Auteur Topic: Webstation poort (HTTPS???)  (gelezen 299 keer)

Offline Dylan2531

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 5
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 59
Webstation poort (HTTPS???)
« Gepost op: 29 november 2019, 11:10:46 »
Hi,

Iemand enig idee hoe ik mijn webstation poort kan aanpassen in mijn NAS?

Ik heb de volgende uitdaging:

poort 80 geforward intern en als extern poort 90, bij mijn domein A-record extern IP ingevoerd.

Normaal als ik intern en extern 80 gebruik stuurt mijn NAS mij automatische naar mijn index.html bestand in de web folder maar nu werkt dit niet omdat de NAS denkt dat ik naar poort 80 moet i.p.v. 90.....

ik moet nu voor alles een poort invullen er achter waardoor ik geen virtual host kan gebruiken, iemand een idee?

Weet iemand ook hoe ik alles kan forwarden naar https incl de webstation en photo station.
Mijn Server:

DS209+II [Streaming]
2 * 2TB
Raid 0

DS211J [Mailserver]
2 * 4TB
Raid 1

DS918+ (Cloud/ Backup)
4 * 4TB
Raid5 met 3 vol.
1 * Hotspare

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 119
  • -Ontvangen: 1744
  • Berichten: 11.645
Re: Webstation poort (HTTPS???)
« Reactie #1 Gepost op: 29 november 2019, 12:31:23 »
Ik zie het probleem niet. Als je extern poort 90 gebruikt, moet je toch al overal de poort toevoegen, anders stuurt je browser je al naar poort 80.

En de titel snap ik ook niet, want daar heb je het over htpps
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR

Offline Dylan2531

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 5
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 59
Re: Webstation poort (HTTPS???)
« Reactie #2 Gepost op: 29 november 2019, 18:01:24 »
Hi,

Ja ik zou graag de standaard poort van de webstation willen veranderen voor http en https ik wil over https gaan werken maar laten we het eerst maar werkend krijgen op http...

Als ik intern en extern poort 80 gebruik kan ik gewoon domein.nl doen en kom ik op de startpagina van mijn webstation maar als ik intern 80 extern 90 doe werkt dit niet hoe kan dit


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Mijn Server:

DS209+II [Streaming]
2 * 2TB
Raid 0

DS211J [Mailserver]
2 * 4TB
Raid 1

DS918+ (Cloud/ Backup)
4 * 4TB
Raid5 met 3 vol.
1 * Hotspare

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 119
  • -Ontvangen: 1744
  • Berichten: 11.645
Re: Webstation poort (HTTPS???)
« Reactie #3 Gepost op: 29 november 2019, 18:55:21 »
WebStation gaat niet zelf over de poorten. De gebruikte poorten worden binnen Apache en/of Nginx bepaald. Je zult bijbehorende config files moeten edditen.

Synology voorziet afwijkende poorten alleen bij virtual hosts. Maar je kunt alles via virtual hosts laten lopen.
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR

Offline Dylan2531

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 5
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 59
Re: Webstation poort (HTTPS???)
« Reactie #4 Gepost op: 29 november 2019, 20:22:02 »
Ah vandaar!

Wat bedoel je precies ik kan alles via virtual host laten lopen?

Heb je ook een idee hoe ik deze poort in Apache config kan aanpassen ik kan nergens instellingen vinden...
Mijn Server:

DS209+II [Streaming]
2 * 2TB
Raid 0

DS211J [Mailserver]
2 * 4TB
Raid 1

DS918+ (Cloud/ Backup)
4 * 4TB
Raid5 met 3 vol.
1 * Hotspare

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 119
  • -Ontvangen: 1744
  • Berichten: 11.645
Re: Webstation poort (HTTPS???)
« Reactie #5 Gepost op: 30 november 2019, 11:29:41 »
Er is genoeg info over te vinden om dat te doen bij een standaard Apache installatie. Ik heb echter geen idee waar de config file bij Synology staat.
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR

Offline ufosyno

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 9
  • -Ontvangen: 50
  • Berichten: 363
Re: Webstation poort (HTTPS???)
« Reactie #6 Gepost op: 30 november 2019, 15:13:18 »
HTTP werkt volgens de standaard altijd op poort 80, zowel intern als extern. Voor HTTPS wordt standaard poort 443 gebruikt. Maar dan zal je wel een certificaat (bijv. Let's encrypt) voor de gehoste domeinen moeten installeren. Alleen poort 90 (extern) naar poort 80 forwarden maakt er nog geen HTTPS van en gooit alle verkeer met de diverse browsers in de war, omdat die altijd de standaard volgen. Dus zal je daar dan altijd de specifiek door jou gewenste poort 90 moeten meegeven.

Wat is eigenlijk de reden, dat je met poort 90 wil werken?
  • Mijn Synology: ds713+
  • HDD's: 2 x wd30efrx-68ax9n0
  • Extra's: 2 gB RAM
Ik noem mijzelf een ervaren amateur, anderen noemen mij leuk gek, weer anderen.... ach, laat maar


 

dsm 5.0 webstation ob_flush werkt niet meer

Gestart door recowistBoard Web Station

Reacties: 0
Gelezen: 1085
Laatste bericht 01 mei 2014, 10:56:28
door recowist
Systeem gebeurtenis [service webstation service] kon niet starten.

Gestart door esoroneBoard Web Station

Reacties: 2
Gelezen: 1632
Laatste bericht 26 januari 2015, 11:04:41
door esorone
Webstation verdwenen

Gestart door fred54Board Web Station

Reacties: 7
Gelezen: 2296
Laatste bericht 10 juni 2015, 19:14:11
door Briolet
Webstation map verwijderd

Gestart door joudenBoard Web Station

Reacties: 8
Gelezen: 2146
Laatste bericht 01 februari 2016, 20:55:29
door jouden
problemen Webstation na update package

Gestart door GerardRBoard Web Station

Reacties: 6
Gelezen: 923
Laatste bericht 07 oktober 2017, 10:36:32
door Birdy
Synology-Forum.nl is een Nederlands gebruikersforum en staat volledig los van het merk Synology. Lees onze privacyverklaring.