Auteur Topic: Advies gevraagd om RT2600ac bereik te vergroten  (gelezen 507 keer)

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 78
  • -Ontvangen: 1295
  • Berichten: 7.952
Re: Advies gevraagd om RT2600ac bereik te vergroten
« Reactie #15 Gepost op: 12 november 2017, 12:24:03 »
Ik ga ze vastzetten, zeker omdat ik nog een (bedrade) AP ga gebruiken voor mijn kantoor.

Bij ons zit een deel van de kantoorruimte in de kelder. Dat is een mooi "Wifi-gat". De nas staat echter ook in deze ruimte zodat ik daar een WiFi dongel in de usb poort van de nas gestopt heb. Dit is nu een accesspoint voor de kelderruimte. Ik gebruik daar ook dezelfde SSID als op mijn andere accesspoints.

Werkt goed en via de nas heb ik ingesteld dat dit accesspoint alleen actief is tijdens kantooruren. (dat spaart toch weer een paar milliWatt aan stroom.  :P)

Als je de kanalen vast zet, zorg voor minimaal 3 ongebruikte kanalen er tussen. Zelf gebruik ik voor mijn 4 accesspoint: 1-5-9-13
Bij 3 accespoints wordt ook vaak 1-6-11 gekozen. Dit schema komt uit de VS waar kanaal 12 en 13 niet gebruikt mogen worden zodat er maar 3 niet-overlappende kanalen gekozen kunnen worden.
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR

Offline leo@beuzenberg.nl

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 20
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 17
  • Beginnend NAS-gebruiker die graag wat leert hier
Re: Advies gevraagd om RT2600ac bereik te vergroten
« Reactie #16 Gepost op: 12 november 2017, 13:09:37 »
MOD @leo@beuzenberg.nl Volgens mij heb je een lees probleem of je hebt er gewoon lak aan: NIET ONNODIG CITEREN en OOK NIET ALLES ! LEES DIT FORUM BREED TOPIC EENS.  Ook jij: "Dank je wel alvast voor het meedenken  :thumbup:"

Bij Smart Connect = on kan ik de kanalen niet aanpassen. Zet ik dat uit krijg ik voor zowel 5GHz als 2,4GHz aparte SSID’s ;-(

Los hiervan doemt er nu een ander probleem op. Ik heb de RT2900ac werkend gekregen (handmatig) op een vast IP 192.168.2.5 maar wat ik nu ook zijn lan-poorten aansluit werkt niet. Lijkt dat hij daar nu een ander (het 192.168.1.x netwerk) gebruikt ... pffff


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
  • Mijn Synology: DS215+
  • HDD's: 2x ST4000VN000 4tb
  • Extra's: RT2600ac, Exp.box v9
Dank je wel alvast voor het meedenken 👍

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 203
  • -Ontvangen: 622
  • Berichten: 3.547
Re: Advies gevraagd om RT2600ac bereik te vergroten
« Reactie #17 Gepost op: 12 november 2017, 14:32:55 »
Welke IP sub-nets en IP adressen je kunt gebruiken hangt af van de functie waarop je de RT2600ac hebt ingesteld.
Omdat die achter de Experia Box is aangesloten.  Heb je de RT2600ac nu zelf ook als Access Point in gebruik of als router?

- Als Access Point geldt het IP sub-net van de Experia Box.
- Als separate eigen router, gelden op de LAN-poorten (en het WiFi) de IP-adressen van het eigen sub-net van de RT2600ac.

DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.1  -  Experia Box V8 (achter glasvezel) + Synology Router RT1900ac + 8 port switch

Offline leo@beuzenberg.nl

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 20
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 17
  • Beginnend NAS-gebruiker die graag wat leert hier
Re: Advies gevraagd om RT2600ac bereik te vergroten
« Reactie #18 Gepost op: 18 november 2017, 07:15:42 »
Excuus voor de late reply. Kreeg nogal een horkerige reactie van de moderator. Onbuwust bleek ik te citeren, gebeurt standaard bij reply-en via de APP.

Daarbij, ik was ook niet zeker van AP of routergebruik, maar hij is als router actief en deelt in zijn subnet 192.168.1.x IP adressen uit. Ik denk dat ik dit verder zo ga uitbouwen en op de Experiabox alleen mijn 2 tv’s (KPN interactieve TV) aansluit. Heb ik met de RT2900ac alle het andere onder controle, toch?
  • Mijn Synology: DS215+
  • HDD's: 2x ST4000VN000 4tb
  • Extra's: RT2600ac, Exp.box v9
Dank je wel alvast voor het meedenken 👍

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 203
  • -Ontvangen: 622
  • Berichten: 3.547
Re: Advies gevraagd om RT2600ac bereik te vergroten
« Reactie #19 Gepost op: 18 november 2017, 12:28:12 »
...Kreeg nogal een horkerige reactie van de moderator. Onbuwust bleek ik te citeren, gebeurt standaard bij reply-en via de APP.

Niet verwonderlijk, als je elke reactie ervoor in deze draad (5x eerder) zijn verzoek naast je neer legt.
Een 6e keer is het dan onderhand welletjes. Ik kan hem geen ongelijk geven. Geduld genoeg gehad lijkt me.

Er zitten nota bene twee knoppen rechstboven bij een reactie waaruit je kunt kiezen:  "Reageer"  (zonder citaat)  en  "Citaat".
Verder is er dan nog de keus helemaal onder aan de pagina van de knop  "Reageer"  ook zonder citaat.
Men moet wel erg tegendraads zijn om uit die 3 keuzes, telkens de meest onhandige keus op te roepen.
Mocht je je vergissen, heb je bij de opmaak van een bericht altijd de mogelijkheid een selectie van een geciteerd tekstblok te maken en die te verwijderen.

Zou niet weten welke "app" standaard die verkeerde keuzes maakt. Elke browser die ik kies om dit forum te bekijken geeft me dezelfde functies en keuzes.

Antwoord m.b.t. TV via de Experia Box en Synology router erachter voor de rest.  Ja, dat is een prima optie om het op die wijze in te zetten.
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.1  -  Experia Box V8 (achter glasvezel) + Synology Router RT1900ac + 8 port switch

Offline leo@beuzenberg.nl

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 20
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 17
  • Beginnend NAS-gebruiker die graag wat leert hier
Re: Advies gevraagd om RT2600ac bereik te vergroten
« Reactie #20 Gepost op: 18 november 2017, 15:40:05 »
De Tapa-app die ik op mijn iPad gebruik geeft echt die opties niet die je noemt en de GUI is zo dat eerdere moderator reacties ik niet had gezien, ja later bij teruglezen van de historie.
Vanuit de browser is de interface idd anders en was mij dat zeker opgevallen, maar ik gebruik Tapa meestal op de iPad. Wellicht dat dit citeren zo ook bij anderen vaker gebeurt dan nodig.

V.w.b. de verschillende subnets: ik kom nu verder, mijn WiFi werkt maar het is nog geen 1 geheel. Met 1 SSID ziet het eruit als - met in de meterkast de RT2900ac / smart-routing die steeds channel 1 en op de eerste verdieping een Apple Extreme gefixeerd op channel 11.
Ik wacht op de beschikbaarheid van Mesh routing (AC2200 was voor begin Nov. Aangekondigd) en hoop daarmee mijn WiFi netwerk verder te optimaliseren. Ik heb nog een kantoor op 25m afstand waarnaar 2x LAN getrokken en ook daar wil ik in hetzelfde WiFi netwerk blijven.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
  • Mijn Synology: DS215+
  • HDD's: 2x ST4000VN000 4tb
  • Extra's: RT2600ac, Exp.box v9
Dank je wel alvast voor het meedenken 👍

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 831
  • -Ontvangen: 4135
  • Berichten: 24.753
Re: Advies gevraagd om RT2600ac bereik te vergroten
« Reactie #21 Gepost op: 18 november 2017, 16:04:01 »
Citaat
is zo dat eerdere moderator reacties ik niet had gezien
Met @leo@beuzenberg.nl zou je Mensions moeten zien in je Profiel, is dat niet zo in TT dan ?
Birdy.


DS411slim 1 x WD2500BEKT
          1 x HTS723280L9A362
          1 x HTS541680J9SA00
          1 x WD800BEVT       DSM 6.1.3-15152-7  [TEST]
DS411+II  4 x HDS724040ALE640 DSM 6.1.3-15152-8  [PROD]
DS413j    4 x WD20EARX        DSM 6.1.3-15152-8  [BACKUP]
DS716+II  2 x DT01ACA050      DSM 6.2-22259 Bèta [TEST]
RT2600ac                      SRM 1.1.5-6542-4   [PROD]


 

Advies: Synology ds214 of ds214+ of ds214play?

Gestart door BalinBoard Aankoopadvies

Reacties: 18
Gelezen: 22623
Laatste bericht 01 mei 2014, 10:42:45
door Ben(V)
onbereikbaar via domein/advies domein aanbieder

Gestart door sjoetoeeBoard DDNS / Quick Connect / EZ-Internet / Portforwarding

Reacties: 4
Gelezen: 1234
Laatste bericht 29 mei 2015, 15:54:43
door sjoetoee
camera advies + is het mogelijk om camera uit ander netwerk aan te sluiten

Gestart door stefaaaanBoard Surveillance Station

Reacties: 11
Gelezen: 2446
Laatste bericht 23 januari 2015, 17:34:48
door scootfan
Raid 0 of raid 1 keuze, hulp gevraagd

Gestart door slingshotBoard NAS hardware vragen

Reacties: 6
Gelezen: 4202
Laatste bericht 28 september 2012, 09:36:18
door slingshot
Gevraagd: Step by step handleiding HTTPS gebruiken

Gestart door kevinmartin0Board DDNS / Quick Connect / EZ-Internet / Portforwarding

Reacties: 20
Gelezen: 11214
Laatste bericht 14 oktober 2014, 23:43:11
door Jerengina
Synology-Forum.nl is een Nederlands gebruikersforum en staat volledig los van het merk Synology.