Auteur Topic: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac  (gelezen 34199 keer)

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 294
  • -Ontvangen: 799
  • Berichten: 4.788
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #75 Gepost op: 17 maart 2017, 13:48:14 »
Heb die kennis gesproken, wordt pas op het eind volgende week om uit te proberen.

Even als reactie tussendoor m.b.t. eerdere gebruikers die wachten op een test met de RT1900ac aangesloten op een KPN netwerk.
Zoals eerder aangehaald, geldt de gebruiksaanwijzing in het begin van deze draad voor aansluiting op een Telfort netwerk.

Ik heb even wat berichten doorgelezen voor aansluiting met KPN, maar naast de PPPoE instellingen, gelden voor KPN ook andere VLAN ID's dan voor Telfort. Dus je zult dan in ieder geval de instellingen moeten gebruiken die voor KPN geldig zijn.

Uitgaande van deze berichten:
http://netwerkje.com/eigen-router
http://netwerkje.com/routed-iptv
https://venxir.tweakblogs.net/blog/12507/kpn-glasvezel-via-pfsense
https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1672963

Zou voor KPN gelden:
internet ----> VLAN ID 6
IP-TV --------> VLAN ID 4
VOIP --------> VLAN ID 7

Als je de eerdere aanwijzingen voor Telfort uitwisselt met deze gegevens voor KPN, komen jullie er dan uit?
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  RT1900ac + MR2200ac + 8 port switch
DS218+  2x 3TB WD Red            -  DSM 6.2  -  DrayTek 2960.....

Offline Boschje

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 10
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #76 Gepost op: 17 maart 2017, 15:14:22 »
Dank je voor je info.

Ik heb de VLAN's ingesteld op de ID's die je aangeeft, als deze niet zo zijn ingesteld dan geeft de status aan dat hij niet verbonden is.

De DNS servers heb ik overgenomen van wat ik in de Experia Box vond, namelijk 195.121.34 en 195.121.1.66. Ook heb ik IPV6 ingesteld.

SRM geeft aan dat ik een PPPoE verbinding heb maar ik kan simpelweg geen webpage bereiken. Niet op hostname en niet op IP adres (pingen).

Wanneer ik het Synology Router achter de Experia Box zet (hetzij met de instellingen voor VOIP en IP-TV uitgeschakeld) werkt het prima.

Ik ga maar eens verder zoeken waar dit aan kan liggen.
  • Mijn Synology: DS214+
  • HDD's: 2 x WD30EFRX

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 294
  • -Ontvangen: 799
  • Berichten: 4.788
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #77 Gepost op: 24 maart 2017, 13:13:42 »
Zoals eerder beloofd ben ik vanmorgen bij een kennis geweest om te proberen de RT1900ac aan een KPN internetaansluiting te koppelen.

De VLAN-instellingen gedaan zoals hierboven in de reactie aangegeven.

Zoals teven in die reactie aangegeven geldt voor KPN een PPPoE instelling.
En daar zit kennelijk het probleem.  Vanuit de Experia Box V10 die bij die kennis gebruikt wordt is wel een inlognaam te halen, als zijnde het MAC-adres van ik vermoed de Experia Box V10 aangevuld met  @internet
Maar er is geen wachtwoord bekend voor die PPPoE gegevens.

We hebben nog wel naar forum-reacties gezocht bij KPN, maar dat wachtwoord schijnt niet werkbaar te achterhalen te zijn.
Een aantal algemeen gebruikte wachtwoorden die werden voorgesteld, mochten niet baten.

1e wachtwoord wat we hebben geprobeerd:  kpn
2e wachtwoord wat we hebben geprobeerd:  ppp
3e wachtwoord wat we hebben geprobeerd:  welkom1

Bij het ontbreken van die gegevens, die KPN-gebruikers kennelijk ook niet van KPN zelf aangereikt krijgen, houdt het hiermee op, voor wat betreft een internet-verbinding.  Zonder de juiste PPPoE gegevens krijg je geen WAN IP-adres toegewezen.

Na elke verandering hebben we ruim 10 minuten gewacht om te kijken of een WAN IP-adres wordt uitgegeven. Maar tevergeefs.
We hebben niet verder geëxperimenteerd met het klonen van het MAC-adres van de Experia Box V10 naar de RT1900ac toe.
Wordt in diverse KPN-forumberichten verwezen om dat NIET te doen.  Dat laat ik dan maar over aan de gebruikers zelf, die de RT1900ac aan een KPN-internetverbinding willen koppelen om te testen.

Ik denk dat dit het enige probleem is voor wat betreft de connectie met KPN.  (VOIP hebben we niet getest).
De TV-ontvanger (met de bijbehorende VLAN 4 instelling) voor IP-TV op LAN poort 4 was namelijk wel direct actief  :!: :!:
Na elke herstart van de RT1900ac hadden we binnen een minuut een werkende TV-ontvanger en konden we TV kijken.
Alleen dus geen internet (en VOIP).
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  RT1900ac + MR2200ac + 8 port switch
DS218+  2x 3TB WD Red            -  DSM 6.2  -  DrayTek 2960.....

Online spikehome

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 14
  • -Ontvangen: 34
  • Berichten: 290
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #78 Gepost op: 24 maart 2017, 14:40:11 »
Op http://netwerkje.com/eigen-router
staat het volgende ivm je PPPoE
Citaat
Wat zijn de username en password die ik moet invullen bij PPPoE?

De gebruikersnaam of username staat openlijk zichtbaar in de webinterface van de Experiabox. Het password is "kpn". Mocht je de username niet kunnen vinden in de Experiabox, deze is heel simpel het MAC adres van de WAN poort van de Experiabox met streepjes ertussen gevolgd door een achtervoegsel. Dit adres staat in ieder geval bij de ZTE op een stickertje achterop. Het stukje na het apenstaartje verschilt per type aansluiting (zakelijk, particulier, KPN, Tweak, etc)

Username: xx-xx-xx-xx-xx-xx@direct-adsl (vul hier je eigen MAC adres en achtervoegsel in)
Password: kpn
Dus je moet de juiste achtervoegsel alleen hebben
  • Mijn Synology: DS1511+
  • HDD's: 5xWD20EARX-00PASB0
  • Extra's: 3GB
Synology 1511 5x2TB en 3GB ram last firmware
qnap ts-509 met 5x500g raid5 4gb ram last firmware
colocatie dmv rsync qnap ts-509 5x1000gb raid5 1gb ram last firmware
HD Dune Prime (mediaplayer) 500gb

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 294
  • -Ontvangen: 799
  • Berichten: 4.788
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #79 Gepost op: 24 maart 2017, 14:55:02 »
Zoals in mijn vorige reactie beschreven:

Vanuit de Experia Box V10 die bij die kennis gebruikt wordt is wel een inlognaam te halen,
als zijnde het MAC-adres van ik vermoed de Experia Box V10  aangevuld met  @internet


Die gegevens hebben we dus gewoon uit de V10 kunnen halen. Lijkt me dat dat in ieder geval correct is. Dat leverde echter niets op.
Het gaat hem kennelijk om het juiste wachtwoord. Via diverse meldingen op fora komen gebruikers daar verder ook niet uit.
(Ook aangegeven in mijn vorige reactie).

Geraadpleegde berichten op div. fora o.a.:
http://www.ceesoskam.nl/2014/12/22/hoe-kan-je-een-eigen-router-gebruiken-bij-kpn-glasvezel/
http://netwerkje.com/eigen-router
https://forum.kpn.com/internet-9/pppoe-wachtwoord-experia-v9-282363
https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1601583
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  RT1900ac + MR2200ac + 8 port switch
DS218+  2x 3TB WD Red            -  DSM 6.2  -  DrayTek 2960.....

Offline Boschje

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 10
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #80 Gepost op: 24 maart 2017, 16:39:27 »
Bij mij werkt het wachtwoord kpn. Met als inlog [MAC_ADDRESS]@direct-adsl.

Ik heb mijn Experia Box v8 nu als PPPOe passthrough ingesteld (via dat "geheime"menu) en dan moet ik dus de PPPOe verbinding tot stand brengen. Achter de Experia Box werkt dit prima.

Nogmaals, wanneer ik de Experia Box weghaal en het router direct aansluit dan geeft SRM aan dat er verbinding is maar ik kan niet naar een externe webpagina surfen bijvoorbeeld (lokaal wel alles OK).
  • Mijn Synology: DS214+
  • HDD's: 2 x WD30EFRX

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 294
  • -Ontvangen: 799
  • Berichten: 4.788
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #81 Gepost op: 24 maart 2017, 17:14:00 »
OK.

En als je vanuit deze situatie de DNS-servers handmatig instelt?

Bijv.:
- 1e DNS = 208.67.222.222  (Open DNS)
- 2e DNS = 8.8.8.8                 (Google)

(De PPPoE instelling is hierbij niet ingesteld, omdat ik even mijn eigen connectie als voorbeeld gebruik):

32019-0


Ik heb mijn Experia Box v8 nu als PPPOe passthrough ingesteld (via dat "geheime"menu)

Bij Telfort heb ik geen PPoE menu. Kun je op andere wijze daar dan toch inkomen met een "geheim menu" ?
En wat is dat menu dan ?

DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  RT1900ac + MR2200ac + 8 port switch
DS218+  2x 3TB WD Red            -  DSM 6.2  -  DrayTek 2960.....

Offline MaVer

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 17
  • -Ontvangen: 21
  • Berichten: 115
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #82 Gepost op: 24 maart 2017, 20:30:44 »
• DS716+ (8Gb) • DS713+ •

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 294
  • -Ontvangen: 799
  • Berichten: 4.788
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #83 Gepost op: 24 maart 2017, 21:19:02 »
Dat was me al bekend. De wetgeving is officieel rond (feitelijk jaren te laat), maar providers sputteren nog tegen.
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2016-524.html

Hetzelfde liedje als eerder in Duitsland, waar dat naar Europese maatstaven al eerder "hard" is ingezet.
Daar heeft dat tegen sputteren ook niet geholpen, alleen een vertraging van de praktische uitvoering met een half jaar.
Waarom er hier om precies dezelfde redenen opnieuw door providers moet worden tegen gesputterd ontgaat me.
De uitkomst is namelijk al bekend.
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  RT1900ac + MR2200ac + 8 port switch
DS218+  2x 3TB WD Red            -  DSM 6.2  -  DrayTek 2960.....

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 294
  • -Ontvangen: 799
  • Berichten: 4.788
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #84 Gepost op: 27 maart 2017, 16:52:26 »
Aanvullend ter informatie voor mensen die zich erin willen verdiepen m.b.t. Nederlandse, Duitse en Europese wetgeving.
Als URL's niet te lang zijn direct in de tekst opgenomen, anders "afgekort" in een leesbare tekst met achterliggende verwijzing.
De "kortste" en begrijpelijke versies om te lezen zijn die met  ***  aangeduid.  (Anders wordt het wel erg veel).  ;)

*** De laatste aanvulling m.b.t. Nederlandse wetgeving (zoals eerder al aangehaald):
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2016-524.html

Europese richtlijnen  2008/63/EG2014/30/EU  en  2014/53/EU  die eraan ten grondslag liggen:
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/?qid=1490777599995&uri=CELEX:32008L0063
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/?qid=1490777136129&uri=CELEX:32014L0030
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/?qid=1490777413863&uri=CELEX:32014L0053

Aangaande "Netneutraliteit" zoals dat al eerder gold:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Netneutraliteit

Enkele Europese documenten inzake "Netneutraliteit" die daar betrekking op hebben als zoekactie  < HIER >
(Iets naar beneden scrollen.  Jongste informatie bovenaan).

*** De informatie die Telfort zelf op hun website heeft staan aangaande netneutraliteit,
        (en in hun service daar op diverse punten niet aan voldoet):
https://www.telfort.nl/persoonlijk/service/netneutraliteit.htm

*** M.b.t. tot de Duitse wetgeving die in 2015 is ingediend, en met een half jaar vertraging sinds augustus 2016 van kracht is:
Via een andere Europese website  < HIER >.  Klik op het “Entwurfsdokument:” in de taal die men wenst (met o.a. Nederlands Word document).
Met name de eerder genoemde Nederlandse regelgeving bovenaan genoemd, sluit aan op hetgeen de Duitse regelgeving hierin heeft verwoord.

Europese regelgeving uitvoeriger beschreven, met aanvullingen op reeds eerder geldende regel- en wetgeving:
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/?qid=1490780387314&uri=CELEX:32015R2120
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/?qid=1490780607080&uri=CELEX:52015AG0014(01)
Onderaan: "Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat. "

Babylonia@
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  RT1900ac + MR2200ac + 8 port switch
DS218+  2x 3TB WD Red            -  DSM 6.2  -  DrayTek 2960.....

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 997
  • -Ontvangen: 5558
  • Berichten: 33.424
  • Synology is awesome.
    • Synology Support
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #85 Gepost op: 27 maart 2017, 17:19:26 »
Pfffffffffffff, ben blij dat ik niet in Brussel zit :lol: Ik wil me hierin zeker niet verdiepen. ;)


CS406     DSM 2.0-0731       [ARCHIEF OPSLAG]
DS107+    DSM 3.1-1639       [ARCHIEF OPSLAG]
DS111     DSM 6.1.7-15284-3  [ARCHIEF OPSLAG]
DS411slim DSM 6.2.2-24922-4  [SPEELTJE]
DS411+II  DSM 6.2.2-24922-4  [BACKUP]
DS413J    DSM 6.2.2-24922-4  [Surveillance]
DS716+II  DSM 6.2.2-24922-4  [TEST]
DS918+    DSM 6.2.2-24922-4  [PROD]
RT2600ac  SRM 1.2.3-8017-5   [PROD]
MR2200ac  SRM 1.2.3-8017-5   [PROD]

Offline Boschje

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 10
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #86 Gepost op: 03 april 2017, 13:25:19 »
Citaat van: Babylonia
Bij Telfort heb ik geen PPoE menu. Kun je op andere wijze daar dan toch inkomen met een "geheim menu" ?
En wat is dat menu dan ?

Op de Experiabox V8 kan ik via een niet standaard menu ("geheim") PPPOe passthrough aanzetten via http://192.168.2.254/atmint.stm/3/1

Betreft de DNS:
Ik had al handmatige DNS servers ingevuld. Deze maken geen verschil.
  • Mijn Synology: DS214+
  • HDD's: 2 x WD30EFRX

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 294
  • -Ontvangen: 799
  • Berichten: 4.788
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #87 Gepost op: 04 april 2017, 02:58:02 »
Die PPPoE instelling  komt hier met een "Telfort" Experia Box V8 toch echt niet tevoorschijn.
Je houdt er toch wel rekening mee dat de verbinding voor Telfort en KPN verschillend is?
En dat de firmware om die reden op dat punt ook kleine verschillen vertoont tussen een KPN en Telfort Experia Box V8 ??

(In mijn situatie heb ik het sub-net in een ander bereik gezet):






DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  RT1900ac + MR2200ac + 8 port switch
DS218+  2x 3TB WD Red            -  DSM 6.2  -  DrayTek 2960.....

Offline Boschje

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 10
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #88 Gepost op: 04 april 2017, 14:17:46 »
En dat de firmware om die reden op dat punt ook kleine verschillen vertoont tussen een KPN en Telfort Experia Box V8 ??

Het zou natuurlijk zomaar kunnen zijn dat er verschillen tussen zitten inderdaad.
Echter, in de situatie dat het bij mij niet werkt is dus zonder de Experia Box, dan zit ik direct op het afnamepunt.
  • Mijn Synology: DS214+
  • HDD's: 2 x WD30EFRX

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 294
  • -Ontvangen: 799
  • Berichten: 4.788
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #89 Gepost op: 04 april 2017, 16:49:15 »
Die verschillen tussen Telfort en KPN zijn niet alleen essentieel wat je wel of niet aan instellingen tegenkomt in diens modem/routers,
maar heeft ook zijn consequenties wat je als te gebruiken instellingen in een vervangende router moet gebruiken.
Het zijn gewoon twee verschillende ISP's met verschillende instellingen.  Van wie heb je nu een abonnement, van Telfort of van KPN?

Om verwarring te voorkomen is aan te bevelen dat je in je berichten expliciet blijft aangeven dat het om Telfort of KPN gaat.
(Een  "Telfort Experia Box V8"  of  "KPN Experia Box V8").
En bij "Telfort" aangehaalde berichten, geen invulling te geven als antwoord op een instelling die voor "KPN" geldig is.

DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  RT1900ac + MR2200ac + 8 port switch
DS218+  2x 3TB WD Red            -  DSM 6.2  -  DrayTek 2960.....


 

Update: Synology gevonden, wel problemen met Telfort modem

Gestart door RLXBoard Mac OS X

Reacties: 2
Gelezen: 2329
Laatste bericht 20 maart 2010, 09:56:45
door jacobus
VERPLAATST: Draytek 2860 ipv Experiabox 10 op glasvezel Telfort

Gestart door BirdyBoard The lounge

Reacties: 0
Gelezen: 356
Laatste bericht 10 september 2018, 21:02:38
door Birdy
drivemapping werkt niet meer na overstap Telfort

Gestart door racefietsBoard NAS hardware vragen

Reacties: 6
Gelezen: 1181
Laatste bericht 13 juni 2013, 18:29:18
door racefiets
Telfort glasvezel ZONDER Experiabox V10 gebruiken.

Gestart door BirdyBoard Synology Router

Reacties: 17
Gelezen: 2440
Laatste bericht 12 januari 2019, 16:19:25
door Babylonia
Draytek 2860 ipv Experiabox 10 op glasvezel Telfort

Gestart door johan1989Board Netwerk algemeen

Reacties: 10
Gelezen: 1353
Laatste bericht 23 september 2018, 21:30:02
door Babylonia
Synology-Forum.nl is een Nederlands gebruikersforum en staat volledig los van het merk Synology. Lees onze privacyverklaring.