Auteur Topic: Soms geen connectie met AD domein na inloggen in windows.  (gelezen 3017 keer)

Offline jhattem

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 5
  • -Ontvangen: 2
  • Berichten: 36
Soms geen connectie met AD domein na inloggen in windows.
« Gepost op: 13 juli 2019, 15:37:24 »
Goedenmiddag,

Ik heb het pakket Active Directory Server geinstalleerd op mijn Synology DS218+. En hierop domeinusers aangemaakt.
3 computers in het netwerk heb ik toegevoegd aan het domein. Ook heb ik de IPV4 instellingen van de netwerkkaart aangepast. Ik heb bij voorkeurs DNS server het ip adres van de synology ingevuld. en bij IP adres, het ip adres wat deze computer altijd van de fritzbox krijgt. Het subnetmasker: 255.255.255.0 en de standaardgateway ook het ip adres van de synology.

Als ik inlog in de computer met een domeinaccount gaat dit 9 van de 10 keer gewoon goed en wordt bij het afmelden het account weer gesynchroniseerd met het profiel op de synology. (de .V6 map).

Soms gaat het echter niet goed, en dan krijg ik met het inloggen de melding dat mijn zwervend profiel niet volledig gesynchroniseerd is. Als ik dan bijvoorbeeld een nieuwe map op het bureaublad maak, wordt deze ook niet gesynchroniseerd met de synology en dus is die map ook niet te zien als ik daarna op een andere computer inlog.

Ik heb bij de IPV4 instellingen van de netwerkkaart ook al geprobeerd om de optie 'Automatisch een IP adres laten toewijzen' aan te vinken. Dan gaat het ook 9 van de 10 keer wel goed.

Ook heb ik de tijdservers waarmee de computers en de synology synchroniseren allemaal het zelfde ingesteld. Allemaal op time.google.com

Ik heb wel een informatieballonnetje in Active Directory Server op de synology, die geeft het volgende aan:
bronrecords die niet naar het juiste ip adres verwijzen, werk ze bij in dns server.

Heeft iemand enig idee hoe het kan dat ik meestal WEL goed ingelogd wordt maar heel soms niet?

Alvast bedankt!

Groeten
Jurrian
  • Mijn Synology: DS218+
  • HDD's: 2x Iron Wolff

Offline dvandonkelaar

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 12
  • -Ontvangen: 161
  • Berichten: 938
Re: Soms geen connectie met AD domein na inloggen in windows.
« Reactie #1 Gepost op: 15 juli 2019, 06:30:53 »
Scijnbaar komt dit probleem wel vaker voor bij W10, op deze pagina staan een aantal oplossingen gegeven. Wellicht dat dit werkt?

De niet up-to-date DNS-gegevens werkt het Active Directory package zelf bij (als het goed is). Hier waren eerder problemen mee weet ik, volgens mij zijn die opgelost.
Als je het package stopt en dan weer start, worden deze gegevens dan bijgewerkt? Volgens mij wordt dit ook gedaan na een reboot.
--
dvandonkelaar

DS415+ 8GB | 2xWD30EZRX en 2xWD30EFRX | RAID5 EXT4 [Productie]
DS211J | 2x WD20EZRZ | RAID1 EXT4 [Backup]
Eaton Ellipse PRO 650 DIN (Schuko)


 

Quickconnect werkt soms niet van buitenaf

Gestart door demegensBoard DDNS / Quick Connect / EZ-Internet / Portforwarding

Reacties: 10
Gelezen: 2992
Laatste bericht 10 maart 2016, 11:54:38
door Babylonia
Synology doet maar soms

Gestart door proxydudeBoard NAS hardware vragen

Reacties: 22
Gelezen: 4546
Laatste bericht 06 oktober 2016, 18:15:35
door Rikk
MKV hapert soms met Plex

Gestart door SylvesterBoard Plex Media Server

Reacties: 10
Gelezen: 7330
Laatste bericht 18 december 2016, 19:43:54
door Birdy
DS 207+ firmware 637 loopt soms vast

Gestart door roppieBoard Synology DSM 5.1 en eerder

Reacties: 8
Gelezen: 2411
Laatste bericht 12 augustus 2008, 08:41:37
door roppie
VPN valt weg, soms moeilijk verbinding op andere client.

Gestart door OtmanBoard VPN Server

Reacties: 9
Gelezen: 2645
Laatste bericht 13 januari 2017, 11:07:13
door Otman