Auteur Topic: geen plakken met rechtermuisknop in verkenner  (gelezen 293 keer)

Offline Gaffel

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 33
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 129
geen plakken met rechtermuisknop in verkenner
« Gepost op: 10 september 2019, 17:36:02 »
Beste mensen,
Sinds kort ben ik er achter gekomen dat het me niet lukt om een bestand te kopieren naar een gedeelde hoofdmap op mij NAS DS212+.
Na de kopieren probeer ik met de rechtermuisknop te plakken, maar het item plakken staat niet in het rechtermuis menu van mijn pc's. Wanneer ik naar een submap kopieer komt het item plakken wel in het menu voor.
Ik zeg pc's omdat dit op al mijn pc's voorkomt, ze zijn allen voorzien van Win10 Home edition en van het laatste updatepakket 1903.
Met control-V, lukt het wel.
Herkent iemand dit, je zou denken dat het aan Windows ligt, maar ineens op alle pc's en laptops is wel vreemd.

Groeten,
Han

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 277
  • -Ontvangen: 770
  • Berichten: 4.558
Re: geen plakken met rechtermuisknop in verkenner
« Reactie #1 Gepost op: 10 september 2019, 19:57:16 »
.....ze zijn allen voorzien van Win10 Home edition en van het laatste updatepakket 1903.

.....je zou denken dat het aan Windows ligt, maar ineens op alle pc's en laptops is wel vreemd.

Nee, lijkt mij niet vreemd als je op alle PC's dezelfde Win 10 versie en updatepakket gebruikt.
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  RT1900ac + MR2200ac + 8 port switch
DS218+  2x 3TB WD Red            -  DSM 6.2  -  DrayTek 2960.....

Offline Gaffel

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 33
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 129
Re: geen plakken met rechtermuisknop in verkenner
« Reactie #2 Gepost op: 10 september 2019, 21:48:22 »
Mijn vraag is nu, zijn er onder jullie nog meer die dit hebben.
Want dan kan ik uitsluiten of mijn DS met een probleem zit of niet

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 113
  • -Ontvangen: 1677
  • Berichten: 11.168
Re: geen plakken met rechtermuisknop in verkenner
« Reactie #3 Gepost op: 10 september 2019, 22:16:04 »
Als ctrl-V wel lukt, is het in elk geval geen rechten kwestie. Het lijkt me een bug in het contextueel menu dat de optie grijs blijft en over dat menu gaat de nas niet over. Het zal echt iets van (de upate van)  windows zijn.
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR

Offline Gaffel

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 33
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 129
Re: geen plakken met rechtermuisknop in verkenner
« Reactie #4 Gepost op: 10 september 2019, 22:28:44 »
@Briolet, bedankt voor je reactie.
Zal eens kijken of er bij microsoft iets van bekend is.

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 277
  • -Ontvangen: 770
  • Berichten: 4.558
Re: geen plakken met rechtermuisknop in verkenner
« Reactie #5 Gepost op: 10 september 2019, 23:40:35 »
Overigens hier geen problemen met Windows 10 - versie 1903  (3 september 2019).  Build versie 18362.329
Kan gewoon vanuit de verkenner met de rechter muisknop in het menu bestanden kopiƫren vanuit een hoofdmap,
en in een andere hoofdmap plakken.
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  RT1900ac + MR2200ac + 8 port switch
DS218+  2x 3TB WD Red            -  DSM 6.2  -  DrayTek 2960.....

Offline Gaffel

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 33
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 129
Re: geen plakken met rechtermuisknop in verkenner
« Reactie #6 Gepost op: 11 september 2019, 14:04:49 »
Bedankt Babylonia,
Ik begrijp het echt niet meer, heb nog een DS211+ en ook daarop kan ik in de verkenner geen bestandje plaatsen.
Heb geprobeerd met Free Commander, zie daar wel plakken staan, maar krijg een afwijzingstoon, dus het lukt niet ook niet met ctr-v.
Nu lukt het ook niet meer met ctr-v in de verkenner
In file station geen probleem.
Lijkt op een probleem met win10 probleem, maar ben er echt niet zeker van.
Wat nu?

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 277
  • -Ontvangen: 770
  • Berichten: 4.558
Re: geen plakken met rechtermuisknop in verkenner
« Reactie #7 Gepost op: 11 september 2019, 14:14:01 »
DS211+ is al best gedateerd.  Welke DSM versie gebruik je?
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  RT1900ac + MR2200ac + 8 port switch
DS218+  2x 3TB WD Red            -  DSM 6.2  -  DrayTek 2960.....

Offline Gaffel

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 33
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 129
Re: geen plakken met rechtermuisknop in verkenner
« Reactie #8 Gepost op: 11 september 2019, 14:24:36 »
Dat is de laatste nieuwe versie, 6.2.2-24922 update 3

Offline Gaffel

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 33
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 129
Re: geen plakken met rechtermuisknop in verkenner
« Reactie #9 Gepost op: 11 september 2019, 14:31:30 »
Zelf heb ik echt het gevoel dat het in windows zit, misschien er in gekomen met een update.
Ben zelf heel nauwgezet daarin, als er updates zijn.
Ben nog aan het proberen geweest met Ctr V en meestal lukt het nu toch weer.
Heb ook al van alles opnieuw opgestart en momenteel verwerkt 1 pc weer nieuwe updates.

Offline Gaffel

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 33
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 129
Re: geen plakken met rechtermuisknop in verkenner
« Reactie #10 Gepost op: 11 september 2019, 17:32:39 »
Ik heb contact gehad met microsoft over dit probleem.
Ze hebben meegekeken op mijn pc en daaruit is gebleken dat je in het rechter veld op het scherm moet gaan staan waarna de optie plakken wel in beeld komt bij rechtsklikken.
Normaal ga ik aan de linkerkant op de hoofdmap staan en doe ik rechtermuisklik en plakken, maar dit werkt bij mij niet.
Voor mij is het daarmee opgelost.


 

Firewall uit media ok, firewall aan geen media (ACRyan)

Gestart door Daniel1974Board Media Server (UPNP/DLNA)

Reacties: 6
Gelezen: 7690
Laatste bericht 05 augustus 2012, 19:54:06
door TonVH
Geen internet via internet

Gestart door markcoolBoard WebDav

Reacties: 1
Gelezen: 3733
Laatste bericht 29 juli 2015, 00:51:40
door Hutje
RAID of geen RAID...

Gestart door dimBoard NAS hardware vragen

Reacties: 12
Gelezen: 6263
Laatste bericht 05 december 2015, 00:10:42
door bronan
Time Machine beweerd dat het doel geen Time Machine ondersteunt

Gestart door BrioletBoard Mac OS X

Reacties: 1
Gelezen: 100
Laatste bericht Gisteren om 23:09:30
door Underlyingglitch
Volume crashed ; Disk 2 heeft geen Synology partitie ; Disk 1 crashed

Gestart door atvdlaanBoard NAS hardware vragen

Reacties: 4
Gelezen: 584
Laatste bericht 22 juni 2019, 23:37:07
door bussie_it_NAS
Synology-Forum.nl is een Nederlands gebruikersforum en staat volledig los van het merk Synology. Lees onze privacyverklaring.