Auteur Topic: geen internet met Ziggo in Bridge  (gelezen 224 keer)

Offline ronhoo

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 11
  • -Ontvangen: 5
  • Berichten: 141
geen internet met Ziggo in Bridge
« Gepost op: 09 augustus 2019, 21:08:57 »
Ik heb zojuist mijn Ziggo modem in bridge laten zetten.
Indien ik mij router ac 2600 op lan poort 1 aansluit heb ik geen internet.
Sluit ik mijn PC direct op de ziggo modem aan, dan heb ik wel internet.

Welke instelling kan verkeerd zijn op mijn synology router.

Ik heb mijn ziggo modem dus maar weer (tijdelijk) uit bridge gehaald. En heb dus weer internet via Synology

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 971
  • -Ontvangen: 5295
  • Berichten: 31.689
  • Synology is awesome.
    • Synology Support
Veel mensen weten veel, maar niemand weet alles.


CS406     2 x HDS721075KLA330 DSM 2.0-0731       [ARCHIEF OPSLAG]
          ST3750640AS HD753LJ
DS107+    HDS722020ALA330     DSM 3.1-1639       [ARCHIEF OPSLAG]
DS111     WD40EZRZ            DSM 6.1.7-15284-3  [ARCHIEF OPSLAG]
DS411slim Wisselende HD's     DSM 6.2.1-23824-1  [SPEELTJE]
DS411+II  4 x HDS724040ALE640 DSM 6.1.7-15284-3  [PROD]
DS413j    4 x WD20EARX        DSM 6.1.7-15284-3  [BACKUP]
DS716+II  2 x DT01ACA050      DSM 6.2.2-24922-2  [TEST]
RT2600ac                      SRM 1.2.3-8017     [PROD]
MR2200ac                      SRM 1.2.3-8017     [PROD]

Offline aliazzz

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 60
  • -Ontvangen: 103
  • Berichten: 873
  • Brains...
Re: geen internet met Ziggo in Bridge
« Reactie #2 Gepost op: 09 augustus 2019, 21:30:22 »
Hmm... denk echt dat het wel gaat werken hoor!
Draai hier ook met een ziggo doos in bridge met een RT2600ac erachter.
Hoef daarvoor geen enkele instelling te wijzigen in de RT2600ac. Op bridge zetten, draadje in de juiste poort (ff lezen!) en gang is alles!

Succes bij poging twee
DS1515+ 5*2TB SHR5 Btrfs (16GB Ram)
DS415+ 4*3TB  SHR5 Btrfs (8GB Ram)
RT2600ac + MR2200ac (meshed)

Offline hoorna

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 6
  • -Ontvangen: 14
  • Berichten: 69
Re: geen internet met Ziggo in Bridge
« Reactie #3 Gepost op: 09 augustus 2019, 21:52:04 »
Misschien helpt het als je zowel het Ziggo modem als het Synology modem opnieuw opstart na instelling in bridge mode en aangesloten in de nieuwe configuratie.

Offline krekel

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 23
  • -Ontvangen: 8
  • Berichten: 177
Re: geen internet met Ziggo in Bridge
« Reactie #4 Gepost op: 15 augustus 2019, 13:33:18 »
Draai hier ook met een ziggo doos in bridge met een RT2600ac erachter.

Zelfde hier, geen enkel probleem...
  • Mijn Synology: DS713+
  • HDD's: 4 x ST3000DM001
  • Extra's: DS216+II

Offline Plerry

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 17
  • -Ontvangen: 241
  • Berichten: 1.288
Re: geen internet met Ziggo in Bridge
« Reactie #5 Gepost op: 16 augustus 2019, 13:17:13 »
"Geen Internet" is een ruim begrip.
Geen browser (http/https), geen ping naar bijv een Ziggo server, of zelfs geen ping naar het Ziggo modem … ?

Ik ken het Ziggo modem niet, dus weet ook niet of de LAN-IP range van het Ziggo modem verandert (of kan veranderen) door dit modem in bridge-modus te zetten.
Wat je echter kan checken is welk IP-adres je PC heeft/krijg wanneer die direct op het in bridge modus staande modem aansluit.
(tik ipconfig een een cmd command venster). En dat vergelijken met het IP-adres van de WAN poort van je RT2600AC.
Vergelijk dan ook beide gateway- en DNS-adressen.
Als die twee IP adressen in verschillende IP ranges zitten en/of je gateway en/of DNS server verschillen staat het WAN poort IP adres van je RT2600AC wellicht ingesteld op een vast IP adres (binnen de LAN IP- range van het Ziggo modem in niet-bridge modus), een vaste gateway en/of DNS server.
Je kan dan proberen de WAN poort van je RT2600AC om te zetten van vaste instellingen naar DHCP.

Het is ook nog denkbaar dat, met het Ziggo modem in bridge-modus, de LAN ranges van Ziggo modem en RT2600AC identiek zijn of overlappen. Verander in dat geval de LAN IP-range van een van beide.
There are only 10 kinds of people: ... those that understand binary, and those that don't.


 

Firewall uit media ok, firewall aan geen media (ACRyan)

Gestart door Daniel1974Board Media Server (UPNP/DLNA)

Reacties: 6
Gelezen: 7488
Laatste bericht 05 augustus 2012, 19:54:06
door TonVH
RAID of geen RAID...

Gestart door dimBoard NAS hardware vragen

Reacties: 12
Gelezen: 5967
Laatste bericht 05 december 2015, 00:10:42
door bronan
Volume crashed ; Disk 2 heeft geen Synology partitie ; Disk 1 crashed

Gestart door atvdlaanBoard NAS hardware vragen

Reacties: 4
Gelezen: 441
Laatste bericht 22 juni 2019, 23:37:07
door bussie_it_NAS
Synology maakt contact met een vreemd IP-adres en maakt daarna geen contact meer

Gestart door patrick25Board Synology DSM 5.2

Reacties: 6
Gelezen: 10345
Laatste bericht 17 mei 2015, 09:37:01
door Ben(V)
Geen geluid op Apple TV bij MKV met DTS geluid.

Gestart door FernandoTBoard Video Station

Reacties: 8
Gelezen: 7333
Laatste bericht 12 maart 2014, 10:02:04
door FernandoT
Synology-Forum.nl is een Nederlands gebruikersforum en staat volledig los van het merk Synology. Lees onze privacyverklaring.