 ipkg
-rwxr-xr-x    1 root     root       315656 Oct 11 09:16 openssl
lrwxrwxrwx    1 root     root            8 Jan  2 21:43 pydoc -> pydoc2.4
-rwxr-xr-x    1 root     root           75 Nov 20 00:14 pydoc2.4
lrwxrwxrwx    1 root     root            9 Jan  2 21:43 python -> python2.4
-rwxr-xr-x    1 root     root         8644 Nov 20 00:14 python2.4
lrwxrwxrwx    1 root     root            4 Jan  2 21:43 reset -> tset
lrwxrwxrwx    1 root     root           11 Jan  2 21:43 smtpd.py -> smtpd2.4.py
-rwxr-xr-x    1 root     root        18011 Nov 20 00:14 smtpd2.4.py
-rwxr-xr-x    1 root     root        52308 Nov 20 00:14 tic
-rwxr-xr-x    1 root     root        34904 Oct 11 09:16 toe
-rwxr-xr-x    1 root     root        14136 Oct 11 09:16 tput
-rwxr-xr-x    1 root     root        43556 Oct 11 09:16 tset
-rwxr-xr-x    1 rnollen  root         4248 Sep  9  2005 update-alternatives
-rwxr-xr-x    1 rnollen  root       225424 Sep  4  2005 wget
DiskStation>

Daarna doe ik dit:
DiskStation> ./s99sabnzbd.sh start
warning: cannot change to home directory /volume1/opt/bin/python: error while loading shared libraries: libpython2.4.so.1.0: cannot open shared object file: No such file or directory
DiskStation> cd /volume1/opt/bin

Als ik daarna ./python tik dan krijg ik weer dezelfde foutmelding???
Ik verwacht ook dat het iets met het path te maken heeft, ik heb e.e.a. geprobeerd maar zonder resultaat... heeft iemand nog ideeen erover hoe dit goed moet op de DS-106e?

Update 2:
Ik heb wat gerommeld met het path commando, heb dit in het .profile gezet. Ik kan nu willekeurig python opstarten, maar nog steeds dezelfde foutmelding dat hij het bestand niet kan vinden..

Update 3:
Probleem van Python in elk geval voor een gedeelte opgelost als je de volgende regel runt dan kom ik wel in elk geval een stap verder
LD_LIBRARY_PATH=/volume1/opt/lib;
daarna
export LD_LIBRARY_PATH

Als je daarna via de vi ~/.profile deze 2 regels toevoegd dan word bij herstarten van de diskstation Python correct geinitialiseerd, alleen kan je dan alleen via de ROOT user sabnzbd opstarten..
Dus....  het werkt toch nog niet goed.... de ./S99sabnzbd.sh start regel werkt niet naar behoren en daar krijg ik nog wel dezelfde foutmelding?
Maar als ik in dit scherm gewoon python tik, dan lijkt python goed te werken en als ik python via deze regel opstart (met root rechten): sabnzbd.py -f sabnzbd.ini dan werkt sabnzbd ook naar behoren, maar ja zodra ik dan mijn telnet sessie afsluit ben ik ook mijn webpagina kwijt...

Als workaround heb ik even op de S99sabnzbd.sh bestand de switch naar de user guest uitgezet. Als dit gerund word vanuit Root werkt dit goed.. Het is nu duidelijk een permissieprobleem met het Guest account, maar waar kan moet ik de bovenstaande LD regels bekend maken voor de user guest? Dus hoe moet ik dit goed instellen voor deze user??
Titel:
Bericht door: Anonymous op 04 januari 2007, 12:33:57
volgens mij moet je voor het aanpassen van je path in de directory etc de file profile aanpassen: (zit niet achter mijn ds106, dus kan niet kijken)

in :    /etc/profile

staan volgens mij alle defaults (maar niet voor ROOT)
als je ./profile aanpast, pas je ALLEEN die van ROOT aan (en dat wil je net niet).

volgens mij mis je mischien het symbolische linkje naar je opt/bin directory ?,dat staat ergens in de installatie handleiding van sabnzbd beschreven.
Titel:
Bericht door: CronoS op 04 januari 2007, 12:44:21
Citaat van: "Anonymous"
volgens mij moet je voor het aanpassen van je path in de directory etc de file profile aanpassen: (zit niet achter mijn ds106, dus kan niet kijken)

in :    /etc/profile

staan volgens mij alle defaults (maar niet voor ROOT)
als je ./profile aanpast, pas je ALLEEN die van ROOT aan (en dat wil je net niet).

volgens mij mis je misschien het symbolische linkje naar je opt/bin directory ?,dat staat ergens in de installatie handleiding van sabnzbd beschreven.

Bedankt voor de reactie, ik zal vanavond eens in die folder kijken.

De symbolische link via het commando "ln -s /volume1/opt /opt;"
zoals beschreven in de procedure, mapt mijn bin folder via /opt/opt/bin ?
Dit snapte ik ook niet helemaal, maar toen sabnzbd goed werkte (voor mijn format dus) werkte dit eigenlijk al hetzelfde en gebruikte toen zoveel mogelijk lange padnamen met /volume1/opt/bin en niet /opt/opt/bin

update:
Er gaat toch weer van alles mis, dat met dit profile was wel een oplossing, maar nu krijg ik weer allerlei andere permissie errors.... Iemand enig idee waarom die LN regel bij mij raar loopt? Ik heb met die ln regel nog wat andere dingen geprobeerd, maar dat werkt niet ... Ik hoop dat mijn moeite binnenkort beloond word met een werkende sabnzbd ;-)
Titel:
Bericht door: ed_x op 05 januari 2007, 16:33:42
Dit is echt vaag... kan je wel bij de opt map komen via de windows share (even rechten uitdelen voor guest voor 'opt' in de config van de NAS)? En heb je in /volume1/opt niet nog een opt directory staan, zeg maar /volume1/opt/opt/
Titel:
Bericht door: CronoS op 06 januari 2007, 15:51:48
Citaat van: "ed_x"
Dit is echt vaag... kan je wel bij de opt map komen via de windows share (even rechten uitdelen voor guest voor 'opt' in de config van de NAS)? En heb je in /volume1/opt niet nog een opt directory staan, zeg maar /volume1/opt/opt/Ja dat kan ik, via mijn windows explorer kan ik de opt gewoon goed benaderen en er staat ook veel in. Ook heb ik geen 2 de keer een opt regel staan.

DiskStation> cd /opt
DiskStation> dir
drwxr-xr-x    3 root     root         1024 Jan  2 21:36 .
drwxr-xr-x   20 root     root         1024 Jan  5 22:30 ..
drwxr-xr-x    3 root     root         1024 Jan  1 22:33 local
lrwxrwxrwx    1 root     root           12 Jan  2 21:36 opt -> /volume1/opt
DiskStation>

Dit is het enige wat bij mij onder opt staat (ingelogd als root), dus als ergens word verwezen naar /opt/bin dan gaat het mis, want dan vind hij de bin folder niet... Ik zal wel iets fout doen maar wat :)

Even nog voor de volledigheid, dit is de inhoud van de opt share:
DiskStation> cd /volume1/opt
DiskStation> dir
drwxrwxrwx   15 root     root         4096 Jan  2 21:44 .
drwxrwxrwx   17 root     root         4096 Jan  5 22:31 ..
drwxr-xr-x    2 root     root         4096 Jan  2 22:20 bin
drwxr-xr-x    3 root     root         4096 Jan  2 21:44 doc
drwxr-xr-x    4 rnollen  root         4096 Jan  2 21:43 etc
drwxr-xr-x    5 root     root         4096 Jan  2 21:43 include
drwxr-xr-x    2 root     root         4096 Jan  2 21:44 info
drwxr-xr-x    4 root     root         4096 Jan  2 21:44 lib
drwxr-xr-x    2 rnollen  users        4096 Jun 20  2006 libexec
drwxr-xr-x    4 root     root         4096 Jan  2 21:44 local
drwxr-xr-x    4 root     root         4096 Jan  2 21:44 man
drwxr-xr-x    2 rnollen  root         4096 Jan  2 21:44 sbin
drwxr-xr-x    5 root     root         4096 Jan  2 21:44 share
drwxr-xr-x    2 rnollen  root         4096 Sep 11 21:37 src
drwxr-xr-x    3 rnollen  users        4096 Jan  2 21:44 var
DiskStation>
Titel:
Bericht door: ed_x op 07 januari 2007, 13:31:51
Daar klopt dus geen reet meer van, wat in /volume1/opt zou staan moet je onder /opt krijgen. Je kan de boel wel even migreren:

cd /opt
rm opt
cp -R * /volume1/opt
cd /
rm -rf opt
ln -s /volume1/opt opt


Even een uitleg: dit haalt de opt link in /opt weg, want die heb je niet nodig. Daarna kopieer je wat in /opt nog staat (ik neem aan dat in die local dir jouw sabnzbd nog stond) naar /volume1/opt. Daarna mep je /opt geheel weg, en maak je een nieuwe link aan naar /volume1/opt. Als je nu weer 'ls /opt' zou doen, moet je weer alle meuk krijgen :)
Titel:
Bericht door: CronoS op 08 januari 2007, 19:19:58
Citaat van: "ed_x"
Daar klopt dus geen reet meer van, wat in /volume1/opt zou staan moet je onder /opt krijgen. Je kan de boel wel even migreren:

cd /opt
rm opt
cp -R * /volume1/opt
cd /
rm -rf opt
ln -s /volume1/opt opt

Even een uitleg: dit haalt de opt link in /opt weg, want die heb je niet nodig. Daarna kopieer je wat in /opt nog staat (ik neem aan dat in die local dir jouw sabnzbd nog stond) naar /volume1/opt. Daarna mep je /opt geheel weg, en maak je een nieuwe link aan naar /volume1/opt. Als je nu weer 'ls /opt' zou doen, moet je weer alle meuk krijgen :)


Thx!!! dit deed de uiteindelijke truc... !! Nu werkt sabnzbd ook weer goed met de juiste paden en de userrechten
Titel:
Bericht door: ed_x op 09 januari 2007, 13:15:58
Yeahhh, mooi zo!
Titel:
Bericht door: gio_hardcore op 03 februari 2007, 01:08:49
Citaat van: "ed_x"
ohja, heb je in /etc/profile wel /opt/bin en /opt/sbin toegevoegd staan aan PATH? anders wordt er standaard idd niet gekeken in deze directories :)

Daarna sabnzbd even opnieuw starten, omdat die nog opgestart is in de oude environment waar dat PATH niet geldt.


@ ed_x:
Ik heb hetzelfde probleem als Bjorn. Ook bij mij krijg ik een unknown exception bij het unparren en unrarren.
In mijn profile staat het volgende (en volgens mij moet dat kloppen):
#
# Bash initialization script
#

PS1="[u@h W]$ "
PATH=/opt/sbin:/opt/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin
LD_LIBRARY_PATH=/opt/lib:${LD_LIBRARY_PATH}

export PS1 PATH LD_LIBRARY_PATH

Enig idee waar het verder aan kan liggen?
Ik heb een DS-106J met SABNZBD 0.2.5.

Alvast bedankt voor je hulp!

Maurice
Titel:
Bericht door: ed_x op 06 februari 2007, 00:46:26
Hmm, moeten er geen aanhalingstekens omheen dan?

Dus niet:
PATH=/opt/sbin:/opt/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin
Maar:
PATH="/opt/sbin:/opt/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin"

Verder zou het goed moeten staan (dat library pad heb ik zelf niet eens er in staan)
Titel:
Bericht door: gio_hardcore op 06 februari 2007, 23:30:06
Werkt nog steeds niet helaas. Ik heb inmiddels al versie 0.2.4 teruggezet, maar nog steeds krijg ik die exception bij het parren en rarren.  Ik laat hem wel naar de schijf zelf unrarren, en niet naar een andere harde locatie. Ik zal eens proberen naar een harde andere NAS te verwijzen, kijken wat hij dan doet.
Mocht er nog iemand een ander idee hebben dan hoor ik dat graag natuurlijk!
Titel: ds-207 ondersteuning?
Bericht door: Anonymous op 03 april 2007, 22:36:34
Kun je Sabnzb ook installeren op de 207 series?

Heeft iemand hier ervaring mee?

Groetjes
WJ
Titel:
Bericht door: Björn op 04 april 2007, 09:24:06
Moet kunnen.. Nog niet getest, maar die dingen draaien allemaal hetzelfde linuxpakketje..
Titel:
Bericht door: Anonymous op 05 april 2007, 23:42:01
Hoi,

Vandaag dit forum gevonden en meteen ook de antwoorden waar ik naar op zoek was.

Ik wilde met mijn ds106e via de NZB's gaan downloaden. Maar de bestanden die in de beschrijving staan die er voor nodig zijn kan ik niet downloaden (pagina werkt niet)

Weet iemand waar ik die bestanden kan vinden?

Alvast bedankt,
Rob.
Titel:
Bericht door: Björn op 10 april 2007, 11:40:29
Link werkt bij mij prima..
Eerst optware:
http://www.mobileforum.nl/viewtopic.php?t=491 (http://www.mobileforum.nl/viewtopic.php?t=491)
dan Sabnzbd
http://www.mobileforum.nl/viewtopic.php?t=492 (http://www.mobileforum.nl/viewtopic.php?t=492)
Titel:
Bericht door: Anonymous op 10 april 2007, 21:52:17
ben er een tijdje mee aan het spelen geweest kreeg toen niets meer aan de praat.
Ben maar ff helemaal overnieuw begonnen, schijf leeg gemaakt en alles opnieuw erop gezet.
Is dit pakket kompleet of moet ik na instal van de 2 formware files nog wat anders doen. bv die .sh file nog ergens neerzetten of staat die er ook al?
Titel:
Bericht door: Björn op 11 april 2007, 09:22:03
Leest en gij zult vinden :)
Titel:
Bericht door: Anonymous op 11 april 2007, 09:28:06
heb gelezen, niet gevonden. Waar ik nu namelijk tegenaan loop is als ik mijn ds106 uitzet kom ik niet meer op de nzb pagina. hij start dus niet automatisch op. Kan ik hier wat aan doen en hoe start ik hem eventueel handmatig op? Ja ik heb gelezen maar er staan zo veel uitleg van verschillende dat ik niet meer weet bij welke uitleg ik het antwoord moet pakken. er zirt nogal wat verschil in manieren om dit pakket op je pc te krijgen. Heb het eerste helemaal handmatig gedaan en nu met de autopackege die hier beschikbaar zijn. Erg mooi trouwens :D
Titel:
Bericht door: Björn op 11 april 2007, 09:34:14
Hij start normaalgesproken vanzelf op..
Probeer voor een handmatige start in telnet:

/usr/syno/etc/rc.d/S99SABnzbd.sh start

(pagina 1 van dit draadje)
Als je de voorgaande pagina's nog een keer doorbladert dan wordt er op meerdere plaatsen over het opstarten van sabnzbd gesproken.. Ik zou toch de boel nog eens bestuderen..
Titel:
Bericht door: Anonymous op 11 april 2007, 11:36:21
Als ik hem handmaitg start met jou commando in putty krijg ik deze regel.
warning: cannot change to home directory

Ik heb een kale ds106 en alleen nog maar de 2 instal files gedraaid.
Op zich werkt nzb wel goed alleen het automatisch starten werkt dus niet.
Titel:
Bericht door: Björn op 11 april 2007, 11:42:45
Ik heb geen idee... Edx? heb jij een idee?

Groet
Titel:
Bericht door: Thijs op 21 april 2007, 14:01:23
Op mijn 106e draait SABnzbd 0.2.5 enige probleem is dat het programma uit zichzelf stopt. Voorbeeld 's avonds een nzb bestand erin, download begint netjes..... volgende ochtend ..... programma is afgesloten. Diskstation wel benaderbaar, alleen SABnzbd is gestopt, kan hem via putty wel opnieuw aanzetten, maar probleem blijft terugkomen.

Download snelheid ligt rond de 350 kb/s ongeveer, dat vind ik niet slecht, alleen dat uitvallen steeds is erg vervelend.

Iemand een idee waar dit aan ligt ?

Groetjes,

Thijs
Titel:
Bericht door: Anonymous op 25 april 2007, 09:52:20
Onlangs ook een 106e gekocht. Hele mooie oplossing met SABnzb!

Maar ik heb ook precies hetzelfde probleem als Thijs :!:

Na enkele uren is sabnzbd niet meer te bereiken. Ik moet de 106e weer
herstarten om er weer bij te komen.

Blijkbaar hebben hier meer mensen last van en komt er hopelijk
een oplossing.
Titel:
Bericht door: Thijs op 25 april 2007, 19:13:57
Herstarten van je DS hoeft niet !!
Start Putty, login als root en dan de volgende regel intikken:

/usr/syno/etc/rc.d/s99sabnzbd.sh start

Gewoon zo overnemen !! (knippen, in putty is rechtermuisknop plakken  8) )

Maar inderdaad hopelijk is er (snel) een oplossing !!
Titel:
Bericht door: Anonymous op 26 april 2007, 12:30:35
oke thanks. Van dat putty moet ik nog even lezen hoe dat moet.

Misschien heeft die oudere versie van SABnzbd er geen last van, maar
die heeft weer een lagere download snelheid. Naja liever dat dan constant uitval.
Titel:
Bericht door: CronoS op 27 april 2007, 09:32:11
Ik heb eerlijk gezegd nog een korte vraag over SABNZBD. Ik heb de functie aangezet dat SABNZBD zelf van een bepaalde locatie de NZB importeerd en dan gaat downloaden. Op zich werkt dit goed, maar ik vroeg me af of deze instelling het kan veroorzaken dat mijn DS-106E niet meer in hibernation schiet? Dus dat Sabnzbd continu die folder blijft pollen?

Heeft iemand deze functie ingesteld op de DS-106E en heb je dan nog problemen met de Hibernation?
Titel:
Bericht door: Björn op 27 april 2007, 09:44:56
Ik heb hem in ieder geval NIET aangezet omdat het mij logisch leek dat de harddisk dan niet meer zou hibernaten.. Weet niet zeker of het ook echt zo is :)
Gewoon die functie even uitzetten en je weet het binnen 20 minuten..

Groet
Titel:
Bericht door: CronoS op 27 april 2007, 10:06:24
Citaat van: "bjorn"
Ik heb hem in ieder geval NIET aangezet omdat het mij logisch leek dat de harddisk dan niet meer zou hibernaten.. Weet niet zeker of het ook echt zo is :)
Gewoon die functie even uitzetten en je weet het binnen 20 minuten..

Groet

@Bjorn: Klopt, alleen ik heb een algeheel probleem met Hibernation en mijn DS-106e want hij gaat helemaal niet meer uit, sinds ik twonky geupgrade heb naar 4.2.1.
Ik vraag me dus eigenlijk alleen af dat ik niet een dubbel probleem heb, want ik verwacht dat Twonky bij mij in eerste instantie de boosdoener is, maar nu misschien Sabnzbd ook, vandaar de vraag.. Moet alleen wel zeggen dat die automatische import erg makkelijk is :)
Titel:
Bericht door: Anonymous op 28 april 2007, 13:07:46
Citaat van: "CronoS"
Citaat van: "bjorn"
Ik heb hem in ieder geval NIET aangezet omdat het mij logisch leek dat de harddisk dan niet meer zou hibernaten.. Weet niet zeker of het ook echt zo is :)
Gewoon die functie even uitzetten en je weet het binnen 20 minuten..

Groet
@Bjorn: Klopt, alleen ik heb een algeheel probleem met Hibernation en mijn DS-106e want hij gaat helemaal niet meer uit, sinds ik twonky geupgrade heb naar 4.2.1.
Ik vraag me dus eigenlijk alleen af dat ik niet een dubbel probleem heb, want ik verwacht dat Twonky bij mij in eerste instantie de boosdoener is, maar nu misschien Sabnzbd ook, vandaar de vraag.. Moet alleen wel zeggen dat die automatische import erg makkelijk is :)


Ik weet niet hoe het zit met de DS-106e maar ik heb op mijn 406 de functie ook aan staan en hierdoor komt hij niet in hybernation. Ik heb dit opgelost door een usb-stick er in te prikken en hiervan de nzb's te lezen. Nu gaan mijn hdd's wel in hybernation.
Titel:
Bericht door: Anonymous op 07 mei 2007, 12:54:46
I have problems with special characters in downloaded RAR files. And it seems to be a problem with the provided unrar.

After downloading with the unpack option I get bad filenames if they include characters like "german umlaute". After that I tried to unpack the RAR over the samba share with a windows client and everything went fine. Back to a telnet session I've repeated the unpack process with unrar x <file>.rar and got the broken filenames again.

After some research I found this thread and I hope that someone can compile the reported source for the Synology (PPC).

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=69402 (http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=69402)

Best regards,
w00dst0ck
Titel: 106j+0.25
Bericht door: Anonymous op 09 mei 2007, 08:25:01
Hoi Ed,

Klopt het dat sabnzd versie 0.25 vaak crashed ten opziochte van 0.24??

ik heb een DS-106J, Is het wel geschikt om hierop te draaien.

Bijvoorbaatdank,

Edmond
Titel:
Bericht door: ed_x op 11 mei 2007, 19:32:36
Heyzz,

Al een tijdje terug heb ik mijn diskstation verkocht. De reden hiervoor was simpel. De DiskStation kan een hele hoop, maar ik gebruikte het ding slechts voor het draaien van backupjes (ook geen sabnzbd ;) ). Daar een simpele USB drive zou kunnen volstaan, vond ik het overkill om hiervoor een dure diskstation in te zetten.

Dat verklaart dus tevens waarom ik niet meer verder werk aan deze pakketjes. Als iemand zich geroepen voelt (echt, heel veel linux kennis heb je er niet voor nodig)... het updaten van SABnzbd is alleen maar die /opt/local/sabnzbd directory vernieuwen. Par is een ramp, vergeet dat.
Titel:
Bericht door: edmond op 12 mei 2007, 19:10:18
Ik ben nu al een tijdje bezig met NZb download (ik gebruik nog steeds nzb versie 0.24 want 0.25 moet ik eerst even zoeken hoe ik de bugs eruit krijg) en heb dan ook par2cmdline  versie 0.4-1 geinstalleerd en ook unrar en unzip. Ik ben nu bezig met ghet downloaden van een serie. als deze serie goed is binnengekomen en rarren en parren werkt goed, dan stel ik de pakketjes beschikbaar. :D
Titel:
Bericht door: Thijs op 13 mei 2007, 03:37:37
Edmond,

Vraagje welke diskstation heb je ? ik heb een 106e, hier geeft het downloaden dus problemen. Grotere nzb bestanden (DVD's bijvoorbeeld) gaan niet goed, het programma sluit zichzelf dan kennelijk zomaar af. Als je een enkel cd'tje binnenslurpt gaat het vrij redelijk.

Wellicht dat dit een geheugen probleem is, de versie is 0.25.

Wel leuk om te horen dat er iemand mee bezig is om de 'foutjes' eruit te halen en een mooi werkend geheel te krijgen.

Groetjes,

Thijs

PS Op de (windows) pc draai ik nu wel met Sabnzbd, dit werkt super !!
Titel:
Bericht door: edmond op 13 mei 2007, 21:10:18
ik kan je vertellen dat ik de ds-106j heb, en draai momenteel nog versie 0.24 omdat in versie 0.25 nog steeds teveel bugs zitten zols zichzelf afsluiten, versie 0.24 heeft dit niet. Maar dezelfde bug zoals in versie 0.25 met grote dvd's komt hieroin ook voor.

Ik ben pas bezig met dit pakket en kan je wel al zeggen dat het rar en par pakketje wel al functioneert in ieder geval. Ik ga in iedergeval ook een nader pakket proberen  om te kijken of het hierbij een ook een stuk beter gaat. Ik heb zelf gelezen dat je een antivirusscanner kunt installeren op je nas via ipkg pakketje dat verkrijgbaar is hier: http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/unslung/wl500g/ (http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/unslung/wl500g/)
Titel:
Bericht door: edmond op 14 mei 2007, 17:06:07
Ik heb de eerste test achter de rug en hij download goed met de versie 0.25, zelfs rar doet hij, par heb ik nog niet meegemaakt. Ik houd jullie op de  hoogte van verdere vorderingen.
Titel:
Bericht door: Thijs op 14 mei 2007, 21:29:47
Gaat dit ook op voor DVD's en grote que listen ?? Denk aan DVD 9 opgesplitst in 50 mb files (veel voorkomend).

Wat is het mooi dat iemand hier tijd voor heeft en belangrijker nog wil vrijmaken !!!

Keep up the good work !!

Thijs
Titel:
Bericht door: edmond op 15 mei 2007, 07:53:54
Hij is de hele nacht doorgegaan en hij werkt momenteel nog steeds. Ik ben benieuwd als ik straks thuis komt of hij het nog steeds doet, Als die het straks nog doet dan weet ik dat in de orginele template een fout zit.

Ik heb de orginele template vervangen door een template van deze site: http://sabnzbd.organixdesign.com/ (http://sabnzbd.organixdesign.com/)

Par en rar en winzip heb ik via een andere forum binnen gehaald namelijk de wl500g.info. Als ik weet waar ik alles kan posten van files zal ik ze daarheen zetten. Ik weet niet waar edx het voorheen geplaats heeft.

Ik wens iedereen alvast happy leeching (alleen par heb ik nog steeds niet nodig gehad.) ook 9Gb doet hij tot nu toe. Wat ik ook nog gedaan heb ik ipkg update. De router en sabnzbd is nog steeds aan het werk, Dus ik denk dat de fout er wel uit zal zijn.
Titel:
Bericht door: edmond op 15 mei 2007, 18:39:12
De pakketjes zijn klaar. Wie ze wilt hebben zegt het maar. Ik weet ook niet waar ze gehost kunnen worden, aangezien ik er voorlopig geen plaats voor heb. Misschien kunnen ze op de plaats waar edx ze had gezet. Maar met wie moet ik dan contact opnemen. alleen soms moet je wat geduld hebben om op de pagina te komen als de schijf het wat druk heeft. aan de installatie methode is niks gewijzigd, je kunt nog steeds via de oude methode installeren.
Titel:
Bericht door: Björn op 16 mei 2007, 10:02:10
Mail ze maar naar mij, dan zet ik ze naast die van Edx :)
Titel:
Bericht door: edmond op 16 mei 2007, 10:18:56
Ik zou het wel willen mailen maar naar welk adres?
Titel:
Bericht door: Björn op 16 mei 2007, 10:26:08
Zie de knop onderaan dit bericht...
Titel:
Bericht door: edmond op 16 mei 2007, 10:45:19
Prive bericht is uitgeschakeld en ik akn geen enkel emailadfes van je vinden.
Titel:
Bericht door: Björn op 16 mei 2007, 10:47:19
hmmm ben ik soms de enige die een e-mail knop ziet? Kan best, ik ben per slot van rekening admin...

<knip>adres verwijderd </knip>
Ik haal dit adres later weer weg ivm spam-bots e.d.

Groet
Titel:
Bericht door: edmond op 16 mei 2007, 11:25:43
Ok heb het genoteerd stuur het straks naar dit email adres wel op.

Je kunt het weghalen. en inderdaad die emailknop van jouw zie ik niet maar die van edx zag ik wel.
Titel:
Bericht door: Anonymous op 16 mei 2007, 14:43:48
Hallo allemaal,

Ik lees al een tijdje mee op dit forum en wil binnen kort ook een Synology Diskstation aanschaffen en daar ook ZABnzb op de draaien.

Nou is mijn vraag, werkt het ook op de nieuwe serie diskstations (DS107/DS107+/DS207)?

alvast bedankt

mvg Erikki
Titel:
Bericht door: edmond op 16 mei 2007, 15:38:52
Het schijnt dzt ze allemaal op hetzelfde draaien dus als het goed is moet het werken. Ik kan nooit iets garanderen natuurlijk.
Titel:
Bericht door: Anonymous op 16 mei 2007, 15:52:10
bedankt edmond voor je snelle antwoord,

nou mijn buurjongen heeft net zijn ds107+ gekregen maar heeft er nu even geen tijd voor dus die heb ik maar even in beslag genomen  :P

dus ga het vandaag even proberen, waar kan ik evt jou pakketje downloaden ??

alvast bedankt

mvg Erikki
Titel:
Bericht door: edmond op 16 mei 2007, 15:59:33
Heb het net opgestuurd word nog op deze site gepost. Trouwens ik heb alleen wat veranderingen aan het pakket aangebracht, heb het verder niet helemaal zelf gemaakt (standaard is van edX).

Ps houd er wel rekening mee dat het voor eigen risico is.
Je moet trouwens minimaal twee dingen installeren. Kijk maar eens naar de twee sticky post bovenin. en als die eens een keer niet wilt starten, dan even je diskstation opnieuw opstarten dan doet hij het weer. Kan nu eindelijk ook zeggen dat par toenet zijn werk gedaan heeft.

Kijk naar deze link voor optware en sabnzbd: http://www.mobileforum.nl/viewtopic.php?t=492 (http://www.mobileforum.nl/viewtopic.php?t=492)
Titel:
Bericht door: Anonymous op 16 mei 2007, 16:13:56
ja ik zit nu alles te lezen,

kan alleen 1 bestand vinden dat van syno-optware wat ik via firmware update moet installeren

ben er nog niet helemaal uit hoe vandaar verder te gaan, maar ga straks eerst wel optware installeren en kijken of dat lukt.

MVG Erikki
Titel:
Bericht door: Björn op 16 mei 2007, 16:49:28
http://www.mobileforum.nl/viewtopic.php?t=492 (http://www.mobileforum.nl/viewtopic.php?t=492)

Bovenste topic....
Titel:
Bericht door: edmond op 16 mei 2007, 16:54:48
optware uitpakken dan krijg je drie bestanden.: enable optware.pat, disable optware.pat en syno-optware.tar.bz2

Plaats syno-optwar.tar.bz2 in de public directory en doe enable optware.pat uitvoeren via de firmware upgrade module in de nas. Schrik niet omdat die stopt met een foutmelding dit hoort zo.

daarna doe je hetzelfde met het sabnzbd pakketje.

succes

ps Bjorn alles is gemaild...
Titel:
Bericht door: Anonymous op 16 mei 2007, 17:39:48
bedankt bjorn en edmond,

ik heb alles gelezen en denk dat ik het snap, alleen het lukt nog niet.

ik heb het volgende gedaan;
-syno-optware.zip gedownload
-deze uitgepakt en het bestand "syno-optware.tar"naar public gekopieerd.( weer niet zeker of ik die andere 2 bestandjes er ook naar moet kopieren) heb ik wel gedaan
-vervolgens naar firmware update gegaan en bestand "enable-optware"geselecteerd en daarna geupdate.
-update verliep volgensmij goed incl error 42.

diskstation is niet geherstart.

vervolgens het zelfde met "syno-sabnzbd"gedaan incl error 42.

tot zo ver lijk alles goed te verlopen, maar dan kom ik niet verder.

als ik in IE7 intik "http//xxx.xxx.xxx.xxx:8080/sabnzbd/" dan gebeurd er niks(kan pagina niet weergeven)

vervolgens alse verwijders en diskstation geformateerd en geinstalleerd en het nog een keer geprobeerd maar dan met versie 0.2.4

helaas zelfde probleem

Misschien doe ik iets fout?, of het werkt niet op een DS 107+ misschien omdat er een 500mhz marvel cpu in zit.

ga het nog een keer proberen, misschien hebben jullie een idee wat ik fout doe

alvast bedankt

MVG Erikki
Titel:
Bericht door: Thijs op 16 mei 2007, 21:54:55
Als ik me niet vergis, dien je alles vanuit de Root (hoofdmap) te installeren, geen andere folders gebruiken!!

Weet dat ik met zoiets ook eens heb lopen prutsen en na dagen proberen, te weinig slaap, genoeg bier tot de juiste installatie ben gekomen.

Succes,

Thijs
Titel:
Bericht door: Björn op 17 mei 2007, 12:31:57
Citaat
deze uitgepakt en het bestand "syno-optware.tar"naar public gekopieerd

Het bestand hoort syno-optware.tar.bz2  te heten.. Ik heb ook wel eens gehad dat windows het bz2 gedeelte eraf gooide.. Even hernoemen en nog eens proberen..
Titel:
Bericht door: Björn op 17 mei 2007, 12:36:44
Citaat van: "edmond"
Heb het net opgestuurd word nog op deze site gepost. Trouwens ik heb alleen wat veranderingen aan het pakket aangebracht, heb het verder niet helemaal zelf gemaakt (standaard is van edX).

Ps houd er wel rekening mee dat het voor eigen risico is.
Je moet trouwens minimaal twee dingen installeren. Kijk maar eens naar de twee sticky post bovenin. en als die eens een keer niet wilt starten, dan even je diskstation opnieuw opstarten dan doet hij het weer. Kan nu eindelijk ook zeggen dat par toenet zijn werk gedaan heeft.

Kijk naar deze link voor optware en sabnzbd: http://www.mobileforum.nl/viewtopic.php?t=492 (http://www.mobileforum.nl/viewtopic.php?t=492)


Hier staan ze:

http://www.mobileforum.nl/downloads/syn ... .2.5-2.zip (http://www.mobileforum.nl/downloads/syno-sabnzdb0.2.5-2.zip)
http://www.mobileforum.nl/downloads/parrar.zip (http://www.mobileforum.nl/downloads/parrar.zip)

Groet
Titel:
Bericht door: Erikki op 17 mei 2007, 13:32:39
Citaat van: "bjorn"
Citaat
deze uitgepakt en het bestand "syno-optware.tar"naar public gekopieerd
Het bestand hoort syno-optware.tar.bz2  te heten.. Ik heb ook wel eens gehad dat windows het bz2 gedeelte eraf gooide.. Even hernoemen en nog eens proberen..


kijk dat zou kunnen, dat viel mij ook al op dat het bestand niet eindigde op .bz2

als ik sabnzbd installeer dan word er wel een map download aangemaakt, met daarin nog 3 mappen, dan lijkt het mij dat het wel werkt.

maargoed ga nu alles formateren en nog een keer proberen.

Erikki
Titel:
Bericht door: Erikki op 17 mei 2007, 13:55:47
hmm helaas

het werkt nog niet.
het lijkt allemaal goed te gaan met installeren, ook met sabnzbd, er wordt ook een map "download" aangemaakt.

maar dan lukt het niet http://xxx.xxx.xxx.xxx:8080/sabnzbd/ dan kan de pagina niet gevonden worden.

lijkt er op dat het programma niet draait, of misschien niet gedraait kan worden omdat er een andere type cpu in zit

als ik de zip bestandjes uitpak dan krijg in id 3 bestanden, disable- en enable-optware.pat en syno-optware.tar.bz2 wat wordt gezien bij mij als winrar bestand, wat ik evt ook kan uitpakken, maar dat is niet de bedoeling volgens mij.

is er ook een manier op te checken of optware id goed geinstalleerd is?

ik ga het straks nog maar een keer proberen

alvast bedankt voor jullie hulp

mvg Erikki
Titel:
Bericht door: Björn op 17 mei 2007, 14:32:02
Citaat van: "bjorn"
Citaat van: "edmond"
Heb het net opgestuurd word nog op deze site gepost. Trouwens ik heb alleen wat veranderingen aan het pakket aangebracht, heb het verder niet helemaal zelf gemaakt (standaard is van edX).

Ps houd er wel rekening mee dat het voor eigen risico is.
Je moet trouwens minimaal twee dingen installeren. Kijk maar eens naar de twee sticky post bovenin. en als die eens een keer niet wilt starten, dan even je diskstation opnieuw opstarten dan doet hij het weer. Kan nu eindelijk ook zeggen dat par toenet zijn werk gedaan heeft.

Kijk naar deze link voor optware en sabnzbd: http://www.mobileforum.nl/viewtopic.php?t=492 (http://www.mobileforum.nl/viewtopic.php?t=492)

Hier staan ze:

http://www.mobileforum.nl/downloads/syn ... .2.5-2.zip (http://www.mobileforum.nl/downloads/syno-sabnzdb0.2.5-2.zip)
http://www.mobileforum.nl/downloads/parrar.zip (http://www.mobileforum.nl/downloads/parrar.zip)

Groet


Heb dit setje geinstalleerd en hij is vrolijk aan het downloaden.. nu nog zien of par en unrar werkt (unrar had ik al)
Titel:
Bericht door: Björn op 17 mei 2007, 14:37:49
woohoooo hij doet het! Inclusief par en unrar!

Mooie skin trouwens!
Titel:
Bericht door: edmond op 17 mei 2007, 15:12:07
tja die skin heb ik niet zelf gemaakt. Die is van een andere site afkomstig maar de rest werkt nu tenminste wel.
Titel:
Bericht door: Björn op 17 mei 2007, 16:06:41
Ik zal eens kijken of ik het komende week op een 107+ aan de praat krijg (ARM processor 500mhz). Dat van vandaag is op mijn DS-106
Titel:
Bericht door: edmond op 17 mei 2007, 16:25:49
Ja ik wil het heel graag weten, want anders wil ik ook wel een 107+ van synology als het tenminste werkt met de 500mhz processor.

Trouwens Bjorn , wat voor snelheid kreeg jij met download nu?
Titel:
Bericht door: Erikki op 17 mei 2007, 16:47:12
ik heb het nogmaals geprobeerd maar het lukt mij niet.

ben via google op een aantal andere forums uitgekomen.
Ik denk dat he nieuwe 500mhz cpu (Marvell 5281/500) roet in het eten gooit. ik ben bang als je optware en sabnzb werkend wilt krijgen je opnieuw de software moet compileren naar de ARM Marvell 5281 type cpu.

synology gebruikt wel de zelfde linux kernel alleen compile voor de verschillende type cpu's. Ik denk dat de proggies wel op de DS-107/DS-107e/DS-207 werken, maar niet werken op de met de ARM uitgevoerde modellen zoals de DS-107+ en de DS 407.

op linux gebied een ik N00b dus voor mij houd het hier op dit moment helaas op.

er schijnt op het internet wel een goed ELDK (embedded Linux development kit) progie te zijn om de boel de converteren naar een ARM cpu maar die heb ik nog niet kunnen vinden.

Ik hoop dat Bjorn het aan de praat krijgt dat zou fantastisch zijn, mocht dat niet lukken :cry:  dan heb ik hier nog wel even een DS-107+ staan, als iemand met een oplossing komt wil het graag testen.

mvg Erikki
Titel:
Bericht door: Thijs op 18 mei 2007, 02:30:54
Hmmmm ik krijg die pakketjes maar niet geinstalleerd....

M'n DS 106e helemaal leeg gemaakt, Firmware 0428 erop gezet, telnet, optware, de genoemde pakketjes, maar zie /usr/syno/etc/rc.d/s99sabnzbd.sh nergens staan.

Krijg het met geen mogelijkheid aan de gang....

Weet iemand de oplossing ??

Thijs
Titel:
Bericht door: edmond op 18 mei 2007, 07:21:42
je hoeft alleen maar te doen http://ip (http://ip) van je nas:8080/sabnzbd

en als je de directory wilt zien even op je webbased nas inlogen en opt invullen als shared directory.
Titel:
Bericht door: Thijs op 18 mei 2007, 09:00:28
In het verleden heb ik Sabnzbd ook geinstalleerd gehad, maar het pakketje wat ik hier gedownload heb installeerd niet goed lijkt het.

Sabnzbd start namelijk niet eens, inloggen via telnet en het programma handmatig starten op in dit forum beschreven manier werkt ook niet. Diskstation ook al gereboot, helaas ook geen verbetering.

Moet sabnzbd eerst geinstalleerd zijn voordat ik dat pakketje van Edmond probeer te installeren ??

Groetjes,

Thijs
Titel:
Bericht door: ed_x op 18 mei 2007, 14:54:42
Hmm, ik had die 107 nog niet gezien. Ik denk dat de uitbreiding van het geheugen toch weer wat deuren opendoet. De CPU lag toch de grootste beperking op in de downloadsnelheid. Maar er was ook zo'n Java usenet client (hoe heette die ook alweer), en die zag er in vergelijking met SABnzbd er GELIKT uit. Een java virtual machine draaien op een 64 mb machine loopt echter weer voor geen meter...
Titel:
Bericht door: Björn op 18 mei 2007, 14:57:54
Vergeet vooral niet dat de DS-107+ een 500mhz ipv 266mhz processor heeft! par2 zou dus ook al een stuk beter moeten gaan!
Zelf ben ik wel fan van sabnzbd, en ik zou dat graag draaiend hebben op de DS-107+, echter deze heeft een ARM processor ipv. een powerPC..

p.s. ik neem aan dat je m'n mail hebt ontvangen Ed?  :)
Titel: Op CS407??
Bericht door: Anonymous op 18 mei 2007, 16:35:55
Betekend dit ook dat dit NZB pakketje niet op een CS407 loopt ?? (want die heeft dezelfde processor als de 107+ toch ???)

Groetjes,

Sander
Titel:
Bericht door: Björn op 18 mei 2007, 16:41:45
Hier staan alle types processors genoemd:
http://www.synology.info/de/synology-sp ... ducts.html (http://www.synology.info/de/synology-specification-all-products.html)

De 407 heeft idd dezelfde processor als de 107+
Titel:
Bericht door: edmond op 18 mei 2007, 22:50:49
alleen klopt iets niet de 107+ is ook met 128MB geheugen uitgevoerd.
Titel:
Bericht door: Anonymous op 19 mei 2007, 08:43:57
De 107+ heb je in de 64 en 128mb uitvoering..
Titel:
Bericht door: ed_x op 19 mei 2007, 15:40:29
Zojuist heb ik een DS-107+ (128 mb uitvoering) mogen ontvangen voor ontwikkeldoeleinden, voorzien van een 250 gb maxtor schijf! Met veel dank aan Mobile Harddisk Sollutions ;) !!!

In vergelijking met de DS-106e is de behuizing een stuk ruimer; het past allemaal een stuk beter, de fan is wat groter en het lijkt me dat het ding ook een stuk koeler blijft. Maar dat zal ik pas over een paar uurtjes merken. Het apparaat is nu ook voorzien van rubberen voetjes, de 106e moest ik op de grond zetten omdat anders de hele kast meetrilde.

Enfin, het apparaat net aangesloten ga ik eens kijken wat er allemaal op wil draaien. De telnet patch werkt iig probleemloos.
Titel:
Bericht door: ed_x op 22 mei 2007, 10:27:48
Even een update. Aan het package systeem van nslu2 heb je helaas niks voor dit systeem. De processor architectuur van de DS-107+ is niet opgenomen in de packages. Ik heb contact gehad met Philippe (van oinkzwurgl.org), die me een heel eind opweg heeft geholpen met een werkende compiler. Hiermee heb ik Python (2.4.4, 2.5.1 gaf rare problemen) al kunnen bouwen. Ook het CherryPy framework staat er al op. Nu moet er alleen nog maar het Cheetah framework op, en wat fixen in de directories waarin het zoekt naar libraries. Maar dat gaat me wel lukken. Ik ben echt benieuwd hoe snel dit apparaat zal gaan werken (compileren ging niet eens zo gek traag).
Titel:
Bericht door: sitetree op 22 mei 2007, 11:17:15
Beste ed_x,

Zou je me kunnen vertellen waar je de source vandaan haalt om te compileren? Ik ben geinteresseerd om nfs te kunnen gaan gebruiken met de ds107+, vandaar.

Groet Peter
Titel:
Bericht door: edmond op 22 mei 2007, 21:47:40
Ik ben benieuwd, sabnzbd werkt op de ds106 serie wel goed maar niet snel. als ik al een 407 met 500mhz had, dan had ik wel gekekn of sabnzbd erop loopt. Ik ben trouwens nog op zoek naar een goekope ds-406 als iemand hem in de aanbieding heeft wil ik het graag weten.
Titel:
Bericht door: Björn op 23 mei 2007, 10:18:21
Bij ons is ie in de aanbieding :)
Titel:
Bericht door: edmond op 23 mei 2007, 11:05:59
alleen is die bij jullie 10 euro duurder dan bij de concurrent (heb het al gestuurd naar je welke zaak het is).
Titel:
Bericht door: Björn op 23 mei 2007, 11:19:44
Nu niet meer.. :P
Titel:
Bericht door: edmond op 23 mei 2007, 11:28:01
alleen moet ik wachten tot 25e alvorens ik hem kan bestellen.
Titel:
Bericht door: Björn op 23 mei 2007, 11:55:50
tsja... op = op :)
Titel:
Bericht door: ed_x op 28 mei 2007, 16:22:04
Hmm, het is toch niet zo makkelijk als gedacht. Met code die gecompileerd is met de ELDK compiler lijkt fout te gaan met floating point berekeningen. Een mogelijke oorzaak hiervan kan zijn, is dat deze CPU heel anders met floating point berekeningen omgaat. Zonder juist werkende compiler, gaat de rest van de vlieger ook niet op.
Titel:
Bericht door: Erikki op 29 mei 2007, 10:04:06
ohh dat is jammer :(

dus het lijkt er op dat je bv sabnzb niet aan de praat krijgt op de DS107+?

hoe kan het eigenlijk dat bv telnet wel werkt maar de rest niet, die zijn toch ook gecompileerd voor een powerpc cpu?

in iedergeval bedankt voor je moeite,

Erikki
Titel:
Bericht door: ed_x op 29 mei 2007, 11:41:34
Nou, ik gooi natuurlijk niet zomaar de handdoeken in de ring. Maar het gaat gewoon wat minder makkelijk dan verwacht.
Telnet is reeds aanwezig op de DS. Hij is alleen uitgeschakeld. De firmware patch zorgt er alleen voor dat deze gestart wordt. Maar het zuigt ook dat synology geen info uitgeeft omtrent hun kernel en headers; hierdoor wordt het lastig om een goede compiler te bouwen die goed aansluit op de bestaande libraries.
Titel:
Bericht door: sitetree op 29 mei 2007, 12:44:19
zou het ook mogelijk zijn om een geheel nieuwe kernel te bouwen, met bestaande libraries?
Titel:
Bericht door: ed_x op 29 mei 2007, 15:14:48
Je zou dan eerder je eigen kernel en eigen libraries bouwen, zodat alles in 1x goed staat.
Maar het probleem zit 'em volgens mij in dat gcc gebouwd is voor arm-linux, en niet arm5tejl. Juist in deze processor is de floating point flink onder handen genomen, en zo ook niet compatibel met de oude ARM. Anders moet ik zelf maar een compiler bouwen. Het is Synology ook gelukt.
Titel:
Bericht door: Björn op 29 mei 2007, 15:24:09
Haha! Held :P
We hebben er hier alle vertrouwen in Ed :)
Titel:
Bericht door: edmond op 29 mei 2007, 22:02:08
Ik ben momenteel bezig om het progje goed draaiend te krijgen in de cs406.
Titel:
Bericht door: Erikki op 30 mei 2007, 16:03:54
Ed_x misschien heb je hier wat aan;

http://www.synology.com/enu/forum/viewtopic.php?t=3339 (http://www.synology.com/enu/forum/viewtopic.php?t=3339)

vond ik op het synology forum, waarschijnlijk heb je het al gelezen maar dacht post het toch maar

MVG Erikki
Titel:
Bericht door: ed_x op 30 mei 2007, 19:49:42
Jup, hij had mij al gemaild en we hadden al wat gedachten geventileerd omtrent de toolchain. Hij attendeerde mij erop dat het logisch was dat een arm compiler niet goed zou werken op een arm5tej. Ik probeer nu python te bouwen met soft-floating-point. Niet de bedoeling dat dit softwarematig gebeurt, maar als een tijdelijke workaround (tot een betere compiler beschikbaar is).
Titel:
Bericht door: edmond op 31 mei 2007, 12:11:40
nu draait zelfs sabnzbd 0.25 op de cs406 stabiel en zo rond de 500KB/s met 2 hardeschijven.
Titel:
Bericht door: Anonymous op 01 juni 2007, 22:37:48
Ik heb zelf geen verstand van Linux/Telnet maar heb wel de procedures van hier gevolgd, kom er echter niet uit.

Heb zelf de CS407, waar wel al enkele mappen en 'standaard' dingen opgezet zijn (wat mappen en foto's en dergelijke), zou het hierdoor niet kunnen werken? Wanneer ik naar ip:8080/sabnzb/ ga geeft hij aan dat de pagina niet start, de service draait dus (nog) niet of is gewoon helemaal niet geïnstalleerd.

Weet iemand of het aan de CS407 ligt? Ik las iets van andere processor/kernels, maar ik lees nergens dat daar écht het probleem ligt?
Titel:
Bericht door: ed_x op 01 juni 2007, 23:24:22
Ik weet niet welke procedure je gevolgd hebt (die firmware-upgrade methode?), maar de CS-407 is voorzien van diezelfde nieuwe CPU als de DS-107+. Omdat dit een compleet ander soort processor is, gaat het oude pakket al zeker niet werken. Maar er wordt nu hard aan gewerkt!
Titel:
Bericht door: Anonymous op 02 juni 2007, 10:34:03
Citaat van: "ed_x"
Ik weet niet welke procedure je gevolgd hebt (die firmware-upgrade methode?), maar de CS-407 is voorzien van diezelfde nieuwe CPU als de DS-107+. Omdat dit een compleet ander soort processor is, gaat het oude pakket al zeker niet werken. Maar er wordt nu hard aan gewerkt!


Ik heb Optware (http://www.mobileforum.nl/viewtopic.php?t=491) en sabNZB (http://www.mobileforum.nl/viewtopic.php?t=492) geïnstalleerd zoals hier beschreven, dit werkt echter niet. Ik heb beide firmware upgrades dus ook weer gedeïnstalleerd.

Overigens sowieso één vraag bij bovenstaande, je CS407 dient helemaal in originele staat te zijn (zoals je hem ontvangen hebt, begreep ik ergens), dit betekent neem ik aan toch niet dat er totaal geen data op mag staan? Of dat er instellingen (zoals back-up tijden) niet mogen zijn ingesteld voor je deze 'hack' uitvoert?

In ieder geval super dat er hier mensen mee bezig zijn, echt super!!
Titel:
Bericht door: edmond op 02 juni 2007, 12:11:04
vanwege de de andere soort cpu, werkt die firmware van sabnzbd niet op de cs407, wel op de cs 406. Nu weet ik ook waarom sabnzbd 0.25 bij vele mensen crashed. als je niks doet met de bandbreedte, eet dit programma alle bandbreedte op van je nas schijf. Probeer bij bandbreedte te expirimenteren met 0.04 of 0.05 (dit geld voor alle ds 106 series en 406 series, en beperkte x07 series(werkt niet op de marvel cpu)) om te beginnen en je progje crashed niet meer. (anders word je nas geflood)
Titel:
Bericht door: edmond op 02 juni 2007, 20:05:46
het enige waar ik nu nog tgeen aan loop is hoe ik iets terug kan zetten zodat het nog eens automatisch gepard en unrard word. ik weet niet waar hij die gegevens van daan haalt.
Titel:
Bericht door: ed_x op 03 juni 2007, 14:48:14
Citaat van: "Anonymous"
Overigens sowieso één vraag bij bovenstaande, je CS407 dient helemaal in originele staat te zijn (zoals je hem ontvangen hebt, begreep ik ergens), dit betekent neem ik aan toch niet dat er totaal geen data op mag staan? Of dat er instellingen (zoals back-up tijden) niet mogen zijn ingesteld voor je deze 'hack' uitvoert?


Neuh, er mag wel spul op staan. Als je zelf maar niet handmatig optware erop had gezet ofzo. Maar je hoeft niet je instellingen te resetten noch je schijf leeg te maken.
Titel:
Bericht door: Anonymous op 05 juni 2007, 19:30:36
Ik krijg de volgende foutmelding (staat in cherrypy.log):
 File "/volume1/opt/local/sabnzbd/sabnzbd/interface.py", line 153, in addFile
    if pp.isdigit() and nzbfile.filename and nzbfile.value:
AttributeError: 'int' object has no attribute 'isdigit'

Als ik een nzb file probeer toe te voegen blijft de webpagina vervolgens 'hangen' (blijft loading, maar er gebeurt niks). Iemand enig idee wat er fout is? Ik heb een CS-406 met de laatste firmware (462).
Titel:
Bericht door: Anonymous op 06 juni 2007, 12:15:47
^^^ Laat maar ... het kwam omdat 'ie met de consistency check bezig was ... wist niet dat dat zoveel CPU power kostte.
Titel:
Bericht door: evdberg op 07 juni 2007, 11:46:04
Citaat van: "bjorn"
Hier staan ze:

http://www.mobileforum.nl/downloads/syn ... .2.5-2.zip (http://www.mobileforum.nl/downloads/syno-sabnzdb0.2.5-2.zip)
http://www.mobileforum.nl/downloads/parrar.zip (http://www.mobileforum.nl/downloads/parrar.zip)


Mag ik vragen hoe je par en rar installeert? Ik heb sabnzbd (0.2.5) werkend op dit moment op m'n CS-406.
Titel:
Bericht door: edmond op 07 juni 2007, 17:54:52
via het commando ipkg install naam van het pakketje.ipk

Wel eerst de pakketjes in de root zetten en via telnet of ssh inloggen.
Titel:
Bericht door: Thijs op 07 juni 2007, 22:26:06
Het Downloaden op mijn 106e gaat stabiel.......maar het duurt super lang.... het ding staat te ratelen dat wil je echt niet weten. Volgens mij komt het door het krappe geheugen.

Natuurlijk wil ik zoals gebruikelijk gewoon teveel........ Draai de 106e met Fotostation, FTP, Web + MySql, Xmail (mail server) en natuurlijk SABnzbd !!

Zijn er mensen met soortgelijke configuraties met een 106e of ander Diskstation natuurlijk !!
Laat jullie ervaringen eens horen, zit te denken om een 107+ aan te schaffen zodra Xmail en Sabnzbd daarop willen draaien met alle standaard opties (behalve torrent download) aan, en dan uiteraard fatsoenlijk werkend..... niet dat geratel wat ik nu heb.

Groetjes,

Thijs
Titel:
Bericht door: evdberg op 13 juni 2007, 09:54:13
Ik heb nu een tijdje gewerkt met sabnzbd, maar wat ik merk is dat een file downloaden steeds langzamer gaat. Bijvoorbeeld een file van 100Mb gaat eerst in 5 minuten en dat neemt bij iedere file langzaam toe tot 30 minuten. De server wordt ook steeds trager en het sabnzbd webmenu komt op een gegeven moment helemaal niet meer. Het lijkt erop dat er bij iedere file of message iets blijft hangen dat op een gegeven moment de hele server verstopt. Iemand enig idee wat het probleem is en of het op te lossen is?
Titel:
Bericht door: Björn op 13 juni 2007, 09:55:33
heb je 0.2.5 of 0.2.4 ? 0.2.5 gaf bij mij ook problemen.. 0.2.4 niet
Titel:
Bericht door: edmond op 13 juni 2007, 12:01:06
je moet zorgen dat versie 0.25 niet je gehele bandwith gebruikt maar je moet hem limiteren. door factor 0.04 of zo. dan word die niet meer zo traag. Bij de configpagina Sabnzbd bandwith limit vul je dat in. nas opnieuw starten en voila. hij draait als een zonnetje.
Titel: nieuwe firmware DS-101g+ - sabnzbd niet meer werkend
Bericht door: Anonymous op 13 juni 2007, 18:48:43
Sabnzbd 0.24 heeft altijd zeer goed gewerkt op mijn DS-101g+.
Afgelopen weekend besloten om de firmare te updaten naar de laatste versie: v2.0.3 - 0460; Date: 2007/04/18.

Probleem is nu dat ik Sabnzbd met geen mogelijkheid meer aan de praat krijg. Optware heb ik een aantal keren opnieuw geinstalleerd, evenals Sabnzbd versie 0.24, 0.25 en 0.25.2. Bij geen van de installaties het meer werkend gekregen.

Vervolgens de harde schijf geformateerd en de firmware opnieuw geinstalleerd. Opnieuw alles geinstalleerd, echter tot op heden zijn de pogingen niet succesvol.

Weet er iemand een oplossing/ zijn er andere ervaringen met de DS-101g+ met de laatste firmware?

Alvast dank voor het meedenken richting een oplossing.
Titel:
Bericht door: ed_x op 13 juni 2007, 18:52:25
Heb je de telnet patch erop staan? Dan zou je eens kunnen kijken of:

- opstartscripts nog steeds in /usr/syno/etc/rc.d staan
- in /etc/profile, "/opt/bin" en "/opt/sbin" in de PATH variabele staan
- de directory /opt bestaat (en gevuld, althans gelinkt aan /volume1/opt)
- of je python kan starten (je kan de python console afsluiten met quit() of CTRL+D)
- tik eens ikpg in? werkt die

bwehh en vast nog wel meer checks. Maar begin daar eens mee. Ik heb zelf geen 101g
Titel:
Bericht door: evdberg op 14 juni 2007, 10:40:36
Citaat van: "bjorn"
heb je 0.2.5 of 0.2.4 ? 0.2.5 gaf bij mij ook problemen.. 0.2.4 niet


Ik heb 0.2.5 met factor ingesteld op 0.05. Zoals gezegd, het lijkt net alsof de server dichtslibt. Het begint allemaal prima en werkt als een speer, maar wat gigabytes verder is het net een slak.
Titel:
Bericht door: edmond op 14 juni 2007, 21:08:05
komt dat het zo'n trage processor is die erin zit ik heb een 400 mhz en jij een 266, dus ik denk dat je even met de instellingen moet spelen.
Titel:
Bericht door: evdberg op 15 juni 2007, 13:03:55
Ik heb een CS-406, dus met een 400 MHz CPU. Maar dat maakt helemaal niks uit. Zoals gezegd het begint allemaal heel goed, 4 a 5 minuten per 100Mb file, maar wat gigabytes verder verzandt dit tot 30 minuten per file en de server wordt steeds maar trager en trager.

Ik heb nu V0.2.4 geinstalleerd, maar die heeft precies hetzelfde probleem. Ik begin behoorlijk spijt van m'n aankoop te krijgen ...
Titel:
Bericht door: Björn op 15 juni 2007, 13:28:06
Waar 't aan ligt weet ik niet, maar op mijn DS-106 heeft het altijd prima gelopen.. Ik heb wel altijd 0.2.4 gebruikt en zonder vertragingsfactor..
Titel:
Bericht door: sitetree op 15 juni 2007, 15:22:16
telnet eens naar de nas, en kijk met 'top' of er een process draait die alle cpu tijd opslurpt  8)
Titel:
Bericht door: ed_x op 15 juni 2007, 15:49:56
ik zou het niet weten. eigenlijk heb ik altijd toch nog stiekem gewoon newsleecher gedraaid op m'n pc  :roll:
Titel:
Bericht door: edmond op 18 juni 2007, 09:10:30
hoeveel hardeschijven heb je in de cs 406 zitten?
Heb je in raid staan?
Ikzelf draai nog steeds met goede snelheid.

Met hoeveel servers maak je standaard connectie?

Ik zal standar even zetten wat ik heb.

Ik gebruik standaard een newsserver en de rest staan op fill server.

bij switches staat dit Processing switchesEnable Unrar:
Enable built-in unrar functionality.
 Yes

Enable Unzip:
Enable built-in unzip functionality.
Yes

Enable Filejoin:
Enable built-in filejoin functionality.
Yes

Enable Par Cleanup:
Cleanup par files (if verifiying/repairing succeded).
Yes

Fail on yenc crc Errors:
Use fill servers on yenc crc errors.
 No  

Top Only:
Only fetch Articles from topmost collection. Enable for less memory usage.
Yes

Dirscan Options:
Use following post process option on .nzb files imported by the dirscanner.
+Unpack

Other switchesEnable periodic Save:
Enabling will make the queue save it's state after every completed file.
Yes

Create group Folders:
Place downloads into group folders.
 No

Create Category Folders:
Place downloads into newzbin.com category folders.
 No  

Send Group
Send group command before requesting articles.
 No

Auto Sort:
Automatically sort items by (average) age.
 Yes

SABnzbd tuningSABnzbd Bandwith Limit:
Slowdown factor, try values between 0.01 and 1.0.
 value 0.04

SABnzbd Article Cache Limit:
Cache articles in memory. See SABnzbd.ini
 0

Cleanup List:
List of file (extensions) that should be deleted at the cleanup stage.
For example: ".nfo," or ".nfo, .sfv"

,

dit zijn mijn settings.

Ps gebuik je ook Nova Template?

kun je alleen gebruiken met versie 0.25, en is hier te downloaden http://www.sabnzbd.organixdesign.com/ (http://www.sabnzbd.organixdesign.com/).

Succes,

En vertel eens wat je gedaan hebt, ook je configuratie.
Ik weet ook niet welke internet connectie jij hebt. Ik zorg ervoor dat mijn nas tussen de 400KB/s en 500KB/s blijft. trouwens binnenkort komt versie 0.26 uit en zou de bug verholpen zijn volgens de maker.

ps ik heb firmware 462 erop staan. en verder draai ik niks
Titel:
Bericht door: evdberg op 22 juni 2007, 10:01:51
Ik heb 4 schijven van 500Gb in raid 5 mode. SABNZBD heb ik met standaard instellingen en 1 nieuwsserver, alleen die vertragingsfactor heb ik op diverse waarden gehad. Boven de 0.1 merk je wel dat het downloaden trager gaat.

Het vreemde is dat als je naar de status kijkt de snelheid altijd bijna maximum is (zo'n 370Kb/s), maar de werkelijke snelheid dus veel minder (af te leiden van de filetijden).
Titel:
Bericht door: edmond op 22 juni 2007, 20:21:37
vreemd ik zit altijd zo boven de 400 Kb/sec Ik heb de nieuwe maxtorschijven erin zitten en die worden ook niet zo heet. Ik heb meestal een film of zo binnen in ongeveer 3 uurtjes. Iets langzamer dan de pc.
Titel:
Bericht door: djkahn op 15 juli 2007, 16:45:19
Hallo allemaal,

Sinds kort ben ik ook de trotse eigenaar van een ds-207.
Omdat sabnzbd precies is wat ik nodig heb, heb ik het programma keurig volgens de aanwijzingen geinstaleerd.(versie0.2.5) Ik kan de interface keurig benaderen via de browser, en heb alle benodigde instellingen gedaan. De nzb wordt keurig geladen, maar de download start niet.
Vervolgens heb ik alles gecontroleerd en opnieuw ingesteld, met hetzelfde resultaat.
Op mijn windows bak heb ik vervolgens ook sabnzbd 0.2.5 geinstaleerd,
en hier start de download wel. (het ligt dus niet aan de intellingen)
In de logfile op de 207 lees ik dat de connectie met newszilla fails.
Heeft iemand een suggestie of een antwoord op mijn probleem? :?:
Titel:
Bericht door: ed_x op 18 juli 2007, 20:01:39
Ik denk dat het aan de instellingen ligt. Heb je je newsserver goed ingesteld, en de DNS server in /etc/resolv.conf?
Titel:
Bericht door: djkahn op 19 juli 2007, 18:21:56
@ ed-x

Met het schaamrood op de kaken moet ik bekennen dat ik kennelijk een /
over het hoofd heb gezien in de instellingen van de dns. Hoe die daar gekomen is mag joost wezen want ik had automatisch ip en dns adres aanstaan.
Op dit moment werk alles uitstekend en ik haal snelheden van net iets over 300 kbs, met slimserver draaiend op de achtergrond. Niet slecht dus! :D
Titel:
Bericht door: Anonymous op 19 juli 2007, 21:02:22
Vandaag op mijn DS-207 128MB aan de slag gegaan met sabNZBd...
Allereerst, wat een fantastisch programma. Eerst op de PC getest en het doet werkelijk alles. NZB erin en daarna loopt alles vanzelf. Downloaden vanaf mijn pc ging met 12.8Mbit (1600kbps) constant. Geen slecht verhaal dus. Nu heb ik die verwachtingen niet van de DS, want die moet zo ergens tussen de 300-600 uitkomen, naar schatting 400 a 500kbps.

Ik heb het optware pakket geïnstalleerd en daarna sabNZBd-0.2.5, alles ingesteld en downloaden maar. De download begon op zo'n 1200kbps en zag er positief uit (ik vroeg me af waarom dit zo hoog was tov forumleden hier). Het was echter van zeer korte duur. De performance (zoals hier al vaker beschreven) zakte compleet weg en ook de Synology eigen interface kwam niet meer van zijn plek. Verschillende settings geprobeerd aan te passen => geen succes.

Toen sabNZBd-0.2.5 verwijderd en de stabielere sabNZBd-0.2.4 geïnstalleerd. Dit ging als de brandweer, geen moeilijke dingen gewoon downloaden met gemiddeld 460kbps (789MB file). (Met sabNZBd-0.2.5 heb ik overigens deze zelfde nzb gebruikt)

Ik constateerde echter dat PARen en unRARen niet mogelijk was out of the box. Nu las ik wel iets over het installeren van parrar.zip, maar kan daar geen wijs uit worden.
Iemand die een handleiding daarvan heeft of een korte beschrijving kan geven van de acties die ik dien te ondernemen om dit werkend te krijgen? net als Bjorn maakt me de snelheid van het PARen en unRARen echt niet uit, als het maar klaarstaat op een gegeven moment zonder handelingen via de PC etc.
Is er mogelijk al een stabiele(re) release van sabNZBd-0.2.5 ? (ik heb ook die van Edmond geprobeerd sabNZBd-0.2.5-2, maar die installeerde bij mij niet eens???)

Ik wil in ieder geval nog even de complimenten maken voor de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt, met name Ed_X geloof ik. Maar hulde aan iedereen die meehelpt aan de ontwikkeling van dit mooie stukje software.  :lol:
Titel:
Bericht door: edmond op 22 juli 2007, 19:41:08
dat par en rar moet je installeren via een telnet verbinding op je nas.

Par zet je in de directory public, daarna doe je via putty of telnet naar de dircetory public, eenmaal in de public directory angekomen doe je ipkg install paketje.ipk. dan word het pakketjke geinstaleeerd.

groetjes,

Edmond.
Titel:
Bericht door: Valith op 24 juli 2007, 18:27:41
Super, het werkt goed bij mij ook ism de (bij mij) stabiele 0.2.4 versie van sabNZBd.
Ik moest alleen wel deze par2cmdline (http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ds101g/cross/stable/par2cmdline_0.4-1_powerpc.ipk) downloaden, want die andere in het zipje wilde niet installeren.

Ik heb nog wat directories staan met PAR en RAR bestanden van een download... Kan ik die ook met het handje PARen en unRARen??
[edit] Heb zelf mijn antwoord al gevonden, beter zoeken dus... PAR2 op de commandline dan verschijnen alle opties  :lol: voor unRAR zoek ik nog wel ff verder[/edit]
Titel:
Bericht door: dreesje op 13 augustus 2007, 08:37:05
Hallo,

Ik heb SABnzbd (versie 0.2.5) met succes geinstalleerd op mijn DS101.
Tenminste zo lijkt het want al ik in mijn browser naar het blad connections ga dan zie ik het volgende :

mijnserver.nl :119 : 0

Ik krijg dan ook niets gedownload als ik een nzb importeer, terwijl alles gewoon werkte met Grabit. Heeft iemand enig idee waaraan dit zou kunnen liggen.

Groetjes,
Dreesje
Titel:
Bericht door: ac3 op 13 augustus 2007, 18:43:40
mijnserver.nl vervangen voor je een werkende usenetserver??
username en wachtwoord goed intikken??
Titel:
Bericht door: dreesje op 13 augustus 2007, 20:08:17
mijnserver.nl heb ik hier puur als voorbeeld gegeven, omdat het niet nodig vond om hier mijn werkelijke server te laten zien.

Zoals gezegd werkt alles gewoon met Grabit, dus username en wachtwoord zijn echt wel goed en gecheckt
Titel:
Bericht door: ac3 op 14 augustus 2007, 11:14:30
Citaat van: "dreesje"
mijnserver.nl heb ik hier puur als voorbeeld gegeven, omdat het niet nodig vond om hier mijn werkelijke server te laten zien.

Zoals gezegd werkt alles gewoon met Grabit, dus username en wachtwoord zijn echt wel goed en gecheckt


Heb je tijdens de config bij Fillserver NO ingevuld?
Als je YES ingevuld hebt, dan werkt het niet ....

Ik zit zelf bij USENETSERVER.com en heb 3 servers ingevuld
nntp1.usenetserver.com
nntp2.usenetserver.com
nntp3.usenetserver.com

en ik maak GEEN gebruik van Fillservers

Misschien heb je hier iets aan?
Titel:
Bericht door: dreesje op 14 augustus 2007, 12:14:56
Bedankt voor je antwoord,

Ik heb fillserver inderdaad op NO staan.
Titel:
Bericht door: ac3 op 14 augustus 2007, 20:32:30
Opnieuw installeren... misschien is er iets verkeerd gegaan?
Titel:
Bericht door: dreesje op 20 augustus 2007, 08:49:29
Ik heb alles opnieuw geinstalleerd, maar het is mij niet gelukt op sabnzbd draaiend te krijgen. Ik houd het voor usenet voorlopig maar even bij Grabit. HELAAS!
Misschien dat ik het dan binnenkort nog eens probeer.

In ieder geval, iedereen die gereageerd heeft, Bedankt voor de hulp.
Titel:
Bericht door: kadoef op 20 augustus 2007, 09:08:44
Op het moment dat je de webpagina van Sabnzbd ziet, betekend dit dat sabnzbd ook daadwerkelijk draait. Het kan dan eigelijk alleen een configuratie of connectie issue zijn. Kijk eens op:

http://www.binaries4all.nl/sabnzbd/configuratie.php (http://www.binaries4all.nl/sabnzbd/configuratie.php)

Wanneer je een Ip adres moet invullen met 127.0.0.1 vervang deze door het ip adres van je DS

"Vergeet niet om de knop add server te drukken om de server daadwerkelijk toe te voegen... "
Titel:
Bericht door: ac3 op 21 augustus 2007, 10:34:56
Ik heb juist GEEN ip adres daar ingevuld
Titel:
Bericht door: kadoef op 21 augustus 2007, 14:14:18
Volgens mij is het invullen van ipadres ook niet nodig, ik heb het zelf wel gedaan. Schijnbaar werkt het in beide gevallen.
Titel:
Bericht door: Bld- op 06 september 2007, 00:46:29
Om niet dubbel te posten:
Wel een handig topic
http://www.mobileforum.nl/viewtopic.php?p=3672#3672 (http://www.mobileforum.nl/viewtopic.php?p=3672#3672)

Ik denk dat meer mensen hier last van hebben na de laatste firmware update.
Titel:
Bericht door: Anonymous op 02 oktober 2007, 12:27:41
Ik krijg Sabnzbd niet werkend op een DS-207, terwijl dit wel zou moeten werken.

Ik heb de telnet patch succesvol geinstalleerd.
Ik heb het ipkg / optware spul er op gezet.
Ik kan vervolgens sabnzbd installeren, welke netjes error 42 geeft.
Vervolgens het ip adres van m'n diskstation openen met :8080/sabnzbd/ erachter, maar dan kan hij de pagina niet vinden...?

Wat gaat er mis?
Titel:
Bericht door: Björn op 02 oktober 2007, 13:02:40
http:// er wel voor zetten he... Dus http://ip-adres:8080/sabnzbd (http://ip-adres:8080/sabnzbd)

Bij een andere poort dan de standaard poort 80 moet je http er handmatig voorzetten.. Dan doet de browser het niet automatisch.
Titel:
Bericht door: bouncemeister op 02 oktober 2007, 15:20:53
Citaat van: "bjorn"
http:// er wel voor zetten he... Dus http://ip-adres:8080/sabnzbd (http://ip-adres:8080/sabnzbd)

Bij een andere poort dan de standaard poort 80 moet je http er handmatig voorzetten.. Dan doet de browser het niet automatisch.

Heb ik gedaan, alles precies zoals in de uitleg op de websites of readme/txt bestanden. Ik heb hem meerdere malen ge-de-installeerd en ge-installeerd. Versie 2.4 en versie 2.5.

(Twonky deed het wel, die zit op poort 9000. Alleen wil m'n xbox360 nog steeds niets met AVI of DVD bestanden, dus heb ik twonky er maar weer af gegooid. Xbox360 "mediacenter" is dus ook een beetje nutteloos.)
Titel: Probleem
Bericht door: Anonymous op 05 oktober 2007, 10:31:22
Ik heb geprobeerd optware en sabnzb te installeren, maar ergens is iets fout gegaan want ik kom niet op de weblogin van sabnzb.

Ik weet verder vrij weinig van Linux en ik weet niet wat ik fout heb gedaan.

Kan iemand mij verder helpen?

Alvast bedankt,
Titel:
Bericht door: Anonymous op 15 oktober 2007, 15:06:15
Gezien ik geen reactie kreeg op mijn vraag zelf een beetje gespeeld. Nu lijkt het wel of optware niet werkt.

Ik heb dat *.rar file geprobeerd te extracten en dat lukte niet helemaal. (Krijg bij veel files een fout melding.) Zou het daar aan kunnen liggen?

Zoja, waar kan ik een andere download links van optware kunnen krijgen?

Bij voorbaat dank
Titel: krijg SABnzbd niet werkend
Bericht door: Anonymous op 16 oktober 2007, 21:35:20
Wie oh wie kan mij helpen?

Vandaag net bij Mobile-Harddisk in Haarlem (goeie zaak zeg!) een Synology DS-106j gekocht en opgehaald. En je jullie begrijpen dat het dan ook meteen moet gaan werken.

Ik heb dus eerst volgends de hanleiding op het formum:
+ telnet toegang geregeld (en dat werkt)
+ optware geinstalleerd (en volgens bericht zou dat geinstalleerd zijn?! maar weet met mijn beperkte kennes niet of het ook daadwerkelijk draait? ik kreeg na het uploaden/graden via de admin inerface wel het juiste bericht)
+ sabnzbd geinstalleerd volgens aangegeven methode. Ik zie wel dat er directories zijn aangemaakt in de public folder en heb de goede bericht code gezien na installeren. Maar ik kan de frontend van SABnzbd niet benaderen ip http://IP:5000/sabnzbd (http://IP:5000/sabnzbd)

Wie oh i wie kan mij helpen, want ik wel SABnzbd echt aan de praat hebben....

tnx guys.
Titel:
Bericht door: Björn op 17 oktober 2007, 10:13:00
Probeer eens met poort 8080 :)

http://IP:8080/sabnzbd (http://IP:8080/sabnzbd)

Groet
Titel:
Bericht door: Purejet op 06 december 2007, 15:06:54
Beste mensen!

Sinds vandaag heb ik ook een probleem. Alles liep perfect na de eerste installatie. Nu is de schilder in huis geweest, dus heb ik mijn ds los moeten koppelen van stroom e.d. Maar nu kan ik mijn sabnzbd niet benaderen :(. De websites/webserver werkt wel gewoon. Maar als ik het adres van sabnzbd invoer krijg ik website niet gevonden.

Hopelijk weet iemand vrij snel een oplossing. Deze persoon is mij dankbaar!

p.s. ik heb er al een installatie overheen gegooid. Maar dit wilde niet helpen. Een herinstallatie van optware heb ik nog niet kunnen proberen.

Michiel
Titel:
Bericht door: arieanneke op 23 januari 2008, 21:39:00
Hallo,

Ik heb de installatie ook volledig uitgevoerd op mijn DS107+ en het downloaden werkt perfect ........  8)

Ik loop alleen nog tegen een paar problemen op, hopelijk dat iemand mij verder kan helpen.

1.
Alle downloads worden neergezet in "/volume1/SABnzbd/Downloads/". Als ik in WinSCP ga kijken heb "guest" de rechten op deze map, maar alle aangemaakte submappen (waar dus de data in staat) hebben opeens als owner "root". Dit heeft tot gevolg dat ik in Total Commander of Explorer deze mappen niet kan benaderen ..............  :oops:
Iemand enig idee hoe ik deze mappen als owner permanent "guest" kan krijgen??

2.
Als ik wat benningehaald heb, dan zou normaal gesproken automatisch gereparreds moeten worden en daarna uitgepakt. Ik krijg echter deze melding:

 Par2 [PAR-INFO] atlquestluxnl: => Unknown exception while running par2_repair, see logfile

Als ik daarna de log bekijkt  gaat er ook geen lampje branden.

2008-01-23 03:06:22,901::INFO::[sabnzbd] Saving data for SABnzbd_article_y7_Qcb in /opt/tmp/SABnzbd/cache/SABnzbd_article_y7_Qcb
2008-01-23 03:06:23,005::INFO::[decoder] Decoding <Article: article=part89of131.9p4titD5wwiu9s1JM7HM@camelsystem-powerpost.local, bytes=397634, partnum=89, art_id=None>
2008-01-23 03:06:23,203::INFO::[articlecache] Flushing <Article: article=part89of131.9p4titD5wwiu9s1JM7HM@camelsystem-powerpost.local, bytes=397634, partnum=89, art_id=SABnzbd_article_bfImb9> to disk
2008-01-23 03:06:23,208::INFO::[sabnzbd] Saving data for SABnzbd_article_bfImb9 in /opt/tmp/SABnzbd/cache/SABnzbd_article_bfImb9

Dit zijn de eerst regels maar ik zie toch niet zo gauw een foutmelding over het parren ......... :cry:

3.
Als ik als root inlog op de DS107+ mbv WinSCP en ik wil een bestand verplaatsen of wat dan ook, dan krijg ik deze melding:

Cannot execute SCP to start transfer. Please make sure that SCP is installed on the server and path to it is included in PATH. You may also try SFTP instead of SCP.
Command failed with return code 127.

Na weat google hierover lijkt het dat je ook wat moet installern op de server om WinSCP te kunnen gebruiken, iemand enig idee wat en hoe?

Hopelijk dat iemand mij verde kan helpen met het finetunen van de geweldige DS107+ ...........  :lol:  :lol:
Titel:
Bericht door: jveldh op 26 januari 2008, 19:15:17
Purejet,

Misschien een stomme vraag maar is sabnzbd uberhaubt wel gestart. Er zijn namelijk problemen bekend dat SABNZBD niet automatisch start na een reboot. Kun je het volgende commando eens proberen:

/opt/etc/init.d/S70sabnzbdplus

Johan
Titel:
Bericht door: jveldh op 26 januari 2008, 19:29:48
Arieanneke,

vraag 1: dit kun je oplossen door met een post-processing script te gaan werken, als het goed is staat er een voorbeeld in: /opt/local/sabnzbdplus met de naam  Sample-PostProc.sh, wanneer je hier onder de laatste regel met echo het volgende toevoegd:

chown -R guest /volume1/SABnzbd/Downloads/

Geef vervolgens in de config op dat je dit script wil draaien: config -> directories -> OPTIONAL: External post-processing script

Wanneer de download dan klaar is wordt automatisch dit script uitgevoerd. Let er wel op dan je indien je een auto queue gebruikt je de opties aanpast in de config om het script ook uit te voeren, bijvoorbeeld u + script, dit kun je instellen bij config -> switches -> Dirscan Options

Indien je een handmatige download doet zorg er dan voor dat je een van de opties + script kiest.

vraag 2:

Heb je rar geinstalleerd, dit wordt namelijk niet standaard geinstalleerd, dit kun je controleren door op de DS in te loggen en vervolgens ipkg list_installed uit te voeren. Indien hier geen unrar bij staat kun je hem met het volgende commando toevoegen:

ipkg install unrar

vraag 3:

Heb ook even gezocht en men heeft het erover dat je de laatste firmware moet hebben dat is dacht ik 0518. En vervolgens dien je de ssh patch te installeren, deze kun je downloaden van de Synology site. hierna zou het moeten werken.

Johan
Titel:
Bericht door: arieanneke op 30 januari 2008, 22:34:45
Hoi Johan,

Ik heb het even getest maar helaas nog met weinig resultaat ...... :?

1. Helaas heb ik dit nog niet kunnen proberen want dan moet ik eerst WinSCP aan de praat hebben zodat ik bestanden kan kopieren en editten ........
 :shock:

2.
Als ik inlog met putty op mijn NAS (Telnet op poort 23 met gebruiker admin en bijbehorend wachtwoord) en ik type ipkg list_installed, dan krijg ik deze melding :

ipkg_conf_init: Failed to create temporary directory `(null)': Permission denied

Ook als ik daarna ipkg install unrar type krijg ik de melding :

ipkg_conf_init: Failed to create temporary directory `(null)': Permission denied

Het lijkt erop dt ik als admin niet genoeg rechten hebt ??

3.
Ik heb al de laatste firmware 0518 en ook heb ik te telnet en SSH enabled patches gedraaid, ik heb de SSH patch voor de zekerheid nog eens gedraaid maar helaas, WinSCP geeft nog steeds onderstaande melding :

Cannot execute SCP to start transfer. Please make sure that SCP is installed on the server and path to it is included in PATH. You may also try SFTP instead of SCP.
Command failed with return code 127.

Aan de melding zou je bijna gaan denken dat er toch iets op de server geinstalleerd moet worden, iemand enig idee hoe je WinSCP aan de praat krijg?

Met vriendelijke groeten,

Arie Kant
Titel:
Bericht door: Matr1x op 30 januari 2008, 23:05:20
volgens mij staat er bij de installatie instructies toch duidelijk dat je met account root moet installeren (en starten) en niet met admin.
Titel:
Bericht door: Anonymous op 01 februari 2008, 10:10:12
Ik heb het probleem dat het SS99SABnzbd.sh (van SABnzbplus 0.3.0) niet bij een reboot de service opstart. Het script wordt wel uitgevoerd, maar het python script wordt blijkbaar niet opgestart. Ik kan ook niets in logs vinden hierover. Ik heb het laten starten onder guest en root, maar beide werken niet bij een reboot.

Als ik het met de hand opstart dan draait het als een zonnetje.

Het script ziet er als volgt uit:
===== /usr/syno/etc/rc.d/S99SABnzbd.sh ============
#!/bin/sh
# Copyright (c) 2000-2003 Synology Inc. All rights reserved.

SynoStop=/usr/bin/killall
User=guest

if [ "start" = "$1" ]; then
        su -l $User -c "/opt/bin/python /opt/local/sabnzbd/SABnzbd.py -f /opt/local/sabnzbd/SABnzbd.ini -d"
elif [ "stop" = "$1" ]; then
        $SynoStop python
elif [ "restart" = "$1" ]; then
        $0 stop
        $0 start
fi
========================================

Als ik User in root verander werkt het nog steeds niet...
Iemand ervaring hiermee?
Titel:
Bericht door: Anonymous op 01 februari 2008, 10:16:24
Het gaat om SABnzbPlus 0.3.0, zie: http://sourceforge.net/projects/sabnzbdplus (http://sourceforge.net/projects/sabnzbdplus)
Titel: Re: DiskStation SABnzbd topic
Bericht door: Björn op 25 februari 2008, 20:55:35
@sublightnova: topic gesplitst, zie viewtopic.php?f=50&t=1417 (http://synology-forum.nl/viewtopic.php?f=50&t=1417)
Titel: Re: DiskStation SABnzbd topic
Bericht door: Björn op 25 februari 2008, 21:00:37
Dit topic gaat op slot. Voor nieuwe vragen over sabnzbd graag een nieuw onderwerp starten.