Auteur Topic: NAS in Verkenner  (gelezen 4141 keer)

Offline Sitho

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 4
NAS in Verkenner
« Gepost op: 25 mei 2007, 13:29:02 »
In aansluiting op eerdere vragen over een 107e heb ik de volgende vraag:
Als ik onder mijn eigen account via Verkenner naar de diretorystructuur kijk van mijn netwerk, zie ik inmiddels als netwerkschijven (met schijfletter) in de Verkenner-structuur de mappen Music, Video, Photo en Algemeen staan.
Meld ik mij af en log ik in op naam van een van de andere accounts (1 is via de Windows authorisatie Volledig bevoegd en de andere 2 zijn beperkt bevoegd), zie ik bij hen niet de netwerkschijven met schijfletter staan zoals hierboven, maar ik zie de mappen van de Synology 107e wel bij "Mijn netweklocaties". klopt het dat andere accounts (niet de administrator) niet de netwerkschijven met schijfletter staan?

Offline Björn

(Geen onderwerp)
« Reactie #1 Gepost op: 25 mei 2007, 13:38:25 »
Je moet per windows gebruiker/computer die schijfletters aanmaken. Dit kun je eenvoudig doen met de synology assistant, of door in 'mijn netwerklocaties' met de rechtermuisknop op 1 van die mappen te klikken en te kiezen voor 'netwerkverbinding maken'.

Die schijfletters zijn eigenlijk niets anders dan een soort snelkoppelingen naar die mappen.

Offline atlas

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 11
(Geen onderwerp)
« Reactie #2 Gepost op: 08 juni 2007, 11:00:18 »
Ik kan in Vista wel een drive letter toekennen maar bij het verkennen van de onderliggende mappen, wordt de verbinding verbroken en de verbinding kan niet hersteld worden. Als ik em dan weer weghaal kan ik em gewoon weer toevoegen vanuit mn netwerk overzicht maar dan begint het weer opnieuw.. Tot 1 lager niveau te benaderen (lijkt wel de cache van windows) maar dan houdt het op. Melding: Verbinding verbroken en kan niet worden hersteld.

Ik heb al meerdere topics gezien over het uitvallen van de verbinding maar ik kom er niet uit.

Iemand een suggestie?

Offline atlas

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 11
(Geen onderwerp)
« Reactie #3 Gepost op: 08 juni 2007, 11:46:57 »
Vreemd is ook dat als ik met ftp aanmeld, vanaf mn thuislocatie, het zelfde gebeurd, dus dat de verbinding verbroken wordt.

Als ik vaaf een pc op mn werk inlog met ftp, alles als een zonnetje blijft werken. Het zelfde geldt voor Photostation2, vanuit huis niet te benaderen en vanaf een andere lokatie wel..

Wellicht houdt mn router en/of windows (firewall) van alles tegen? IK heb al meerde dingen geprobeerd zoals dezelfde accounts op de DS106 en windows, firewall uit...etc.

Offline atlas

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 11
(Geen onderwerp)
« Reactie #4 Gepost op: 08 juni 2007, 12:31:29 »
wellicht de DS resetten of reinstall proberen..begin het behoorlijk zat te worden zo..
Weet iemand wat de default van admin dan wordt of staat at ergens in mn docu?


 

NAS in NetBUI omgeving

Gestart door AnonymousBoard FTP, NFS and Samba Server

Reacties: 3
Gelezen: 2962
Laatste bericht 31 maart 2015, 09:36:38
door Ben(V)
Blog installeren op NAS

Gestart door AnonymousBoard Web Station

Reacties: 1
Gelezen: 3708
Laatste bericht 10 april 2008, 21:16:01
door Anonymous
DS160 NAS

Gestart door AnonymousBoard NAS hardware vragen

Reacties: 1
Gelezen: 2356
Laatste bericht 27 februari 2007, 22:26:48
door Björn
NAS to USB HD

Gestart door iSacAtBoard NAS hardware vragen

Reacties: 1
Gelezen: 2460
Laatste bericht 04 april 2007, 09:22:25
door Björn
Programma starten vanaf de NAS

Gestart door japieBoard NAS hardware vragen

Reacties: 7
Gelezen: 3513
Laatste bericht 30 juni 2007, 10:18:39
door japie