Auteur Topic: RT2600ac KPN Glasvezel  (gelezen 355 keer)

Offline hanspaint

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 7
  • -Ontvangen: 5
  • Berichten: 55
  • Grondregel ICT Keep It Simple Stupid
RT2600ac KPN Glasvezel
« Gepost op: 07 mei 2019, 11:14:31 »
In mijn nieuwe apparment heb ik 500mb glasvezel geen vaste telefoon en ook geen TV. Mijn vraag heeft iemand ervaring met het direct aansluiten van de Synology router op het glasvezel kastje dus zonder de KPN expiriabox V10A ertussen.
DS712+
DS718+
RT1900ac

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 953
  • -Ontvangen: 5195
  • Berichten: 30.937
  • Synology is awesome.
    • Synology Support
Re: RT2600ac KPN Glasvezel
« Reactie #1 Gepost op: 07 mei 2019, 11:32:46 »
Ik heb dezelfde opstelling, maar dan van Telfort (ook KPN), heb deze instelling:

44947-0
Veel mensen weten veel, maar niemand weet alles.


CS406     2 x HDS721075KLA330 DSM 2.0-0731       [ARCHIEF OPSLAG]
          ST3750640AS HD753LJ
DS107+    HDS722020ALA330     DSM 3.1-1639       [ARCHIEF OPSLAG]
DS111     WD40EZRZ            DSM 6.1.7-15284-3  [ARCHIEF OPSLAG]
DS411slim Wisselende HD's     DSM 6.2.1-23824-1  [SPEELTJE]
DS411+II  4 x HDS724040ALE640 DSM 6.1.7-15284-3  [PROD]
DS413j    4 x WD20EARX        DSM 6.1.7-15284-3  [BACKUP]
DS716+II  2 x DT01ACA050      DSM 6.2.2-24922    [TEST]
RT2600ac                      SRM 1.2.2-7915     [PROD]
MR2200ac                      SRM 1.2.2-7915     [PROD]

Offline hanspaint

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 7
  • -Ontvangen: 5
  • Berichten: 55
  • Grondregel ICT Keep It Simple Stupid
Re: RT2600ac KPN Glasvezel
« Reactie #2 Gepost op: 07 mei 2019, 11:51:44 »
Bedankt duidelijk
DS712+
DS718+
RT1900ac

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 261
  • -Ontvangen: 745
  • Berichten: 4.369
Re: RT2600ac KPN Glasvezel
« Reactie #3 Gepost op: 08 mei 2019, 00:13:50 »
Bij KPN heb je nog wel een PPPoE instelling nodig, wat bij Telfort niet wordt gebruikt,
in de wijze hoe de connectie voor internet wordt opgezet.

Gebruik daarvoor de inlognaam die je vind in de Experia Box, wat bestaat uit een MAC-adres aangevuld met "@internet"
Als wachtwoord gebruik je  "kpn"

Voor het VLAN voor internet wordt bij KPN niet VLAN ID 34 gebruikt, maar VLAN ID 6
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  Experia Box V10 (achter glasvezel) + RT1900ac + MR2200ac + 8 port switch
DS218+  2x 3TB WD Red            -  DSM 6.2

Offline hanspaint

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 7
  • -Ontvangen: 5
  • Berichten: 55
  • Grondregel ICT Keep It Simple Stupid
Re: RT2600ac KPN Glasvezel
« Reactie #4 Gepost op: 08 mei 2019, 09:10:58 »
 Bedoel je met de inlognaam de standaard ssid VRV..... ?
DS712+
DS718+
RT1900ac

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 261
  • -Ontvangen: 745
  • Berichten: 4.369
Re: RT2600ac KPN Glasvezel
« Reactie #5 Gepost op: 08 mei 2019, 09:22:30 »
Met het aangeven van "SSID" verwijs je mogelijk naar WiFi ??
Nee, die bedoel ik niet. Kijk onder de WAN settings / PPPoE

Heb zelf een Telfort aansluiting, geen KPN.  Kan dat nu niet met een schermafbeelding weergeven.
Maar heb de router wel eens bij een kennis aan diens KPN account gehangen.

Voor alleen internet is dat geen probleem.
Zou je ook nog TV willen instellen, werkt dat niet, omdat er voor twee VLANs met verschillend sub-net
een IP-lease aangevraagd moet worden  "achter elkaar".  Dat gebeurt niet.
Ofwel internet werkt dan alleen, ofwel TV.  Niet beide tegelijk.  Moet daar een volgende keer nog een trucje voor uitproberen.
Alleen internet is echter geen probleem.
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  Experia Box V10 (achter glasvezel) + RT1900ac + MR2200ac + 8 port switch
DS218+  2x 3TB WD Red            -  DSM 6.2

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 953
  • -Ontvangen: 5195
  • Berichten: 30.937
  • Synology is awesome.
    • Synology Support
Re: RT2600ac KPN Glasvezel
« Reactie #6 Gepost op: 08 mei 2019, 09:36:26 »
Maar dan moet de Expiriabox er toch tussen zitten ? En dat is niet het geval toch ?
Alleen Internet van Telfort wordt gebruikt, ik heb ook alleen Telfort Internet en de RT ingesteld zoals ik heb laten zien.
Veel mensen weten veel, maar niemand weet alles.


CS406     2 x HDS721075KLA330 DSM 2.0-0731       [ARCHIEF OPSLAG]
          ST3750640AS HD753LJ
DS107+    HDS722020ALA330     DSM 3.1-1639       [ARCHIEF OPSLAG]
DS111     WD40EZRZ            DSM 6.1.7-15284-3  [ARCHIEF OPSLAG]
DS411slim Wisselende HD's     DSM 6.2.1-23824-1  [SPEELTJE]
DS411+II  4 x HDS724040ALE640 DSM 6.1.7-15284-3  [PROD]
DS413j    4 x WD20EARX        DSM 6.1.7-15284-3  [BACKUP]
DS716+II  2 x DT01ACA050      DSM 6.2.2-24922    [TEST]
RT2600ac                      SRM 1.2.2-7915     [PROD]
MR2200ac                      SRM 1.2.2-7915     [PROD]

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 261
  • -Ontvangen: 745
  • Berichten: 4.369
Re: RT2600ac KPN Glasvezel
« Reactie #7 Gepost op: 08 mei 2019, 09:41:39 »
De topic starter heeft een KPN glasvezel account, niet Telfort.
Je kunt voor alleen internet,  --zonder gebruikmaking van de Experia Box--  rechstreeks de RT2600ac aan glasvezel hangen.
Vergelijkbaar zoals je dat met een Telfort account ook kunt doen.

Alleen met een PPPoE instelling en de beperking die ik hiervoor heb beschreven.
Dus het werkt alleen voor gebruik van internet, niet met daarbij ook IPTV.
Maar de topic starter heeft al aangegeven dat hij alleen internet gebruikt.
Dus zou voor hem dan geen probleem hoeven te zijn.

Aangaande die beperking ga ik daar nog een keer met Synology Support mee aan de slag.
Het moet een klein dingetje zijn, want zie bij instelling voor internet en TV, wel een IP en DNS-server adres in de betreffende velden
vóór ingevuld als ik die "manueel" probeer in te stellen. Maar er wordt dan geen internet-verbinding opgebouwd, alleen TV.
Bij forumberichten van gebruikers met andere routers heb ik vergelijkbare berichten gelezen.

Bij alleen een instelling voor internet, heb je wel internet.
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  Experia Box V10 (achter glasvezel) + RT1900ac + MR2200ac + 8 port switch
DS218+  2x 3TB WD Red            -  DSM 6.2

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 953
  • -Ontvangen: 5195
  • Berichten: 30.937
  • Synology is awesome.
    • Synology Support
Re: RT2600ac KPN Glasvezel
« Reactie #8 Gepost op: 08 mei 2019, 09:50:16 »
Maar de topic starter heeft al aangegeven dat hij alleen internet gebruikt.
Dus zou voor hem dan geen probleem hoeven te zijn.
Dat bedoelde ik. ;)
Veel mensen weten veel, maar niemand weet alles.


CS406     2 x HDS721075KLA330 DSM 2.0-0731       [ARCHIEF OPSLAG]
          ST3750640AS HD753LJ
DS107+    HDS722020ALA330     DSM 3.1-1639       [ARCHIEF OPSLAG]
DS111     WD40EZRZ            DSM 6.1.7-15284-3  [ARCHIEF OPSLAG]
DS411slim Wisselende HD's     DSM 6.2.1-23824-1  [SPEELTJE]
DS411+II  4 x HDS724040ALE640 DSM 6.1.7-15284-3  [PROD]
DS413j    4 x WD20EARX        DSM 6.1.7-15284-3  [BACKUP]
DS716+II  2 x DT01ACA050      DSM 6.2.2-24922    [TEST]
RT2600ac                      SRM 1.2.2-7915     [PROD]
MR2200ac                      SRM 1.2.2-7915     [PROD]

Offline hanspaint

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 7
  • -Ontvangen: 5
  • Berichten: 55
  • Grondregel ICT Keep It Simple Stupid
Re: RT2600ac KPN Glasvezel
« Reactie #9 Gepost op: 08 mei 2019, 11:21:36 »
Bedankt  Birdy en Babylonia ik denk dat ik er zo wel uitkom. Als de serverruimte in mijn nieuwe appartment gereed is heb ik alle tijd om de gewenste opzet te maken. Ik zal het forum laten weten hoe ik het heb gedaan.
DS712+
DS718+
RT1900ac


 

Krijg mijn RT2600ac niet werkend vanwege WAN-subnet en LAN-subnet overlap

Gestart door leo@beuzenberg.nlBoard Synology Router

Reacties: 37
Gelezen: 3786
Laatste bericht 11 januari 2018, 14:40:43
door André PE1PQX
Ziggo Router gebridged naar rt2600ac, internet snelheid lager?

Gestart door aliazzzBoard Synology Router

Reacties: 48
Gelezen: 5138
Laatste bericht 07 juli 2018, 18:51:10
door Marco@70
Is het mogelijk om de Telenet digicorder via IPTV op RT2600AC te laten werken?

Gestart door ijskonijn34Board Synology Router

Reacties: 1
Gelezen: 588
Laatste bericht 18 juli 2017, 15:23:16
door Birdy
VERPLAATST: RT2600ac VPN Plus server - L2TP werkt niet meer

Gestart door BirdyBoard VPN Server

Reacties: 0
Gelezen: 314
Laatste bericht 15 juli 2018, 11:05:05
door Birdy
RT2600ac VPN Plus server - L2TP werkt niet meer

Gestart door widekoBoard Synology Router

Reacties: 11
Gelezen: 807
Laatste bericht 18 juli 2018, 09:01:53
door Plerry
Synology-Forum.nl is een Nederlands gebruikersforum en staat volledig los van het merk Synology. Lees onze privacyverklaring.