Auteur Topic: PHP werkt niet meer  (gelezen 383 keer)

Offline Jheroen

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 35
PHP werkt niet meer
« Gepost op: 12 oktober 2017, 09:47:27 »
Sinds vanochtend werkt spotweb niet meer, ik heb gezien dat in webstation er geen optie meer is om de http backend server en php versie in te stellen, beide velden zijn leeg en er kan niks geselecteerd worden. dit heeft als resultaat dat spotweb php niet meer kan vinden en daardoor een rits errors laat zien

Hoe krijg ik php weer aan de slag... heb al van alles geprobeerd stoppen verwijderen herinstalleren maar niks helpt...
  • Mijn Synology: DS214+
  • HDD's: 2x WD30EFRX-68EUZN0
  • Extra's: DSM 6, laatste build

Gemarkeerd als beste antwoord door Jheroen Gepost op 12 oktober 2017, 10:47:27

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 820
  • -Ontvangen: 4043
  • Berichten: 24.178
Re: PHP werkt niet meer
« Reactie #1 Gepost op: 12 oktober 2017, 10:17:04 »
Begin eens hier te kijken en volg ook de link daarin.
Birdy.


DS411slim 1 x WD2500BEKT
          1 x HTS723280L9A362
          1 x HTS541680J9SA00
          1 x WD800BEVT       DSM 6.1.3-15152-7  [TEST]
DS411+II  4 x HDS724040ALE640 DSM 6.1.3-15152-7  [PROD]
DS413j    4 x WD20EARX        DSM 6.1.3-15152-7  [BACKUP]
DS716+II  2 x DT01ACA050      DSM 6.2-22259 Bèta [TEST]
RT2600ac                      SRM 1.1.5-6542-3   [PROD]

Offline wizjos

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 91
  • -Ontvangen: 140
  • Berichten: 1.790
    • Wizjos' Syno Pages
Re: PHP werkt niet meer
« Reactie #2 Gepost op: 15 oktober 2017, 13:23:53 »
Het lijkt er inderdaad op dat de laatste versie Webstation (2.1.0-0128) een behoorlijke bug bevat waardoor hij niet langer php 5.6 en 7 niet langer als geïnstalleerd ziet. Niets helpt, behalve de hierboven beschreven methode van het handmatig installeren van de vorige versie. Bult handwerk die ook ik mij graag bespaard had  :'(
Weet iemand toevallig of dit al bij Synology bekend is?

Wizjos
  • Mijn Synology: DS1513+

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 820
  • -Ontvangen: 4043
  • Berichten: 24.178
Re: PHP werkt niet meer
« Reactie #3 Gepost op: 15 oktober 2017, 14:02:25 »
Ja hoor, zie hier.
Birdy.


DS411slim 1 x WD2500BEKT
          1 x HTS723280L9A362
          1 x HTS541680J9SA00
          1 x WD800BEVT       DSM 6.1.3-15152-7  [TEST]
DS411+II  4 x HDS724040ALE640 DSM 6.1.3-15152-7  [PROD]
DS413j    4 x WD20EARX        DSM 6.1.3-15152-7  [BACKUP]
DS716+II  2 x DT01ACA050      DSM 6.2-22259 Bèta [TEST]
RT2600ac                      SRM 1.1.5-6542-3   [PROD]

Offline wizjos

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 91
  • -Ontvangen: 140
  • Berichten: 1.790
    • Wizjos' Syno Pages
Re: PHP werkt niet meer
« Reactie #4 Gepost op: 15 oktober 2017, 14:09:40 »
@Birdy
De versie waar jij aan refereert, is inderdaad offline... Echter de versie 2.1.0-0128 (11-Oct-2017 00:11) had ik geïnstalleerd staan en die gaf bij mij dus hetzelfde euvel. Gezien de recente datum vroeg ik mij dus af of bekend was bij Synology dat ook deze versie dezelfde bug bevat.
  • Mijn Synology: DS1513+

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 820
  • -Ontvangen: 4043
  • Berichten: 24.178
Re: PHP werkt niet meer
« Reactie #5 Gepost op: 15 oktober 2017, 14:30:29 »
2.1.0-0128 had ik nog niet gezien en is inderdaad vrij nieuw.
Ik had verwacht dat die bug bekend was en daarom een versie eruit hadden gehaald maar, kennelijk ziet die bug er toch nog in dus, neem ik aan dat Synology dat niet weet.
Wel vreemd, maar goed, zou dan maar een Ticket inleggen. ;) 
Birdy.


DS411slim 1 x WD2500BEKT
          1 x HTS723280L9A362
          1 x HTS541680J9SA00
          1 x WD800BEVT       DSM 6.1.3-15152-7  [TEST]
DS411+II  4 x HDS724040ALE640 DSM 6.1.3-15152-7  [PROD]
DS413j    4 x WD20EARX        DSM 6.1.3-15152-7  [BACKUP]
DS716+II  2 x DT01ACA050      DSM 6.2-22259 Bèta [TEST]
RT2600ac                      SRM 1.1.5-6542-3   [PROD]

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 77
  • -Ontvangen: 1274
  • Berichten: 7.789
Re: PHP werkt niet meer
« Reactie #6 Gepost op: 15 oktober 2017, 15:13:46 »
Het lijkt er inderdaad op dat de laatste versie Webstation (2.1.0-0128) een behoorlijke bug bevat

De nieuwste versie is bij mijn weten echt versie 2.0.1-0111. Die versie die jij noemt is een beta versie. Problemen met beta versies horen eigenlijk thuis in de rubriek Beta. Dan is het iedereen duidelijk dat dit geen regulier probleem is.

Op mijn nas met dsm 6.2 beta had ik al de beta webstation geïnstalleerd. Als ik daar kijk is PHP inderdaad niet meer geconfigureerd. Als ik echter een nieuwe PHP configurate aanmaak, kan ik deze gewoon gebruiken.

Dit is nieuw in de beta dat je per per PHP versie verschillende profielen kunt aanmaken.
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR

Offline wizjos

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 91
  • -Ontvangen: 140
  • Berichten: 1.790
    • Wizjos' Syno Pages
Re: PHP werkt niet meer
« Reactie #7 Gepost op: 15 oktober 2017, 15:39:49 »
@Briolet Je hebt geheel gelijk... Blijkbaar een betaversie. Malle is dat ik er nimmer beta bij heb zien staan, dit itt. bv. calendar.

Dank voor de opmerkzaamheid!

Wizjos
  • Mijn Synology: DS1513+

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 820
  • -Ontvangen: 4043
  • Berichten: 24.178
Re: PHP werkt niet meer
« Reactie #8 Gepost op: 15 oktober 2017, 15:42:20 »
Helemaal gelijk @Briolet in DSM6.1:

36168-0

Echter, in DSM6.2, met Beta aan, zie ik bovenstaande versie niet.

36170-1

Maar, in het Bèta programma, release notes DSM6.2, zie je wel de vermelding, onder "What’s New in Packages"
Citaat
Web Station

For a specific PHP version, you can set up multiple PHP profiles and apply these settings to different virtual hosts.

Terwijl de Web Server Versie nog steeds de oude is, wat dat betreft wel erg verwarrend.

Citaat
Problemen met Beta versies horen eigenlijk thuis in de rubriek Beta.
Die hebben we alleen voor DSM, niet voor Packages.
Birdy.


DS411slim 1 x WD2500BEKT
          1 x HTS723280L9A362
          1 x HTS541680J9SA00
          1 x WD800BEVT       DSM 6.1.3-15152-7  [TEST]
DS411+II  4 x HDS724040ALE640 DSM 6.1.3-15152-7  [PROD]
DS413j    4 x WD20EARX        DSM 6.1.3-15152-7  [BACKUP]
DS716+II  2 x DT01ACA050      DSM 6.2-22259 Bèta [TEST]
RT2600ac                      SRM 1.1.5-6542-3   [PROD]

Offline wizjos

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 91
  • -Ontvangen: 140
  • Berichten: 1.790
    • Wizjos' Syno Pages
Re: PHP werkt niet meer
« Reactie #9 Gepost op: 15 oktober 2017, 16:22:01 »
In ieder geval bug gerapporteerd bij Synology...

Wizjos
  • Mijn Synology: DS1513+

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 77
  • -Ontvangen: 1274
  • Berichten: 7.789
Re: PHP werkt niet meer
« Reactie #10 Gepost op: 15 oktober 2017, 16:30:33 »
Citaat
Problemen met Beta versies horen eigenlijk thuis in de rubriek Beta.
Die hebben we alleen voor DSM, niet voor Packages.

Ik weet het, maar het is wel prettig als er bij vermeld wordt dat het om beta versies gaat. Gelukkig werd hier nog een versie genoemd, maar soms zie ik ook claims als "met laatste versie", en dat klopt dan niet.

In de openingspost staat echter niet of dat ook met een beta versie was, anders had ik de titel wel aangepast. Mensen moeten zich beter realiseren dat beta versies voor het testen zijn, zodat er bugs uitgehaald kunnen worden. Als je de pakketten echt gebruikt, moet je niet instellen dat je beta's wilt zien. Of op zijn minst niet automatisch laten updaten.

Ik ervaar het PHP probleem niet met de beta versie, maar dat is ook onder de beta van dsm 6.2. Uit de release notes haal ik wel dat er in de vorige beta een probleem zat met de conversie van de PHP parameters naar de nieuwe structuur. Misschien dat het daar mis ging.
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR

Offline wizjos

  • Administrator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 91
  • -Ontvangen: 140
  • Berichten: 1.790
    • Wizjos' Syno Pages
Re: PHP werkt niet meer
« Reactie #11 Gepost op: 15 oktober 2017, 17:33:16 »
@Briolet Je hebt zeker een punt, maar vandaag ben ik dus ook, terwijl ik mijzelf toch wel als 'oude rot' beschouw op dit gebied, er met beide benen in getrapt. Bedrieglijk produktie en non-beta stond Web Station mij al een paar dagen aan te kijken. Zou mooi zijn als je nog even een waarschuwing vóór het bijwerken zou krijgen dat er een (nieuw) beta pakket geïnstalleerd zal worden, of dat bij beta een roll-back simpeler zou zijn. Ik kom er wel uit uiteindelijk, maar owee de argeloze gebruiker.

Wizjos
  • Mijn Synology: DS1513+

Online Robert Koopman

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 176
  • -Ontvangen: 1515
  • Berichten: 9.647
    • http://www.dwvbb.nl
Re: PHP werkt niet meer
« Reactie #12 Gepost op: 15 oktober 2017, 17:38:13 »
Ik had het laatst met HyperBackup, ook de beta actief terwijl bij de instellingen staat dat ik geen beta's wil.
Er stonf geen beta bij het logo.
DS712+  : 1*WD30EZRX DSM 6.1.3 - 15152-8 SHR
DS1812+: 8*WD30EFRX DSM 6.1.3 - 15152-8 RAID-5

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 820
  • -Ontvangen: 4043
  • Berichten: 24.178
Re: PHP werkt niet meer
« Reactie #13 Gepost op: 15 oktober 2017, 17:49:03 »
In DSM6.1 heb ik toch echt het Bèta logo, zie hier.

[inbraak Briolet: volgens mij is er iets mis gegaan met je link]
Birdy.


DS411slim 1 x WD2500BEKT
          1 x HTS723280L9A362
          1 x HTS541680J9SA00
          1 x WD800BEVT       DSM 6.1.3-15152-7  [TEST]
DS411+II  4 x HDS724040ALE640 DSM 6.1.3-15152-7  [PROD]
DS413j    4 x WD20EARX        DSM 6.1.3-15152-7  [BACKUP]
DS716+II  2 x DT01ACA050      DSM 6.2-22259 Bèta [TEST]
RT2600ac                      SRM 1.1.5-6542-3   [PROD]

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 77
  • -Ontvangen: 1274
  • Berichten: 7.789
Re: PHP werkt niet meer
« Reactie #14 Gepost op: 15 oktober 2017, 17:49:19 »
In elk geval wordt dit in DSM 6.2 duidelijker. Voor zover ik kan zien worden de beta pakketten dan appart weergegeven en niet opgenomen tussen de gewone pakketten.



De rubrieken stel je vervolgens via een pull-downmenu in.

Ik zie overigens wel een duidelijke beta vermelding:



De niet-beta versie van webstation staat er nu ook nog tussen. Dat was vroeger niet zo. Als er dan een beta was, zag je de reguliere versie niet meer.



Deze vermelding suggereert dat ik de gewone webstation zo weer kan installeren. Ik heb alleen geen zin om te proberen of dit dan weer de beta vervangt.
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR


 

1512+: to RAID-disk kopen of to-niet-RAID-disk kopen?

Gestart door NoahBoard Aankoopadvies

Reacties: 24
Gelezen: 14941
Laatste bericht 06 april 2016, 21:26:57
door blackgoku
ds photo met 2.2 niet ds photo+

Gestart door boomer21Board Photo Station / Blog

Reacties: 3
Gelezen: 4501
Laatste bericht 25 augustus 2010, 09:53:26
door boomer21
NAS in netwerk of niet in netwerk?

Gestart door DAMABoard NAS hardware vragen

Reacties: 3
Gelezen: 10941
Laatste bericht 04 oktober 2013, 17:16:11
door Birdy
Waar of niet waar?

Gestart door RoalBoard NAS hardware vragen

Reacties: 9
Gelezen: 9510
Laatste bericht 01 augustus 2014, 21:12:43
door roelkeurntjes
1 NAS bereikbaar, 1 NAS niet bereikbaar.

Gestart door snarfBoard Synology DSM algemeen

Reacties: 3
Gelezen: 1937
Laatste bericht 18 december 2016, 15:24:11
door Hutje
Synology-Forum.nl is een Nederlands gebruikersforum en staat volledig los van het merk Synology.