Algemeen > Vragen en opmerkingen OVER het forum

Handleiding: Afbeeldingen in een bericht plaatsen

(1/4) > >>

Björn:
Hoe plaats je een of meer afbeeldingen in een bericht?

Methode 1:

Ga naar www.tinypic.com of een vergelijkbare image hosting service en upload daar je afbeelding:Gewoon standaard settings gebruiken, dus bestand selecteren en "NU UPLOADEN" klikken.

En kopieer daarna de "IMG-code voor forums & berichtforums":En kopieer deze in je bericht. Op de plek waar je de code plakt zal na het verzenden van het bericht de afbeelding verschijnen.

Methode 2:

Je kunt plaatjes ook op het forum zelf uploaden, echter, hier zijn wel een paar beperkingen aan. Maximaal 1024KB aan afbeeldingen per bericht, en maximaal 512KB per stuk. Op zich moet je met een normale afbeelding redelijk rond de 100KB kunnen blijven, maar je moet de afbeeldingen dus wel vooraf op je computer verkleinen.
Hiervoor zijn natuurlijk vele manieren. Als je geen idee hebt hoe, kijk dan even hier voor windows en hier voor mac. Voor dit forum is de maximale breedte waarop een afbeelding wordt weergegeven 948 pixels, dus die breedte is wel zo handig om aan te houden.

Vervolgens selecteer je onder het bericht met de 'Kies bestand' knop de verkleinde afbeelding, en kies je d.m.v. de dropdown ernaast hoe de afbeelding moet worden weergegeven. In de meeste gevallen zul je kiezen voor "Inline afbeelding op maximale grootte".

Zodra je hier op klikt in de dropdown verschijnt er een image tag in je bericht op de plaats waar je cursor het laatste stond:Deze tag zal in het uiteindelijke bericht worden vervangen voor de afbeelding.

Als je meerdere afbeeldingen wilt toevoegen klik je op '(meer bijlagen)':Mocht er iets niet lukken, plaats hieronder dan even een berichtje.

Björn:
Nog even ter illustratie om aan te tonen dat 1024kb echt ruim voldoende is:

De afbeeldingen in bovenstaand bericht zijn allemaal tussen de 29 en 55kb. Totaal 262kb.

Briolet:
En als aanvulling: Sinds 6 februari 2018 heeft Björn een plug-in geïnstalleerd die het plaatsen van foto's verder verbetert.

- Foto's met rotatie info erin, worden nu wel gewoon geplaatst volgens die rotatie info. (En niet meer scheef)
- De GPS info wordt uit foto's gewist.
- Als de foto na plaatsing toch verkeerd geroteerd verschijnt, kun je het bericht weer editen, waarna je opties ziet om foto's te draaien en spiegelen.

Briolet:
Zie hier voor het maken van een screenshot op de Mac.

In bovenstaande link staat alles goed uitgelegd. Maar kort samengevat:

Cmd-shift-3 geeft een screenshot van het hele scherm. Dit is ongeschikt voor het plaatsen op dit forum. Dit zul je daarna met een aanvullend programma moeten croppen tot het relevante deel.

Cmd-shift-4 geeft de optie om een deel van het scherm of alleen een venster vast te leggen. Gebruik dit voor plaatjes op dit forum.

Cmd-shift-5 is compleet nieuw voor mij. Is blijkbaar in Mojave toegevoegd.

Wil je het plaatje achteraf nog aanpassen of verduidelijken, dan gaat dit snel met het programma "Voorvertoning". Dit is het default programma voor het openen van plaatjes. Dit programma heeft rechtsboven in elke windowbalk een annotatie button. Hiermee verschijnt een tweede rij instrumenten voor het verfraaien van het plaatje. Als je de kleur aanpast, is er ook de optie om de doorzichtigheid aan te passen. Dat is handig als je de overdekte gegevens wilt blijven tonen. Transparantie werkt voor lijnen en figuren, maar jammer genoeg niet voor tekst.Een waarschuwing bij annotatie. Zolang het bestand open is, kun je alle annotatie objecten nog schuiven of aanpassen. Als je het bestand sluit, dan worden de annotaties in het plaatje ingebakken. In elk geval bij een formaat dat geen annotaties ondersteunt (PNG, TIFF, JPG). Bij een PDF, worden de annotaties in een aparte laag opgeslagen en kun je ze ook later nog aanpassen.

Standaard hebben de screenshots het PNG formaat. Het default formaat is aan te passen naar een ander formaat (bmp, jpg, jp2, tif, pdf, tga, pict), maar voor dit forum is PNG goed. Ik zou het niet aanpassen, maar voor wie behoefte heeft kan hier kijken.

Maurice_69:
Helaas, deze dienst werkt niet meer. Ik heb net gebruik gemaakt van deze, werkt ook goed:

https://postimages.org/

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie