Auteur Topic: Bestand bestaat reeds  (gelezen 154 keer)

Offline YvanMax

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 5
Bestand bestaat reeds
« Gepost op: 07 april 2021, 15:47:01 »
Als ik een correctie op een file moet uitvoeren, dan maak ik meestal een kopie van mijn file op de server en hernoem die dan met v2, v3, ... Zo heb ik steeds nog de vorige versie voorhanden.

Het kopiƫren van de bestanden is niet altijd even simpel. Meestal krijg ik een fout melding als op screenshot in bijlage. Ik druk op CMD-D of sleep met Alt ingedrukt naar een mapje OUD. Dit met een mac en finder.. Na 3-4 keer proberen lukt het dan wel.

Wat doe ik mis?
  • Mijn Synology: DS1815+
  • HDD's: 8 x 6T WD red

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 142
  • -Ontvangen: 2110
  • Berichten: 13.824
Re: Bestand bestaat reeds
« Reactie #1 Gepost op: 07 april 2021, 16:33:39 »
Welke MacOS versie? Ik heb dit nog nooit meegemaakt.
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR
  • Extra's: DS212J (Backup)

Offline Sylvester

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 107
  • -Ontvangen: 76
  • Berichten: 1.501
Re: Bestand bestaat reeds
« Reactie #2 Gepost op: 07 april 2021, 18:29:34 »
Ook nog nooit gezien. Zet hij 'kopie' achter de naam?

Effe terloops, je weet toch dat Synology zelf een versie beheer van documenten heeft?
DS1517+ en 2 x DS716+II
en Mac gebruiker... en Windows allergie ...

Offline YvanMax

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 5
Re: Bestand bestaat reeds
« Reactie #3 Gepost op: 08 april 2021, 09:34:43 »
We werken met BigSur.
Niet het woord kopie, enkel V2, V3
Ik weet dat er versie beheer is, maar dat is nu niet de vraag..

Waarom zeg DSM dat het bestand reeds bestaat?

  • Mijn Synology: DS1815+
  • HDD's: 8 x 6T WD red

Offline Sylvester

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 107
  • -Ontvangen: 76
  • Berichten: 1.501
Re: Bestand bestaat reeds
« Reactie #4 Gepost op: 08 april 2021, 09:52:17 »
Als je cmd-D doet, zet MacOS er automatisch kopie achter.
DS1517+ en 2 x DS716+II
en Mac gebruiker... en Windows allergie ...

Offline YvanMax

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 5
Re: Bestand bestaat reeds
« Reactie #5 Gepost op: 08 april 2021, 14:15:26 »
Hier zie je de kopie in lichtgrijs staan en de foutmelding.
De lichtgrijze file verdwijnt dan even later ook weer.
  • Mijn Synology: DS1815+
  • HDD's: 8 x 6T WD red

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1061
  • -Ontvangen: 6343
  • Berichten: 37.532
  • Synology is awesome.
    • Synology Support
Re: Bestand bestaat reeds
« Reactie #6 Gepost op: 08 april 2021, 14:35:00 »
Waarom zeg DSM dat het bestand reeds bestaat?
Dat zegt DSM niet, dat zegt MAC OS.

Maar goed, in de printscreen zie ik dat die file ook bestaat, dan is die melding toch correct?


CS406     DSM 2.0-0731       [ARCHIEF OPSLAG]
DS107+    DSM 3.1-1639       [ARCHIEF OPSLAG]
DS107+    DSM 3.1-1639       [ARCHIEF OPSLAG]
DS508     DSM 4.0-2265       [ARCHIEF OPSLAG]
DS111     DSM 6.1.7-15284-3  [ARCHIEF OPSLAG]
DS411slim DSM 6.2.4-25556    [SPEELTJE]
DS411+II  DSM 6.2.3-25426-3  [BACKUP]
DS413J    DSM 6.2.3-25426-2  [Surveillance]
DS716+II  DSM 6.2.4-25556    [TEST]
-----VMM  DSM 7.0-41222      [BETA]
DS918+    DSM 6.2.3-25426-3  [PROD]
RT2600ac  SRM 1.2.4-8081-2   [PROD]
MR2200ac  SRM 1.2.4-8081-2   [PROD]

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 142
  • -Ontvangen: 2110
  • Berichten: 13.824
Re: Bestand bestaat reeds
« Reactie #7 Gepost op: 08 april 2021, 15:04:50 »
Lijkt me eerder een bug in Big Sur. Als je iets dupliceert, moet die nieuwe file direct met de toevoeging "kopie" aangemaakt worden. Het lijkt er bijna op dat hij nu een kopie met dezelfde naam aanmaakt en dan de naam aanpast.

Probeer de share eens met afp i.p.v. smb te mounten (Of anderom, naargelang je nu mount)
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR
  • Extra's: DS212J (Backup)

Offline Sylvester

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 107
  • -Ontvangen: 76
  • Berichten: 1.501
Re: Bestand bestaat reeds
« Reactie #8 Gepost op: 08 april 2021, 19:54:32 »
Terzijde, opgelet met vreemde tekens in namen. Ik weet niet of een komma zo'n goed idee is.
DS1517+ en 2 x DS716+II
en Mac gebruiker... en Windows allergie ...


 

Hyper Backup bestand overzetten

Gestart door RiessenBoard Data replicator & overige backupsoftware

Reacties: 4
Gelezen: 744
Laatste bericht 26 maart 2019, 09:07:09
door Birdy
OPGELOST:Het geĆ¼ploade bestand kan niet verplaatst worden nr wp-content/uploads

Gestart door Travel WolfBoard Wordpress package

Reacties: 0
Gelezen: 2868
Laatste bericht 22 november 2016, 14:46:37
door Travel Wolf
bestand laat zich niet verwijderen.

Gestart door tamme_tekkelBoard Externe harddisks en Printers

Reacties: 3
Gelezen: 1787
Laatste bericht 23 januari 2015, 19:12:43
door Birdy
Adressen bestand

Gestart door GreyForceOneBoard Overige software

Reacties: 2
Gelezen: 1147
Laatste bericht 24 augustus 2013, 15:53:22
door GreyForceOne
XML bestand downloaden

Gestart door josvanruitenbeekBoard Download Station

Reacties: 5
Gelezen: 3146
Laatste bericht 28 maart 2012, 20:20:13
door josvanruitenbeek