Auteur Topic: probleem met Tidal in PMS  (gelezen 852 keer)

Offline Jdre

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 5
probleem met Tidal in PMS
« Gepost op: 16 juni 2020, 22:06:56 »
Hallo, Heb sinds een jaar een DS918+ waarop ik Plex Media Server (PMS) draai.
Mijn PMS abonnement omvat ook een abo op de streaming dienst Tidal.
Sinds kort kan ik Tidal niet meer binnen PMS gebruiken (andere onderdelen doen het wel), ik krijg de melding:
Afspeel fout
Er heeft zich een probleem voorgedaan bij het afspelen van dit onderdeel. Zorg voor dat er TIDAL niet op een ander apparaat wordt gebruikt.
Foutcode: h4 (Niet ondersteund)

Het lijkt in de beveiliging op de DS918+ te zitten, ik log in PMS in met: http://xxxxxxx.synology.me:32400/web. Een onbeveiligde site.
Wanneer ik rechtstreeks op mijn PC inlog met: https://app.plex.tv/desktop (dus beveiligd) dan werkt alles prima.
Hoe kan ik Plex op de DS918+ beveiligd met PMS laten verbinden?
Groeten,
Koos
  • Mijn Synology: DS918+
  • HDD's: 2x WD Red 4TB

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1074
  • -Ontvangen: 6426
  • Berichten: 37.966
  • Synology is awesome.
    • RAID = BACKUP?
Re: probleem met Tidal in PMS
« Reactie #1 Gepost op: 16 juni 2020, 22:12:48 »
Door een Certificaat te maken voor xxxxxxx.synology.me.
Je kunt gratis een Let's Encrypt Certificaat maken op je NAS.


CS406     DSM 2.0-0731       [ARCHIEF OPSLAG]
DS107+    DSM 3.1-1639       [ARCHIEF OPSLAG]
DS107+    DSM 3.1-1639       [ARCHIEF OPSLAG]
DS508     DSM 4.0-2265       [ARCHIEF OPSLAG]
DS111     DSM 6.1.7-15284-3  [ARCHIEF OPSLAG]
DS411slim DSM 6.2.4-25556    [SPEELTJE]
DS411+II  DSM 6.2.3-25426-3  [BACKUP]
DS413J    DSM 6.2.3-25426-2  [Surveillance]
DS716+II  DSM 6.2.4-25556    [TEST]
-----VMM  DSM 7.0-41882      [BETA]
DS918+    DSM 6.2.4-25556    [PROD]
RT2600ac  SRM 1.2.4-8081-2   [PROD]
MR2200ac  SRM 1.2.4-8081-2   [PROD]

Offline Jdre

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 5
Re: probleem met Tidal in PMS
« Reactie #2 Gepost op: 16 juni 2020, 22:21:57 »
@Birdy Dank voor je reactie, dat certificaat heb ik echter al op mijn NAS.....
  • Mijn Synology: DS918+
  • HDD's: 2x WD Red 4TB

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1074
  • -Ontvangen: 6426
  • Berichten: 37.966
  • Synology is awesome.
    • RAID = BACKUP?
Re: probleem met Tidal in PMS
« Reactie #3 Gepost op: 16 juni 2020, 22:25:32 »
Dan moet je niet http://xxxxxxx.synology.me:32400/web gebruiken, maar https://xxxxxxx.synology.me:32400/web


CS406     DSM 2.0-0731       [ARCHIEF OPSLAG]
DS107+    DSM 3.1-1639       [ARCHIEF OPSLAG]
DS107+    DSM 3.1-1639       [ARCHIEF OPSLAG]
DS508     DSM 4.0-2265       [ARCHIEF OPSLAG]
DS111     DSM 6.1.7-15284-3  [ARCHIEF OPSLAG]
DS411slim DSM 6.2.4-25556    [SPEELTJE]
DS411+II  DSM 6.2.3-25426-3  [BACKUP]
DS413J    DSM 6.2.3-25426-2  [Surveillance]
DS716+II  DSM 6.2.4-25556    [TEST]
-----VMM  DSM 7.0-41882      [BETA]
DS918+    DSM 6.2.4-25556    [PROD]
RT2600ac  SRM 1.2.4-8081-2   [PROD]
MR2200ac  SRM 1.2.4-8081-2   [PROD]

Offline Jdre

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 5
Re: probleem met Tidal in PMS
« Reactie #4 Gepost op: 16 juni 2020, 22:50:21 »
Ja, dat dacht ik ook. Had dat al eens geprobeerd. Ik krijg echter de melding terug dat de site onbeveiligd is en dat mijn verbinding niet privé is. Https is dan in het rood en is doorgestreept.
Vreemd is dat ik de DS918+ probleemloos opstart met: https://xxxxxxx.synology.me:5001/, hier dus wel https. Zodra ik vervolgens Plex opstart dan verandert de adresregel in: http://xxxxxxxx.synology.me:32400/web.

Zou er iets met het certificaat mis kunnen zijn? Hoe kan ik dat checken?
  • Mijn Synology: DS918+
  • HDD's: 2x WD Red 4TB

Offline Jdre

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 5
Re: probleem met Tidal in PMS
« Reactie #5 Gepost op: 17 juni 2020, 22:45:38 »
Is er iemand die een oplossing weet?
  • Mijn Synology: DS918+
  • HDD's: 2x WD Red 4TB

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1074
  • -Ontvangen: 6426
  • Berichten: 37.966
  • Synology is awesome.
    • RAID = BACKUP?
Re: probleem met Tidal in PMS
« Reactie #6 Gepost op: 17 juni 2020, 23:04:06 »
Heb even gegoogled en kwam om het PLEX Forum uit, is wel van 2017, maar probeer het maar uit.
Volgens het PLEX Forum moet je het zo doen.


CS406     DSM 2.0-0731       [ARCHIEF OPSLAG]
DS107+    DSM 3.1-1639       [ARCHIEF OPSLAG]
DS107+    DSM 3.1-1639       [ARCHIEF OPSLAG]
DS508     DSM 4.0-2265       [ARCHIEF OPSLAG]
DS111     DSM 6.1.7-15284-3  [ARCHIEF OPSLAG]
DS411slim DSM 6.2.4-25556    [SPEELTJE]
DS411+II  DSM 6.2.3-25426-3  [BACKUP]
DS413J    DSM 6.2.3-25426-2  [Surveillance]
DS716+II  DSM 6.2.4-25556    [TEST]
-----VMM  DSM 7.0-41882      [BETA]
DS918+    DSM 6.2.4-25556    [PROD]
RT2600ac  SRM 1.2.4-8081-2   [PROD]
MR2200ac  SRM 1.2.4-8081-2   [PROD]

Offline Jdre

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 5
Re: probleem met Tidal in PMS
« Reactie #7 Gepost op: 17 juni 2020, 23:40:33 »
@Birdy:Heel erg bedankt voor je moeite. Helaas gaat de discussie in dat forum en de geboden oplossing ver boven mijn pet. Het hielp ook niet dat er soms krom Engels wordt gebruikt en Google Translate het in nog krommer Nederlands vertaalt :(
Vrees dat ik 1 van de weinigen ben met een in Plex geïntegreerd Tidal abonnement dat op een Synology NAS draait. (op mijn Android smartphone en Apple Ipad is er geen probleem). Daardoor zullen er niet veel zijn die met het zelfde probleem worstelen.
  • Mijn Synology: DS918+
  • HDD's: 2x WD Red 4TB


 

OSX printerdrivers voor Canon (MP550): eigenaardig probleem

Gestart door rijiBoard Mac OS X

Reacties: 10
Gelezen: 2964
Laatste bericht 14 januari 2015, 19:58:17
door riji
Mac Mini + XBMC + Diskstation probleem

Gestart door JAJBBoard FTP, NFS and Samba Server

Reacties: 4
Gelezen: 2110
Laatste bericht 22 mei 2014, 10:09:36
door JAJB
users geraken niet binnen en backup probleem

Gestart door danjeBoard Windows

Reacties: 1
Gelezen: 1205
Laatste bericht 16 februari 2013, 15:45:00
door r00n
[OPGELOST] Mail ontvangst probleem

Gestart door jmegginkBoard Mail Station

Reacties: 4
Gelezen: 1550
Laatste bericht 02 oktober 2012, 21:47:58
door MaVeWeb
USB UPS detectie probleem

Gestart door ThieutjeBoard NAS hardware vragen

Reacties: 2
Gelezen: 1393
Laatste bericht 11 april 2012, 09:41:04
door henkg