Auteur Topic: Trage upload/download DS108j  (gelezen 3947 keer)

Anonymous

 • Gast
Trage upload/download DS108j
« Gepost op: 08 mei 2008, 19:50:50 »
Hallo,

Ik heb sinds kort de DS108j, waarvan ik in eerste instantie dacht dat het wel een erg leuk apparaatje was.

De snelheid valt me echter vies tegen.

Ik heb de DS108j direct op mijn interne NIC (1 Gbit Marvell Yukon) aangesloten, maar ik haal slechts snelheden van ~5 MB/s up en ~10 MB/s down (voor de duidelijkheid, Megabyte per seconde) via FTP. (mp3's, avi's, iso bestanden (.iso en .img), vanalles)
Ik heb met Bart's Stuff getest wat de snelheden zijn van en naar een gemapte netwerkschijf en dat is precies hetzelfde als via FTP.
Volgens de aanwezige info is de link snelheid wel degelijk 1 Gbit, dus daar kan het niet aan liggen lijkt mij.
Ik draai Windows XP met SP2.

De jumbo frames heb ik ook met diverse instellingen geprobeerd, maar dat maakt het alleen maar nóg langzamer, nl. ~2 MB/s.

Ik kan me haast niet voorstellen dat ik niet op z'n minst 15-20 MB/s zou moeten kunnen halen, dat komt nog steeds niet in de buurt van 1 Gbit (wat toch meer rond de 80-90 MB/s makkelijk zou moeten kunnen halen), maar dat maakt het wel wat acceptabeler.

Heeft iemand een suggestie of idee hoe ik de snelheid wat kan verhogen?

Alvast bedankt voor het lezen van mijn postje.

Offline mdamen

 • Bedankjes
 • -Gegeven: 0
 • -Ontvangen: 0
 • Berichten: 130
Re: Trage upload/download DS108j
« Reactie #1 Gepost op: 08 mei 2008, 21:01:16 »
Een aantal punten:

- Netwerk bekabeling is van belang: voor een gigabit heb je minimaal CAT 5e (let op de e van 'enhanced', CAT 5 is niet voldoende) UTP kekabeling nodig.
- Jumbo frames functioneren alleen goed op het moment dat al je devices het ondersteunen, dus: switch, netwerkkaart en NAS.
- De DS108j lijkt niet een bijster snel apparaat: http://www.synology.com/enu/products/DS108j/perf.php in de benchmark van Synology zelf zie je hem ook slecht  uit de test komen, hier halen ze dus snelheden van ongeveer 10 up en 20 down, nog altijd wel 2x zo snel als bij jou.

Probeer eens naar bovenstaande punten te kijken en probeer alle tussenliggende apparaten er zoveel mogelijk tussen uit te halen, dus bij voorkeur een cross kabel van een goede categorie gebruiken tussen de Synology en je PC.
Hopelijk kom je hier wat verder mee...
If you like my work please donate:

Donate to me!

Anonymous

 • Gast
Re: Trage upload/download DS108j
« Reactie #2 Gepost op: 09 mei 2008, 07:32:03 »
Hallo mdamen, bedankt voor je uitgebreide antwoord.

Ik heb de normale cat 5 kabel vervangen door de meegeleverde cat 5e.
Op mijn netwerkkaart (nouja, het is een geïntegreerde NIC op het moederbord) kan ik Maximum Frame Size instellen, ik weet net zeker of dit overeen komt met jumbo frames (staat nu op 1514, de standaard). Ook niet getest, aangezien ik niet denk dat mijn goedkoop switchje dat zal ondersteunen, ik wil nl. die ds108j niet direct aan mijn computer laten, zoals nu het geval is.
Helaas had ik niet naar die performance chart gekeken voordat ik deze bestelde, ik was een beetje verblind door de specs pagina :(

Het blijkt inderdaad dat deze niet bijster snel is, zoals je al aangeeft, ik zal het hier maar mee moeten doen voorlopig.
Op dit moment, met de vervangen kabel, heb ik een klein beetje winst: ~8.5 MB/s up tegen ~15 MB/s down.

Offline mdamen

 • Bedankjes
 • -Gegeven: 0
 • -Ontvangen: 0
 • Berichten: 130
Re: Trage upload/download DS108j
« Reactie #3 Gepost op: 09 mei 2008, 08:19:22 »
Graag gedaan.
Mooi dat het in ieder geval wat snelheid winst opleverd!
Ik denk niet dat de maximum frame size hetzelfde is als jumbo frames, ik kan het bij mij in ieder geval als volgt instellen:Dit onder Configuratiescherm->Systeem->apparaatbeheer en dan eigenschappen van mijn netwerkkaart.
Als je hier de waarden op kan rekken in dat veld Maximum Frame Size tot bijvoorbeeld 9000 bytes (= maximale MTU (MTU=Maximum Transmission Unit) waarde die de Synology ondersteund) dan kan je jumbo frames gebruiken, moet je alleen wel de specs van je switch even checken (ik had ook niet verwacht dat mijn goedkope ASUS gigabit switch dit zou ondersteunen en deze doet het toch)

Wat Jumbo Frames in feite doet is het vergroten van de payload (de echte data binnen een IP pakket) om zo een hogere snelheid te behalen, deze snelheid wordt hoger omdat het begin en eindstation minder rekenwerk hoeven te verrichten per IP pakket de data die het bevat is immers van 1500 bytes naar 9000 byes gegaan. Elk IP pakket moet namelijk gecheckt worden op geldigheid en nog een aantal zaken, dit kost CPU tijd.. door jumbo frames is dit te beperken.
Zeker met een wat tragere CPU zoals in de meeste Synology's kan dit dus aanzienlijk schelen.

Overigens vroeg ik het aansluiten met een cross kabel vanwege het testen, om zo uit te sluiten dat de switch niet de bottle neck is.
Voor je normale werkomgeving lijkt me dat inderdaad niet wenselijk :-)
If you like my work please donate:

Donate to me!

Anonymous

 • Gast
Re: Trage upload/download DS108j
« Reactie #4 Gepost op: 09 mei 2008, 21:15:28 »
Ik heb nog eens vergelijkend rondgekeken naar andere betaalbare NAS oplossingen en ik ben tot de conclusie gekomen dat het nog best meevalt.
In eerste instantie was ik nogal teleurgesteld omdat het apparaat tenslotte een Gbit verbinding heeft, maar ook bij veel andere apparaten liggen de snelheden niet echt veel hoger.
Op dit moment heb ik nog geen Gbit switch, ik hád de ds108j direct op mijn pc aangesloten, maar aangezien het nu toch niet veel uitmaakt heb ik em gewoon op mijn 100 Mbit switchje aangesloten. De snelheden liggen nu maar een paar honderd KB/s lager dan wanneer die direct aan mijn pc gekoppeld is, ik kan daar wel mee leven.
Ik haal nog wel eens een Gbit switchje en wanneer ik dat doe let ik er wel op of die Jumbo Frames ondersteunt ;)
Mijn andere onboard NIC ondersteunt nl. wél Jumbo Frames (Nvidia Nforce chip) en die zit op die 100 Mbit switch aangesloten (die ik dus nog ga vervangen).

Het is jammer dat de echte snelheden niet eens in de buurt komen van een Gbit verbinding, maar dat schijnt helemaal niet zo gek te zijn met al die budget NAS oplossingen. Pas wanneer je vele honderden euro's uit wil/kan geven, of enkele duizenden, heb je pas echte NAS oplossingen. Die zijn natuurlijk ook voor bedrijven bedoeld.

Ik snap de techniek overigens wel, ik heb alleen de kracht van deze budget apparaatjes overschat en was even verblind door de leuke specs en mogelijkheden ;)

Nogmaals bedankt voor je tips en aandacht!

Offline Björn

Re: Trage upload/download DS108j
« Reactie #5 Gepost op: 13 mei 2008, 13:19:01 »
Citaat van: "antyrael"
Ik snap de techniek overigens wel, ik heb alleen de kracht van deze budget apparaatjes overschat en was even verblind door de leuke specs en mogelijkheden

De netwerk verbinding is 1Gbit, maar dat is slechts de netwerkverbinding. De uiteindelijke performance wordt niet alleen door de netwerkverbinding bepaald, dus het zegt niet zo heel veel. Het zegt wel dat de NAS er niet door beperkt wordt, wat bij een 100mbit netwerkverbinding vaak wel het geval is.

Het is net zoiets als een auto die banden heeft die geschikt zijn voor snelheden tot 250km/h.. Dat wil nog niet zeggen dat de auto ook 250km/h kan.

Om dit soort teleurstellingen te voorkomen proberen we altijd om reeele gegevens boven water te krijgen. Zo hebben we op dit moment bij alle modellen van Synology een link naar de performance test van Synology staan. Overigens worden deze door Synology niet mooier weergegeven dan ze zijn. Ook zij willen niet dat klanten achteraf teleurgesteld zijn.

Helaas kunnen we niet alles zelf testen, dus zijn we een beetje afhankelijk van tests die op internet te vinden zijn.


 

trage nas

Gestart door style2kBoard NAS hardware vragen

Reacties: 3
Gelezen: 1401
Laatste bericht 11 mei 2015, 10:09:11
door Ben(V)
Trage Nas

Gestart door Dr.BenBoard Synology DSM algemeen

Reacties: 2
Gelezen: 326
Laatste bericht 01 juli 2023, 16:03:20
door Birdy
trage netwerk verbinding mogelijk door SMBD proces? hoe te verhelpen?

Gestart door BigLupuBoard Windows

Reacties: 10
Gelezen: 6184
Laatste bericht 06 januari 2016, 22:58:23
door BigLupu
Trage inlog remote

Gestart door Remon1979Board DDNS / Quick Connect / EZ-Internet / Portforwarding

Reacties: 0
Gelezen: 1176
Laatste bericht 30 oktober 2015, 15:43:39
door Remon1979
Trage site(s) >15sec en hoge IOwait

Gestart door FivebladesBoard Web Station

Reacties: 5
Gelezen: 2877
Laatste bericht 06 januari 2013, 14:15:56
door Fiveblades