Auteur Topic: Geen toegang, netwerkfout ?  (gelezen 345 keer)

Offline Peter01

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 80
Geen toegang, netwerkfout ?
« Gepost op: 13 november 2021, 22:31:51 »
Ik heb op mijn laptop een snelkoppeling naar een map op mijn nas.
Wanneer ik deze koppeling open krijg ik de melding "geen toegang"
Wanneer ik dit echter 2 a 3x achter elkaar doe gaat de map wel gewoon open.

Heeft iemand een idee wat de oorzaak hiervan kan zijn ?

P.S : het lijkt wel dat dit gekomen is na de update naar Windows 11

  • Mijn Synology: DS216
  • HDD's: 2x WD RED 3TB

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1123
  • -Ontvangen: 6706
  • Berichten: 39.194
  • Synology is awesome.
    • RAID = BACKUP?
Re: Geen toegang, netwerkfout ?
« Reactie #1 Gepost op: 15 november 2021, 10:46:48 »
Helaas kan ik het niet testen omdat ik W10 heb.
Misschien kan je het oplossen door de snelkoppelingen te verwijderen en opnieuw te maken ?
Anders eens zoeken op Windows 11 fora.


CS406     DSM 2.0-0731
DS107+    DSM 3.1-1639
DS107+    DSM 3.1-1639
DS508     DSM 4.0-2265
DS111     DSM 6.1.7-15284-3
DS411slim DSM 6.2.4-25556
DS411+II  DSM 6.2.4-25556-2
DS413J    DSM 6.2.3-25426-2
DS1515+   DSM 6.2.4-25556
DS716+II  DSM 6.2.4-25556
DS918+    DSM 6.2.4-25556-2
DS220+    DSM 6.2.4-25556-2
-----VMM  DSM 7.0.1-42218
RT2600ac  SRM 1.2.5-8227-2
MR2200ac  SRM 1.2.5-8227-2

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 447
  • -Ontvangen: 992
  • Berichten: 5.758
Re: Geen toegang, netwerkfout ?
« Reactie #2 Gepost op: 15 november 2021, 17:14:18 »
Als de NAS in bijv. een idle status mocht zijn gezet, en HD's moeten opnieuw opstarten, kan dat ook net iets extra tijd kosten.
Maar wordt in Windows 11 mogelijk anders afgehandeld??
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  glasvezel 200/200 (Solcon) Fritzbox 7530 + RT1900ac (AP) + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  glasvezel 100/100  (KPN)   RT2600ac + MR2200ac  -  NVDIA Shield TV Pro (2019).....
              Ervaring met routers van  DrayTek, Fritzbox, TP-Link  -  switches Netgear, ZyXEL  -  Access Points TP-Link, Grandstream.....

Offline Peter01

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 80
Re: Geen toegang, netwerkfout ?
« Reactie #3 Gepost op: 17 november 2021, 23:16:02 »
Aan de nas kan het niet liggen want op de pc's is er geen probleem en op de laptop ook niet voor de update naar windows 11.
Zal eens bij Microsoft informeren.
  • Mijn Synology: DS216
  • HDD's: 2x WD RED 3TB

Offline Jheroen

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 22
  • -Ontvangen: 12
  • Berichten: 202
Re: Geen toegang, netwerkfout ?
« Reactie #4 Gepost op: 18 november 2021, 08:06:29 »
Hier ook W11 op de laptop, geen probleem. Het probleem zal elders zitten denk ik. Koppeling opnieuw aanmaken misschien?

Met vriendelijke groet,

Jheroen

DS918+ | 4 x Seagate IronWolf 4TB ST4000VN008
DS1019+ | 4 x Western Digital 3 TB WD30EFRX
DS1819+| 4 x Seagate IronWolf 8TB ST8000VN0022

Offline Peter01

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 80
Re: Geen toegang, netwerkfout ?
« Reactie #5 Gepost op: 21 november 2021, 12:03:01 »
Heb de koppeling al enkele keren opnieuw gemaakt maar helaas.
De ene keer werkt het de andere keer weer niet.
Ik los het nu op door wanneer ik op de koppeling klik en de foutmelding krijg, problemen oplossen aan te klikken en dan gaat de map direct open. Dan selecteer ik bij problemen oplossen annuleren en dan heb ik de map open.

In ieder geval zit het ergens in het draadloze denk ik want verder is er op geen enkele pc een probleem.
  • Mijn Synology: DS216
  • HDD's: 2x WD RED 3TB

Offline Jheroen

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 22
  • -Ontvangen: 12
  • Berichten: 202
Re: Geen toegang, netwerkfout ?
« Reactie #6 Gepost op: 22 november 2021, 09:25:05 »
Kan je de koppeling niet als \\naamnas\map instellen?

Heb je de nas een vast IP adres gegeven?

Staan je poortinstellingen in de nas goed?

Staan deze poorten ook goed in je router?
Met vriendelijke groet,

Jheroen

DS918+ | 4 x Seagate IronWolf 4TB ST4000VN008
DS1019+ | 4 x Western Digital 3 TB WD30EFRX
DS1819+| 4 x Seagate IronWolf 8TB ST8000VN0022

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1123
  • -Ontvangen: 6706
  • Berichten: 39.194
  • Synology is awesome.
    • RAID = BACKUP?
Re: Geen toegang, netwerkfout ?
« Reactie #7 Gepost op: 22 november 2021, 09:58:44 »
Citaat
Staan deze poorten ook goed in je router?
Voor zover ik het begrijp, is het probleem binnen het eigen netwerk, dus heeft het niets te maken met port forwardings.


CS406     DSM 2.0-0731
DS107+    DSM 3.1-1639
DS107+    DSM 3.1-1639
DS508     DSM 4.0-2265
DS111     DSM 6.1.7-15284-3
DS411slim DSM 6.2.4-25556
DS411+II  DSM 6.2.4-25556-2
DS413J    DSM 6.2.3-25426-2
DS1515+   DSM 6.2.4-25556
DS716+II  DSM 6.2.4-25556
DS918+    DSM 6.2.4-25556-2
DS220+    DSM 6.2.4-25556-2
-----VMM  DSM 7.0.1-42218
RT2600ac  SRM 1.2.5-8227-2
MR2200ac  SRM 1.2.5-8227-2


 

Geen nieuwe foto s meer.

Gestart door diewaserBoard Photo Station / Photos

Reacties: 1
Gelezen: 914
Laatste bericht 14 juni 2009, 12:16:22
door Anonymous
Na update naar DSM 4.3 / Mediaserver 1.1-2406 kan TV geen film meer afspelen

Gestart door YDKMAABoard Synology DSM 5.1 en eerder

Reacties: 4
Gelezen: 2387
Laatste bericht 24 oktober 2013, 14:22:27
door Bloesum
Geen video`s op mijn Loewe Connect via Twonky media center

Gestart door AnonymousBoard Media Streaming mods

Reacties: 4
Gelezen: 5408
Laatste bericht 09 februari 2009, 09:36:39
door Anonymous
Photostation Uploader kan geen verbinding maken

Gestart door pbuffaloBoard Photo Station / Photos

Reacties: 11
Gelezen: 2512
Laatste bericht 08 december 2019, 18:19:40
door Briolet
geen network devices met windows10

Gestart door B3rtBoard Synology Router

Reacties: 11
Gelezen: 5953
Laatste bericht 11 mei 2016, 11:28:15
door hoorna