Auteur Topic: MailStation gebruiken om Yahoo binnen te halen  (gelezen 431 keer)

Offline Jordy

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 21
MailStation gebruiken om Yahoo binnen te halen
« Gepost op: 18 mei 2021, 16:21:08 »
Hi all,

Ik ben vanmiddag een beetje aan het puzzelen om mijn Synology te koppelen met Yahoo Mail. Het doel is om meerdere Yahoo-accounts te benaderen, de mail hiervan binnen te halen op mijn Synology en deze te forwarden naar 1 specifiek mailadres.

Nu heb ik in (verouderde?) manuals gelezen dat hiervoor de combi van Synology Mail Server en Mail Station kan worden gebruikt. Beiden heb ik geinstalleerd en vervolgens geopend.

Bij het opnenen van 'Mail Station' zie ik dat 'RoundCube Webmail' wordt geopend, is dat correct? Zo ja - ik kan dan nergens in de instellingen iets vinden om een POP3 account te koppelen. Zie ik iets over het hoofd?

Mocht er een betere oplossing zijn dan hoor ik dat graag natuurlijk!

Alvast bedankt!

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 154
  • -Ontvangen: 2291
  • Berichten: 14.815
Re: MailStation gebruiken om Yahoo binnen te halen
« Reactie #1 Gepost op: 18 mei 2021, 17:30:47 »
Dat poppen moet altijd aanwezig zijn in RoundCube. Forwarden die je vervolgens met de filters van RoundCube.
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR
  • Extra's: DS212J (Backup)

Offline Jordy

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 21
Re: MailStation gebruiken om Yahoo binnen te halen
« Reactie #2 Gepost op: 18 mei 2021, 19:29:55 »
Thanks voor je reply. In de bijlage heb ik een screenshot bijgesloten - waar moet ik de POP3 settings ergens terugvinden?

Ik heb RoundCube overigens vanuit de Synology Packages geinstalleerd (=Mail Station), ik neem aan dat dat prima is?

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 154
  • -Ontvangen: 2291
  • Berichten: 14.815
Re: MailStation gebruiken om Yahoo binnen te halen
« Reactie #3 Gepost op: 18 mei 2021, 23:00:32 »
Dat is een interessante vraag. Zoveel instellingen zijn er niet, dus had je die tegen moeten komen. Echter, ik mis rechtsboven iets bij jou. Net alsof de browser iets weglaat. Zo moet het er uit zien:

52777-0

Probeer eens een andere browser.

Of kies bij "gebruikersinterface" eens de andere interface. Zelf gebruik ik sinds de start "Larry". Volgens mij was dat ooit zelfs de default van Synology.
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR
  • Extra's: DS212J (Backup)

Offline Jordy

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 21
Re: MailStation gebruiken om Yahoo binnen te halen
« Reactie #4 Gepost op: 18 mei 2021, 23:41:08 »
Interface change maakt niets uit. Wat mij opvalt als ik naar jouw screenshot kijk is dat ik geen optie 'Beheerdersinstellingen' heb. Zal het daar aan liggen? Overigens heb ik versie "Roundcube Webmail 1.3.16".

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1120
  • -Ontvangen: 6700
  • Berichten: 39.163
  • Synology is awesome.
    • RAID = BACKUP?
Re: MailStation gebruiken om Yahoo binnen te halen
« Reactie #5 Gepost op: 18 mei 2021, 23:49:05 »
Sterker nog, jij hebt de optie POP3 niet ;)


CS406     DSM 2.0-0731
DS107+    DSM 3.1-1639
DS107+    DSM 3.1-1639
DS508     DSM 4.0-2265
DS111     DSM 6.1.7-15284-3
DS411slim DSM 6.2.4-25556
DS411+II  DSM 6.2.4-25556-2
DS413J    DSM 6.2.3-25426-2
DS1515+   DSM 6.2.4-25556
DS716+II  DSM 6.2.4-25556
DS918+    DSM 6.2.4-25556-2
DS220+    DSM 6.2.4-25556-2
-----VMM  DSM 7.0.1-42218
RT2600ac  SRM 1.2.5-8227-2
MR2200ac  SRM 1.2.5-8227-2

Offline Jordy

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 21
Re: MailStation gebruiken om Yahoo binnen te halen
« Reactie #6 Gepost op: 19 mei 2021, 00:06:37 »
Ja - ik poogde het inderdaad met een accounts zonder admin-rechten. Dom dom. Inmiddels kan ik weer verder met sleutelen.

Thanks allen!

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 154
  • -Ontvangen: 2291
  • Berichten: 14.815
Re: MailStation gebruiken om Yahoo binnen te halen
« Reactie #7 Gepost op: 19 mei 2021, 00:18:40 »
Sterker nog, jij hebt de optie POP3 niet ;)

De optie pop3 moet de beheerder eerst activeren. Pas daarna kunnen gebruikers dit gebruiken. 
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR
  • Extra's: DS212J (Backup)


 

Mailstation delivery reports?

Gestart door JdMBoard Mail Station

Reacties: 6
Gelezen: 471
Laatste bericht 26 mei 2021, 15:31:23
door Briolet
Mailstation 2 DS207+

Gestart door erwinwesBoard Mail Station

Reacties: 5
Gelezen: 1846
Laatste bericht 04 maart 2013, 18:26:04
door Basalt
SPK: MailStation Plus (MailStation add-on)

Gestart door markdarkBoard Overige 3rd party packages

Reacties: 40
Gelezen: 13934
Laatste bericht 28 oktober 2011, 17:05:49
door Robert Koopman
Catch all voor mailstation

Gestart door wpeereboomBoard Synology DSM 5.1 en eerder

Reacties: 0
Gelezen: 1881
Laatste bericht 01 februari 2009, 11:12:00
door wpeereboom
Mailstation na update

Gestart door GvOBoard Mail Station

Reacties: 1
Gelezen: 1261
Laatste bericht 17 september 2013, 22:17:08
door GvO