Auteur Topic: Wel http maar geen https vanaf extern  (gelezen 2744 keer)

Offline slingshot

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 50
  • -Ontvangen: 6
  • Berichten: 217
Wel http maar geen https vanaf extern
« Gepost op: 03 december 2012, 23:19:43 »
Hallo,

De vraag is vast eerder gesteld daarvoor vast mijn excuses maar ik kan het niet vinden.
Ik heb op mijn router port 80, 443 en 5000 geforward naar mijn NAS.

Over http kan ik extern mijn NAS bereiken, maar over https niet.
Ik heb het vinkje HTTPS inschakelen voor webdiensten aangevinkt, ik heb geen certificaat geimporteerd, omdat ik die niet heb...denk ik :).

Alvast bedankt voor alle hulp!

Offline Martijndez

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 115
  • -Ontvangen: 191
  • Berichten: 1.187
Wel http maar geen https vanaf extern
« Reactie #1 Gepost op: 03 december 2012, 23:25:55 »
Poort 5001 forwarden in je router.
DIY NAS, Core I3 3.8Ghz, 8gb DDR 1600, 6 x WD60EFRX, OpenMediaVault 2.*
DS115j, 1 x WD6400AACS met DSM 5.1

Offline slingshot

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 50
  • -Ontvangen: 6
  • Berichten: 217
Re: Wel http maar geen https vanaf extern
« Reactie #2 Gepost op: 03 december 2012, 23:32:15 »
Citaat van: "Martijndez"
Poort 5001 forwarden in je router.
Bedankt voor de hulp alvast!

Als ik dat doe en ik ga dan met https://mijnip dan redirect hij naar http://mijnip:5000 en met https://mijnip:5001 kom ik er niet op.

Offline Martijndez

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 115
  • -Ontvangen: 191
  • Berichten: 1.187
Wel http maar geen https vanaf extern
« Reactie #3 Gepost op: 04 december 2012, 00:15:04 »
Heb je de poort 5001 wel geforward in je router. En lukt het intern wel om in te loggen met https / 5001?
DIY NAS, Core I3 3.8Ghz, 8gb DDR 1600, 6 x WD60EFRX, OpenMediaVault 2.*
DS115j, 1 x WD6400AACS met DSM 5.1

Offline slingshot

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 50
  • -Ontvangen: 6
  • Berichten: 217
Re: Wel http maar geen https vanaf extern
« Reactie #4 Gepost op: 04 december 2012, 00:19:36 »
Citaat van: "Martijndez"
Heb je de poort 5001 wel geforward in je router. En lukt het intern wel om in te loggen met https / 5001?

Ja die heb ik geforward staan. Intern redirect https://192.168.1.101 naar http://192.168.1.101:5000/webman/index.cgi

Intern wordt dus ook het https verkeerd omgezet naar http verkeerd... ligt dus aan iets op de synology ipv het verkeer van buiten... maar wat :)

Martijn85

  • Gast
Re: Wel http maar geen https vanaf extern
« Reactie #5 Gepost op: 05 december 2012, 11:48:49 »
Wel aangevinkt dat DSM poort 5001 mag gebruiken? Ga naar: Configuratiescherm > DSM instellingen

Dan naar het volgende adres gaan: https://192.168.1.101:5001

Poort 5001 ook forwarden in je router zoals Martijndez al aangeeft.


 

help: kan geen verbinding meer maken met DATA Nas sinds internet eraf is geweest

Gestart door pindalalalaBoard Synology DSM algemeen

Reacties: 3
Gelezen: 957
Laatste bericht 19 september 2016, 12:39:10
door Birdy
backup vanaf zaak naar thuis

Gestart door DungeonBoard FTP, NFS and Samba Server

Reacties: 12
Gelezen: 2289
Laatste bericht 11 november 2016, 19:35:59
door Dungeon
Extern netwerkverbinding

Gestart door Rene35Board VPN Server

Reacties: 7
Gelezen: 2061
Laatste bericht 28 december 2016, 16:23:49
door Rene35
Geen verbinding met ander netwerk en/of 4g .... help

Gestart door LucianoBoard Synology DSM 6.0

Reacties: 29
Gelezen: 6380
Laatste bericht 10 februari 2017, 12:23:05
door André PE1PQX
Kan geen mail versturen naar mailplus.

Gestart door Bart81Board Mailplus server en client

Reacties: 35
Gelezen: 5632
Laatste bericht 10 maart 2017, 20:52:23
door Bart81