Auteur Topic: RT1900 als acces point  (gelezen 160 keer)

Offline palrob

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 3
  • -Ontvangen: 2
  • Berichten: 32
RT1900 als acces point
« Gepost op: 21 februari 2021, 20:18:32 »
Een tijd geleden heb ik mijn Ziggo modem in de bridge modus laten zetten en heb ik een RT1900AC aangeschaft. Dit gaf een behoorlijke verbetering in de WiFi maar op zolder schiet hij toch tekort.

Nu heb ik een gebruikte RT2600 aangeschaft en wil eigenlijk een 2e router op zolder zetten. Een MR2200AC is misschien de beste oplossing, maar bereik ik hetzelfde met de overgebleven RT1900 als acces point in te zetten?

Ik kan deze bedraad aansluiten op zolder, daar ligt een netwerkkabel.

Of is het beter een MR2200 erbij te zetten en de 1900 verkopen?

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 138
  • -Ontvangen: 2074
  • Berichten: 13.566
Re: RT1900 als acces point
« Reactie #1 Gepost op: 21 februari 2021, 20:38:12 »
Wat is  er mis om de 1900 als accespoint te gebruiken? Als je hem ervoor moet kopen is het een slechte keus, maar als je hem toch al hebt?

Tenzij je voor de 1900ac meer kunt krijgen dan een MR2200AC kost. Maar dat betwijfel ik.
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR
  • Extra's: DS212J (Backup)

Offline palrob

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 3
  • -Ontvangen: 2
  • Berichten: 32
Re: RT1900 als acces point
« Reactie #2 Gepost op: 21 februari 2021, 20:47:02 »
Dank je @Briolet  voor je vlotte antwoord.

Als ik de RT1900 als accespoint instel, en uiteraard het WiFi punt en wachtwoord hetzelfde houd als de nieuwe 2600 dan heb ik complete dekking als ik van zolder naar beneden loop?
Scheelt weer een aankoop want de 1900 zal inderdaad niet veel meer opleveren 😀

Offline Briolet

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 138
  • -Ontvangen: 2074
  • Berichten: 13.566
Re: RT1900 als acces point
« Reactie #3 Gepost op: 21 februari 2021, 20:56:15 »
Zolang de conectiemethode en wachtwoord maar gelijk is, loopt alles vloeiend in elkaar over. Ik het hier routers en accesspoints van 3 verschillende merken in gebruik die perfect overschakelen als ik door het huis loop.

Dat overschakelen zie ik hier mooi in het radiuslog omdat elk accespoint mijn account controleert.
  • Mijn Synology: DS415+
  • HDD's: 3x 3TB in SHR
  • Extra's: DS212J (Backup)

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 370
  • -Ontvangen: 907
  • Berichten: 5.322
Re: RT1900 als acces point
« Reactie #4 Gepost op: 21 februari 2021, 21:35:15 »
Zelf heb ik niet echt de ervaring van verschillende merken Access Points met hezelfde WiFi SSID en wachtwoord
hoe die zich ten opzichte van elkaar houden.  Dus met die ervaring dat dat eigenlijk prima gaat, goed om te weten.   :thumbup:

Met de WiFi van de RT2600ac alleen, kom ik in mijn (boven)woning in de voor gebruikers belangrijke vertrekken prima uit.
Meestal ben ik alleen.  Als mijn dochter komt logeren, is dat één verdieping hoger, boven de woonkamer. Prima ontvangst.
(Ondanks een betonnen vloer).

Heb het vermogen van de 5 GHz WiFi band zelfs tot de laagste stand terug gezet.   En 's nacht gaat die WiFi band uit.
Ik slaap er namelijk slecht op, als het wel aanstaat.    2.4 Ghz staat op middelste vermogen.

Het WiFi bereik van het RT2600ac model is wel beter als die van de RT1900ac is mijn ervaring.

De MR2200ac, gebruik ik zelfs niet eens als "Mesh" WiFi punt in samenwerking met de RT2600ac (die ik nog niet zolang heb).
Wel eens geëxperimenteerd met die mesh mode. Maar is in mijn situatie nauwelijks zinvol. Is dan ook een "blind" apparaat.
In de zin dat in die mesh mode, het als een "satelliet" werkt waar niet apart op is in te loggen. Je kunt er dan ook niet zoveel mee.

Door het redelijk compacte formaat en geen uitstekende antennes, gebruik ik die MR2200ac liever als complete "router",
met alle functionaliteit om eventueel mee te nemen naar situaties om een demo te geven. Heb ik mijn eigen "netwerk" en WiFi.
(Heb die ook wel eens tijdelijk uitgeleend aan een persoon met ziekbed).
DS213j   2x 3TB WD Red            -  DSM 5.0  -  Ubee EVW3210 + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  RT1900ac + MR2200acRT2600ac
DS218+  2x 3TB WD Red            -  DSM 6.2  -  DrayTek 2960.....
NVDIA Shield TV Pro (2019) als mediaspeler.....

Offline Plerry

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 17
  • -Ontvangen: 262
  • Berichten: 1.393
Re: RT1900 als acces point
« Reactie #5 Gepost op: 22 februari 2021, 12:35:08 »
Bij gebruik van meerdere WiFi accesspoints (met hetzelfde SSID en identieke WPA(2) key) is het sowieso verstandig het (zend)vermogen van de accesspoints terug te brengen. Doe je dit niet, dan kunnen bij door het pand bewegen de WiFi clients te lang blijven "kleven" aan een huidig accesspoint.
Bij hoog (zend)vermogen van een accesspoint "schreeuwt" het accesspoint (terwijl een client vaak slechts terug kan "fluisteren"). Hierdoor zoekt een client niet snel naar een geschikter alternatief accesspoint.
There are only 10 kinds of people: ... those who understand binary, and those who don't.


 

Rt1900 naar rt2600

Gestart door Marco@70Board Synology Router

Reacties: 4
Gelezen: 910
Laatste bericht 14 oktober 2017, 21:22:36
door Marco@70
Router review van Synology RT1900

Gestart door spinningmasterBoard Synology Router

Reacties: 8
Gelezen: 3019
Laatste bericht 12 mei 2016, 18:15:51
door Hofstede
Van een RT1900 naar een nieuwe RT2600 + MR2200 MESH setup 1 blok ellende...

Gestart door B3rtBoard Synology Router

Reacties: 12
Gelezen: 1597
Laatste bericht 01 januari 2020, 12:04:05
door aliazzz
RT1900 geen internet bij KPN

Gestart door koolenboerBoard Synology Router

Reacties: 51
Gelezen: 11321
Laatste bericht 25 augustus 2016, 09:08:05
door break