Auteur Topic: Kan geen opslag pool maken  (gelezen 602 keer)

Offline Runnerx

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 28
Kan geen opslag pool maken
« Gepost op: 28 september 2020, 13:30:22 »
Ik heb de 213j met 2 hd's van 1 tb. De hd's stonden in SHR maar alles werd te vol. Dus heb ik alles gewist om naar Raid 0 te gaan. Maar een opslag pool kan niet gemaakt worden. Het proces wordt helemaal doorlopen maar op het eind steeds de melding er is geen opslagpool in uw systeem. Wie weet raad?
  • Mijn Synology: DS213J
  • HDD's: 2xWD20EFRX

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1038
  • -Ontvangen: 5990
  • Berichten: 36.013
  • Synology is awesome.
    • Synology Support
Re: Kan geen opslag pool maken
« Reactie #1 Gepost op: 28 september 2020, 13:49:42 »
Citaat
Dus heb ik alles gewist om naar Raid 0 te gaan
Hoe bedoel je gewist ?
Heb je de oude Pool/Volume wel eerst verwijderd?
Zo niet, dan eerst verwijderen.


CS406     DSM 2.0-0731       [ARCHIEF OPSLAG]
DS107+    DSM 3.1-1639       [ARCHIEF OPSLAG]
DS508     DSM 4.0-2265       [ARCHIEF OPSLAG]
DS111     DSM 6.1.7-15284-3  [ARCHIEF OPSLAG]
DS411slim DSM 6.2.3-25426-2  [SPEELTJE]
DS411+II  DSM 6.2.3-25426-2  [BACKUP]
DS413J    DSM 6.2.3-25426-2  [Surveillance]
DS716+II  DSM 6.2.3-25426-2  [TEST]
-----VMM  DSM 7.0-40850      [PREVIEW]
DS918+    DSM 6.2.3-25426-2  [PROD]
RT2600ac  SRM 1.2.4-8081-1   [PROD]
MR2200ac  SRM 1.2.4-8081-1   [PROD]

Offline Runnerx

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 28
Re: Kan geen opslag pool maken
« Reactie #2 Gepost op: 28 september 2020, 16:20:24 »
Ja ik heb alles verwijderd ook Pool/volume
  • Mijn Synology: DS213J
  • HDD's: 2xWD20EFRX

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1038
  • -Ontvangen: 5990
  • Berichten: 36.013
  • Synology is awesome.
    • Synology Support
Re: Kan geen opslag pool maken
« Reactie #3 Gepost op: 28 september 2020, 19:49:17 »
Ik begrijp dat je goed door de Wizard komt, dus maak Pool en de selectie van de HD's.... en toch wordt er geen Pool gemaakt op het eind.
Er zit dus kennelijk iets niet meer goed in DSM zelf.

Ik zou dan terug gaan naar de fabrieksinstellingen.


CS406     DSM 2.0-0731       [ARCHIEF OPSLAG]
DS107+    DSM 3.1-1639       [ARCHIEF OPSLAG]
DS508     DSM 4.0-2265       [ARCHIEF OPSLAG]
DS111     DSM 6.1.7-15284-3  [ARCHIEF OPSLAG]
DS411slim DSM 6.2.3-25426-2  [SPEELTJE]
DS411+II  DSM 6.2.3-25426-2  [BACKUP]
DS413J    DSM 6.2.3-25426-2  [Surveillance]
DS716+II  DSM 6.2.3-25426-2  [TEST]
-----VMM  DSM 7.0-40850      [PREVIEW]
DS918+    DSM 6.2.3-25426-2  [PROD]
RT2600ac  SRM 1.2.4-8081-1   [PROD]
MR2200ac  SRM 1.2.4-8081-1   [PROD]

Offline Runnerx

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 1
  • Berichten: 28
Re: Kan geen opslag pool maken
« Reactie #4 Gepost op: 28 september 2020, 19:58:00 »
Ok ga ik proberen. Thx
  • Mijn Synology: DS213J
  • HDD's: 2xWD20EFRX


 

Sitecom wl 303 kan het discstation niet vinden

Gestart door Jeffrey RijndersBoard NAS hardware vragen

Reacties: 1
Gelezen: 747
Laatste bericht 14 november 2014, 13:02:26
door Ben(V)
DS209 geheugen uitbreiden, kan dat?

Gestart door AnonymousBoard NAS hardware vragen

Reacties: 3
Gelezen: 2512
Laatste bericht 06 september 2010, 11:29:53
door Björn
Kan DSM (4.0) niet meer benaderen

Gestart door Goofy62Board Synology DSM algemeen

Reacties: 1
Gelezen: 656
Laatste bericht 10 maart 2014, 08:39:52
door Hofstede
Kan 2de HDD Niet vullen. Is net zo vol als de 1ste HDD

Gestart door nikaryfiBoard NAS hardware vragen

Reacties: 1
Gelezen: 418
Laatste bericht 29 januari 2018, 13:13:06
door Birdy
Kan niet installeren onder Windows 7

Gestart door StarkyBoard Windows

Reacties: 1
Gelezen: 1109
Laatste bericht 04 november 2009, 22:36:40
door Starky