Synology-Forum.nl
Firmware => Synology DSM 6.2 => Topic gestart door: Lugosi op 14 januari 2022, 11:59:14
-
Bij het inloggen op de nas (via de laptop) krijg ik de melding dat het 'acount of wachtwoord ongeldig' is.
Vreemd genoeg kan ik vanaf een pc met dezelfde gegevens wel inloggen.
Ik heb niets veranderd, dus heb totaal geen idee waar dit vandaan komt.
-
Het is meestal de capslock key.
-
Kijk even in de DSM met de computer waar je wel in kunt loggen, of het IP adres van de laptop geblokkeerd wordt.
-
Het is niet de caps-lock, ik meld aan met wachtwoordmanager. (ik heb het ook nog manueel geprobeerd maar dat werkt ook niet)
Het ip-adres van de laptop wordt niet geblokkeerd.
In de log staat
'User [.....] from [192.168.1.56] failed to log in via [DSM] due to authorization failure.'
Toevallig gisteren uitgebreide windows update gehad, daar iets mee te maken?
-
Probeer even een andere browser.
:)
-
Helaas zelfde resultaat in chrome als opera.
-
Het is gelukt om ook van de laptop in te loggen.
Zeer eigenaardig, maar het paswoord in beide paswoordmanagers was verschillend, terwijl deze gesynchroniseerd worden (aparte file op verschillende pc's). Bizar ook dat beide paswoorden op enkele letters/cijfers na hetzelfde waren, terwijl ik deze op beide computers al maanden gebruik om in te loggen. Geen enkel idee hoe dit kan, maar nu staan ze terug gelijk.
Bedankt om mee te denken alvast.
-
maar het paswoord in beide paswoordmanagers was verschillend,
Dat zou toch niet uit mogen maken, omdat je in reactie #3 schrijft dat het handmatig ook niet lukt.
Wachtwoorden in een wachtwoord manager kun je soms verminken. In elk geval bij mijn manager door per ongeluk een paar toetsen in te tikken nadat het wachtwoord ingevuld is. Mijn browser vraagt dan nog wel of hij het wachtwoord moet bewaren, maar als je niet oplet, bevestig je dat per ongeluk. (b.v. door de <return> toets te gebruiken om in te loggen)
-
Ja klopt, maar ik heb het handmatig intikken alleen geprobeerd met het wachtwoord dat in de paswoordmanager stond op de laptop, niet dat van de pc, omdat ik er vanuit ging dat die hetzelfde waren.
Ik gebruik keepass als paswoordmanager en die is niet gekoppeld aan een browser, ik moet het verschil dus veroorzaakt hebben door onoplettendheid? en dit dan nadat ik de laatste keer de paswoorddatabases gesynchroniseerd had. (anders had ik op beide niet meer kunnen inloggen). Ik heb nog altijd geen idee hoe ik dat gefixt heb.
-
Ik heb nog altijd geen idee hoe ik dat gefixt heb.
Een van de twee wachtwoorden die kennelijk als verschil tussen de opties van die wachtwoord managers waren opgeslagen?
Als je extra mogelijkheden gebruikt om wachtwoorden op te slaan,
met nog eens onderlinge extra (handmatige ??) back-ups e.d. op verschillende PC's / laptops.
Hoe meer kans op onderlinge discrepanties tussen die data en gebruik van net "de verkeerde data".
Dus heel goed in het achterhoofd houden dat je deze verschillen kunt tegenkomen, en daarop te anticiperen.
-
Ik gebruik wachtwoordmanager op 2 apparaten (laptop en pc).
In principe is het zo dat wanneer ik een wachtwoord aanpas in de database op een toestel ik deze opsla en vervolgens synchroniseer (interne functie van de wachtwoordmanager) met de database op het andere toestel. (voorwaarde is natuurlijk wel dat beide apparaten ingeschakeld zijn).
Er is ook een functie om te werken met de database op een weblocatie, dan heb je die problemen natuurlijk niet. Maar ik heb deze functie nog niet gebruikt omdat ik mijn twijfels heb over de veiligheid om al mijn paswoorden ergens online te gaan zetten.
Zou het bijvoorbeeld veilig zijn om die in mijn Stack (online opslag) te zetten? Ik heb daar niet zoveel kennis over. Ik synchroniseer (automatisch) overigens ook mijn nas (gedeeltelijk) met mijn Stack.
-
Dat ligt eraan of de database zelf goed versleuteld is, en de versleuteling op zichzelf ook nog eens een keer op een behoorlijk niveau.
Nadeel met opslag "elders" is dat als je geen internetconnectie hebt, en je moet wel naar die database teruggrijpen, het dan wel ophoudt.
-
Zelf gebruik ik de ingebouwde wachtwoordmanager van de mac. Standaard slaat deze de wachtwoorden op in een encrypted container (sleutelhanger) die in de library staat.
Maar ik kan die locatie ook veranderen en ik heb een sleutelhanger in mijn 'Drive' folder gezet. Hier zorgt Drive er nu voor dat deze sleutelhanger tussen al mijn macs synchroniseert. Hij staat dus steeds lokaal op al mijn macs. Ik doe dit al sinds de introductie van Cloud Station en het bevalt prima.
-
Dat klinkt goed. Ik heb het nu ook zo ingesteld. Alleen heb ik geen Drive, dus moet ik de automatische synchronisatie zelf organiseren.
Hoe doet Drive dat, automatisch op tijdsduur?
Ik kan het in de paswoordmanager, maar dan moet het manueel.
Ik zou het mee kunnen opnemen in de synchronisatiesoftware tussen pc en stack, dan kan ik het op tijd programmeren.
-
Drive doet dat ogenblikkelijk als de modificatietijd veranderd. En Drive bewaart versies, waardoor je iets terug kunt halen als je een fout wachtwoord zou synchroniseren.
-
Ok ik heb nu een synchronisatieprofiel aangemaakt zodat de databasebestanden op de verschillende systemen gesynchroniseerd worden met datgene op de stack. Als deze niet bereikbaar is kan ik dan een identiek bestand gebruiken vanaf de lokale pc.
Alvast bedankt om mee te denken.