Synology-Forum.nl

Overige software => Data replicator & overige backupsoftware => Topic gestart door: stumpert op 11 oktober 2021, 13:21:11

Titel: Backups Nas overzetten naar externe schijf
Bericht door: stumpert op 11 oktober 2021, 13:21:11
Hallo, ik heb een vraag. Ik heb momenteel 2x een Synology NAS. Een DS718+ en een DS114. De DS114 gebruik ik voor opslag van backups die ik maak vanaf de DS718+
Nu wil ik de DS114 2e hands verkopen, maar eerst wil ik m'n huidige backups overzetten naar een extern schijf zodat ik de history blijf behouden. De externe schijf wordt de locatie waar de backups uiteindelijk op moeten komen.
Hoe kan ik de backups overzetten? Want als ik die met de hand wil overzetten zijn ze niet te openen. Zal waarschijnlijk te maken hebben met encryptiesleutel of iets dergelijks. Weet iemand hier een geschikte oplossing voor?

Alvast bedankt.
Titel: Re: Backups Nas overzetten naar externe schijf
Bericht door: Briolet op 11 oktober 2021, 14:05:02
Je hoeft het ook niet te openen. In fileStation moet je gewoon de hele folder naar de externe schijf kopiƫren.

Afhankelijk wanneer de backup gestart is heeft de folder wel/niet de extensie .hbk.  Folders met die extensie laat FileStation als een enkele file zien. Dat is om te voorkomen dat mensen met de inhoud gaan rommelen.

Om de backup later te gebruiken vanaf de externe schijf moet je hem in HyperBackup dan eerst weer koppelen, zodat hij de nieuwe lokatie kent. Ik neem aan dat de koppeling ook direct weer een integriteitscheck doet. Zo niet, zou ik dat handmatig starten.
Titel: Re: Backups Nas overzetten naar externe schijf
Bericht door: stumpert op 13 oktober 2021, 09:51:37
Ok. Heb nu de backups naar mn externe schijf gekopieerd.
Als ik nu op de bron locatie een nieuwe backup taak aanmaak kan ik niet de map selecteren.Titel: Re: Backups Nas overzetten naar externe schijf
Bericht door: Briolet op 13 oktober 2021, 12:36:11
Die foutmelding klinkt logisch. Blijkbaar probeer je een folder te selecteren waar je ook al je backup naar toe schrijft.

Volgens mij kun je bij het aanmaken van een nieuwe taak, kiezen op een koppeling met een bestaande taak te maken.  Maar voor mij blijft het gissen omdat ik het nooit gedaan heb. In de help vond ik het wel altijd duidelijk uitgelegd. Beter dan ik zo uit mijn hoofd kan doen.
Titel: Re: Backups Nas overzetten naar externe schijf
Bericht door: stumpert op 13 oktober 2021, 14:48:42
Vind het maar wazig.
Bij bestaande taken als ik iets wil wijzigen krijg ik dit:
Titel: Re: Backups Nas overzetten naar externe schijf
Bericht door: stumpert op 13 oktober 2021, 15:14:06
Extra info: de taak bestaat helemaal niet meer, heb de taak zelfs verwijderd maar toch kan ik de map niet selecteren.