Auteur Topic: DS213 zie alleen volume 1 [opgelost]  (gelezen 2473 keer)

Offline jamiepeemie

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 8
DS213 zie alleen volume 1 [opgelost]
« Gepost op: 05 januari 2013, 19:01:44 »
beste forummers,
Ik heb de DS213 met 2x WD10EZRX alleen zie ik alleen maar de volume 1 staan.
Je ziet wel de 2 disks staan maar verder geen 2 volumes.
Iemand die mij er mee kan helpen o.i.d?


http://i49.tinypic.com/2n71tsk.jpg

Offline Martijndez

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 115
  • -Ontvangen: 191
  • Berichten: 1.186
Re: DS213 zie alleen volume 1
« Reactie #1 Gepost op: 05 januari 2013, 19:07:15 »
Je schijven staan SHR, dit betekent dat in een 2bay NAS de schijven gemirrored staan (excacte kopien). Voordeel hiervan is dat wanneer een schijf kapot gaat je geen data verliest. Nadeel hiervan is dat je de helft van je opslag capaciteit kwijt bent. Als je dit niet wilt zul je nieuwe volumes aan moeten maken en dan niet kiezen voor de (standaard) SHR of RAID 1 maar voor JBOD of RAID 0
DIY NAS, Core I3 3.8Ghz, 8gb DDR 1600, 6 x WD60EFRX, OpenMediaVault 2.*
DS115j, 1 x WD6400AACS met DSM 5.1

Offline LukeVredeveld

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 42
  • -Ontvangen: 191
  • Berichten: 1.645
    • http://synology.lukevredeveld.nl
DS213 zie alleen volume 1
« Reactie #2 Gepost op: 05 januari 2013, 19:07:23 »
Je hebt een raid volume aangemaakt. Dus 1 schijf is beschikbaar voor dataopslag en de tweede schijf als raid schijf die je beschermd tegen falen van de eerste schijf. Niks mis gegaan hier volgens mij, afgezien van het feit dat je niet helemaal hebt begrepen wat ie ingesteld hebt ;-)


Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Mijn Synology: DS214+
  • HDD's: 2xHDS5C4040ALE630

Offline LukeVredeveld

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 42
  • -Ontvangen: 191
  • Berichten: 1.645
    • http://synology.lukevredeveld.nl
DS213 zie alleen volume 1
« Reactie #3 Gepost op: 05 januari 2013, 19:07:55 »
Haha, gelijktijdige post :-)


Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Mijn Synology: DS214+
  • HDD's: 2xHDS5C4040ALE630

Offline jamiepeemie

  • Bedankjes
  • -Gegeven: 0
  • -Ontvangen: 0
  • Berichten: 8
Re: DS213 zie alleen volume 1
« Reactie #4 Gepost op: 05 januari 2013, 19:26:01 »
en de enigste optie hierbij is om het te fixen?

Offline Martijndez

  • MVP
  • *
  • Bedankjes
  • -Gegeven: 115
  • -Ontvangen: 191
  • Berichten: 1.186
DS213 zie alleen volume 1
« Reactie #5 Gepost op: 05 januari 2013, 19:27:52 »
Er valt niks te fixxen aangezien het een instelling is. Wil je deze instelling niet dan raad ik je aan om nogmaals mijn eerdere post goed te lezen ;-)
DIY NAS, Core I3 3.8Ghz, 8gb DDR 1600, 6 x WD60EFRX, OpenMediaVault 2.*
DS115j, 1 x WD6400AACS met DSM 5.1


 

Minecraft server op ds213

Gestart door sanderisbestokBoard Overige software

Reacties: 2
Gelezen: 10760
Laatste bericht 24 februari 2013, 16:45:05
door sanderisbestok
SHR DS213

Gestart door JCSTIBoard NAS hardware vragen

Reacties: 2
Gelezen: 1333
Laatste bericht 04 augustus 2013, 22:52:57
door JCSTI
DS110J Config emigreren naar DS213+

Gestart door ZiglarBoard NAS hardware vragen

Reacties: 1
Gelezen: 1367
Laatste bericht 12 november 2012, 21:51:46
door cyrus1977
Backup en Replicatie tussen DS213+ en DS212j lukt maar één kant op.

Gestart door redfoxBoard Data replicator & overige backupsoftware

Reacties: 0
Gelezen: 1988
Laatste bericht 18 augustus 2014, 14:41:07
door redfox
ds213 naar een ds 415+ met hdd van de ds213 waar moet ik opletten

Gestart door Henk-ieBoard NAS hardware vragen

Reacties: 2
Gelezen: 2987
Laatste bericht 13 september 2015, 23:15:41
door Henk-ie