Auteur Topic: [Opgelost] Indexing media files blijft lopen  (gelezen 8234 keer)

Offline ivooskamp

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 10
[Opgelost] Indexing media files blijft lopen
« Gepost op: 02 november 2012, 12:07:21 »
De Indexing media files loopt bij mij inmiddels ruim 10 dagen (zolang staat mijn Nas momenteel aan). Er staan geen bestanden in de locaties die bij Indexed Folders staan.
Ik heb alle applicaties verwijderd die om het indexing kunnen vragen of uitgezet.
Herstart van de NAS heeft geen effect.

Iemand enig idee hoe ik dit kan stoppen? Ik draai op versie 4.1-2647

Martijn85

  • Gast
Re: Indexing media files blijft lopen
« Reactie #1 Gepost op: 02 november 2012, 13:09:55 »
Heb je in de mappen Photo, Video en Music veel bestanden staan? En toevallig in deze 10 dagen bestanden naar de mappen gekopieerd?

Offline ivooskamp

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 10
Re: Indexing media files blijft lopen
« Reactie #2 Gepost op: 02 november 2012, 13:21:05 »
De map Music en photo zijn leeg. Bij de map video staan er 3 bestanden in. 2 afbeeldingen (covers) en een dmg bestand. Ik heb 10 dagen geleden alles leeg gehaald. Hiervoor stonden er wel een hoop foto's in maar deze waren al succesvol geïndexeerd.

pinkdot

  • Gast
Re: Indexing media files blijft lopen
« Reactie #3 Gepost op: 02 november 2012, 13:34:54 »
Deïnstalleer eens je Media server, herstart je nas en installeer je media server weer.
Lost dat wat op?

Offline ivooskamp

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 10
Re: Indexing media files blijft lopen
« Reactie #4 Gepost op: 02 november 2012, 13:39:24 »
Media server staat er momenteel niet op, ik zet hem er weer bij. Kijken of dat helpt.

Update
Ik heb overigens ook Photo station en Audio station verwijderd.

Offline ivooskamp

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 10
Re: Indexing media files blijft lopen
« Reactie #5 Gepost op: 02 november 2012, 14:45:01 »
Media Server staat er weer op en is nu momenteel een uur bezig met indexeren van de 3 bestanden (4 GB).

Martijn85

  • Gast
Re: Indexing media files blijft lopen
« Reactie #6 Gepost op: 02 november 2012, 14:53:50 »
Misschien rare vraag maar waar uit maak jij op dat die aan het indexeren is?

Offline Robert Koopman

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 248
  • -Ontvangen: 1775
  • Berichten: 10.873
    • http://www.dwvbb.nl
Re: Indexing media files blijft lopen
« Reactie #7 Gepost op: 02 november 2012, 15:06:45 »
Citaat van: "Martijn85"
Misschien rare vraag maar waar uit maak jij op dat die aan het indexeren is?

Dat kan je zien op "Configuratiescherm" en dan bij "Media Indexeringsservice".
Als het indexeren bezig is staat dat in blauwe letters achter het vakje "Opnieuw Indexeren".
En je kan het zien bij de processen bij "broncontrole".
DS712+    : 2*WD30EFRX DSM 6.2.1-24922 RAID-1
DS1812+  : 8*WD30EFRX DSM 6.2.1-24922 RAID-5
DS411+II : 4*WD30EZRX DSM 6.2.1-24922 SHR

Martijn85

  • Gast
Re: Indexing media files blijft lopen
« Reactie #8 Gepost op: 02 november 2012, 15:58:17 »
Citaat van: "Robert Koopman"
Citaat van: "Martijn85"
Misschien rare vraag maar waar uit maak jij op dat die aan het indexeren is?

Dat kan je zien op "Configuratiescherm" en dan bij "Media Indexeringsservice".
Als het indexeren bezig is staat dat in blauwe letters achter het vakje "Opnieuw Indexeren".
En je kan het zien bij de processen bij "broncontrole".

Dat snap ik ja, ik vroeg me af waar de start poster de informatie weg haalt. Misschien ziet die het niet goed, en is die helemaal niet bezig met indexeren.

Als die maar 4 bestanden heeft staan kan ik me niet voorstellen waarom die dan zo lang bezig is met indexeren. (10 dagen voor 4 bestanden).

Offline ivooskamp

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 10
Re: Indexing media files blijft lopen
« Reactie #9 Gepost op: 02 november 2012, 22:35:15 »
Wat Robert beschrijft is inderdaad waar ik dat gevonden heb. Zie ook bijgevoegde screenshot. Momenteel is hij bijna 9 uur bezig met indexeren.

Offline bonami

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 5
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 37
Re: Indexing media files blijft lopen
« Reactie #10 Gepost op: 03 november 2012, 11:43:08 »
Bij mij stond dat al een maand aan. Alles geprobeerd, niks hielp.

Ik heb de firmware opnieuw geinstalleerd. Dat verhelpt het wel.

kijk anders hier : http://www.synology-forum.nl/viewtopic.php?f=31&t=11033&p=57158#msg57036

Offline ivooskamp

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 10
Re: Indexing media files blijft lopen
« Reactie #11 Gepost op: 03 november 2012, 18:09:27 »
Dat klinkt goed, Had wel gezocht maar deze nog niet gevonden. Even een backup maken van de meest belangrijkste bestanden en dan dit proberen.

Offline ivooskamp

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 10
Re: [Opgelost) Indexing media files blijft lopen
« Reactie #12 Gepost op: 04 november 2012, 01:08:21 »
Resetten heeft geholpen. Synoindex is eindelijk gestopt. Bedankt voor de hulp.
Film kon ik gewoon weer verder kijken na van pauze af te halen  :D

Offline gvdwijk

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 2
Re: [Opgelost] Indexing media files blijft lopen
« Reactie #13 Gepost op: 07 november 2012, 19:46:06 »
Ook ik kamp sinds een vijf dagen op mijn DS211 met een een op hol geslagen indexering service - 90% CPU load is het minimum  en hdd's gaan nooit meer in de rust. Media/photo/itunes service uitzetten/deinstalleren, herstarten, helpt allemaal niet.... De ellende begon allemaal met het aanzzetten en installeren van pakketten na een upgrade naar 4.0 en 4.1 - een stomme fout blijkt achteraf.

Dus dit topic doorlezen: een harde reset en de firmware er opnieuw opzetten is de enige oplossing? Blijf het raid systeem /filesysteem intact? Ja, ik zal een backup maken van de instellingen.... Is dit echt de enige oplossing???? Leuk! :cry:

(Hoe funest is eigenlijk continue schijfactiviteit en 99% CPU load ??? Gewoon maar voor lief nemen? Zet nu overdag en sachts de DS wel ff uit)

Offline bonami

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 5
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 37
Re: [Opgelost] Indexing media files blijft lopen
« Reactie #14 Gepost op: 07 november 2012, 20:29:34 »
Citaat van: "gvdwijk"
Dus dit topic doorlezen: een harde reset en de firmware er opnieuw opzetten is de enige oplossing? Blijf het raid systeem /filesysteem intact? Ja, ik zal een backup maken van de instellingen.... Is dit echt de enige oplossing???? Leuk! :cry:

Alles blijft intact. Alleen al je settings & packages zijn weg. Valt mee, 2 uurtjes en je bent weer up and running. En weer een normale CPU. Nas gaat zelfs weer in hybernate.

Alleen als je daarna al je packages weer installeert [Couchpotato/SABNZBD/Sickbeard/Python] staat ie lekker weer de hele dag te draaien...iig bij mij


 

Plex media starten

Gestart door flunkyBoard Plex Media Server

Reacties: 8
Gelezen: 4999
Laatste bericht 18 juni 2012, 20:07:37
door MarcoVos
PhotoStation verwijderd, convertie blijft doorgaan

Gestart door redneck eyeballBoard Photo Station / Photos

Reacties: 1
Gelezen: 1037
Laatste bericht 11 september 2012, 16:16:22
door pinkdot
[DS411+] Power blijft knipperen

Gestart door wontcachmeBoard NAS hardware vragen

Reacties: 2
Gelezen: 2137
Laatste bericht 19 januari 2011, 22:11:27
door wontcachme
DS Audio (opgelost)

Gestart door jacobusBoard Audio Station

Reacties: 5
Gelezen: 3367
Laatste bericht 20 september 2011, 13:27:29
door jacobus
TS en Vob files, & MKV

Gestart door ZiglarBoard Video Station

Reacties: 4
Gelezen: 3239
Laatste bericht 16 april 2013, 11:26:04
door tmvdb67