Auteur Topic: 1900AC in bootloop?  (gelezen 771 keer)

Offline Nicap

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 19
1900AC in bootloop?
« Gepost op: 24 maart 2018, 23:10:27 »
Vanavond wilde in inloggen in mijn router om wat aan te passen, maar kreeg het niet voor elkaar. Ik kreeg steeds de melding systeem bijna klaar. Meld u later aan.
Dit bleef geruime tijd zo, dus een keer de stroom eraf gehaald. Niet geholpen.

Later de router gereset en moest dus opnieuw een wachtwoord opgeven etc.
Maar na het opstarten moest ik weer opnieuw beginnen.

Komt iemand dit bekend voor?
  • Mijn Synology: DS414
  • HDD's: 2 X WD30EFRX-68EUZN0

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 229
  • -Ontvangen: 669
  • Berichten: 3.909
Re: 1900AC in bootloop?
« Reactie #1 Gepost op: 25 maart 2018, 15:00:46 »
En die melding  "Systeem bijna klaar. Meld u later aan."  is dat een "Windows OS" gerelateerde melding, of geeft de gebruiksinterface van de Synology zelf die melding?  (Mij komt die melding mij onbekend voor).
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.1  -  Experia Box V8 (achter glasvezel) + Synology Router RT1900ac + 8 port switch

Offline Nicap

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 19
Re: 1900AC in bootloop?
« Reactie #2 Gepost op: 25 maart 2018, 22:29:41 »
Het was een melding van Synology zelf. Het werkt nu weer, na 6 factory resets.
  • Mijn Synology: DS414
  • HDD's: 2 X WD30EFRX-68EUZN0

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 229
  • -Ontvangen: 669
  • Berichten: 3.909
Re: 1900AC in bootloop?
« Reactie #3 Gepost op: 25 maart 2018, 23:57:24 »
Ik merk soms ook vreemde meldingen.
Als ik herstart krijg ik steevast de volgende melding:

40034-0

Terwijl er echt geen overlappende sub-nets aanwezig zijn.
Niet voor de 1e router ervoor, niet van de Synology router, gast netwerk of VPN sub-nets.
Ik ondervind ook geen problemen in connecties of bij VPN-verbindingen.
Security adviser geeft ook geen problemen weer.

40036-1

Wil daar nog een keer een ticket over indienen.
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.1  -  Experia Box V8 (achter glasvezel) + Synology Router RT1900ac + 8 port switch

Offline MMD

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 103
  • -Ontvangen: 482
  • Berichten: 2.481
Re: 1900AC in bootloop?
« Reactie #4 Gepost op: 26 maart 2018, 14:32:27 »
Off topic.

@Babylonia
Zit je niet in een CGN?

Voor Windows:
tracert -d google.nlof
pathping -n google.com

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 229
  • -Ontvangen: 669
  • Berichten: 3.909
Re: 1900AC in bootloop?
« Reactie #5 Gepost op: 26 maart 2018, 20:07:20 »
Wat is een CGN?
(Teveel verschillende hits op Google wat het zou kunnen betekenen).
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.1  -  Experia Box V8 (achter glasvezel) + Synology Router RT1900ac + 8 port switch

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 907
  • -Ontvangen: 4823
  • Berichten: 28.065
  • Synology is :-)
Re: 1900AC in bootloop?
« Reactie #6 Gepost op: 26 maart 2018, 20:12:39 »
Birdy.


DS111     Wisselende HD's     DSM 6.1.7-15284    [SPEELTJE]
DS411slim Wisselende HD's     DSM 6.1.7-15284    [SPEELTJE]
DS411+II  4 x HDS724040ALE640 DSM 6.1.7-15284-1  [PROD]
DS413j    4 x WD20EARX        DSM 6.1.7-15284-1  [BACKUP]
DS716+II  2 x DT01ACA050      DSM 6.2-23739-1en2 [TEST]
RT2600ac                      SRM 1.1.7-6941-1   [PROD]

Offline MMD

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 103
  • -Ontvangen: 482
  • Berichten: 2.481
Re: 1900AC in bootloop?
« Reactie #7 Gepost op: 26 maart 2018, 20:19:13 »

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 907
  • -Ontvangen: 4823
  • Berichten: 28.065
  • Synology is :-)
Re: 1900AC in bootloop?
« Reactie #8 Gepost op: 26 maart 2018, 20:21:43 »
Birdy.


DS111     Wisselende HD's     DSM 6.1.7-15284    [SPEELTJE]
DS411slim Wisselende HD's     DSM 6.1.7-15284    [SPEELTJE]
DS411+II  4 x HDS724040ALE640 DSM 6.1.7-15284-1  [PROD]
DS413j    4 x WD20EARX        DSM 6.1.7-15284-1  [BACKUP]
DS716+II  2 x DT01ACA050      DSM 6.2-23739-1en2 [TEST]
RT2600ac                      SRM 1.1.7-6941-1   [PROD]

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 229
  • -Ontvangen: 669
  • Berichten: 3.909
Re: 1900AC in bootloop?
« Reactie #9 Gepost op: 26 maart 2018, 20:43:36 »
De test die in het andere draadje voorkomt waarvan ook een vergelijkbare test in de router is uit te voeren geeft bij mij geen foutmeldingen.

40068-0

Denk: Carrier-Grade NAT  ;)

Als ik die uitleg naloop kan ik me er iets bij voorstellen.
Heb diverse  VPN Client  profielen in de router ingesteld, en een selectieve keus dat als er een VPN-verbinding actief is, die alleen via één apparaat wordt afgehandeld. Dus er zijn feitelijk diverse variaties in sub-nets.
Echter bij geen van die sub-nets (ook niet bij de accounts waar een VPN connectie wordt gelegd), zijn er overlappende sub-nets.
Ik houd er speciaal rekening mee hoe die sub-nets zijn samengesteld (met het lijstje van @MMD ).

DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.1  -  Experia Box V8 (achter glasvezel) + Synology Router RT1900ac + 8 port switch

Offline phazebroek

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 5
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 14
Re: 1900AC in bootloop?
« Reactie #10 Gepost op: 05 juni 2018, 08:50:08 »
Komt mij ook bekend voor.
Net nieuw de 1900AC ontvangen een paar dagen geleden en was bezig met de instellingen. Heb gisteravond gewisseld in de werkingsmodi maar was niet tevreden en wilde weer terug naar de wireless router modi. Dat lukte echter niet. Hij bleef in de wireless AP modi.
Toen geprobeerd om een backup van de instellingen terug te zetten, waarna hij helemaal onbruikbaar werd. CPU was constant rond de 97%, UI was erg traag geworden en de wifi was uitgeschakeld... Kon ook geen SSID invullen o.i.d. toen een reset geprobeerd waarna hij in een bootloop terecht kwam. Nachtje van de stroom afgehaald en vanochtend aangezet en een hard reset gegeven (totdat de status LED oranje ging knipperen, zo'n 10seconden). nu draait hij weer maar het verliep alles behalve soepel.
  • Mijn Synology: DS218play


 

Port 80 in gebruik door NAS, maar ook nodig op 1900AC router hoe dit op te losse

Gestart door FBteABoard Synology Router

Reacties: 7
Gelezen: 730
Laatste bericht 21 juli 2017, 03:49:22
door Babylonia
NAS achter de 1900ac bereiken van buitenaf

Gestart door phazebroekBoard Synology Router

Reacties: 26
Gelezen: 684
Laatste bericht 15 juni 2018, 20:33:05
door phazebroek
Synology-Forum.nl is een Nederlands gebruikersforum en staat volledig los van het merk Synology. Lees onze privacyverklaring.