Auteur Topic: Intelligent playlists DS209+II i.c.m. Squeezebox  (gelezen 2526 keer)

Anonymous

  • Gast
Intelligent playlists DS209+II i.c.m. Squeezebox
« Gepost op: 11 juni 2009, 23:42:54 »
Ik heb sinds een week een Synology DS209+II, voorlopig met een 1TB HD. Gebruik 'm voor een aantal zaken: backup laptop, fileserver voor foto's en tenslotte voor ca. 10.000 mp3's die ik stream met een Squeezebox. Mogelijk binnenkort 2e TB schijf erbij in RAID1.
De Squeezebox had ik al, maar ik kan nu m'n PC uitzetten en de muziek via de NAS spelen, welke permanent aanstaat. Ideaal.
Echter, ik heb de volgende vraag. Even een stuk achtergrond zoals ik de boel georganiseerd heb:
Ik heb m'n hele verzameling mp3's in de filenaam voorzien van een paar soorten symbolen, te weten + en # tekens. Deze gebruik ik ter aanduiding/kwalificatie van 'dansbaarheid' en 'mooie muziek'. Een voorbeeld van een filenaam is: (Chemical Brothers @ Surrender) 09 Hey Boy Hey Girl+++.mp3 voor een 3 sterren dansnummer. De reden dat de artiest- en album-naam ook in de filenaam staat is dat ik als DJ werk met Virtual DJ i.c.m. een Hercules DJ console, welke geen ID3 tags ondersteund. Met deze filenaam indeling kan ik toch eenvoudig op zowel nummer, artiest en album zoeken. Bovendien kan ik met een zoekactie op '+++' eenvoudig een selectie maken van alle goede dansmuziek. Werkt zeer praktisch en snel. :D
De nummers die ik van een # heb voorzien draai ik voornamelijk thuis als rustige achtergrond muziek.
In de situatie waarbij ik mijn PC gebruikte als server voor de Squeezebox, kan ik een iTunes slimme afspeellijst gebruiken met alle nummers met # in de titel. Squeezecenter herkent deze slimme afspeellijsten. Op de Squeezebox kon ik dus een #-afspeellijst afspelen. :D

 :?: Ik wil deze slimme afspeellijst ook met mijn NAS gaan gebruiken. :?:
Nu zie ik dat in Disk Station Manager 2.1 een beperkte soort intelligente speellijsten kunnen worden gemaakt. Maar hierin kan ik niet kiezen op een selectie van de titel van de mp3's. Bovendien ben ik er nog niet achter hoe ik deze lijst weer op kan roepen in mijn Squeezebox. Uiteraard heb ik in Squeezecenter de iTunes aangevinkt en is de hele verzameling ingelezen.
Heeft iemand tips hoe ik slimme afspeellijsten kan afspelen, waarbij een selectie wordt gemaakt op basis van de naam van titel van de mp3?
Alvast bedankt!!
Groet
Jeroen

pinkdot

  • Gast
Re: Intelligent playlists DS209+II i.c.m. Squeezebox
« Reactie #1 Gepost op: 08 april 2010, 22:01:46 »
Wellicht een wat late reactie maar je draait toch Squeezebox sever op je NAS? Wat is dan het probleem. Je kunt dan toch je huidige werkwijze handhaven?
Heb je een Duet of wat anders? Met de Duet kun je namelijk ook gewoon zoeken op titels, dus ook op # of +++.


 

Intelligent album met foto's en videos van Iphone

Gestart door Andycom79Board Photo Station / Photos

Reacties: 0
Gelezen: 1198
Laatste bericht 31 augustus 2018, 15:40:37
door Andycom79
VERPLAATST: Intelligent album met foto's en videos van Iphone

Gestart door BirdyBoard Photo Station mods

Reacties: 0
Gelezen: 2525
Laatste bericht 31 augustus 2018, 21:41:09
door Birdy