Synology-Forum.nl

Overige software => Web Station => Topic gestart door: Anonymous op 20 december 2006, 19:35:44

Titel: Blog installeren op NAS
Bericht door: Anonymous op 20 december 2006, 19:35:44
Hallo allemaal,

Ik heb sinds een tijdje een DS-101j. Tot nu toe ben ik er erg blij mee, opslaan binnen het netwerk, photostation en de ftp toegang werken allemaal prima. Tevens probeer ik ook om een blog (bijv. Wordpress) te installeren op mijn NAS en dan als website te gaan gebruiken. Na verschillende handleiding te hebben geraadpleegd kom ik steeds tot hetzelfde probleem. Wordpress kan geen verbinding maken met de database die ik heb gemaakt in MySQL. Nu moet ik zeggen dat ik nog nooit eerder met MySQL heb gewerkt en dus niet cker weet of het aanmaken wel juist is gegaan.

Kan iemand mij helpen met een stappenplan hoe ik werkend een goede database kan aanmaken en hoe ik de blog vervolgens kan installeren?

Mvg Paul
Titel:
Bericht door: Anonymous op 10 april 2008, 21:16:01
Ik ben ook heel lang bezig geweest met het kiezen van een goed werkend blog-systeem. Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat MySQL op deze NAS te traag werkt. Je kunt daarom beter voor een blog-systeem kiezen dat geen of weinig gebruik maakt van de database-functionaliteit. Ikzelf heb gekozen voor 'pppblog' (zie: http://joerg.phpnet.us/pppblog (http://joerg.phpnet.us/pppblog)). Deze maakt gebruik van plain-text opslag en werkt om die reden redelijk snel.