Auteur Topic: RT2600 laden firewallscherm hangt  (gelezen 208 keer)

Offline dirklammers

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 121
  • Berichten: 978
RT2600 laden firewallscherm hangt
« Gepost op: 09 juli 2024, 21:17:39 »
Regelmatig (bijna altijd) blijft het scherm van de firewall-instellingen hangen op "laden". Ik kan dan wachten tot ik een ons weeg maar de firewall-instellingen komen niet in beeld. Althans, ze komen wel in beeld maar omdat het scherm blijft laden kan ik niets wijzigen.....Soms als het me lukt dit scherm te verlaten, een ander scherm oproep en opnieuw het firewall-scherm aanroep lukt het. Router is kortgeleden nog gereset en het treedt nu toch weer op.

Herkenbaar? Oplossing? Goede raad?

Groet, Dirk
DS1821+ met 8 X WD30EFZX in SHR-2 configuratie BTRFS als fileserver
DS720+ met 2 X WD30EFRX VPN/SS/Backup/Caldav/Carddav
DS118 met WD20EFRX als test-NAS
DS220+ als Cloudserver
DS220+ als backupserver

Offline Eddiexbmw

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 71
  • -Ontvangen: 40
  • Berichten: 356
Re: RT2600 laden firewallscherm hangt
« Reactie #1 Gepost op: 09 juli 2024, 21:23:36 »
Komt mij niet bekend voor. Ik draai op 1.2.5 u11
  • Mijn Synology: DS920+
  • HDD's: 4 x WD40EFRX
  • Extra's: RT2600 + 3 x MR2200

Offline Birdy

  • Global Moderator
  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 1353
  • -Ontvangen: 7865
  • Berichten: 43.510
  • Beter een muisarm dan een apestaartje
    • Truebase
Re: RT2600 laden firewallscherm hangt
« Reactie #2 Gepost op: 09 juli 2024, 21:45:48 »
Hier ook geen probleem, op 1.2.5 u11


CS406      DSM 2.0-0731    DS508      DSM 4.0-2265      DS411+II  DSM 6.2.4-25556-7   DS115J    DSM 7.1.1-42962-5   DS918+    DSM 6.2.4-25556-7
DS107+     DSM 3.1-1639    DS411slim  DSM 6.2.4-25556   DS213J    DSM 6.2.3-25426-2   DS1515+   DSM 6.2.4-25556-7   DS220+    DSM 7.2.1-69057-5
DS107+     DSM 3.1-1639    DS111      DSM 5.2-5967-9    DS413J    DSM 6.2.3-25426-2   DS716+II  DSM 6.2.4-25556-7   RT2600ac  SRM 1.2.5-8227-11
BeeDrive   1TB             BeeServer  BSM 1.0.1-65210                                                               MR2200ac  SRM 1.2.5-8227-11

Offline dirklammers

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 121
  • Berichten: 978
Re: RT2600 laden firewallscherm hangt
« Reactie #3 Gepost op: 09 juli 2024, 21:57:04 »
Vergat ik nog te melden dat ik op 1.3 draai en ik heb het idee dat het probleem erger is geworden naarmate ik meer regels in de firewall heb gestopt. Niet dat het er nu zo veel zijn hoor, hooguit 6 of 7 zo uit het hoofd

Groet, Dirk
DS1821+ met 8 X WD30EFZX in SHR-2 configuratie BTRFS als fileserver
DS720+ met 2 X WD30EFRX VPN/SS/Backup/Caldav/Carddav
DS118 met WD20EFRX als test-NAS
DS220+ als Cloudserver
DS220+ als backupserver

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 841
  • -Ontvangen: 1421
  • Berichten: 7.684
Re: RT2600 laden firewallscherm hangt
« Reactie #4 Gepost op: 10 juli 2024, 16:15:22 »
Vraag ik me af of je daarbij dan geen tegenstrijdige regels hebt opgezet??

Maximaal zou je tot 128  firewall regels kunnen instellen.
https://kb.synology.com/nl-nl/SRM/help/SRM/NetworkCenter/security_firewall?version=1_3

Zelf heb ik meestal wel iets van 15 regels actief.  (Niet meegeteld de "inactieve" regels - die meestal zijn uitgevinkt).

DS213j   2x 6TB WD Ultrastar     -  DSM 6.2  -  glasvezel 1 Gbps  (Odido) ZyXEL EX5601 + RT1900ac (AP) + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  glasvezel 100/100  (KPN) + 2x "SupeWifi" + RT6600ax + RT2600ac + MR2200ac  -  NVDIA Shield TV Pro
DS920+  4x 4TB WD Red Plus     -  DSM 6.2         +         DS420j   4x 4TB WD Red Plus   -  DSM 7.2
             Ervaring met routers van  DrayTek, Fritzbox, TP-Link  -  switches Netgear, ZyXEL  -  Access Points TP-Link, Grandstream.....

Offline dirklammers

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 121
  • Berichten: 978
Re: RT2600 laden firewallscherm hangt
« Reactie #5 Gepost op: 10 juli 2024, 17:37:28 »
Nee, die 128 regels haal ik bij lange na niet. Het zijn er welgeteld 8.....
Er zitten geen elkaar tegenwerkende regels in (voor zover ik kan beoordelen).
Ik heb wel gemerkt dat als ik eerst een ánder scherm oproep uit het Netwerkcenter het laden wél goed gaat....
Daar is mee te leven.

Groet,

Dirk
DS1821+ met 8 X WD30EFZX in SHR-2 configuratie BTRFS als fileserver
DS720+ met 2 X WD30EFRX VPN/SS/Backup/Caldav/Carddav
DS118 met WD20EFRX als test-NAS
DS220+ als Cloudserver
DS220+ als backupserver

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 841
  • -Ontvangen: 1421
  • Berichten: 7.684
Re: RT2600 laden firewallscherm hangt
« Reactie #6 Gepost op: 10 juli 2024, 17:53:02 »
Misschien maakt het ook nog uit welke web-browser je gebruikt??
DS213j   2x 6TB WD Ultrastar     -  DSM 6.2  -  glasvezel 1 Gbps  (Odido) ZyXEL EX5601 + RT1900ac (AP) + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  glasvezel 100/100  (KPN) + 2x "SupeWifi" + RT6600ax + RT2600ac + MR2200ac  -  NVDIA Shield TV Pro
DS920+  4x 4TB WD Red Plus     -  DSM 6.2         +         DS420j   4x 4TB WD Red Plus   -  DSM 7.2
             Ervaring met routers van  DrayTek, Fritzbox, TP-Link  -  switches Netgear, ZyXEL  -  Access Points TP-Link, Grandstream.....

Offline dirklammers

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 2
  • -Ontvangen: 121
  • Berichten: 978
Re: RT2600 laden firewallscherm hangt
« Reactie #7 Gepost op: 10 juli 2024, 17:59:31 »
Nee maakt geen verschil.

Groet, Dirk
DS1821+ met 8 X WD30EFZX in SHR-2 configuratie BTRFS als fileserver
DS720+ met 2 X WD30EFRX VPN/SS/Backup/Caldav/Carddav
DS118 met WD20EFRX als test-NAS
DS220+ als Cloudserver
DS220+ als backupserver

Offline Babylonia

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 841
  • -Ontvangen: 1421
  • Berichten: 7.684
Re: RT2600 laden firewallscherm hangt
« Reactie #8 Gepost op: Gisteren om 10:56:03 »
En is dat haperen / "hangen" van het firewalscherm de enige applicatie waar je in de web browser problemen mee hebt ??
Ervaar je bij andere internet of lokale connecties ook problemen?

Zelf heb ik inmiddels een wat oudere laptop in gebruik, met al eens een vervangen accu. (Oude accu was echt "op").
Ondanks dat, om een normaal vlotter functioneren van al mijn "browser" verkeer te bewerkstelligen.
Moet ik mijn laptop met de stroom adapter van voeding voorzien.  Zonder stroom adapter tergend trage afhandeling van "web" verkeer.

(Ben gewoon aan een nieuwe laptop toe).
DS213j   2x 6TB WD Ultrastar     -  DSM 6.2  -  glasvezel 1 Gbps  (Odido) ZyXEL EX5601 + RT1900ac (AP) + Apple Airport Express (bridge)
DS415+  4x 4TB HGST Deskstar  -  DSM 6.2  -  glasvezel 100/100  (KPN) + 2x "SupeWifi" + RT6600ax + RT2600ac + MR2200ac  -  NVDIA Shield TV Pro
DS920+  4x 4TB WD Red Plus     -  DSM 6.2         +         DS420j   4x 4TB WD Red Plus   -  DSM 7.2
             Ervaring met routers van  DrayTek, Fritzbox, TP-Link  -  switches Netgear, ZyXEL  -  Access Points TP-Link, Grandstream.....


 

Rt1900 naar rt2600

Gestart door Marco@70Board Synology Router

Reacties: 4
Gelezen: 1479
Laatste bericht 14 oktober 2017, 21:22:36
door Marco@70
Firewall regel voor RT2600 Router? Bij geen Web UI toegang

Gestart door UdapBoard Synology Router

Reacties: 4
Gelezen: 1092
Laatste bericht 24 februari 2019, 16:57:34
door Ben(V)
Harde schijf aansluiten op rt2600

Gestart door DésBoard Synology Router

Reacties: 11
Gelezen: 2733
Laatste bericht 24 juni 2018, 19:19:30
door Babylonia
KPN IPTV werkt alleen als ik IGMP snoop uitzet op de RT2600

Gestart door snooze7555Board Synology Router

Reacties: 5
Gelezen: 965
Laatste bericht 29 maart 2022, 17:45:10
door Babylonia
RT2600 met Ziggo connect box

Gestart door leecooperBoard Synology Router

Reacties: 6
Gelezen: 3087
Laatste bericht 01 februari 2018, 15:45:49
door Birdy