Auteur Topic: Hoe hou ik backup server (met Hyper Backup) actueel na wisselen van main server?  (gelezen 324 keer)

Offline Ron53

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 10
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 25
Ik ben op zoek naar tips voor de volgende situatie:
Mijn huidige server DS112+ heb ik vervangen door een nieuwe DS124 ivm ouderdom.
Mijn DS112+ gebruikt Hyper back-up naar een DS120j, die elders buiten mijn huis staat.
Nu heb ik alle data van de DS112+ gekopieerd naar de DS124 en wil nu op de DS124 ook de Hyper back-up taken opnieuw definiëren.
Maar wat gebeurt er nu? Komt alles dubbel te staan op de DS120J? Of borduurt Hyper back-up lekker voort op de back-ups die er al staan? Of kan ik beter de DS120J data wissen en opnieuw beginnen?

Wie heeft er een tip voor mij? Vast bedankt!
  • Mijn Synology: DS124
  • HDD's: WD Red Plus 4 Tb
DS124 met 4TB WD Red Plus als server en DS120J met 3 TB WD Red als backup op afstand elders

Ron

Gemarkeerd als beste antwoord door Matr1x Gepost op 08 februari 2024, 11:18:57

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1332
  • -Ontvangen: 7731
  • Berichten: 42.954
  • They told me I couldn’t. That’s why I did.
    • Truebase
Re: Hoe hou ik backup server (met Hyper Backup) actueel na wisselen van main server?
« Reactie #1 Gepost op: 04 februari 2024, 12:46:39 »
Je kunt proberen de optie: "Opnieuw koppelen met een bestaande taak".


CS406      DSM 2.0-0731    DS508      DSM 4.0-2265      DS411+II  DSM 6.2.4-25556-7   DS115J    DSM 7.1.1-42962-5   DS918+    DSM 6.2.4-25556-7
DS107+     DSM 3.1-1639    DS411slim  DSM 6.2.4-25556   DS213J    DSM 6.2.3-25426-2   DS1515+   DSM 6.2.4-25556-7   DS220+    DSM 7.2.1-69057-4
DS107+     DSM 3.1-1639    DS111      DSM 5.2-5967-9    DS413J    DSM 6.2.3-25426-2   DS716+II  DSM 6.2.4-25556-7   RT2600ac  SRM 1.2.5-8227-11
BeeDrive 1TB                                                                                                        MR2200ac  SRM 1.2.5-8227-11

Offline Matr1x

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 245
  • -Ontvangen: 757
  • Berichten: 4.984
Re: Hoe hou ik backup server (met Hyper Backup) actueel na wisselen van main server?
« Reactie #2 Gepost op: 04 februari 2024, 13:03:50 »
Je hebt sowieso een tijdje alles dubbel als je 3 generaties aanhoudt bij een backup. En ik denk dat je het beste gewoon een nieuwe backup kunt maken, want de oude terugzetten zal misschien niet verstandig zijn als de configuratie nu anders is. Bepaalde bestanden terugzetten zal geen probleem zijn, maar een volledige restore zou ik niet aanraden.
  • Mijn Synology: DS218Play
  • HDD's: 2x WD40EFRX
  • Extra's: RT1900ac

Offline Ron53

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 10
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 25
Re: Hoe hou ik backup server (met Hyper Backup) actueel na wisselen van main server?
« Reactie #3 Gepost op: 04 februari 2024, 13:34:38 »
Deze optie had ik nog niet bekeken! Ga ik zeker even proberen.

Bedankt!
  • Mijn Synology: DS124
  • HDD's: WD Red Plus 4 Tb
DS124 met 4TB WD Red Plus als server en DS120J met 3 TB WD Red als backup op afstand elders

Ron

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 175
  • -Ontvangen: 2604
  • Berichten: 16.173
Re: Hoe hou ik backup server (met Hyper Backup) actueel na wisselen van main server?
« Reactie #4 Gepost op: 04 februari 2024, 18:52:30 »
Citaat
Je hebt sowieso een tijdje alles dubbel als je 3 generaties aanhoudt bij een backup.

Niet bij een goed backup programma. Die slaat het 1x op en de volgende twee generaties bevatten dan alleen een verwijzing naar de 1e file.
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR
  • Extra's: DS212J (Backup)

Offline Matr1x

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 245
  • -Ontvangen: 757
  • Berichten: 4.984
Re: Hoe hou ik backup server (met Hyper Backup) actueel na wisselen van main server?
« Reactie #5 Gepost op: 04 februari 2024, 19:59:59 »
Niet bij een goed backup programma. Die slaat het 1x op en de volgende twee generaties bevatten dan alleen een verwijzing naar de 1e file.

Klopt maar dan heb je van gewijzigde bestanden dus wel dubbele versies.
  • Mijn Synology: DS218Play
  • HDD's: 2x WD40EFRX
  • Extra's: RT1900ac

Offline Ron53

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 10
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 25
Re: Hoe hou ik backup server (met Hyper Backup) actueel na wisselen van main server?
« Reactie #6 Gepost op: 08 februari 2024, 10:50:33 »
Ik heb dit geprobeerd "opnieuw koppelen met bestaande taak" en dat is inderdaad de oplossing!
Op deze manier kan ik weer feilloos aansluiten op de backup NAS en de reeds hierop geplaatste backups blijven gebruiken.
Super bedankt voor deze tip!
  • Mijn Synology: DS124
  • HDD's: WD Red Plus 4 Tb
DS124 met 4TB WD Red Plus als server en DS120J met 3 TB WD Red als backup op afstand elders

Ron


 

Tweede externe NAS tbv hyper backyp, onderling met vpn te verbinden?

Gestart door Ray308Board Netwerk algemeen

Reacties: 2
Gelezen: 1611
Laatste bericht 28 maart 2019, 09:52:52
door Ray308
Hyper vice-versa back-up werkt in één richting niet

Gestart door robnasBoard Data replicator & overige backupsoftware

Reacties: 4
Gelezen: 1457
Laatste bericht 16 november 2021, 18:59:24
door Babylonia
Vraagje over schijven wisselen / Raid 1 instellen (DS220+)

Gestart door anub1s32Board NAS hardware vragen

Reacties: 2
Gelezen: 380
Laatste bericht 08 mei 2022, 21:38:33
door anub1s32
Wisselen tussen toepassingen soms erg traag

Gestart door Tom2012Board Synology DSM algemeen

Reacties: 0
Gelezen: 705
Laatste bericht 30 november 2015, 21:55:56
door Tom2012
Mutaties in main.cf verdwijnen na herstart

Gestart door blackhawkBoard Mail Station

Reacties: 1
Gelezen: 1202
Laatste bericht 01 januari 2013, 21:51:13
door blackhawk