Auteur Topic: Geen toegan tot netwerk  (gelezen 4254 keer)

Offline Safritjuh

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 6
Geen toegan tot netwerk
« Gepost op: 10 juli 2016, 11:59:55 »
Goedenmorgen allen,

Ik heb een ds216+ met radius geinstalleerd.
Vanaf mijn router (RT-AC88u) de server geconfigureerd, en alles werkt! Top.
Echter na een (on)bepaalde tijd is er geen toegang meer tot het netwerk/internet.
De verbindingen blijven wel op. Dus er is gewoon een verbinding. De authenticatie is gelukt maar google openen of een lokaal apparaat benaderen lukt gewoonweg niet meer.

Wifi uitzetten en weer aanzetten verhelpt het probleem. Maar dit probleem weerhoud mij er wel van om de Radius server blijvend te gebruiken.

Iemand tips of ideeen?

  • Mijn Synology: DS216+
  • HDD's: 2x WD40EFRX-68WT0N0

Offline Robert Koopman

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 239
  • -Ontvangen: 1725
  • Berichten: 10.713
    • http://www.dwvbb.nl
Re: Geen toegan tot netwerk
« Reactie #1 Gepost op: 10 juli 2016, 12:11:02 »
In de log van de Radius server niets vreemds te zien?
DS712+    : 2*WD30EFRX DSM 6.2.1-24922 RAID-1
DS1812+  : 8*WD30EFRX DSM 6.2.1-24922 RAID-5
DS411+II : 4*WD30EZRX DSM 6.2.1-24922 SHR

Offline Safritjuh

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 6
Re: Geen toegan tot netwerk
« Reactie #2 Gepost op: 10 juli 2016, 12:28:21 »
Neen, alleen dat de authenticatie gelukt is.
Het enige is de melding [mschap] Invalid LM password.
Deze krijg ik bij elke inlogpoging, maar verhindert het gebruik verder niet. Meerdere pagina's gevonden die aangaven deze te negeren als authenticatieprocess wel gewoon werkt.
  • Mijn Synology: DS216+
  • HDD's: 2x WD40EFRX-68WT0N0

Offline Robert Koopman

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 239
  • -Ontvangen: 1725
  • Berichten: 10.713
    • http://www.dwvbb.nl
Re: Geen toegan tot netwerk
« Reactie #3 Gepost op: 10 juli 2016, 12:34:59 »
Dat invalid LM heb ik inderdaad ook bij elke inlog activiteit.

Ik had één client, een Apple iPod van de nieuwste generatie, die ook af en toe niet kon verbinden.
Moest ik steeds de Radius server herstarten. Niet handig inderdaad.
Maar dit leek een soort van roaming probleem, kon niet goed overweg met mijn router en accesspoint.
WiFi op de router uit gezet, tweede accesspoint ingezet en dat probleem was verholpen.
Lag dus blijkbaar aan mijn wat oudere router en zijn WiFi afhandeling.
Jouw router is veel nieuwer dan mijn Linksys E4200.
DS712+    : 2*WD30EFRX DSM 6.2.1-24922 RAID-1
DS1812+  : 8*WD30EFRX DSM 6.2.1-24922 RAID-5
DS411+II : 4*WD30EZRX DSM 6.2.1-24922 SHR

Offline Safritjuh

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 6
Re: Geen toegan tot netwerk
« Reactie #4 Gepost op: 10 juli 2016, 12:47:35 »
Het gaat hier niet om een specifiek apparaat maar alle apparaten.
Zowel Android devices als Windows machines.
Ik had dit issue al met mijn ziggo modem. Toen een linksys AP er bij geprikt hopende dat dit beter ging. WiFi werd eigenlijk alleen maar slechter.
Toen was ik het zat.
Ziggo om laten zetten naar bridged modus en de Asus router er tussen gehangen. WiFi is nu en stuk beter (perfect eigenlijk) alleen het radius stukje nog niet :(
  • Mijn Synology: DS216+
  • HDD's: 2x WD40EFRX-68WT0N0

Offline Robert Koopman

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 239
  • -Ontvangen: 1725
  • Berichten: 10.713
    • http://www.dwvbb.nl
Re: Geen toegan tot netwerk
« Reactie #5 Gepost op: 10 juli 2016, 21:07:22 »
Gebruik je de laatste versie van de Radius Server?
Zal haast wel.
Die kreeg ik een week of twee binnen en inderdaad meteen WiFi problemen herinner ik mij.
Ik heb de oudere versie terug gezet en probleem opgelost.
Was ik vergeten.
Misschien help dit bij jou ook?

Ik maak dagelijks een backup van het Radius Server pakket.
Kon het dus vrij gemakkelijk terugzetten.
Vreemde was wel dat daarna wel het hogere versienummer bleef staan.
DS712+    : 2*WD30EFRX DSM 6.2.1-24922 RAID-1
DS1812+  : 8*WD30EFRX DSM 6.2.1-24922 RAID-5
DS411+II : 4*WD30EZRX DSM 6.2.1-24922 SHR

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 122
  • -Ontvangen: 1842
  • Berichten: 12.289
Re: Geen toegan tot netwerk
« Reactie #6 Gepost op: 11 juli 2016, 11:00:00 »
Ik heb hier geen probleem met de laatste versie. Zelfs op mijn Ziggo Ubee werkt de Radius nog probleemloos. Die staat in een ander netwerk segment, aan de WAN-kant van mijn airport. (Via forwards in mijn airport kan hij bij de radius server).

Dat 'Invalid LM password' is hier ook veel voorkomend. Ik had het niet voor mijn eigen account, totdat ik mijn account een keer opnieuw aangemaakt heb.
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR
  • Extra's: DS212J (Backup)

Offline Safritjuh

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 6
Re: Geen toegan tot netwerk
« Reactie #7 Gepost op: 11 juli 2016, 11:19:25 »
Uiteraard gebruik ik de laatste versie  :P
Ik heb dit probleem al langer. dus op meerdere versies. en dus meerdere setups hardware/software. Ik kan een keer een oudere versie terugzetten. Baat het niet, schaadt het niet.

Invalid LM password is nog nooit iemand achter gekomen geloof ik. De een zegt dat het met het aantal karakters te maken heeft, en de ander weer met de software versie. Beide is bij mij al een keer uitgesloten.

Ik heb al meerdere certificaten geprobeerd (self-signed en gesigneerd door GoDaddy) maar helaas.
  • Mijn Synology: DS216+
  • HDD's: 2x WD40EFRX-68WT0N0

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 122
  • -Ontvangen: 1842
  • Berichten: 12.289
Re: Geen toegan tot netwerk
« Reactie #8 Gepost op: 11 juli 2016, 13:25:18 »
Wat betreft het "Invalid LM": Er zijn er twee pasword formaten. Naast een "LM-Password" is er ook nog een "NT-Password" Ik denk dat er eerst gekeken wordt of hij in het LM-format aangeboden wordt. Zo niet dan logt hij deze error en probeert hij of het password in het andere formaat aangeboden wordt.

Ik denk eerder dat de fout is dat hij dit als een error logt.

Ik vind alleen je opmerking "De authenticatie is gelukt" vreemd. Want als de autenticatie gelukt is, heb je de server helemaal niet meer nodig en kun je de nas zelfs gewoon uitzetten om verder op het netwerk actief te zijn. Weet je zeker dat hij gelukt is? Dus geeft ook je PC aan dat dit gelukt is?
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR
  • Extra's: DS212J (Backup)

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 122
  • -Ontvangen: 1842
  • Berichten: 12.289
Re: Geen toegan tot netwerk
« Reactie #9 Gepost op: 11 juli 2016, 13:36:58 »
Het kan ook een bug in je Wifi-router zijn. De Ubee heeft b.v. zo'n bug. Als je daar de DHCP server niet aan hebt, dat krijgt hij in eerste instantie wel het goede IP van je eigen DHCP server. Direct daarna geeft hij je dan een default IP adres, waardoor je internet verbinding niet werkt. Pas na een minuut gaat mijn PC dan nog een keer een IP adres ophalen en die blijft dan staan. (Voor mij was dit één van de druppels om weer dubbel nat te draaien omdat de Ubee te veel bugs heeft om als primaire router te kunnen gebruiken)

Dit gebeurt met of zonder radius server, maar met radius server logt de nas, terecht, dat authenticatie gelukt is. Alleen de router verbreekt dan de verbinding weer.
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR
  • Extra's: DS212J (Backup)

Offline Safritjuh

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 6
Re: Geen toegan tot netwerk
« Reactie #10 Gepost op: 11 juli 2016, 13:51:37 »
De authenticatie is gelukt. dit wil zeggen dat ik in de log zie dat mijn apparaat is verbonden via port xxxx etc.
Ik kan met de apparaten dan ook gewoon pingen naar google.nl.. intern nas ip.. krijg pushberichten binnen. Kan SMB mappen bekijken, noem het maar op.

als ik mijn telefoon dan bijvoorbeeld neerleg.. een paar uur (zeg een nachtje) niet naar kijk zie ik dat de wifi-verbinding gewoon nog steeds op is (dus verbonden). Echter als ik dan een site probeer te openen.. blijft deze maar laden laden laden. Pingen naar intern of extern adres (FQDN of IP) krijg ik no-response en ga zo maar door.
Schakel ik mijn wifi af en weer aan.. verbind het apparaat weer netjes en kan ik gewoon weer op het netwerk/internet

Setup:
Cisco modem (bridged dus puur modem, geen router 192.168.178.1) --> router (Asus RT-AC88u - 192.168.1.1 - DHCP server) <-- Synology Radius (192.168.1.4 - Geen DHCP)
  • Mijn Synology: DS216+
  • HDD's: 2x WD40EFRX-68WT0N0

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 122
  • -Ontvangen: 1842
  • Berichten: 12.289
Re: Geen toegan tot netwerk
« Reactie #11 Gepost op: 11 juli 2016, 14:43:16 »
Kan het zijn dat je dan een verkeerde gateway toegewezen krijgt. Dat kun je ook niet via de router het internet op, omdat je PC dan niet weet waar hij het internet op moet.
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR
  • Extra's: DS212J (Backup)

Offline Safritjuh

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 6
Re: Geen toegan tot netwerk
« Reactie #12 Gepost op: 11 juli 2016, 14:48:28 »
Kan het mij haast niet voorstellen. Aangezien de verbinding opgezet word en de lease niet verloopt. (staat op 86400sec.)
Zal het vanavond eens proberen en in de gaten houden.
n.b. vanaf mijn vaste pc, met het ouderwetse kabeltje werkt het allemaal nog wel prima.
  • Mijn Synology: DS216+
  • HDD's: 2x WD40EFRX-68WT0N0

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 122
  • -Ontvangen: 1842
  • Berichten: 12.289
Re: Geen toegan tot netwerk
« Reactie #13 Gepost op: 11 juli 2016, 14:54:28 »
Het lijkt me in elk gel een router/wifi probleem en geen radius probleem. De radius server geeft alleen aan of je wel/niet correct inlogt. Als je wel toegang tot je interne netwerk krijgt, dat heeft de radius server zijn werk al gedaan.

Als je dan toch beperkingen hebt, moet de router iets verkeerd instellen.
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR
  • Extra's: DS212J (Backup)


 

DS Video Station op Samsung TV geen geluid

Gestart door LucazzBoard Smart TV apps

Reacties: 0
Gelezen: 652
Laatste bericht 20 juni 2019, 15:42:06
door Lucazz
synology DS213 en telenet (belgie)... geen goede combinatie ?

Gestart door WVDBBoard DDNS / Quick Connect / EZ-Internet / Portforwarding

Reacties: 14
Gelezen: 6478
Laatste bericht 16 augustus 2013, 14:56:08
door Falx
Hulp gevraagd / geen beeld bij diverse instellingen..

Gestart door mrnonameBoard Surveillance Station

Reacties: 3
Gelezen: 1332
Laatste bericht 13 november 2015, 07:54:31
door mrnoname
VERPLAATST: Kan geen Let's Encrypt certificaat creëeren.

Gestart door BirdyBoard Synology DSM algemeen

Reacties: 0
Gelezen: 262
Laatste bericht 24 januari 2019, 13:22:06
door Birdy
713+ geen contact en power button blijft knipperen.

Gestart door krekelBoard NAS hardware vragen

Reacties: 30
Gelezen: 6682
Laatste bericht 21 augustus 2015, 15:20:07
door Robert Koopman
Synology-Forum.nl is een Nederlands gebruikersforum en staat volledig los van het merk Synology. Lees onze privacyverklaring.