Auteur Topic: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac  (gelezen 28850 keer)

Offline Boschje

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 10
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #90 Gepost op: 04 april 2017, 21:09:40 »
Dat kan inderdaad nooit geen kwaad voor de duidelijkheid.
  • Mijn Synology: DS214+
  • HDD's: 2 x WD30EFRX

Offline Luuk

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 3
  • Berichten: 12
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #91 Gepost op: 07 mei 2017, 14:42:47 »
Sinds kort ben ik overgezet van een oud Telfort glasvezelabonnement (met DVB-C in het pakket) naar het nieuwe abonnement. Helaas lukt het me nog niet om mijn Synology router te gebruiken in plaats van de Experia Box V8. Ik heb de instellingen overgenomen zoals in de openingspost, maar het lijkt erop dat de router via DHCP geen IP adres krijgt. Op het statusscherm van Network Center blijft "Disconnected" staan en in de logs (via SSH) zie ik alleen het volgende:

Jan  1 01:25:37 SynologyRouter entry.cgi_SYNO.Core.Network.Ethernet[1].set[28427]: SYNOIGetDHCPTestNetInfo(47) /sbin/dhcpcd -T eth0 -t 30   > /dev/null 2>&1 failed(Invalid argument).
Jan  1 01:25:37 SynologyRouter entry.cgi_SYNO.Core.Network.Ethernet[1].set[28427]: ethernet_interface.cpp:945 Failed to get dhcp info [eth0]
Jan  1 01:25:38 SynologyRouter dhcpcd[27102]: terminating on signal 15
Jan  1 01:25:38 SynologyRouter [ 1558.840000] init: dhcp-client (eth0) main process (27102) terminated with status 15
Jan  1 01:25:38 SynologyRouter dhcp-client: stopped on eth0
Jan  1 01:25:38 SynologyRouter dhcp-client: started on eth0
Jan  1 01:25:38 SynologyRouter [ 1559.580000] init: smbd main process (27407) killed by TERM signal
Jan  1 01:25:41 SynologyRouter entry.cgi_SYNO.Core.Network[1].set[28427]: common_setting.cpp:336 check dns_primary:  ->
Jan  1 01:25:41 SynologyRouter entry.cgi_SYNO.Core.Network[1].set[28427]: common_setting.cpp:344 dns_secondary []
Jan  1 01:25:42 SynologyRouter kernel: [ 1563.010000] [SYNO] release syno_netlink_ctf_sock(c75c7a00)
Jan  1 01:25:43 SynologyRouter kernel: [ 1564.040000] netlink: 12 bytes leftover after parsing attributes.

Ik vermoed dat er iets mis gaat bij het opvragen van een IP over het internet VLAN van Telfort. Heeft iemand hier nog een idee wat ik hier aan kan doen?

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 260
  • -Ontvangen: 741
  • Berichten: 4.351
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #92 Gepost op: 07 mei 2017, 15:10:32 »
Indien er binnen 10 minuten geen WAN IP-adres wordt afgegeven (het kan tot 10 minuten duren), denk ik dat je helaas hierin niet verder komt.

Via het Telfort forum heb ik contact gehad met meerdere gebruikers die vergelijkbare problemen hebben.
Die problemen lijken typisch gerelateerd te zijn aan die oudere glasvezel proposities (met DVB-C in het pakket) van eerdere internet providers / bedrijven die de infrastructuur hebben aangelegd en later door Telfort zijn overgenomen.
Het gaat dan om oude netwerken van Lijbrandt, XMS, Concepts en KickXL.

Achterliggend wordt mogelijk nog steeds verouderde apparatuur gebruikt, of geen sluitende oplossing met aansluiting naar nieuwe systemen?
Dus als je in een van die gebieden zit, is dat hierbij opnieuw een bevestiging van juist die beperkingen met deze historie in infrastructuur.

Met de strengere wetgeving die er sinds december 2016 van kracht is, zou je dat overigens wel bij ACM kunnen aankaarten.
Gebruikers moeten inmiddels vrij hun apparatuur kunnen kiezen. Daar moet een provider aan kunnen voldoen.
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  Experia Box V10 (achter glasvezel) + RT1900ac + MR2200ac + 8 port switch
DS218+  2x 3TB WD Red            -  DSM 6.2

Offline Luuk

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 3
  • Berichten: 12
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #93 Gepost op: 08 mei 2017, 23:50:14 »
Bedankt voor je reactie. Dat klinkt helaas niet erg hoopgevend. Het kan goed dat er in deze wijk ook nog de oude infrastructuur ligt. Toch zou het volgens mij wel gewoon moeten kunnen werken aangezien de instellingen die ik in de Experiabox zie wel overeenkomen met die in de openingspost (VLAN's etc).

Ik heb een mail naar de support van Synology gestuurd. Hopelijk hebben zij nog ideeën. Anders misschien Telfort maar eens proberen. Al verwacht ik niet dat die behulpzaam zullen zijn, ondanks de nieuwe wetgeving...

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 260
  • -Ontvangen: 741
  • Berichten: 4.351
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #94 Gepost op: 09 mei 2017, 00:11:21 »
Die instellingen in je Experia Box is niet het probleem.  Die zijn hetzelfde.
Het gaat om een geldige lease van WAN IP-adres op je "andersoortige router" wat niet een Telfort modem/router is.

Ik heb je juist een waarschuwing gegeven waarom het bij die oudere proposities mogelijk niet werkt.
Alle mogelijke scenario's heb ik met Telfort gebruikers al uitgeprobeerd.   (Zie o.a.  < DEZE reactie > op het Telfort forum).
Maar proberen kun je altijd.

Synology Support kan je daar ook geen aanwijzingen in geven dan hooguit "algemeen" wat je zou moeten instellen.
De informatie die in deze draad uitvoerig is beschreven is bij Synology zelf echt niet bekend.

Wat betreft die wetgeving, er lopen nog "bezwaren" van providers bij ACM.
Maar over pakweg één - twee maanden wordt dat geëvolueerd door de ACM. In die zin dat er dan gewoon praktisch die zaken in begrijpbare taal worden gepubliceerd waar providers zich aan moeten houden om aan die regelgeving te voldoen.  Die wetgeving verandert er niet door.
Dat is op last van Europse regelgeving. Als jij daar een klacht bij ACM over indient, moet een provider er gewoon aan voldoen, op last van mogelijke boetes die ze krijgen als ze er NIET aan gaan voldoen.

Dat wordt toch een heel serieus issue.
Zelf heb ik van Telfort een Experia Box V10 modem/router als test ontvangen (ongeveer 10 maanden geleden verstrekt). Met die testen al heel snel ontdekt waar die modem/router NIET aan de huidige wetgeving voldoet. De uitlevering is om die reden inmiddels voorlopig stop gezet.
Een aantal zaken zijn inmiddels wel gecorrigeerd, maar de V10 voldoet er nog steeds niet aan. De opschorting is voorlopig nog van kracht.

DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  Experia Box V10 (achter glasvezel) + RT1900ac + MR2200ac + 8 port switch
DS218+  2x 3TB WD Red            -  DSM 6.2

Offline error33

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 24
  • -Ontvangen: 32
  • Berichten: 173
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #95 Gepost op: 10 mei 2017, 19:33:36 »
Dat wordt toch een heel serieus issue.
Zelf heb ik van Telfort een Experia Box V10 modem/router als test ontvangen (ongeveer 10 maanden geleden verstrekt). Met die testen al heel snel ontdekt waar die modem/router NIET aan de huidige wetgeving voldoet. De uitlevering is om die reden inmiddels voorlopig stop gezet.
Een aantal zaken zijn inmiddels wel gecorrigeerd, maar de V10 voldoet er nog steeds niet aan. De opschorting is voorlopig nog van kracht.

Dat is vreemd, Ik heb begin maart een EB10 ontvangen van telfort voor glasvezel
  • Mijn Synology: DS716+ii
  • HDD's: 2 x WD40EFRX
Soms valt mijn kwartje wat later :)

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 260
  • -Ontvangen: 741
  • Berichten: 4.351
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #96 Gepost op: 10 mei 2017, 21:16:53 »
Jawel, maar die intrekking is daarna alsnog ingezet.
Met "inmiddels" geef ik eigenlijk aan dat de V10 aanvankelijk wel werd uitgeleverd, maar ondertussen het beleid (voorlopig) is aangepast.

DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  Experia Box V10 (achter glasvezel) + RT1900ac + MR2200ac + 8 port switch
DS218+  2x 3TB WD Red            -  DSM 6.2

Offline B@rt_d@_M@n

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 9
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #97 Gepost op: 13 augustus 2017, 15:46:11 »
Nou, hier mijn eerste ervaringen  :( :(
Ik zit op een oud glasvezel netwerk in Amersfoort, ooit aangelegd door Reggefiber/XMSNet.
Jaren geleden overgenomen door Telfort.
Ook ik heb sinds enige dagen een nieuw Telfort abonnement, icm een EB V10.

Mijn huidige Synology router SRM1900 krijg ik vooralsnog niet goed aan de praat achter die EB V10.
Ook zijn al mijn IP adressen in de reeks 192.168.1.1 t/m 253. De EB staat standaard ingesteld in de reeks 192.168.2.1 t/m 253. Dat heb ik aangepast, maar nu werkt de Interactieve TV niet meer...

Dan heb ik nog twee Synology NASsen, een oudje met DSM 4.2 (DS209), die werkt prima.
De nieuwere DS214+ met DSM 6.2 echter kan geen verbinding maken met internet (update wordt niet gevonden)

Kortom, ellende.

Iemand tips?

Offline B@rt_d@_M@n

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 9
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #98 Gepost op: 13 augustus 2017, 17:24:35 »
Okeeee.... de EB ertussenuit gehaald en de instellingen zoals door Babylonia aangeven gedaan in de RT1900ac. Dus de TV ontvanger zit nu op LAN4 van de RT1900.
En warempel, het werkt!
Babylonia, bedankt.  :thumbup: :clap:

Een ding nog, het On demand menu van de TV box via de EB gaf ook als keuze Netflix, maar nu niet meer. Ik neem aan dat dit komt omdat er geen koppeling is met het internet.
Kan ik dit op de een of andere manier oplossen?

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 950
  • -Ontvangen: 5169
  • Berichten: 30.762
  • Synology is awesome.
    • Synology Support
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #99 Gepost op: 13 augustus 2017, 17:57:27 »
Citaat
Ik neem aan dat dit komt omdat er geen koppeling is met het internet.
Ik denk, dat het komt doordat er niet ingelogd wordt en die inlog wordt volgens mij door EB maar, die is er niet meer.

Let op, ben geen expert maar, heb dat vermoeden. ;)
Veel mensen weten veel, maar niemand weet alles.


CS406     2 x HDS721075KLA330 DSM 2.0-0731       [ARCHIEF OPSLAG]
          ST3750640AS HD753LJ
DS107+    HDS722020ALA330     DSM 3.1-1639       [ARCHIEF OPSLAG]
DS111     WD40EZRZ            DSM 6.1.7-15284-3  [ARCHIEF OPSLAG]
DS411slim Wisselende HD's     DSM 6.2.1-23824-1  [SPEELTJE]
DS411+II  4 x HDS724040ALE640 DSM 6.1.7-15284-3  [PROD]
DS413j    4 x WD20EARX        DSM 6.1.7-15284-3  [BACKUP]
DS716+II  2 x DT01ACA050      DSM 6.2.2-24922    [TEST]
RT2600ac                      SRM 1.2.2-7915     [PROD]
MR2200ac                      SRM 1.2.2-7915     [PROD]

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 260
  • -Ontvangen: 741
  • Berichten: 4.351
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #100 Gepost op: 16 augustus 2017, 23:18:00 »
Een ding nog, het On demand menu van de TV box via de EB gaf ook als keuze Netflix, maar nu niet meer.

Een menu van de TV-ontvanger "Meer TV" werkt niet meer bij gebruik van een eigen router.
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  Experia Box V10 (achter glasvezel) + RT1900ac + MR2200ac + 8 port switch
DS218+  2x 3TB WD Red            -  DSM 6.2

Offline B@rt_d@_M@n

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 9
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #101 Gepost op: 21 augustus 2017, 19:42:50 »
Bedankt voor jullie reacties.

Ik heb gepoogd m'n RT1900ac achter de EB V10 aan de praat te krijgen, volgens deze uitgebreide instructie van Babylonia:
https://www.synology-forum.nl/synology-router/vpn-verbinding-met-rt1900ac-als-vpn-server/msg173632/#msg173632

Maar de RT1900ac klaagt over beperkte internet toegang. Ik denk dus dat ik hier nog iets moet invullen:
35199-0

Maar wat precies?
Of moet ik ergens anders wat instellingen veranderen?

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 260
  • -Ontvangen: 741
  • Berichten: 4.351
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #102 Gepost op: 21 augustus 2017, 20:02:33 »
De RT1900ac achter de Experia Box V10 betreft een NAT achter NAT instelling.
Zou zo zonder enige aanpassing moeten werken voor wat betreft internet.  (TV en telefoon laat je gewoon door de EB V10 afhandelen).
Zelfs de standaard sub-nets van een EB V10 en RT1900ac conflicteren niet met elkaar.

Alleen als je van buiten uit services wilt benaderen die je op een NAS hebt draaien of bijv. een file-server achter de RT1900ac, zou je extra poorten moeten doorsturen in zowel de EB V10, als ook in de RT1900ac voor zover het services betreft op een aangesloten NAS.

Bij herindelen van je netwerk set-up wel altijd de routers in volgorde opnieuw herstarten.  Met tevens erna de aangesloten apparaten, zodat oude "vastgehouden" IP-adressen worden gelost en nieuwe IP-leases worden afgegeven volgens de nieuwe indeling.
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  Experia Box V10 (achter glasvezel) + RT1900ac + MR2200ac + 8 port switch
DS218+  2x 3TB WD Red            -  DSM 6.2

Offline B@rt_d@_M@n

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 9
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #103 Gepost op: 21 augustus 2017, 20:09:28 »
Jep, zou moeten. Maar het werkt dus niet. Ik doe iets fout...
Ik zal later meer schermafbeeldingen plaatsen en beter uitleggen hoe ik eea had aangesloten.
Op dit moment kan ik m'n gezin niet van internet afhalen...

Offline B@rt_d@_M@n

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 9
Re: Telfort Experia Box V8 vervangen door RT1900ac
« Reactie #104 Gepost op: 22 augustus 2017, 00:25:44 »
Okee...

Ik doe als volgt:

aansluitingen:
- Telfort FTU -> EB V10 WAN
- EB V10 LAN1 -> RT1900ac WAN
- EB V10 LAN4 -> Arcadyan HBM2260
- RT1900ac LAN1-4 + WiFi -> thuisnetwerk

instellingen EB V10:
35207-0
en
35209-1

instellingen RT1900ac:
35211-2

Dit alles resulteert in de treurige melding:
35213-3

En nu weet ik effe geen oplossing meer.
Alvast dank voor het meedenken.


 

DS213+ niet gevonden door Synology Assistant / Synology Web Assistant

Gestart door adz1Board NAS hardware vragen

Reacties: 3
Gelezen: 6496
Laatste bericht 16 augustus 2013, 13:59:53
door Birdy
Zie door de schijven de schijven niet meer :(

Gestart door DokmanBoard Aankoopadvies

Reacties: 8
Gelezen: 2772
Laatste bericht 15 oktober 2014, 17:22:41
door Birdy
bestand wordt overschreven door oud bestand

Gestart door william1979Board Cloud Sync

Reacties: 0
Gelezen: 1037
Laatste bericht 28 november 2016, 19:58:00
door william1979
*.domein.nl wijst niet door naar www.domein.nl

Gestart door b4rtj4hBoard Web Station

Reacties: 4
Gelezen: 1160
Laatste bericht 05 oktober 2016, 15:32:21
door Briolet
Synology melding IP-adres [92.37.143.216] van Synology is geblokkeerd door DSM

Gestart door Karine01Board Netwerk algemeen

Reacties: 21
Gelezen: 3828
Laatste bericht 21 maart 2018, 20:29:33
door Birdy
Synology-Forum.nl is een Nederlands gebruikersforum en staat volledig los van het merk Synology. Lees onze privacyverklaring.