Algemeen > Vragen en opmerkingen OVER het forum

Gebruik de citaatknop met mate

(1/16) > >>

Björn:
Het is mij en andere forummoderators opgevallen dat de citaatknop af en toe een beetje teveel gebruikt wordt met als gevolg dat hele lappen tekst dubbel in een topic staan wat de leesbaarheid niet ten goede komt. Het geheel citeren van een eerder bericht is vaak totaal niet nodig. Meestal kan volstaan worden met een kleiner citaat, en vaak is een citaat zelfs compleet overbodig.

Bij deze dus de oproep om de citaat knop alleen te gebruiken als het daadwerkelijk iets toevoegt. Bijvoorbeeld als je antwoordt op een specifieke vraag van een paar berichten eerder. En in dat geval dus alleen de specifieke vraag citeren en niet het gehele bericht.

Dank!

Groet,
Björn

Hofstede:
Helemaal mee eens. Zou ik ook mogen vragen om een uitspraak van de moderatoren omtrent de Tapatalk reclame die steeds meer in dit forum verschijnt? Ik vindt de veelvuldig voorkomende "Verstuurd met Tapatalk met apparaat xxxx" regeltjes in topics persoonlijk erg storend en het voegt dus helemaal niets toe aan een discussie. Net zoals het overmatig citeren.

goldenwonder:
Heb het mijn vrienden voorgelegd...we gaan hem gebruiken ;-)

Tien:

--- Citaat van: Hofstede op 15 maart 2014, 15:15:07 ---Zou ik ook mogen vragen om een uitspraak van de moderatoren omtrent de Tapatalk ...

--- Einde van citaat ---


In het begin van de iPhone en Android dinges had ik ook zoiets van 'waarom meld je (mn mail) waar je vanaf reageert' maar het kan wel degelijk informatie toevoegen. Zo maak je (nu eenmaal) met een mobiel meer typfouten, zijn het kortere teksten en is het toevoegen van bijlagen moeilijker. In mijn ogen is de melding 'via Tapatalk' dan ook bedoeld om aan te geven dat degene die reageert even snel uit zijn hoofd en buitenshuis toch wil helpen / iets wil toevoegen.


Verder (in de andere post ook al aangegeven) eens. Reageren op de meest recente post hoeft ook niet met een citaat wat mij betreft, tenzij je specifiek op een deel daarvan iets te melden hebt.

Hofstede:
Die interpretatie kun je er aan geven, maar het is gewoon bedoeld als een ordinaire reclameactie van de makers van Tapatalk. En voor mij hoeven mensen zich niet bij voorbaat te verontschuldigen voor typefouten.
Tevens kun je tekst in Tapatalk aanpassen naar iets zinvollers en/of uitschakelen, maar dat weten de meeste gebruikers waarschijnlijk niet.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie