Auteur Topic: HTTP wordt automatisch doorverwezen naar HTTPS  (gelezen 2655 keer)

Dit onderwerp bevat een als beste antwoord gemarkeerd bericht. Klik hier om er direct naartoe te gaan.

Offline Comglobea

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 4
HTTP wordt automatisch doorverwezen naar HTTPS
« Gepost op: 25 april 2016, 20:12:57 »
Hallo allemaal,

Ik ben heb een probleem en ik hoop dat één van jullie mij kan helpen.
Ik maak gebruik van een SSL verbinding via mijn domeinnaam en dit werkt allemaal prima.
Ik heb de functie "HTTP-verbindingen automatisch omleiden naar HTTPS" al lang in gebruik en dit heeft altijd goed gewerkt.

Sinds vandaag loop ik tegen het volgende probleem aan. Als ik mijn NZBD server wil openen (http://mijndomein:8080) dan wordt deze automatisch doorverwezen naar https://mijndomein:8080.

Ik krijg dan de volgende foutmelding in mijn browser SSL_ERROR_RX_RECORD_TOO_LONG.
Dit komt omdat ik geen SSL heb geconfigureerd op SABNZBD en dat heb ik ook niet echt nodig.

Voorheen werd SABNZBD nooit naar https doorverwezen en nu wel. Ik heb "HTTP-verbindingen automatisch omleiden naar HTTPS" al uitgeschakeld en de webservices opnieuw gestart. dit heeft niet geholpen.
Als ik mijn cache van mijn browser leeg maak en ik ga naar http://mijndomein:8080 werkt het wel! Als ik dan mijn DSM open (die door wordt verwezen naar https) en daarna weer http://mijndomein:8080 oproep, wordt ik weer doorverwezen naar httpS en krijg ik de foutmelding weer.

Ook heb ik een andere webdienst draaien onder het zelfde domein op een raspberry pi. Hier precies hetzelfde verhaal.

Wie weet welke instelling op mijn DSM dit gedoe veroorzaakt?
ik hoop dat iemand mij hier mee kan helpen.

mvg,
Robin
  • Mijn Synology: DS212+
  • HDD's: 2

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 478
  • -Ontvangen: 1023
  • Berichten: 5.916
Re: HTTP wordt automatisch doorverwezen naar HTTPS
« Reactie #1 Gepost op: 25 april 2016, 21:25:31 »
Ook heb ik een andere webdienst draaien onder het zelfde domein op een raspberry pi. Hier precies hetzelfde verhaal.

Als je daar dezelfde problemen hebt, ligt het dus niet aan DSM / NAS.
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  glasvezel 200/200 (Solcon) Fritzbox 7530 + RT1900ac (AP) + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  glasvezel 100/100  (KPN)   RT2600ac + MR2200ac  -  NVDIA Shield TV Pro (2019).....
              Ervaring met routers van  DrayTek, Fritzbox, TP-Link  -  switches Netgear, ZyXEL  -  Access Points TP-Link, Grandstream.....

Offline Comglobea

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 4
Re: HTTP wordt automatisch doorverwezen naar HTTPS
« Reactie #2 Gepost op: 25 april 2016, 21:37:15 »
Hoe kan het dan zo zijn dat als ik mijn cache leeg, dat het dan wel werkt. Tot dat ik één keer mijn DSM site open, en dan werkt het niet meer.

Het is hetzelfde domein en DSM laat de browser voor mijn domein de voorkeur geven om https te gebruiken
  • Mijn Synology: DS212+
  • HDD's: 2

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 478
  • -Ontvangen: 1023
  • Berichten: 5.916
Re: HTTP wordt automatisch doorverwezen naar HTTPS
« Reactie #3 Gepost op: 25 april 2016, 21:56:33 »
Cache legen heeft niets met de NAS te maken.
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  glasvezel 200/200 (Solcon) Fritzbox 7530 + RT1900ac (AP) + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  glasvezel 100/100  (KPN)   RT2600ac + MR2200ac  -  NVDIA Shield TV Pro (2019).....
              Ervaring met routers van  DrayTek, Fritzbox, TP-Link  -  switches Netgear, ZyXEL  -  Access Points TP-Link, Grandstream.....

Offline Comglobea

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 4
Re: HTTP wordt automatisch doorverwezen naar HTTPS
« Reactie #4 Gepost op: 25 april 2016, 22:06:40 »
Beste Babylonia,

Dat klopt wat je zegt, maar het heeft er wel mee te maken hoe mijn browser de site aanspreekt.

Dit gaat dus altijd goed, tot dat ik de site van mijn nas open. Na dat moment wordt ik dus elke keer naar httpS geleid.

Dus conclusie het heeft wel degelijk met mijn nas te maken. DSM geeft mijn browser de voorkeur om mijn domein met https aan te spreken. Ongeacht wat er achter hangt het is hetzelfde domein.
  • Mijn Synology: DS212+
  • HDD's: 2

Gemarkeerd als beste antwoord door Comglobea Gepost op 25 april 2016, 22:18:40

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 478
  • -Ontvangen: 1023
  • Berichten: 5.916
Re: HTTP wordt automatisch doorverwezen naar HTTPS
« Reactie #5 Gepost op: 25 april 2016, 22:10:03 »
Naast automatisch naar https instellingen in de NAS is er nog een instelling in de NAS met betrekking tot de functie "HSTS" wat direct de functies voor een browser aanstuurt om als zodanig te reageren in https, die je mogelijk nog niet hebt teruggezet.
https://en.wikipedia.org/wiki/HTTP_Strict_Transport_Security
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  glasvezel 200/200 (Solcon) Fritzbox 7530 + RT1900ac (AP) + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  glasvezel 100/100  (KPN)   RT2600ac + MR2200ac  -  NVDIA Shield TV Pro (2019).....
              Ervaring met routers van  DrayTek, Fritzbox, TP-Link  -  switches Netgear, ZyXEL  -  Access Points TP-Link, Grandstream.....

Offline Comglobea

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 4
Re: HTTP wordt automatisch doorverwezen naar HTTPS
« Reactie #6 Gepost op: 25 april 2016, 22:19:22 »
Hartstikke bedankt. Dit was de instelling die ik zocht!
  • Mijn Synology: DS212+
  • HDD's: 2


 

[Opgelost]Fout melding: kan dit verzoek momenteel niet verwerken. HTTP ERROR 500

Gestart door jellerubenBoard Web Station

Reacties: 6
Gelezen: 1203
Laatste bericht 23 maart 2020, 20:48:06
door Birdy
WAN login op één map via http poort 80

Gestart door RoyckeBoard Synology DSM algemeen

Reacties: 2
Gelezen: 945
Laatste bericht 26 februari 2015, 22:43:05
door Roycke
HTTP-500 fout

Gestart door yvinkBoard Synology DSM 5.2

Reacties: 3
Gelezen: 2342
Laatste bericht 08 maart 2016, 14:58:22
door yvink
VERPLAATST: HTTP-500 fout

Gestart door BirdyBoard Mail Station

Reacties: 0
Gelezen: 1322
Laatste bericht 08 maart 2016, 15:07:06
door Birdy
HTTP ERROR 500 opgelost!

Gestart door frank2908Board Spotweb

Reacties: 3
Gelezen: 134
Laatste bericht 09 januari 2022, 21:04:03
door frank2908